Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Θα καταφέρει το Ισραήλ να νικήσει τη Χεζμπολάχ στο έδαφός της; Ανάλυση των FT

Την ώρα που οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν να καταφέρνουν «σκληρά πλήγματα» στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: Θα καταφέρει τελικά το Ισραήλ να νικήσει τη σιιτική οργάνωση μέσα στο έδαφός της;

Στο ερώτημα αυτό επιχειρούν να απαντήσουν οι Financial Times, σε μία ανάλυση για το τι μέλλει γενέσθαι και αν μπορεί μία τέτοιου είδους επιχείρηση από την πλευρά του Ισραήλ να στεφθεί με επιτυχία.

Στα τέλη του 2023, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από συνάντηση που είχε με στελέχη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο Ισραήλ, είχε στείλει σαφές μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ πως στην περίπτωση που ξεκινούσε πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ, η Βηρυτός και ο νότιος Λίβανος θα μετατρέπονταν σε νέα Γάζα.

Τα πράγματα, ωστόσο, φαίνεται να είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με τους Financial Times, o Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αυτός που έχει κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ, με το Ισραήλ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να εξαπολύει την πρώτη χερσαία επίθεση στον νότιο Λίβανο έπειτα από 18 χρόνια.

Αρχικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε θέσει ως στόχο την απώθηση της Χεζμπολάχ από τα σύνορα, προκειμένου 600.000 εκτοπισμένοι να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους. Ωστόσο, σήμερα, μιλάει για ένα φιλόδοξο στόχο να «νικήσει» συνολικά την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα.

Χαρακτηριστική της στρατηγικής του είναι η δήλωσή του αυτή την εβδομάδα πως το Ισραήλ πολεμάει για την ίδια του την ύπαρξη, σημειώνοντας: «Θα ενωθούμε, θα πάμε χέρι χέρι και θα νικήσουμε τους εχθρούς μας».

Ωστόσο, ασαφές παραμένει μέχρι στιγμής πώς το Ισραήλ θα καταφέρει να πετύχει αυτόν τον στόχο, χωρίς να επιχειρήσει μία βαθύτερη χερσαία επίθεση στον Λίβανο.

Δύσκολη η αποδυνάμωσή της μόνο από αέρος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) μπορεί να προχωρήσουν πιο βαθιά εντός του Λιβάνου από όσο είχαν το καλοκαίρι του 2006, όταν δηλαδή πολέμησαν για τελευταία φορά «σώμα με σώμα» τη Χεζμπολάχ επί λιβανέζικου εδάφους.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε ο Εμίλ Χοκάγιεμ, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών (International Institute for Strategic Studies-IISS), η νέα χερσαία επίθεση του Ισραήλ «θα είναι βαθύτερη, πιο δύσκολη και μεγαλύτερη σε διάρκεια σε σύγκριση με το 2006. Τα πράγματα θα είναι άσχημα, δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε.

Την ίδια στιγμή, ασαφές παραμένει από την πλευρά του Ισραήλ ποιοι είναι οι τελικοί χερσαίοι στόχοι του στον Λίβανο.

Ο Σερ Τζον Σόερς, πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, μιλώντας στους Fanancial Times χαρακτήρισε δύσκολη την αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ μόνο από αέρος.

«Είναι δύσκολο (να αποδυναμώσουν τη Χεζμπολάχ) μόνο από αέρος και πολλοί από τους εξελιγμένους πυραύλους και τα όπλα ακριβείας της Χεζμπολάχ βρίσκονται στον Βορρά, στην κοιλάδα Μπεκάα, η οποία είναι όμως πολύ μακριά για τις (σ.σ. ισραηλινές) χερσαίες δυνάμεις», δήλωσε συγκεκριμένα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Ισραήλ πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ από αέρος εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Οι επιθέσεις του ωστόσο κλιμακώθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, καταφέρνοντας βαρύτατα πλήγματα στα δίκτυα επικοινωνίας, στα αρχηγεία και στην ηγεσία της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ έχει υπεροχή στο έδαφός της

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, ακόμα και μετά από αυτά τα πλήγματα «μία χερσαία εισβολή θέτει τις δυνάμεις του Ισραήλ σε άμεση σύγκρουση με τους μαχητές της Χεζμπολάχ στην πατρίδα τους, κάτι που αναιρεί μέρος της αεροπορικής υπεροχής του Ισραήλ».

