Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΘΕΜΑ: «Αρωμα»…1962 για την Βραζιλία

Αν και δυσκολεύθηκε απέναντι στην Ελβετία, η Βραζιλία κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 και να εξασφαλίσει την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση στου Μουντιάλ 2022. Το πανέμορφο γκολ του Κασεμίρο στο 83’… έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και η «σελεσάο» με δύο νίκες έφθασε στους έξι βαθμούς και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Τίτε και στην πρεμιέρα απέναντι στην Σερβία, αλλά και κόντρα στην Ελβετία έχει βρει λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Το να έχει «πετάξει» ένα ημίχρονο σε δύο συνεχόμενους αγώνες ομίλων σε Μουντιάλ, είναι κάτι πολύ… σπάνιο για την εθνική Βραζιλίας, καθώς κάτι αντίστοιχο, έχει συμβεί μόλις μία φορά στο παρελθόν!

Στο Μουντιάλ του 1962, η «σελεσάο» ολοκλήρωσε τον όμιλο με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Είχε σημειώσει συνολικά τέσσερα γκολ και όλα είχαν μπει στην επανάληψη! Στην πρεμιέρα  απέναντι στο Μεξικό είχε επικρατήσει με 2-0 χάρη στα γκολ των Ζαγκάλο (56′) και Πελέ (73′). Στην δεύτερη αγωνιστική, η Βραζιλία είχε μείνει στο 0-0 με την Τσεχοσλοβακία, ενώ στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 της Ισπανίας. Για την «ρόχα», είχε  ανοίξει το σκορ στο 35′ ο Αντεράλντο, αλλά με δύο γκολ του Αμαρίλντο (72′, 86′), η Βραζιλία πήρε την νίκη.

Την μοναδική φορά που δεν σκόραρε στον όμιλο στο πρώτο ημίχρονο, η Βραζιλία κατέκτησε στη συνέχεια το βαρύτιμο τρόπαιο. Εφέτος, μετρά δύο νίκες και έχει σκοράρει μόνο στην επανάληψη!

Απέναντι στο Καμερούν, για την 3η αγωνιστική, η Βραζιλία θα διεκδικήσει το απόλυτο! Οταν μιλάμε, όμως, για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ιστορία των Μουντιάλ, το 3χ3 δεν αποτελεί είδηση.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζει τις έξι φορές που η Βραζιλία ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων, μόνο με νίκες:

 

1970 

Βραζιλία – Τσεχοσλοβακία 4-1

Βραζιλία – Αγγλία        1-0

Βραζιλία – Ρουμανία      3-2

 

1982 
Βραζιλία – Σοβιετική Ενωση 2-1
Βραζιλία – Σκωτία          4-1
Βραζιλία – Νέα Ζηλανδία    4-0

1986 
Ισπανία – Βραζιλία         0-1
Βραζιλία – Αλγερία         1-0
Βόρεια Ιρλανδία – Βραζιλία 0-3

1990
Βραζιλία – Σουηδία    2-1
Βραζιλία – Κοστα Ρίκα 1-0
Βραζιλία – Σκωτία     1-0

2002
Βραζιλία – Τουρκία    2-1
Βραζιλία – Κίνα       4-0
Κόστα Ρίκα – Βραζιλία 2-5

2006
Βραζιλία – Κροατία   1-0
Βραζιλία – Αυστραλία 2-0
Ιαπωνία – Βραζιλία   1-4

Γκολ με το… σταγονόμετρο

Βραζιλία σημαίνει… γκολ και θέαμα. Αλλωστε «η χώρα του καφέ και της σάμπα» έχει αναδείξει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής πάντως, η ομάδα του Τίτε δεν έχει εντυπωσιάσει επιθετικά, έχοντας σημειώσει μόλις τρία γκολ.

Η Ιστορία πάντως, δείχνει ότι η Βραζιλία που φημίζεται για τα γκολ και το θέαμα, είναι ιδιαίτερα προσεκτική! Συνολικά άλλες έξι φορές έχει σημειώσει τρία γκολ στις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων (1958, 1966, 1990, 2006, 2014, 2018).

