Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ με σκοπό συμφωνία για τη Γάζα – Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την προσεχή αποστολή αντιπροσωπείας στο Κατάρ στο πλαίσιο προσπάθειας για να ξαναρχίσουν έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας στη Λωρίδα της Γάζας που θα συμπεριλαμβάνει απελευθέρωση των ομήρων που απομένουν ζωντανοί, ενώ η Χαμάς δήλωσε ανοικτή σε συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από έναν και πλέον χρόνο πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο

 Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε νότια προάστια της Βηρυτού

Συνομιλίες Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου εντός της ημέρας στη Βρετανία

Διάσκεψη για τον Λίβανο στο Παρίσι: Περισσότερα από 800 εκατ. δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας – 200 εκατ. για τον στρατό

Οι πιο πρόσφατες έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα μεσολαβητών -Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ- με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδευτεί από απελευθέρωση ομήρων, διεξήχθησαν τον Αύγουστο κι απέτυχαν, όπως αρκετές ανάλογες προηγούμενες προσπάθειες.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Χεζμπολά στον Λίβανο: έγινε νέα σειρά βομβαρδισμών σε νότια προάστια της Βηρυτού τη νύχτα, ενώ τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χασμπάγια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι νέες διαπραγματεύσεις αναγγέλθηκαν μερικές ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε σε μάχη με τον στρατό του Ισραήλ τη 16η Οκτωβρίου στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου και καθώς το Ισραήλ δέχεται πιέσεις για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα εναντίον της Χαμάς και στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολά, δυο κινημάτων υποστηριζόμενων από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην πολιορκημένη κι ερειπωμένη Λωρίδα της Γάζας, πάνω απ’ όλα στον βορρά, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 770 Παλαιστίνιοι μέσα σε 19 ημέρες, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Η Χαμάς «φάνηκε διατεθειμένη να συμφωνήσει στη διακοπή των εχθροπραξιών» αλλά αξιώνει το Ισραήλ να «δεσμευτεί σε κατάπαυση του πυρός», στην «αποχώρηση» των στρατευμάτων του από τον θύλακο και σε «σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή» των ομήρων που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου 2023 και παραμένουν έκτοτε στη Λωρίδα της Γάζας με παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές, δήλωσε αξιωματούχος του κινήματος.

Οι όροι αυτοί, που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις, είχαν απορριφθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Έπειτα από συνομιλίες στο Κάιρο μεταξύ αιγυπτίων αξιωματούχων και αντιπροσωπείας της Χαμάς, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα στείλει στο Κατάρ τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της χώρας του, της Μοσάντ, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ο κ. Μπαρνέα αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή με τον επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με τις «διάφορες επιλογές για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ ήδη συζήτησε με αιγύπτιους ανώτερους αξιωματούχους στο πλαίσιο των προσπαθειών για την «επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και την κατάπαυση του πυρός», ανέφερε το δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στη Ντόχα -όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο της Χαμάς-, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επέμεινε χθες στην ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, αναμένεται αργότερα σήμερα να συναντηθεί στο Λονδίνο με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, τον Νατζίμπ Μικάτι, για να συζητήσουν σχετικά με την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χεζμπολά στη λιβανική επικράτεια.

Η έφοδος της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 στοίχισε τη ζωή σε 1.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα, που συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν υπό αιχμαλωσία ή ήταν ήδη νεκροί όταν μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν, 97 θεωρείται πως παραμένουν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 34 από αυτούς τους τελευταίους έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει έκτοτε έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42.847 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Ο πόλεμος ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σχεδόν όλους τους κατοίκους του μικρού θυλάκου (2,4 εκατ.), που ετοιμάζονται να ζήσουν δεύτερο χειμώνα με ολοένα πιο ακραίες ελλείψεις -απειλούνται από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ -, υπό πολιορκία και βομβαρδισμούς.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της BRICS στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε το Ισραήλ πως επιδιώκει να «αδειάσει την περιοχή (της Λωρίδας της Γάζας) από τον πληθυσμό της, ειδικά τώρα στον βορρά», όπου σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανασυντάσσονται δυνάμεις της Χαμάς.

Στην κεντρική Γάζα, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Νουσέιρατ, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Στον Λίβανο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Στον νότο, έγιναν βομβαρδισμοί στην Τύρο και στην Μπιντ Τζμπάιλ, σύμφωνα με το ANI.

Κατά την ίδια πηγή, βομβαρδισμός σκότωσε τρεις δημοσιογράφους σε ξενοδοχείο στη Χασμπάγια. Το προσκείμενο στο Ιράν δίκτυο Αλ Μαγιαντίν ανακοίνωσε τον θάνατο εικονολήπτη του, του Γασάν Νατζάρ, στο πλήγμα αυτό, χαρακτηρίζοντάς το «εσκεμμένο», καθώς έπληξε εγκατάσταση όπου ήταν γνωστό πως «διέμεναν δημοσιογράφοι».

