Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-Αποστολάκης: «Δικαιώθηκα για Κασσελάκη» – «Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη»

«Μια είναι η αντιπαράθεση, μία η γκρίνια, αλλά γεγονός είναι ένα. Αυτός είναι αρχηγός», τόνισε την επομένη της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στην κάλπη, που τον ανέδειξε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε και «δικαιωμένος» για την επιλογή του. 

«Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξουν. Θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Όποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη», επεσήμανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με φόντο την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω είμαι δικαιωμένος, αλλά το πολύ σημαντικό είναι ότι τελικά ο ελληνικός λαός και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ενδιαφέρον για να κερδίσει η ελπίδα και το φως ξανά. Ξεκινάει μια καινούρια ημέρα από σήμερα με δουλειά, με προοπτική και με την πεποίθηση ότι θα καταφέρει πλέον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιαστεί από την κοινωνία ξανά, να μπει στην πραγματικότητα. Αλλάζει το σκηνικό», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (25.09.23).

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο κ. Κασσελάκης. Αυτά που πρέπει να γίνουν και η επόμενη ημέρα στο κόμμα χρειάζεται καθαρές θέσεις και καθαρές κινήσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα».

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει την εκδίκησή του για την καθαίρεση και επιχειρεί να τον «στραγγαλίσει» οικονομικά

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης, κατάφερε τελικά να επισκιάσει την συνέντευξη του Νίκου Παππά στην ΔΕΘ, αφού την ώρα που μιλούσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, οι συνεργάτες του έκαναν γνωστό ότι έδωσε εντολή άρσης του πληρεξουσίου με το οποίο ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή την επιθετική κίνηση ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να δείξει για μία ακόμη φορά ότι αυτός είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά την όποια απόφαση της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην πραγματικότητα ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με την κίνηση αυτή – και μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα – να «στραγγαλίσει» οικονομικά το θέμα αφαιρώντας το δικαίωμα από τον κ. Μαυροκεφαλίδη να κάνει οποιαδήποτε οικονομική πράξη, όπως οι πληρωμές των εργαζόμενων και των εκκρεμοτήτων της Κουμουνδούρου.

Οι συνεργάτες του πρώην προέδρου λένε, μάλιστα, ότι αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει ακόμα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού έγινε ανάκληση του πληρεξουσίου από τον κ. Κασσελάκη στον κ. Μαυροκεφαλίδη με ποιου την υπογραφή λειτουργεί σήμερα το κόμμα έλεγαν συνεργάτες του πρώην προέδρου. Με βάση το καταστατικό άρθρο 44 μόνο ο/η πρόεδρος μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση» λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του.

Ακόμα επισημαίνουν ότι ο πρώην πρόεδρος το έπραξε αυτό, καθώς είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο για ό,τι συμβεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι το πληρεξούσιο που είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο άρθηκε την Παρασκευή και ανακοινώθηκε στην Κυριακή.

Ο Νίκος Πάπας, που ρωτήθηκε για το θέμα, παρέπεμψε στο θέμα στην ΚΕ και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή στελέχη των 87 λένε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί, ωστόσο, την Τρίτη στην Πολιτική γραμματεία που συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει όλες τις εξελίξεις. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία συμβουλεύτηκε νομικούς, οι οποίοι τους έχουν πει ότι δεν υπάρχει θέμα και το πρόβλημα θα λυθεί.

Στελέχη της πλευράς των 87 αναρωτιούνται πάντως τι άλλο θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης για να κρατήσει την καρέκλα του προέδρου. «Όταν φτάνει να κινείται εκδικητικά εναντίον του κόμματος που τον ανέδειξε σε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαβαίνουμε όλοι που μπορεί να φτάσει το επόμενο διάστημα» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Νίκος Παππάς

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς επέμεινε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή και πρόσθεσε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ … ως μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης ανταποκρίνεται στις ευθύνες του».

Ο βουλευτής του Νοτίου τομέα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή» και προσθέτοντας ότι «κι αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο μου αφορά τους πάντες».

Όπως ήταν φυσικό ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση, για το αν είναι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης και για τα περί εκτροπής του, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα».

