ΔΙΕΘΝΗ
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή του – Πώς επικράτησε του Ιταλού Πιέτρο Παρολίν

Οι 133 καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο εξέλεξαν τον Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ ως τον 267ο Πάπα, τον πρώτο αμερικανό ποντίφικα. Πήρε το όνομα Πάπας Λέων 14ος. «Η ειρήνη να είναι μαζί σας», δήλωσε, προφέροντας τα πρώτα του λόγια ως Πάπας και συγκίνησε.
Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ξέσπασαν σε επευφημίες όταν ο κατά κόσμον Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ, πλέον Πάπας Λέων 14ος, εμφανίστηκε στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, χαμογελώντας, χαιρετώντας με τα δύο χέρια και υποκλινόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος. Επίσης ο νέος Πάπας δεν μίλησε αγγλικά, αλλά ιταλικά και ισπανικά.
Λευκός καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (08.05.2025) – δεύτερη μέρα του κονκλαβίου και τέταρτη ψηφοφορία – σηματοδοτώντας την εκλογή του. Ταυτόχρονα, οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και των εκκλησιών σε ολόκληρη τη Ρώμη χτυπούσαν πανηγυρικά.
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ διαδέχεται τον Αργεντινό Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πέθανε την Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών, μετά από 12 χρόνια παποσύνης που χαρακτηρίστηκαν από τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και την εστίασή του στη συμπόνια, στον άνθρωπο αν και όχι χωρίς αντιπαραθέσεις.
Επιπλέον, ο νέος Ποντίφικας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Πέρα από τον πνευματικό και συμβολικό του ρόλο, κληρονομεί μια βαθιά διχασμένη Εκκλησία και έναν κόσμο που μαστίζεται από συγκρούσεις.
Η εκλογή του αποφασίστηκε από 133 καρδιναλίους – το μεγαλύτερο και διεθνώς πιο ποικιλόμορφο Κονκλάβιο στην ιστορία, με συμμετέχοντες από πέντε ηπείρους.
Έχοντας ορκιστεί απόλυτη μυστικότητα υπό την απειλή του αφορισμού, το μόνο σήμα τους στον έξω κόσμο ήρθε μέσω της καμινάδας της Καπέλα Σιστίνα.
Πώς ο Αμερικανός «έφαγε» τον Ιταλό Πιέτρο Παρολίν
Την ίδια στιγμή φως στο παρασκήνιο της εκλογής του Αμερικανού καρδινάλιου Ρόμπερτ Πρέβοστ ως νέου Πάπα Λέοντος ΙΔ’, επιχειρεί να ρίξει ο ιταλικός Τύπος.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του δεν ήταν στα επικρατέστερα φαβορί – όπως του Ιταλού Πιέτρο Παρολίν και του Φιλιππινέζου Λουίς Αντόνιο Τάνγκλε – αλλά είχε ακουστεί.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Repubblica το κονκλάβιο κατέληξε σε έναν «άνθρωπο της συναίνεσης», ικανό να βαδίσει στα βήματα του προκατόχου του Φραγκίσκου. Έναν άνθρωπο βαθιά θρησκευόμενο «με συγκρατημένη, αλλά συναρπαστική ιδιοσυγκρασία», «γνωστό για την εργατικότητά του, εξαιρετικό ακροατή» και «συνηθισμένο στην ομαδική εργασία».
Ο νέος Πάπας, τον οποίο ο αδερφός του συνηθίζει να αποκαλεί «Ρομπ»,«έχει μεγάλη, μεγάλη επιθυμία να βοηθήσει τους καταπιεσμένους και τους αποστερημένους, τους ανθρώπους που αγνοούνται», είπε και προέβλεψε ότι ο αδελφός του θα συνέχιζε την κληρονομιά του προκατόχου του, του Πάπα Φραγκίσκου.
Μέχρι χθες κατείχε μια από τις θέσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Βατικανό, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος τον είχε επιλέξει ως επικεφαλής του γραφείου αξιολόγησης των διορισμών επισκόπων.
