Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για Ιράν, Λίβανο και Γάζα

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν χθες Τετάρτη για τα πιθανολογούμενα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν, την ώρα που η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι οι μαχητές της απώθησαν ισραηλινούς στρατιώτες προς τα σύνορα του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης:

 

Οι συγκρούσεις στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου κλιμακώνονται, με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να μαίνεται και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να βρίσκεται σε αναβρασμό, εν αναμονή της «απάντησης» του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για τα σχέδια του Ισραήλ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η συζήτηση ήταν «παραγωγική», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, αναγνωρίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών σε ορισμένα ζητήματα.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντανόν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου, ιδίως της Βηρυτού, επαναλαμβάνοντας «το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του από τη Χεζμπολάχ», ενημέρωσε αργότερα ο Λευκός Οίκος.

Σε ό,τι αφορά τη Λωρίδα της Γάζας, Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη αναβίωσης των διπλωματικών προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Οι σχέσεις του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου ήταν τεταμένες τον τελευταίο καιρό λόγω των χειρισμών του ισραηλινού πρωθυπουργού σε Γάζα και Λίβανο. Η Ουάσινγκτον επιχείρησε να αποτρέψει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί εκεχειρία στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται επίσης από το Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Βρέφος πνίγηκε στη Μάγχη μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες

Ένα βρέφος πνίγηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στη Μάγχη, στα ανοικτά των γαλλικών ακτών, όταν ανατράπηκε υπερφορτωμένο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.

Στη διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωση των μεταναστών που έπεσαν στη θάλασσα «65 άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι και ασφαλείς», αλλά «έπειτα από έρευνες ένα βρέφος εντοπίστηκε αναίσθητο στο νερό και δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του», επεσήμαναν οι λιμενικές αρχές της Μάγχης και της Βόρειας θάλασσας.

Με αυτόν τον θάνατο ανέρχονται σε τουλάχιστον 52 οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία μέσω της Μάγχης. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από τις αρχές του 2018 όταν ξεκίνησαν αυτές οι διελεύσεις με αυτοσχέδια πλοιάρια.

Μεταξύ των θυμάτων αυτών των ναυαγίων συχνά περιλαμβάνονται παιδιά.

Στις 3 Σεπτεμβρίου τα μισά από τα δώδεκα θύματα του χειρότερου ναυαγίου της φετινής χρονιάς ήταν ανήλικα. Στις 5 Οκτωβρίου ένα παιδί ηλικίας δύο ετών σκοτώθηκε όταν ποδοπατήθηκε την ώρα που βρισκόταν σε πλοιάριο που μετέφερε 90 ανθρώπους και το οποίο αντιμετώπισε βλάβη.

Οι συνθήκες του διάπλου της Μάγχης «μιας από τις πιο πολυσύχναστες μεταναστευτικές οδούς παγκοσμίως», σύμφωνα με το γαλλικό λιμενικό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Από την 1η Ιανουαρίου τα πλοιάρια που έχουν φτάσει στις βρετανικές αρχές είχαν κατά μέσο όρο 53 επιβάτες το κάθε ένα, έναντι 13 το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα βρετανικά στοιχεία.

Από την αρχή του έτους εξάλλου περισσότεροι από 26.000 μετανάστες έχουν φτάσει στη Βρετανία μέσω της Μάγχης.

ΕΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο Χ: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε»

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο “Χ”, μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με “Χ”, σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν “σκληρές” φωτογραφίες του δολοφονηθέντος Σινουάρ.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Μπάιντεν: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι μια «ευκαιρία» για την πολιτική διευθέτηση στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς την ισλαμιστική οργάνωση στην εξουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι μια «ευκαιρία» για την πολιτική διευθέτηση στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς την ισλαμιστική οργάνωση στην εξουσία.

Η Χαμάς δεν είναι πλέον σε θέση να διαπράξει άλλη μια 7η Οκτωβρίου, υπογράμμισε.

«Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων. Αυτό το εμπόδιο δεν υπάρχει πλέον. Αλλά απομένει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΗΠΑ: “Αποδόθηκε δικαιοσύνη” λέει η αντιπρόεδρος Χάρις για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου είπε ότι η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ήταν ένα «βήμα προόδου» για την εξάλειψη της απειλής που συνιστά η Χαμάς για το Ισραήλ.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε η Κάμαλα Χάρις μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. «Ο Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου και των ομήρων που σκοτώθηκαν στη Γάζα», πρόσθεσε.