«Η Χεζμπολάχ πιθανώς ήθελε να εισβάλει το Ισραήλ εκεί γιατί έχει ποιοτικό πλεονέκτημα» αναφέρει ο Εμίλ Χοκάγιε, εξηγώντας πως «έχει κάνει προετοιμασίες, είναι ευέλικτη και έχει γνώση του εδάφους. Το ερώτημα είναι εάν εξακολουθεί πια να έχει τις δυνατότητες και τις δομές στον νότο ώστε να σημειώσει σημαντικές νίκες».

Για τους Ισραηλινούς ακόμη και ο έλεγχος μίας γεωγραφικά περιορισμένης ζώνης στον νότιο Λίβανο θα είναι δύσκολη αποστολή, εκτιμούν αναλυτές και αξιωματούχοι. Σε αυτό το σημείο, τίθεται το εξής ερώτημα; Πώς μπορεί να διασφαλιστεί πως ακόμη και στην περίπτωση που οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ τραπούν σε φυγή δεν θα επιστρέψουν;

Σύμφωνα, πάντα με το δημοσίευμα, το έδαφος στον νότιο Λίβανο χαρακτηρίζεται από βουνά και χαράδρες. Αυτό σημαίνει πως οποιοιδήποτε στρατιωτικοί ελιγμοί αποτελούν ένα δύσκολο εγχείρημα. Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ έχει ναρκοθετήσει τις βατές περιοχές μεταξύ χωριών τα οποία φέρουν οχυρώσεις. Παράλληλα, λέγεται ότι η Χεζμπολάχ έχει διαμορφώσει και το δικό της δίκτυο με σήραγγες στη συνοριακή περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών; Reuters

NEWSIT

Θα καταφέρει το Ισραήλ να νικήσει τη Χεζμπολάχ στο έδαφός της; – Ανάλυση των Financial Times

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά χάρη από τον Μπάιντεν για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς

Μετά τη χάρη που απένειμε ο Τζο Μπάιντεν στον γιο του Χάντερ, ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την ομάδα δικηγόρων του ζήτησε επίσημα από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης να το απονεμηθεί προεδρική χάρη από τον απερχόμενο πρόεδρο ώστε να ακυρωθεί η ιστορική καταδίκη του στην ποινική δίκη για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Ο 45ος και προσεχώς 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που ζητά χάρη από τον Τζο Μπάιντεν, καταδικάστηκε τον Μάιο στην ποινική δίκη του για απάτη, λόγω των κρυφών πληρωμών που είχε κάνει πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, για να αγοράσει τη σιωπή της σχετικά με σεξουαλική συνεύρεσή τους δέκα χρόνια νωρίτερα.

Ο Τραμπ διαψεύδει εξαρχής πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την ηθοποιό. Κάνοντας λόγο για «στημένη» δίκη, ο Ρεπουμπλικάνος δεν έπαψε ποτέ να διατείνεται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του Δημοκρατικούς.

Η απαγγελία της ποινής του έχει αναβληθεί επανειλημμένα και ακόμη αναμένεται, καθώς η υπεράσπιση χρησιμοποιεί όλα τα νομικά μέσα στη διάθεσή της.

Με έγγραφο 70 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε χθες, οι δικηγόροι του Τραμπ, οι Τοντ Μπλαντς και Εμίλ Μπόουβ – οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, θα είναι υφυπουργοί Δικαιοσύνης σε μερικές εβδομάδες – αξιώνουν «το δικαστήριο να ακυρώσει αμέσως την άσκηση δίωξης και την ετυμηγορία του σώματος ενόρκων».

Το έγγραφο, που φέρει προχθεσινή ημερομηνία, δεν παραλείπει να επικαλεστεί την πολιτικοδικαστική εξέλιξη της προηγουμένης: κάνοντας στροφή 180°, ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, που είχε κριθεί ένοχος για δυο χωριστές υποθέσεις (παράνομης οπλοκατοχής, φοροδιαφυγής) κι ανέμενε να του απαγγελθούν οι ποινές του.

Η προεδρική χάρη, που μάλιστα αφορά δεκαετή περίοδο,, προτού καν απαγγελθούν οι ποινές του Χάντερ Μπάιντεν, προκάλεσε αγανάκτηση στους Ρεπουμπλικάνους και αμηχανία, αν όχι δυσαρέσκεια, στους Δημοκρατικούς.