Πιο χαρακτηριστικά είπε: «Προβλέπει ότι όλα τα αξιώματα και όλες οι εξουσίες είναι και ελεγκτέα και είναι ανακλητά. Η ΠΓ είναι ανακλητή από την ΚΕ, και η ΚΕ ανακλητή από ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο μπορούν να προκαλέσουν τα μέλη με υπογραφές. Δε νοείται και δεν νομίζω ότι πιστεύει κανένας ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Και δε νοείται στις ανεπτυγμένες Δημοκρατίες πόσο μάλλον σε ένα κόμμα που είναι το πιο δημοκρατικά οργανωμένο στην Ελλάδα».

Στο ερώτημα αν είναι έκπτωτος ή όχι ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό που προβλέπει πεντακάθαρα ότι όλες οι εξουσίες και τα αξιώματα ελέγχονται και είναι ανακλητά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει «κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές», ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν ήταν καλός η κακός πρόεδρος.

Σχολίασε ακόμα και τα όσα είπε περί κουκουλοφόρων ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο παραπομπής Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας που τίθεται από τους 87, λέγοντας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι, υπάρχουν στελέχη με περγαμηνές και ιστορίες και αγωνιστές της Αριστεράς και προοδευτικής παράταξης».

Απαντώντας, μάλιστα, στην τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντας Κοντιάδη για τα όσα συνέβησαν στην ΚΕ είπε: «Τα κόμματα είναι εθελοντικές ενώσεις πολιτών. Ο Ξενοφώντας Κοντιάδης δεν είναι μέλος του κόμματος μας, στις ευρωεκλογές συνεργάστηκε με άλλο κόμμα».

Ρωτήθηκε ακόμα και στο εάν ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή βουλευτών που εγκατέλειψαν το κόμμα, «αν δεν επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης». «Για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι και το μεγάλο αγκάθι είναι ότι υπήρξαν αποχωρήσεις και δυστυχώς πήραν και τις έδρες υπό μάλης και αποχώρησαν κάποιοι» είπε ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό δεν είναι μία καλή προϋπόθεση για να υπάρξουν συζητήσεις και σύγκλισης, είναι μία πληγή ηθική και πολιτική», επισήμανε.

Ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε δανεισμό. «Είμαι σε θέση να σας πω ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού. Ένας δανεισμός θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε και σύντομα θα προχωρήσουμε σε αυτό», είπε.

NEWSIT

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει την εκδίκησή του για την καθαίρεση και επιχειρεί να «στραγγαλίσει» οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή λύση στις στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας ζητά με επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν, ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ευρωπαϊκή λύση στις στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας που οδήγησαν σε μεγάλες αποκλίσεις στη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπόλοιπων μελών της Ένωσης το καλοκαίρι, ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times». Στην επιστολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι οι παθογένειες της ευρωπαϊκής αγοράς είχαν ως αποτέλεσμα τις απότομες και μεγάλες ανατιμήσεις και καλεί τις Βρυξέλλες να δώσουν άμεσα μία «πολιτική απάντηση» στην «παρατεταμένη κρίση».

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά από την ΕΕ να αναλάβει δράση για την αύξηση των δυνατοτήτων διασυνοριακής μεταφοράς ενέργειας, δηλαδή την ενίσχυση των διασυνδέσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη, ενώ τονίζει τη σημασία της καλύτερης εποπτείας της ευρωπαϊκής αγοράς, την οποία χαρακτηρίζει «μαύρο κουτί» που είναι «ακατανόητο ακόμα και για ειδικούς».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα ότι οι τιμές, εκτός από τους εποχικούς παράγοντες που επηρέασαν την τιμολόγηση στην χονδρική αγορά (σ.σ. καύσωνας, ανομβρία), επηρεάζονται και από τις βλάβες που έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι στις υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας λόγω του πολέμου. Αυτό έχει αποτέλεσμα το Κίεβο να εισάγει μεγάλες ποσότητες ρεύματος από την ΕΕ ενώ παλιότερα εξήγαγε ενέργεια.

Εκτός από την χώρα μας, ξαφνικές ανατιμήσεις στη χονδρική αγορά ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες αντιμετώπισαν, μεταξύ άλλων, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Κροατία, με τους FT να αναφέρουν ότι οι τιμές στη νοτιοανατολική Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκαν κατά τους θερινούς μήνες.

Η κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ και τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, πρότεινε ριζικές αλλαγές στην ενεργειακή αγορά και στο σύστημα καθορισμού τιμών, στην έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ που υπέβαλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γλυφάδα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο πρωθυπουργός – Το μεσημέρι μεταβαίνει στη Βιέννη

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, για τον καθιερωμένο αγιασμό για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου στις 15.30, ώρα Ελλάδας, θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