Ωστόσο, τα τρία γκολ δεν αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την «σελεσάο». Μάλιστα, στο Μουντιάλ του 1974 στις πρώτες δύο αγωνιστικές, δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα! Απέναντι σε Γιουγκοσλαβία και Σκωτία, η Βραζιλία είχε μείνει στο 0-0, κάτι που αποτελεί φυσικά και αρνητικό ρεκόρ!
Στο Μουντιάλ του 1978, στις πρώτες δύο αγωνιστικές είχε σημειώσει ένα γκολ, ενώ δύο γκολ είχε πετύχει το 1962 και το 1986.
ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

Continue Reading
Advertisement

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τον Πειραιά να δίνει τον τόνο, ο θρίαμβος του Ολυμπιακού (1-0) επί της Φιορεντίνα στον τελικό του ECL, γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

https://youtube.com/watch?v=V2TxGVaHSas%3Frel%3D0%26enablejsapi%3D1%26wmode%3Dtransparent

«Κάηκε» ο Πειραιάς, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από τον κόσμο του Ολυμπιακού που κατέκλυσε τους δρόμους για να πανηγυρίσει την ιστορική ευρωπαϊκή κατάκτηση των «ερυθρολεύκων», μετά το 1-0 επί της Φιορεντίνα στην παράταση για τον τελικό του UEFA Europa Conference League. Καπνογόνα και βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα… μέρα, ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Ειδικά τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στο Δημοτικό Θέατρο, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα ελληνικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Θερμά συγχαρητήρια ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League!

Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός κατακτά το Conference League και γράφει ιστορία

Κασσελάκης: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που κυνήγησαν το όνειρο και το πέτυχαν

Δ. Κουτσούμπας: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο

Μ. Σχοινάς: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία

Ιταλιάνο: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε ένα τέτοιο ματς»

Μαρινάκης: «Επόμενο όνειρο ένα Europa League»

Βούρκωσαν Μαρινάκης, Φορτούνης

«Ο Δίας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου» (pic)

Μεντιλίμπαρ: «Τιμή μου που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο»

Οπαδοί της Φιορεντίνα έσπασαν καθίσματα

Η Ελλάδα στην 15η θέση – Με 5 ομάδες στην Ευρώπη τη σεζόν 2025/26

Θεός της Ευρώπης ο Ολυμπιακός (vids)

Φίλαθλος της Φιορεντίνα υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Ένα Δημοτικό Θέατρο που είχε «ντυθεί» στα κόκκινα για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, με προβολείς να αποτυπώνουν πάνω τους το σήμα των «ερυθρολεύκων».Η βραδιά ήταν μεγάλη για τον κόσμο της ομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά την τιμητική του είχε ο Πειραιάς, 

Ηράκλειο: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό

Ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί στο Ηράκλειο, Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τη λήξη του αγώνα , από κάθε σημείο της πόλης, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω του πεζόδρομου της Δικαιοσύνης, και κατέληξαν με συνθήματα στην πλατεία των Λιονταριών. Από τα πυροτεχνήματα η νύχτα μετατράπηκε σε μέρα, με το κλίμα στο κέντρο της πόλης πανηγυρικό. Μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες, οι πανηγυρισμοί δεν έλεγαν να κοπάσουν, με τους φίλους του Ολυμπιακού που παραμένουν στο σημείο. 

Κοκκίνισαν πλατείες σε Χανιά και Ρέθυμνο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού

Ζωηροί και ενθουσιώδεις οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό σε Χανιά και Ρέθυμνο. Με την ολοκλήρωση του αγώνα και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, οι πλατείες Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο πλημμυρίσανε από οπαδούς και φίλους της ομάδας μετά την αγωνία στο παιχνίδι και τη χαρά στην παράταση του. Βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, κόρνες, κασκόλ και φανέλες του Ολυμπιακού συνέθεσαν χρώμα και κλίμα στους νόμους της Δυτικής Κρήτης. Γνωστοί για την ένταση τους στις χαρές οι Κρητικοί γλέντησαν τη νίκη της ομάδας τους. Οι ξεφρενοι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με τη συμμετοχή κόσμου όλων των ηλικιών. 

Βόλος: Πανηγυρισμοί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας μέχρι πρωίας

Πανζουρλισμός, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στο κέντρο του Βόλου από χιλιάδες ανθρώπους που πανηγύριζαν έξαλλα την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό. Χιλιάδες υποστηρικτές των ερυθρόλευκων κατέβηκαν με κάθε μέσον προς το κέντρο και την παραλία, πανηγυρίζοντας στους δρόμους κρατώντας σημαίες , κασκόλ , σκούφους και φανέλες με τα σήματα του “Θρύλου” και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Αυτοκίνητα που κόρναραν συνεχώς, με ανθρώπους ντυμένους στα κόκκινα κινήθηκαν από κάθε περιοχή προς το κέντρο του Βόλου που είχε κλείσει από την αστυνομία αφού οι λεωφόροι Ιάσονος και Δημητριάδος ήταν γεμάτες από κόσμο που πανηγύριζε για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Πυροτεχνήματα , κροτίδες και φωτοβολίδες δημιούργησαν μία πανηγυρική ατμόσφαιρα ενώ οι προβολείς στο λιμάνι έκαναν κυριολεκτικά την νύχτα  ημέρα, αφού οι χιλιάδες του κόσμου που βρίσκονταν στην παραλία και παρακολουθούσαν τον αγώνα από τεράστιες οθόνες είχαν κατακλύσει την περιοχή από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας μέχρι και στο Πανεπιστήμιο..

