Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (04.10.24) νωρίς το απόγευμα, με την κακοκαιρία Cassandra να φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία επικαιροποίησε σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, το κύμα της κακοκαιρίας Cassandra θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναφέρει η ΕΜΥ.

Από νωρίς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία της επόμενες ώρες

Στην Αττική ο καιρός σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος. Νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Μακεδονία Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι 2 έως 4 και στα θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τα οποία από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις απογευματινές – βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός. Από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ασθενή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς (στη δυτικήη Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη. Βελτίωση από το βράδυ στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στη βορειοανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

NEWSIT

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Συνελήφθη 48χρονος για τον πυροβολισμό άνδρα έξω από κατάστημα στον Κολωνό

Στη σύλληψη ενός 48χρονος προχώρησε για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 55χρονου στην περιοχή του Κολωνού το μεσημέρι της Κυριακής (29.9.2024).

Όλα έγιναν το μεσημέρι, όταν ο κατηγορούμενος πλησίασε τον 55χρονο και τον πυροβόλησε έξω από κατάστημα στο Κολωνό, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κάλυκες και ένα προσωπικό αντικείμενο του δράστη.

Ύστερα από έρευνες της αστυνομίας ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Στο σπίτι του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, η αστυνομική ταυτότητα του θύματος, ένα αεροβόλο και ένα πιστόλι κρότου και 9 κροτίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

NEWSIT

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον 16χρονο που κατηγορείται ότι βίασε 13χρονη – «Ούτε που την ακούμπησε» λέει ο πατέρας του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη (02.10.24) ο 16χρονος που κατηγορείται ότι βίασε μία 13χρονη σε χωριό του Λαγκαδά.

Ο 16χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους στις οποίες η παρούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που καταγγέλλει η 13χρονη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο του χωριού, ενώ τα δύο παιδιά γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Η 13χρονη το αποκάλυψε πρώτα σε μια φίλη της και μετά σε μια καθηγήτρια της και ενημερώθηκε η αστυνομία.

«Ο γιος μου αρνείται ότι την ακούμπησε

«Δεν υπήρξε ερωτική πράξη μεταξύ των παιδιών» υποστήριξε στο newsit.gr ο πατέρας του 16χρονου. «Ο γιος μου αρνείται ότι την ακούμπησε. Πήγαν μία βόλτα σε ένα παλιό καφενείο του χωριού και γύρισαν» είπε για να αναρωτηθεί: «Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί έκανε την καταγγελία η 13χρονη».

NEWSIT

Δίωξη στον 16χρονο που κατηγορείται ότι βίασε 13χρονη στη Θεσσαλονίκη – «Ούτε που την ακούμπησε» λέει ο πατέρας του

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών

Επί ποδός βρίσκονταν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ πυροσβεστικές δυνάμεις, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας και στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με εστίες δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι – Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Νέο μήνυμα μέσω του 112

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Σοφιανά Ξυλοκάστρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ρέθι. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφιανά . Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφιανά απομακρυνθείτε προς Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές παραμένουν και οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν τις εστίες φωτιάς καθώς και τυχόν αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 8 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας.Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα Ροζενά Κορινθίας μετέβη χθες ο Β. Κικίλιας

Στα Ροζενά Κορινθίας και στο πεδίο της πυρκαγιάς μετέβη χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 29/9 επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ χθες το πρωί συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις, κάποιες από τις οποίες πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από βολή του νερού.

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από οικισμούς λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, χθες, μέσω του 112 εστάλησαν μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομία. Ειδικότερα, δύο πτώματα εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από προχθές αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