«Αυτή η στιγμή μας παρέχει μια ευκαιρία να τελειώσουμε επιτέλους τον πόλεμο στη Γάζα. Σήμερα, μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι οικογένειες των θυμάτων της Χαμάς θα νιώθουν ένα αίσθημα ανακούφισης», κατέληξε.

Γάζα: Το Ισραήλ “ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του” με τον Σινουάρ (αρχηγός του στρατού)

Το Ισραήλ “ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του” με τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 και του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε σήμερα, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί.

Ωστόσο ο πόλεμος “δεν θα σταματήσει” προτού συλληφθούν όλοι οι δράστες της αιματηρής αυτής επίθεσης που διαπράχθηκε στο νότιο Ισραήλ και επιστρέψουν “όλοι οι όμηροι” που κρατούνται στη Γάζα, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση ο Χαλεβί μετά την επίσκεψη στο μέρος όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Μακρόν απαιτεί την απελευθέρωση “όλων των ομήρων” – “Θανάσιμο πλήγμα στη Χαμάς”, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Μπαρό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα την απελευθέρωση “‘όλων των ομήρων” που κρατούνται ακόμη από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Γάζα μετά τον θάνατο του ηγέτη του, Γιαχία Σινουάρ.

“Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ο κύριος υπεύθυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων και βάρβαρων ενεργειών της 7ης Οκτωβρίου” (2023), έγραψε στην πλατφόρμα Χ. “Αυτή τη μέρα, σκέφτομαι με συγκίνηση τα θύματα, ανάμεσά τους 48 συμπατριώτες μας, και τους οικείους τους. Η Γαλλία απαιτεί την απελευθέρωση όλων των ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς”.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ είναι ταυτόχρονα “ένα θανάσιμο πλήγμα στη Χαμάς” και “μια σελίδα που γυρίζει και που πρέπει να γυρίσει τώρα στον πόλεμο της Γάζας” προκειμένου οι πλευρές να εργαστούν για την ειρήνη στην περιοχή.

“Μια σελίδα πρέπει να γυρίσει τώρα για την περιοχή για την πορεία της προς την ειρήνη”, δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο LCI, τονίζοντας ότι η ευκαιρία είναι “μοναδική γιατί ο Γιαχία Σινουάρ αποτελούσε εμπόδιο στην ειρήνη” και προσθέτοντας ότι η διπλωματία από μόνη της θα μπορούσε να επιτρέψει τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Σινουάρ θεωρείτο ο εγκέφαλος της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, η οποία βύθισε την περιοχή σε μια αιματηρή σύγκρουση.

Άλλοι δύο Γάλλοι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσινγκτον θα προωθήσει μια πρόταση εκεχειρίας μετά τον θάνατο του Σινουάρ, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να προωθήσουν μια πρόταση για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου ότι η Ουάσινγκτον, με τον Σινουάρ εκτός κάδρου, είδε μια ευκαιρία για τερματισμό του πολέμου. “Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, γιατί ο Σινουάρ είχε αρνηθεί να διαπραγματευτεί”, δήλωσε ο Μίλερ.

Μπάιντεν και Νετανιάχου θα συνεργαστούν για την απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του Σινουάρ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σήμερα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Τζο Μπάιντεν δήλωσαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν για να προωθήσουν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον Νετανιάχου για τον θάνατο του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες θεωρούν επίσης ότι αυτό είναι “μια ευκαιρία για να προωθηθεί η απελευθέρωση των ομήρων” και θα “συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου”, ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ η σορός του Σινουάρ για “πρόσθετες εξετάσεις”

Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μεταφέρθηκε σήμερα σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ για “περαιτέρω εξετάσεις” μετά τον θάνατό του από τον στρατό στη Γάζα, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

“Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έφτασε πριν από λίγο στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής, που βρίσκεται στο Τελ-Αβίβ, όπου πρέπει να γίνουν “πρόσθετες εξετάσεις”, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Γιαχία Σινουάρ: Πέταξε ξύλο στο drone που τον εντόπισε – Φορούσε αλεξίσφαιρο και είχε πάνω του 9.900 ευρώ

Γιαχία Σινουάρ: Πέταξε ξύλο στο drone που τον εντόπισε – Φορούσε αλεξίσφαιρο και είχε πάνω του 9.900 ευρώ

Σε νέα φάση εισέρχεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, μετά την επίσημη επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, μετά από τακτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα.

Η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ αποτελεί ένα συνταρακτικό χτύπημα και μία στρατηγική ήττα, για τη Χαμάς που μένει, μετά τη Χεζμπολάχ, και αυτή, χωρίς ηγέτη. Για το Ισραήλ, ωστόσο, φαίνεται πως τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο που «εξουδετερώθηκε» ο Σινουάρ.