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι μάχες ανάμεσα στη Χεζμπολά και ισραηλινά στρατεύματα σε παραμεθόρια χωριά, σύμφωνα με το λιβανικό σιιτικό κίνημα, που ανέλαβε ακόμη την ευθύνη για εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε μελών του στον νότιο Λίβανο, αυξάνοντας -κατά όσα είναι επισήμως γνωστά- σε 27 τον αριθμό των απωλειών που έχει υποστεί αφότου άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου χερσαίες επιχειρήσεις στα σύνορα των δυο κρατών.

Χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο Νατζίμπ Μικάτι, τόνισε πως «τα όπλα πρέπει να βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια του λιβανικού στρατού και του λιβανικού κράτους». Η Χεζμπολά διαθέτει στρατιωτικό βραχίονα και βαρύ οπλισμό που της έχει προμηθεύσει το Ιράν.

Την 8η Οκτωβρίου 2023, η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ για να υποστηρίξει τη Χαμάς κι έκτοτε εξαπολύει επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον βορείων τμημάτων του.

Έπειτα από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, κι αφού θεώρησε πως αποδυνάμωσε τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός μετέφερε το επίκεντρο των επιχειρήσεών του στον Λίβανο, όπου διεξάγει εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις στον νότο για να εξουδετερώσει τη Χεζμπολά, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή στο βόρειο Ισραήλ κάπου 60.000 πολιτών του που εκτοπίστηκαν εξαιτίας των ασταμάτητων εκτοξεύσεων ρουκετών από τους μαχητές της.

Τουλάχιστον 1.580 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα. Ο ΟΗΕ καταμετρά κάπου 800.000 εσωτερικά εκτοπισμένους στη χώρα.

ΔΙΕΘΝΗ

Ανάλυση Skynews: Τι σημαίνει το «bromance» Τραμπ – Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Δύση

Οι αναφορές για το τηλεφώνημα του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και η προτροπή του να «αποφύγει την κλιμάκωση στην Ουκρανία» έχει δημιουργήσει ερωτηματικά για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, μίλησε τηλεφωνικά με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το Κίεβο ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ενημερωμένο για αυτήν την επικοινωνία.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τραμπ συμβούλευσε τον Πούτιν να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και του υπενθύμισε «την σημαντική στρατιωτική παρουσία της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη», σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, υπενθυμίζοντας ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα βρει μια λύση για να τερματίσει τον πόλεμο «μέσα σε μία ημέρα».

Ωστόσο η πρώτη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία θα «απαλύνει κάποιες ανησυχίες» για το Κίεβο και τους συμμάχους του, αλλά όχι όλες, λέει ο ανταποκριτής του Skynews στη Μόσχα Ivor Bennett.

Ο Τραμπ δήλωσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ήταν σε θέση να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «εντός 24 ωρών» από την ανάληψη των καθηκόντων του, χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Skynews, το Κίεβο και οι σύμμαχοί του φοβούνται ότι ο Τραμπ θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Μόσχας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη, οι οποίες περιλαμβάνουν τον τερματισμό της πορείας της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την παραχώρηση των εδαφών που κατέχουν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις.

«Αυτά τα σχόλια, ή αυτή η πρώτη ανάγνωση της πρώτης επαφής μεταξύ των δύο ηγετών μετά τις εκλογές, νομίζω ότι θα “διασκεδάσουν” κάποιες ανησυχίες στην Ουκρανία και μεταξύ των δυτικών συμμάχων της, αλλά όχι όλες», λέει ο ανταποκριτής.

«Η Ουκρανία εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη σύγκρουση εξαιτίας όσων άλλων είπε στην προεκλογική εκστρατεία ειδικά τους τελευταίους 12-18 μήνες».

Ανησυχία για το «bromance» Πούτιν – Τραμπ

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι οι συζητήσεις για αναβίωση του «bromance» (σσ σύνθεση των λέξεων brother, που σημαίνει κυριολεκτικά αδερφός, μεταφορικά κολλητός + romance δηλαδή ρομάντζο μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν θα είναι ανησυχητικές για τη Δύση.

REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Τραμπ ως «θαρραλέο άνδρα» για την αντίδρασή του στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον Ιούλιο.

«Τα πήγαιναν πολύ καλά την τελευταία φορά. Υπήρχε όλη αυτή η συζήτηση για αδελφική σχέση», λέει ο ανταποκριτής του Skynews. «Φαίνεται ότι η Μόσχα θέλει να αναζωπυρώσει αυτή τη σχέση. Νομίζω ότι θα υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία στην Ουκρανία και στις δυτικές πρωτεύουσες για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση».

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου και ο Μπάιντεν αναμένεται να παροτρύνει τον διάδοχό του Τραμπ να μην εγκαταλείψει το Κίεβο.

Πληροφορίες από Skynews

NEWSIT

Ανάλυση Skynews: Τι σημαίνει το «bromance» Τραμπ – Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Δύση

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ζιζέλ Πελικό: Δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι βιαστές, δήλωσε η ανακρίτρια στο δικαστήριο

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση της ανακρίτριας – που ήταν επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό –  κατά τη διάρκεια της δίκης στη Γαλλία.

Η ανακρίτρια κλήθηκε να καταθέσει στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία, μετά από αίτημα του συνηγόρου ενός εκ των 50 κατηγορουμένων για τους μαζικούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό επί περίπου μία δεκαετία.