Στην κούρσα διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου ο Ιταλός καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί. Ήσυχος, συγκρατημένος και με αινιγματικό ύφος, ο Καρδινάλιος Παρολίν είναι βαθιά επιφυλακτικός. Αλλά σε μια εποχή παγκόσμιας αστάθειας, πολλοί θεώρησαν ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί προτέρημα.
Ακόμα και οι υποστηρικτές του παραδέχονταν ότι του λείπει η ακτινοβολία και ο παγκόσμιος συμβολισμός του Φραγκίσκου – ωστόσο, ως επικεφαλής της βατικανής γραφειοκρατίας την τελευταία δεκαετία, εφάρμοσε πιστά το όραμα του απερχόμενου πάπα.
Οι επικριτές του τού καταλογίζουν παλαιότερες δηλώσεις του ενάντια στον γάμο ομοφύλων, τον οποίο χαρακτήρισε «ήττα για την ανθρωπότητα», και την έλλειψη ποιμαντικής εμπειρίας. Επίσης, έχει δεχτεί επικρίσεις για τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, οι οποίες απαιτούσαν συνεργασία με το κομμουνιστικό καθεστώς, κι αυτό ίσως ήταν κάτι που «πλήρωσε».
Ποιοι στήριξαν τον νέο Πάπα
Δημοσίευμα της Corriere della Sera αναφέρει ότι μέχρι χθες το μεσημέρι ο Παρολίν φερόταν να είχε συγκεντρώσει 49 ψήφους έναντι 38 του Πρεβόστ, αλλά το απόγευμα, οι ψήφοι μετακινήθηκαν προς τον Αμερικανό. Για τη Repubblica ο Αμερικανός Πρεβόστ συγκέντρωσε διακομματικές προτιμήσεις τόσο ιδεολογικά όσο και γεωγραφικά, αφού στο Κονκλάβιο ήταν ο λιγότερο Αμερικανός από τους Αμερικανούς, αφού έζησε για 20 χρόνια στο Περού.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Περού και θεωρείται ευρέως ως ένας κληρικός που γεφυρώνει ιδεολογικές διαφορές και σύνορα.
Πιθανώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τον υποστήριξε ο καρδινάλιος Μπλέιζ Κούπιτς του Σικάγο, ηγέτης των οπαδών του Φραγκίσκου και των αντι-Τραμπικών στην επισκοπική περιφέρεια των ΗΠΑ, όπως και άλλοι επώνυμοι καρδινάλιοι που είχε διορίσει ο εκλιπών Πάπας.

Ο Πρεβόστ φέρεται να εξασφάλισε σημαντική υποστήριξη από τη Λατινική Αμερική, αλλά και από ορισμένα ηχηρά ευρωπαϊκά ονόματα.
Για την Repubblica εκείνο που έπαιξε ρόλο τελικά ήταν το γεγονός ότι «ως άνθρωπος συνηθισμένος να εργάζεται ομαδικά ο Πρέβοστ φαινόταν σε πολλούς ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει την παπική εξουσία να εξελιχθεί σε μια πιο συλλογική μορφή, συνεργαζόμενη με μια πιθανή επισκοπική σύνοδο και συνοδική σύνοδο, εμπλέκοντας όλους τους βαπτισμένους στην ευθύνη της Εκκλησίας».
Εντός της ημέρα η πρώτη λειτουργία του νέου Πάπα
Όπως ανακοινώθηκε από το Βατικανό, σήμερα ο νεοεκλεγείς πάπας Λέων ΙΔ’ θα χοροστατήσει σε λειτουργία, με την παρουσία του συνόλου των καρδιναλίων, στην Καπέλα Σιστίνα.
Χθες, ο νέος Πάπας ευχαρίστησε έναν-έναν τους καρδινάλιους που τον ψήφισαν και δείπνησε μαζί τους.
Επισκέφθηκε επίσης το κτήριο στο οποίο ζούσε από το 2023 στην περιοχή Μπόργκο, δίπλα στο Βατικανό, όπου χαιρέτησε και ευλόγησε πολλούς συνεργάτες και παρευρισκόμενους.
Την Κυριακή, ο νέος Άγιος Πατέρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα ευλογησει και πάλι τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο τέλος της θείας λειτουργίας και θα απευθύνει μήνυμα, με αναφορά στην εκκλησιαστική και διεθνή πραγματικότητα.
NEWSIT
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή του – Πώς επικράτησε του Ιταλού Πιέτρο Παρολίν
ΔΙΕΘΝΗ
Η διπλωματική και στρατιωτική αντεπίθεση του Ερντογάν: Πώς η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη

Ένα 24ωρο πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντηση για το Ουκρανικό στην Κωνσταντινούπολη και με το τοπίο να παραμένει θολό για το ποιοι θα συναντηθούν με ποιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται ξανά ως ρυθμιστής εξελίξεων. Με διπλωματικές κινήσεις ακριβείας, επαφές με τους μεγάλους «παίκτες» και με φόντο μια εντυπωσιακή αναβάθμιση της στρατιωτικής και πολιτικής της επιρροής, η Άγκυρα βγαίνει ενισχυμένη – διπλωματικά και στρατιωτικά – σε ένα μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να κεφαλαιοποιεί διπλωματικά τις πρόσφατες εξελίξεις. Από την επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι για Μεσανατολικό και Ουκρανικό – μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – έως την εμπλοκή του στο θέμα της Συρίας μέσω του ρόλου του Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, η Τουρκία αποδεικνύει ότι δεν παίζει απλώς τον ρόλο του θεατή.
Η κίνηση θεωρήθηκε από πολλούς κύκλους στην Ευρώπη ως «μήνυμα» προς την ΕΕ, ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκού παιχνιδιού, ειδικά ενόψει των εξελίξεων στη Μεσόγειο και στο προσφυγικό.
«Η πρωθυπουργός Μελόνι ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για τη συμβολή της Τουρκίας υπέρ μιας διαπραγματευτικής λύσης η οποία να θέσει τέλος στη σύρραξη και επανέλαβε την προσδοκία της να απαντήσει θετικά και η Ρωσία -όπως έχει κάνει η Ουκρανία- στην πρόσκληση συμμετοχής σε συνομιλίες ανωτάτου επιπέδου και να αποδεχθεί μια ολική και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριάντα ημερών, ως ουσιαστικό μήνυμα θετικής διάθεσης για την ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης μετά την επικοινωνία Μελόνι – Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή ένα διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται με επίκεντρο την προσδοκόμενη για αύριο (15.05.2025) στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο υψηλών προσδοκιών για επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι παρών στην συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν θα στείλει τον πιστό του Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζεται να μεταβεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να είναι παρών στην κρίσιμη συνάντηση.
Αν και οι Ζελένσκι και Ερντογάν δηλώνουν ότι «θα περιμένουν τον Πούτιν» στην Πόλη, όσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δηλώνει ότι «όταν ο πρόεδρος (Πούτιν) το κρίνει σκόπιμο, θα ανακοινώσουμε (εάν θα παραβρεθεί)», ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αναβαθμίσει τη συνάντηση σε κάθε περίπτωση.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ έκανε σαφές χθες, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο, ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες, μόνο εάν νωρίτερα θα έχει κάνει το ίδιο ο Ρώσος ομόλογός του. Μόνο που ο Πούτιν δεν θα μπει στη διαδικασία. Γιατί ο στόχος του είναι να κερδίσει χρόνο.
Παράλληλα, η Άγκυρα προβάλλει ως σταθεροποιητική δύναμη και στο μέτωπο της Ουκρανίας. Η Τουρκία ήταν από τις λίγες χώρες που κατάφερε να συνομιλεί και με το Κίεβο και με τη Μόσχα, φιλοξενώντας συνομιλίες και διαδραματίζοντας ρόλο-κλειδί στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.
Η διοργάνωση συνάντησης για το Ουκρανικό στην Κωνσταντινούπολη είναι η τελευταία πράξη σε μια σταδιακή αλλά σταθερή επιστροφή της Τουρκίας ως βασικού μεσολαβητή και γεωπολιτικού πυλώνα.

Παράλληλα, η Τουρκία αξιοποιεί το κενό ισχύος στη Συρία, όπου ο Ερντογάν διατηρεί επιρροή στις ελεγχόμενες από αντικαθεστωτικές δυνάμεις περιοχές. Εκεί επανεμφανίζεται στο προσκήνιο και ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, επικεφαλής της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Μόλις πέρυσι, οι ΗΠΑ προσέφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του ισλαμιστή αρχηγού του συνασπισμού των ανταρτών που πραγματοποίησε μια αστραπιαία επίθεση στη Συρία και έριξε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Σήμερα, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ιντλίμπ, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές φέρεται να έχει ήδη δίαυλο επικοινωνίας με κύκλους προσκείμενους στον Ντόναλντ Τραμπ – μια εξέλιξη που κανείς δεν θα φανταζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε από το Ριάντ – όπου του επιφύλαξαν μια χλιδάτη υποδοχή – ότι θα προχωρήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη νέα κυβέρνηση της Συρίας και στην άρση των κυρώσεων για να δώσει στη χώρα «μια ευκαιρία για ειρήνη». Μάλιστα ετοιμάζεται να συναντηθεί σήμερα στη Σαουδική Αραβία με τον προσωρινό πρόεδρο της Συρίας Άχμαντ αλ Σαράα (σ.σ. το επίσημο όνομα του Τζολάνι), στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που ελπίζουμε να πετύχει», δήλωσε ο Τραμπ για τη Συρία και πρόσθεσε:
«Λέω καλή τύχη, Συρία. Δείξε μας κάτι ξεχωριστό».
Οι ΗΠΑ σταθμίζουν πώς να χειριστούν τον αλ Σαράα από τότε που ανέλαβε την εξουσία.
Οι εξελίξεις σηματοδοτούν μια εντυπωσιακή αλλαγή στον τόνο του Τραμπ και μια μετατόπιση στην αμερικανική στρατηγική στη Μέση Ανατολή. Ακόμα τον φέρνουν σε αντίθεση με τον μακροχρόνιο σύμμαχο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, το οποίο είναι βαθιά επιφυλακτικό για το εξτρεμιστικό παρελθόν του αλ Σάρα, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται πλέον μπροστά σε μία δύσκολη επιλογή: ή συμβαδίζει με την αμερικανική θέση, ή προχωρά μόνος. Ενδεικτική των προθέσεών του, πάντως, ίσως είναι η επίθεση που εξαπέλυσε νωρίς σήμερα το πρωί, το Ισραήλ στη Συρία.
Το Ισραήλ και ο Νετανιάχιου φοβάται πως η άρση των κυρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία θα δυναμώσει και άλλο το καθεστώς αλ Σαράα, το οποίο υποστηρίζουν σθεναρά το Ιράν και η Χεζμπολάχ.
Ο Αλ Σαράα πρόκειται να γίνει ο πρώτος Σύρος ηγέτης που θα συναντήσει Αμερικανό πρόεδρο από τότε που ο αείμνηστος Χαφέζ αλ Άσαντ συναντήθηκε με τον Μπιλ Κλίντον στη Γενεύη το 2000.
Σε στρατιωτικό επίπεδο, η Τουρκία συνεχίζει την εξαγωγή drones Bayraktar σε Ουκρανία, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν και αφρικανικές χώρες, ενώ προχωρά σε κοινές ασκήσεις με Κατάρ και Πακιστάν, δημιουργώντας άξονες επιρροής εκτός ΝΑΤΟ.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με όλα αυτά, εμφανίζεται σήμερα όχι ως «ο ασταθής γείτονας» που φοβούνται στην Ευρώπη, αλλά ως παίκτης που δεν μπορεί – και δεν πρέπει – κανείς να αγνοήσει.
NEWSIT
ΔΙΕΘΝΗ
Παρίσι: Βίντεο με τη δραματική απόπειρα απαγωγής 34χρονης κόρης επιχειρηματία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων – «Βοήθεια, είναι έγκυος»

Δραματικές στιγμές βίωσε 34χρονη κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι, που έπεσε θύμα βίαιης απόπειρας απαγωγής, ενώ στο «στόχαστρο» των δραστών βρέθηκε και ο μόλις 2 ετών γιος της.
Η 34χρονη που έζησε τον απόλυτο τρόμο της απόπειρας απαγωγής, η οποία σημειώθηκε χθες (13.05.25) το πρωί στο Παρίσι, είναι κόρη υψηλόβαθμου στελέχους επιχείρησης κρυπτονομισμάτων, ένα από τα πολλά θύματα ανάλογων περιστατικών, που ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η απόπειρα καταγράφτηκε περίπου στις 8:20 το πρωί της Τρίτης, όταν τρεις ένοπλοι βγήκαν από ένα λευκό βαν και προσπάθησαν με τη βία να αρπάξουν την 34χρονη μητέρα και το 2 ετών παιδί της.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο, η 34χρονη κατάφερε να αρπάξει ένα από τα όπλα των δραστών, τη στιγμή που ο σύζυγός της, ο οποίος είχε ήδη δεχτεί άγρια επίθεση, φώναζε «βοήθεια, είναι έγκυος», αναφερόμενος στη γυναίκα του.
Οι φωνές του ζευγαριού ανάγκασαν τους απαγωγείς να το βάλουν στα πόδια, με το λευκό βαν τους να εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε έναν παρακείμενο δρόμο.
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η απαγωγή ενός επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων στο Παρίσι, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος για 48 ώρες, με τους δράστες να ζητούν εκατομμύρια ως λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι απαγωγείς του έκοψαν το δάχτυλο κι έστειλαν βίντεο στην οικογένειά του.
Αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, κατάφεραν να βρουν σε ποιο κτήριο κρατείτο ο άνδρας, συλλαμβάνοντας συνολικά πέντε άτομα.
NEWSIT
ΔΙΕΘΝΗ
Ντ. Τραμπ: Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα

«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα», διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News χθες Τρίτη το βράδυ, μερικές ώρες μετά την ακόμη προσωρινή αναστολή των περισσότερων από τους απαγορευτικούς τελωνειακούς δασμούς που έχει επιβάλει η καθεμιά πλευρά στα προϊόντα της άλλης.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ και Κίνα ήραν σήμερα για 90 ημέρες το μεγαλύτερο μέρος των δασμών
«Είναι καιρός η Κίνα να προχωρήσει σε άνοιγμα – κι αυτό είναι μέρος της συμφωνίας μας. Θα εγγυηθούμε πως η Κίνα θα προχωρήσει σε άνοιγμα (της οικονομίας της). Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή» της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας, είπε ακόμη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε σε γνωστό παρουσιαστή του δικτύου που προτιμά η αμερικανική δεξιά επί του προεδρικού αεροσκάφους.
Είπε ακόμη πως «θα μπορούσε να δει» να γίνεται πραγματικότητα το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί προσωπικά με τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, αν και αναγνώρισε πως «δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι απαραίτητο» κάτι τέτοιο.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EPA/Aaron Schwartz
ΑΠΕ ΜΠΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago
Φαράγγι της Νέδας: «Οι πεζοί διασχίζουν το φαράγγι με δική τους ευθύνη» λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων ορεινής Μεσσηνίας
-
ΔΙΕΘΝΗ6 ημέρες ago
ΗΠΑ και Κίνα βάζουν φρένο για 90 ημέρες σε μέρος των δασμών και τους μειώνουν κατά 115%
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago
Το «αποτύπωμα» του Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ
-
ΔΙΕΘΝΗ6 ημέρες ago
Το PKK ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago
Δημήτρης Φιντιρίκος για τη σύλληψή του: «Δεν ήθελα να φανεί το όπλο που είχα – Αστυνομικοί εξάντλησαν τον νόμο στους νόμιμους»
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago
Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομήθηκε η λεωφόρος Νίκης – Κάτοικοι κατέκλυσαν την παραλία απολαμβάνοντας τη βόλτα τους
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago
Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του – Τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του ο γιος του
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago
Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Παράταση έως 14 Μαΐου για τις αιτήσεις