«Αποφασίζοντας χθες (σ.σ. την Κυριακή) να δώσει δεκαετή χάρη στον Χάντερ Μπάιντεν», για τα όποια κακουργήματα και πλημμελήματά του, είτε διώκονται είτε όχι, «ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως ο γιος του υπέστη ‘επιλεκτικές και άδικες διώξεις’ και ‘επιλεκτική μεταχείριση’», ανέφεραν οι Μπλαντς και Μπόουβ, αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του αρχηγού του κράτους στην οποία αναφέρθηκε σε «κακοδικία».

Οι συνήγοροι χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις αυτές «καταδίκη του ίδιου του υπουργείου Δικαιοσύνης του από τον πρόεδρο Μπάιντεν», του ίδιου υπουργείου που «συντόνισε και επέβλεψε το πολιτικό κυνήγι μαγισσών και την ανάμιξη στις εκλογές σε βάρος του προέδρου Τραμπ».

Μετά τις καταδίκες του, σε μια ποινική δίκη και δυο αστικές, από την αμερικανική δικαιοσύνη, ο κ. Τραμπ είδε τον δικαστικό του ορίζοντα να καθαρίζει εντελώς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με την εγκατάλειψη τουλάχιστον δύο ποινικών διώξεων σε βάρος του μετά την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου κι έπειτα από την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία διευρύνθηκε την 1η Ιουλίου η έννοια της προεδρικής ασυλίας.

NEWSIT

Ο Τραμπ ζητά χάρη από τον Μπάιντεν για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς – Αφορμή η ακύρωση καταδίκης του Χάντερ Μπάιντεν

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ωθείται να παραιτηθεί, μετά την απόφασή του να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, που διήρκεσε μερικές ώρες

«Να παραιτηθεί αμέσως», «να λογοδοτήσει»: ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν σοκ-γελ βρίσκεται πλέον σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, βάλλεται όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από το ίδιο του το κόμμα, αφού χθες Τρίτη κήρυξε στρατιωτικό νόμο, απόφαση που υποχρεώθηκε να πάρει πίσω μερικές ώρες αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Οι κάτοικοι της Σεούλ επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους, αν και παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά τη βραχύβια κήρυξη στρατιωτικού νόμου

Η προεδρία της Νότιας Κορέας διαβεβαιώνει πως η κήρυξη στρατιωτικού νόμου ήταν σύννομη

6 κόμματα της αντιπολίτευσης στη Ν. Κορέα, κατέθεσαν πρόταση απομάκρυνσης του προέδρου Γιουν από το αξίωμα

Άρση στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα – Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος ζητεί τις παραιτήσεις όλων των υπουργών

Η αντιπολίτευση προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν για «ανταρσία»

Η κυβέρνηση ενέκρινε την άρση του στρατιωτικού νόμου

Άρση στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα: «Ανακούφιση» στην προεδρία των ΗΠΑ

Ο  Μπλίνκεν χαιρέτισε την άρση του στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα

Η Ιαπωνία παρακολουθεί την κατάσταση στη Νότια Κορέα «με εξαιρετική ανησυχία»

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχάρη το Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για την άμεση απόρριψη του στρατιωτικού νόμου

 

Ο κ. Γιουν, με δημοτικότητα ήδη πολύ χαμηλή, ανακοίνωσε πως κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος προς γενική κατάπληξη το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως αποτελείται από «δυνάμεις εχθρευόμενες το κράτος», με φόντο τις διαφωνίες για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου πως κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος, αναπτύχθηκαν στρατιωτικοί και προσγειώθηκαν ελικόπτερα στην οροφή του κοινοβουλίου, μολαταύτα μέλη της νοτιοκορεάτικης εθνικής αντιπροσωπείας μπόρεσαν να συνεδριάσουν εκτάκτως και να υιοθετήσουν απόφαση με την οποία αξίωσαν την άρση του μέτρου – κάτι που υποχρεώθηκε να κάνει ο κ. Γιουν έπειτα από μερικές ώρες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο μεταξύ μπροστά στο κοινοβούλιο, για να απαιτήσουν το μέτρο να αποσυρθεί και ο πρόεδρος Γιουν να παραιτηθεί.

Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, κάτι που είχε να ζήσει η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας πάνω από σαράντα χρόνια, συνεπαγόταν αναστολή της πολιτικής ζωής, κλείσιμο του κοινοβουλίου και τον αυστηρό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

Η είδηση προκάλεσε ανησυχία και αποδοκιμασία σε διεθνές επίπεδο, κυρίως από πλευράς των ΗΠΑ, του βασικού συμμάχου της Σεούλ απέναντι στη Βόρεια Κορέα, και από πλευράς Κίνας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το Δημοκρατικό Κόμμα, απαίτησε την «παραίτηση» του κ. Γιουν, διαμηνύοντας πως θα κινήσει διαδικασία παύσης του, εκδίωξής του από το αξίωμα, αν δεν το αποφασίσει «αμέσως».