Η 41χρονη ανακρίτρια Gwenola Journot βρέθηκε την Παρασκευή (08.11.2024) στην πολύκροτη δίκη στη Γαλλία για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό και επί δύο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και των δικηγόρων του θύματος.

Η ανακρίτρια, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση Πελικό επί σχεδόν τρία χρόνια, αναφέρθηκε στην κατάθεσή της στη σύλληψη του βασικού κατηγορούμενου Ντομινίκ Πελικό, τον Νοέμβριο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του «ενορχηστρωτή» των βιασμών της Ζιζέλ ο στόχος ήταν να ταυτοποιηθούν οι άνδρες που είχαν εντοπιστεί στα βίντεο και στις φωτογραφίες του Πελικό.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια έρευνας ταυτοποιήθηκαν 50 από τους βιαστές της Ζιζέλ και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως κατέθεσε η ανακρίτρια, όμως, σύμφωνα με την ίδια, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν όλοι οι άνδρες που είχαν επισκεφθεί το σπίτι των Πελικό στο χωριό Μαζάν για να βιάσουν τη Ζιζέλ.

Οι 50 που αναγωρίστηκαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η ανακρίτρια διευκρίνισε πως αυτό συνέβη επειδή ορισμένες από τις φωτογραφίες με τους βιασμούς της Ζιζέλ που είχε τραβήξει ο βιαστής και πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, ήταν θολές και δεν μπορούσαν να διακριθούν καθαρά τα πρόσωπα των βιαστών.

«Σε μια υπόθεση αυτού του μεγέθους η έρευνα θα μπορούσε να διαρκέσει 10 χρόνια. Αλλά θέλαμε να είμαστε αποτελεσματικοί, ώστε ο Ντομινίκ Πελικό να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης σε εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε η ανακρίτρια.

«Προφανώς, ναι, υπάρχει απογοήτευση, υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες που είναι πολύ θολές, τις οποίες μετά βίας μπορεί κανείς να δει. Πιστεύουμε πως κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», δήλωσε η ανακρίτρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου δέκα από τους βιαστές της Ζιζέλ, οι οποίοι εικονίζονται στα βίντεο και στις φωτογραφίες που κατάσχεσε η αστυνομία στην οικία Πελικό, δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν.

Η ανακρίτρια τόνισε, επίσης, πως οι συλλήψεις των ενόχων για την υπόθεση Πελικό πραγματοποιήθηκαν κατά ομάδες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Το κατηγορητήριο της «υπόθεσης Πελικό» που συνέταξε τον Ιούνιο του 2023 αγγίζει τις 370 σελίδες.

Η ανακρίτρια κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις τριάντα εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα λόγω της παρουσίας της – υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι απολογούνται κατά ομάδες ανά εβδομάδα και δεν παρίστανται στο σύνολό τους κάθε μέρα στη δίκη.

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης έθεσε στην ανακρίτρια ερώτημα για τη χρήση των λέξεων «βιασμός» και «βιαστής» από τις πρώτες μέρες της εκδίκασης της υπόθεσης, αφού η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει «το τεκμήριο της αθωότητας» για τους κατηγορούμενους.

«Η λέξη βιασμός χρησιμοποιείται επειδή η Ζιζέλ Πελικό ήταν αντικειμενικά ανίκανη να δώσει την συγκατάθεσή της», απάντησε η ανακρίτρια.

Η ίδια, διευκρίνισε πως, αν και χρησιμοποιείται στη δίκη η λέξη «βιασμός», οι κατηγορούμενοι δεν θεωρούνται «αναγνωρισμένοι βιαστές» αλλά αυτό εναπόκειται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

NEWSIT

Δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι βιαστές της Ζιζέλ Πελικό, δήλωσε η ανακρίτρια στο δικαστήριο

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Σολτς διατεθειμένοι να «συνεργαστούν» για την αποκατάσταση «της ειρήνης στην Ευρώπη»

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Κυριακή με τον αμερικανό εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και οι δυο άνδρες δήλωσαν «έτοιμοι να συνεργαστούν για την επιστροφή της ειρήνης στην Ευρώπη», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης: Washington Post: Ο Τραμπ συμβούλευσε τον Πούτιν να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Βούτσιτς

Ο Μπάιντεν θα συζητήσει την Τετάρτη με τον Τραμπ τις κορυφαίες προτεραιότητες των ΗΠΑ

Ο Τραμπ απαιτεί διορισμούς χωρίς διαδικασίες έγκρισης στη Γερουσία

Ο Τραμπ προσέφερε στην Στεφάνικ τη θέση της πρεσβεύτριας της χώρας στον ΟΗΕ

Ο Τραμπ ονομάζει τον Τομ Χόμαν, θιασώτη πολύ σκληρής γραμμής, αρμόδιο για τη μετανάστευση

Ο καγκελάριος κι ο εκλεγμένος πρόεδρος «αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ και τα τρέχοντα γεωπολιτικά προβλήματα», ανέφερε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δήλωσαν επίσης έτοιμοι να συνεργαστούν για την επιστροφή της ειρήνης στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