Όλος ο Βόλος πανηγύρισε τη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την πόλη να ζε ανεπανάληπτες στιγμές,

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Ιστορική νίκη και ευρωπαϊκός τίτλος για τους Πειραιώτες στο Conference League

Ο Ολυμπιακός είναι τροπαιούχος στην Ευρώπη! Μετά από ένα παιχνίδι που “έσπασε καρδιές”, οι Πειραιώτες νίκησαν στην παράταση με 1-0 τη Φιορεντίνα στο μεγάλο τελικό του Conference League και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Conference League, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Ελ Κααμπί “χτύπησε” ξανά για τους Πειραιώτες και πέτυχε ένα γκολ “χρυσάφι”, που έγραψε ιστορία για την ελληνική ομάδα.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τελικό, αφού πέτυχε το γκολ που έκανε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή του Conference League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον τελικό και είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 4′, με τον Ποντένσε να συγκλίνει ωραία προς την περιοχή και να σουτάρει με το δεξί πόδι για να αποκρούσει όμως με το ένα χέρι στη γωνία του, ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mda9v5mvt5

Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού “ξύπνησε” τους παίκτες της Φιορεντίνα και το ματς πήρε καλό ρυθμό, με την ιταλική ομάδα να βρίσκει γρήγορα και το δρόμος προς τα δίχτυα. Στο 9′ ο Μιλένκοβιτς σκόραρε με προβολή μετά από σέντρα σε κόρνερ και σκόραρε για την ιταλική ομάδα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο βοηθός διαιτητή έδειξε οφσάιντ και το VAR επιβεβαίωσε την παράβαση, για να παραμείνει το 0-0 στο ματς.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mdjfy5xct5

Στη συνέχεια η Φιορεντίνα ήταν πιο “απειλητική” στον τελικό και είχε μία “πολιορκία” λίγων λεπτών, με τον Τζολάκη να είναι όμως σταθερός στην εστία του και τον Κάρμο να “κόβει” από την πλευρά του μία επικίνδυνη στιγμή για την ομάδα του.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mdr48uezmh

Ο Ολυμπιακός “απάντησε” με μία κεφαλιά του Ποντένσε μετά από κόρνερ του Φορτούνη, που μπλόκαρε ο Τερατσάνο και κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να παίρνουν όλο και λιγότερα ρίσκα. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε λοιπόν στο 69′, με τη Φιορεντίνα να βγάζει τον Κουαμέ απέναντι από τον Τζολάκη μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του με τη μία έστειλε άτσαλα την μπάλα άουτ.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mf44si8xe1

Κοντά στο γκολ έφθασε κι ο Ολυμπιακός στο 80′, με τον Ιμπόρα να παίρνει ωραία την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ και να χάνει την ευκαιρία για τους Πειραιώτες.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mfa8214jb5

Το μας οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 96′, με τον Γιόβετιτς να κάνει ένα υπέροχο πλασέ από τα όρια της περιοχής, το οποίο απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας της Φιορενίνα, κρατώντας ξανά το μηδέν στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε όμως το καλύτερο για το φινάλε, με τον Ελ Κααμπί να βρίσκει για μία ακόμη φορά φέτος, το δρόμος προς τα δίχτυα. Στο 116ο λεπτό του αγώνα και μετά από σέντρα του Όρτα από αριστερά, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για το 1-0 στο ματς.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1mgghlewbrl

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στον αγώνα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του Conference League, με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για την Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη.

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Live το pre game του μεγάλου τελικού του Conference League

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο τελικός του Conference League κόντρα στην Φιορεντίνα. Το Newsit.gr σας μεταδίδει όλα όσα γίνονται στο πλαίσιο του “μεγάλου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται λίγες ώρες πριν το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας του. Oι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League (22:00), στην ΑΕΚ Arena.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μετράνε… αντίστροφα, για την έναρξη του τελικού και έχουν στήσει το δικό τους πάρτι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και σε άλλα σημεία του Πειραιά.

Οι πύλες της AEK Arena θα ανοίξουν στις 19:00 για να υποδεχθούν τους φίλους των δυο ομάδων. Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr το pre-game του ιστορικού αγώνα του Ολυμπιακού

https://v.24liveblog.com/iframe/?id=3591647396705156621

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλο το λεκανοπέδιο έχουν κινητοποιηθεί σήμερα για την ασφάλεια του τελικού του Conference League στις 22:00 το βράδυ το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