Τόνισε ακόμη πως εννοεί να φροντίσει να ασκηθεί δίωξη για «ανταρσία» στον πρόεδρο, υπουργούς του (Άμυνας, Εσωτερικών) και κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας που ήταν αρμόδια για την εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου (πτέραρχο, τον επικεφαλής της αστυνομίας).

Αλλά και η ίδια η παράταξη του κ. Γιουν, το Κόμμα της Λαϊκής Εξουσίας, τόνισε σήμερα πως ο αρχηγός του κράτους οφείλει να «λογοδοτήσει».

«Ο πρόεδρος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτή την τραγική κατάσταση αμέσως και καταλεπτώς», δήλωσε σε κορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο επικεφαλής του κόμματος Χανγκ Ντονγκ-χουν, προσθέτοντας πως «όλοι όσοι ευθύνονται πρέπει να λογοδοτήσουν».

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας και άλλοι ανώτεροι συνεργάτες του προέδρου «υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους» σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Χαν απαίτησε κατόπιν να αποπεμφθεί ο υπουργός Άμυνας Κιμ Γιονγκ-χιουν και να παραιτηθούν όλα τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης του προέδρου Γιουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, όλα τα μέλη της κυβέρνησης εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν στον πρωθυπουργό. Αυτός ο τελευταίος, ο Χαν Ντοκ-σου, αναμενόταν να έχει συνάντηση με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και συνεργάτες του προέδρου στις 14:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), κατά την ίδια πηγή.

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων της χώρας ανακοίνωσε πως προκηρύσσει «γενική απεργία επ’ αόριστον» ώσπου να υποβληθεί παραίτηση από τον πρόεδρο. Η Συνομοσπονδία Κορεατικών Συνδικάτων, με όχι λιγότερα από 1,2 εκατ. μέλη, χαρακτήρισε «παράλογο και αντιδημοκρατικό μέτρο» την κίνηση που αποπειράθηκε ο κ. Γιουν, προσθέτοντας πως με αυτήν «υπέγραψε το τέλος» της εξουσίας του.

Ως το μεσημέρι, ο πρόεδρος Γιουν δεν είχε εμφανιστεί ξανά δημόσια.

Μετά την επιβολή του μέτρου, 190 μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν κατά, ενώ στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων αποπειρώνταν εισβολή στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση.

Συνολικά πάνω από 280 στρατιωτικοί εισέβαλαν στη Βουλή, σύμφωνα με το Yonhap.

Μπροστά στο κτίριο, μέσα στη νύχτα, διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «συλλάβετε τον Γιουν Σοκ-γελ!», διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Γιατί έπρεπε να έρθω εδώ πέρα αφού δούλεψα όλη μέρα μεσοβδόμαδα;», φώναζε ένας διαδηλωτής «Διότι κηρύχθηκε αυτός ο παράλογος στρατιωτικός νόμος από τον Γιουν, που τρελάθηκε», απαντούσε άλλη.

Τελικά ο κ Γιουν μερικές ώρες μετά έκανε νέο διάγγελμα ανακοινώνοντας πως αίρεται το μέτρο και αποσύρονται οι ένοπλες δυνάμεις από την πρωτεύουσα – εξέλιξη που προκάλεσε έκρηξη χαράς στους διαδηλωτές.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να υπακούσει στις διαταγές του προέδρου.

Το μέτρο που έλαβε ο πρόεδρος Γιουν θύμισε το 1980, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν εναντίον στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι κινητοποιήσεις εκείνες πνίγηκαν στο αίμα.

Ο αρχηγός του κράτους, που δυσκολευόταν ολοένα περισσότερο να εξασφαλίσει την έγκριση προϋπολογισμού από το ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση κοινοβούλιο, είπε πως το μέτρο είχε σκοπό «την εξάλειψη στοιχείων εχθρευόμενων το κράτος» και την «προστασία της Νότιας Κορέας από τις απειλές που εγείρονται από κομμουνιστικές βορειοκορεατικές δυνάμεις».