Ένα ισραηλινό drone εντόπισε τον επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ την ώρα που βρισκόταν τραυματισμένος και καθισμένος σε πολυθρόνα, καλυμμένος από σκόνη, στα ερείπια κτηρίου στη νότια Γάζα, σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές. Την ώρα που το drone πετούσε κοντά του, ο Σινουάρ φαίνεται να του ρίχνει ένα ξύλο.

Έπειτα από εντατικό ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, τα ισραηλινά στρατεύματα που σκότωσαν τον Σινουάρ στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών την Τετάρτη (16.10.24) αρχικά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτός ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της χώρας τους.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών περιόριζαν σταδιακά την περιοχή στην οποία θα μπορούσε να δραστηριοποιείται ο Σινουάρ, επεσήμανε ο στρατός χθες, Πέμπτη, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μετά τη λήψη γενετικού υλικού, δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσω των οδοντιατρικών αρχείων.

Όμως αντίθετα με άλλα στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης που φονεύθηκαν από το Ισραήλ, περιλαμβανομένου του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στις 13 Ιουλίου, η επιχείρηση στην οποία έπεσε νεκρός ο Σινουάρ δεν ήταν ένα σχεδιασμένο ή στοχευμένο πλήγμα εναντίον του.

Ο επικεφαλής της Χαμάς εντοπίστηκε από στρατιώτες του πεζικού της ταξιαρχίας Μπισλάχ, μία μονάδα στην οποία συνήθως εκπαιδεύονται μελλοντικοί διοικητές του στρατού. Οι στρατιώτες ερευνούσαν περιοχή στην Ταλ ελ Σούλταν στη νότια Γάζα την Τετάρτη, όπου πίστευαν ότι βρίσκονταν ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

Τα ισραηλινά στρατεύματα είδαν τρεις μαχητές να κινούνται μεταξύ κτηρίων και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταλλαγή πυρών. Ο Σινουάρ κατέφυγε σε ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, άρματα μάχη έβαλαν εναντίον του κτηρίου, ενώ εκτοξεύθηκε και πύραυλος.

Χθες ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που τράβηξε drone, το οποίο δείχνει τον Σινουάρ, σοβαρά τραυματισμένο στο χέρι, να κάθεται σε μία πολυθρόνα, το πρόσωπό του μισοκαλυμμένο από ένα μαντήλι. Στο βίντεο φαίνεται να ρίχνει ένα ξύλο προς το drone.

 

Σε εκείνο το στάδιο ο Σινουάρ είχε ταυτοποιηθεί απλώς ως ένας μαχητής, όπως δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες πλησίασαν το πτώμα του, είδαν ότι κρατούσε όπλο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε στην κατοχή του 40.000 σέκελ (περίπου 9.900 ευρώ).

«Προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν», είπε ο Χαγκάρι.

«Οι δεκάδες επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις τον τελευταίο χρόνο και τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή όπου εξουδετερώθηκε, είχαν περιορίσει τις κινήσεις του Γιαχία Σινουάρ», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τους τελευταίους μήνες ο επικεφαλής της Χαμάς φαίνεται ότι είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί τηλέφωνα ή άλλον εξοπλισμό επικοινωνίας που θα επέτρεπε στις ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών να τον εντοπίσουν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο Σινουάρ κρυβόταν στο τεράστιο δίκτυο τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, δήλωσε ότι λόγω των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του, ο Σινουάρ είχε αναγκαστεί τον τελευταίο χρόνο «να ενεργεί σαν φυγάς, με αποτέλεσμα να αλλάζει πολλές φορές κρησφύγετο».

Θρίλερ με τους ομήρους

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι ο Σινουάρ χρησιμοποιούσε τους 101 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα σαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατευθεί από τις επιθέσεις.

Όμως στο σημείο όπου τελικά παγιδεύτηκε και σκοτώθηκε την Τετάρτη δεν βρέθηκαν να υπάρχουν κοντά του όμηροι, αν και ο Χαγκάρι δήλωσε ότι δείγματα του DNA του εντοπίστηκαν σε τούνελ μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά όπου στα τέλη Αυγούστου είχαν εκτελεστεί έξι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς.

NEWSIT

Γιαχία Σινουάρ: Πέταξε ξύλο στο drone που τον εντόπισε – Φορούσε αλεξίσφαιρο και είχε πάνω του 9.900 ευρώ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