Μίλησε περί κοινοβουλευτικής «δικτατορίας» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως επιδίωκαν παράλυση του κράτους.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λι Τζε-μιουνγκ, ο οποίος έχασε οριακά τις εκλογές του 2022 από τον κ. Γιουν, χαρακτήρισε «παράνομο» το μέτρο και παρότρυνε τους πολίτες να πάνε να διαδηλώσουν μπροστά στη Βουλή.

Η αμερικανική προεδρία ανέφερε πως δεν ήταν ενήμερη για τις προθέσεις του κ. Γιουν. Εξέφρασε «ανακούφιση» για την άρση του μέτρου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε πως «συνεχίζουμε να αναμένουμε οι πολιτικές διαφωνίες να επιλύονται ειρηνικά και με σεβασμό του κράτους δικαίου», σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Βρετανία εξέφρασαν ανησυχία, ενώ η Κίνα κάλεσε τους υπηκόους της στη χώρα να επιδείξουν σύνεση. Η Μόσχα, που έχει συσφίξει τις σχέσεις της με την Πιονγκγιάνγκ εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτήρισε κι αυτή πολύ «ανησυχητική» την κατάσταση.

Η Ιαπωνία από την πλευρά της διά στόματος του πρωθυπουργού Σιγκέρου Ισίμπα ανέφερε πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση με «εξαιρετική και σοβαρή ανησυχία».

ΦΩΤΟ:  EPA/HAN MYUNG-GU

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή με τη μυστηριώδη εξαφάνιση 31χρονης στο Λος Άντζελες: Το έσκασε μόνη της – Ο πατέρας της αυτοκτόνησε κατά τις έρευνες

Ανατροπή με τη μυστηριώδη εξαφάνιση 31χρονης στο Λος Άντζελες: Το έσκασε μόνη της – Ο πατέρας της αυτοκτόνησε κατά τις έρευνες

AP Photo/ Damian Dovarganes

Απρόβλεπτη τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης μιας 31χρονης στο Λος Άντζελες, καθώς οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση ανακοίνωσαν ότι εξαφανίστηκε οικειοθελώς.

Η 31χρονη Hannah Kobayashi εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αφότου το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο LAX, στο Λος Άντζελες.

Τώρα, η νεαρή «πιάστηκε» από κάμερες ασφαλείας να περνάει στο Μεξικό τέσσερις ημέρες μετά την προσγείωσή της στις ΗΠΑ και μία ημέρα μετά την τελευταία φορά που την είδαν, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα (02.12.2024).

Πλάνα από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων δείχνουν την 31χρονη φωτογράφο να διασχίζει τα νότια σύνορα με τα πόδια στις 12 Νοεμβρίου κοντά στην Τιχουάνα γύρω στις 12:15 μ.μ., ανέφερε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Ήταν μόνη της, με τις αποσκευές της και φαινόταν σώα και αβλαβής», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζιμ ΜακΝτόνελ. «Προς το παρόν η υπόθεση της Κομπαγιάσι έχει χαρακτηριστεί ως οικειοθελή εξαφάνιση».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πέταξε το τηλέφωνό της σε κάποιο σημείο αφού έφτασε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 8 Νοεμβρίου.

Ο McDonnell τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Kobayashi είναι θύμα trafficking ή οποιουδήποτε εγκλήματος.

«Επιπλέον οι ερευνητές σημείωσαν ότι πριν αναχωρήσει από το Μάουι, η Κομπαγιάσι εξέφρασε την επιθυμία να απομακρυνθεί από τη σύγχρονη πραγματικότητα», είπε.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία της κ. Kobayashi και την καλούμε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της, τις αστυνομικές αρχές ή το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ για να μας ενημερώσει ότι είναι ασφαλής».

Η αστυνομία επανέλαβε ότι έχασε σκόπιμα την πτήση ανταπόκρισης από το Λος Άντζελες προς τον προορισμό της, τη Νέα Υόρκη, για άγνωστους λόγους, αν και η οικογένειά της το αμφισβήτησε νωρίτερα τη Δευτέρα.

Μετά την εξαφάνισή της, η οικογένειά της σε συνεργασία με τις αρχές, έστησαν μια συντονισμένη έρευνα στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της οποίας ο πατέρας της έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του.

NEWSIT

Ανατροπή με τη μυστηριώδη εξαφάνιση 31χρονης στο Λος Άντζελες: Το έσκασε μόνη της – Ο πατέρας της αυτοκτόνησε κατά τις έρευνες

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