Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα Δευτέρα (1.7.2024) και αύριο Τρίτη, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει σημαντικά από την Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες.

Μάλιστα, από την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένεται να βγει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε πως από την Παρασκευή οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν και αναμένεται σταδιακά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος σημείωσε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου ο καιρός φαίνεται να είναι μεν ζεστός, ωστόσο διευκρίνισε πως οι θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα του μήνα δεν παραπέμπουν σε καύσωνα. 

Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d2dxs013nxyx

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-07-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις νυχτερινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-07-2024

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά κυρίως ορεινά, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα νότια τους 33 με 35 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2024

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2024

Στα ανατολικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικοί όμβροι και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχικό: Το μοιραίο λάθος που τον πρόδωσε και η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό

Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει από το βράδυ της Παρασκευής στην προσαγωγή του 44χρονου για την υπόθεση δολοφονίας και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη του Σάββατο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αναγνωρίζοντας τον σωματότυπό του.

Μετά τη δολοφονία του 54χρονου, ο 44χρονος φέρεται να έφυγε με το σκούτερ προς του Ζωγράφου, εκεί όπου άλλαξε μεταφορικό μέσο και πήρε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d2jv345gmjmp

«Συνεχίζεται η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό»

Μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε:

«Έδρασαν όπως έπρεπε οι εμπειρότατοι αστυνομικοί την κατάλληλη στιγμή. Κατάφεραν να μη χάσουν χρόνο και να μη δώσουν χρόνο στον άνθρωπο αυτόν να εξαφανίσει και τα τελευταία στοιχεία που θα τους οδηγούσε στο ότι είναι ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας. Ο άνθρωπος αυτός προσήχθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να απομακρυνθεί, ίσως, από την Αττική και να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη που θα μας δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσουμε την κατηγορία».

«Υπάρχει η δική του μηχανή με την οποία κινήθηκε στη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα εγκληματολογικά. Το σκούτερ το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως θα ήταν πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αν χάνονταν και τα τελευταία στοιχεία που καταφέραμε και βρήκαμε την στιγμή που προσήχθη αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς», υπογράμμισε.

«Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή από την οποία προσήχθη ο άνθρωπος, αναζητώντας και άλλες πληροφορίες για την κίνηση του δράστη την ημέρα της ανθρωποκτονίας, έχοντας στο μυαλό τους το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, όμως δεν γνώριζαν ότι θα βρεθούν μπροστά στον άνθρωπο αυτόν την στιγμή που θα μπορούσε ίσως να διαφύγει και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία. (…) Ο άνθρωπος αυτός, παρόλο που γνωρίζουν το παρελθόν του στην Ασφάλεια γιατί έχουν ξανασχοληθεί, δεν γνωρίζουν πώς κατάφερε και αποφυλακίστηκε και με τι όρους βρίσκεται έξω. Αναζητούμε να δούμε πώς βρισκόταν εκτός φυλακής. Ένα διάστημα είχε φυλακιστεί και σε αγροτικές φυλακές αλλά δεν γνωρίζω αν στη συνέχεια υπήρξε και άλλο δικαστήριο και απόφαση που να τον αθωώνει ίσως για κάποιες πράξεις ή να του δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί», επισήμανε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «το περιβάλλον του δε βοήθησε ιδιαίτερα την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, όμως υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη, μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως τον δράστη της εκτέλεσης».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως και τα κινητά που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάζει η Ασφάλεια θα βοηθήσουν, γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα που θεωρούμε ότι ο φυσικός αυτουργός δεν ήταν και ο ηθικός, πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό. Συνεχίζεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Δεν ελέγχουμε παράνομες δραστηριότητες του θύματος, ελέγχουμε τι από την προσωπική ή επαγγελματική του ζωή μπορεί να ενόχλησε κάποιον και να οδήγησε στη δολοφονία του. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό», κατέληξε.

Τι τον πρόδωσε

οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, σχηματίζοντας το προφίλ του 44χρονου συλληφθέντα για την εκτέλεση του τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό, λένε ότι έχουν να κάνουν με έναν ψυχρό δολοφόνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και όταν κλαίει, για να συγκινήσει, είναι σίγουρο ότι μπορεί την ίδια στιγμή να σε πνίξει», εντούτοις ήξεραν ότι πρόκειται παράλληλα για ένα άτομο παρορμητικό και κυκλοθυμικό, που κυριεύεται από το θυμικό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε λάθη.

Λάθη επί λαθών, πάντα επαναλαμβανόμενα, και κυρίως μοιραία για τον 44χρονο που συνελήφθη για την εκτέλεση του 54χρονου στο Ψυχικό.

Ένα από αυτά, είναι η μανία του 44χρονου να κρατάει τα ρούχα που χρησιμοποιούσε σε κάθε ακραία παραβατική του συμπεριφορά, από τις ληστείες που διέπραττε από το μακρινό 2019 όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας και την «κοπανούσε» με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων, μέχρι τα ιμάτια και τον ειδικό εξοπλισμό, τη «ζώνη μέσης», που φορούσε στις 2 Ιουλίου για να κουβαλάει τα δύο 9άρια πιστόλια, που «άδειασε» στο κεφάλι του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου με την εντολή που είχε λάβει από πρόσωπο του νησιού των ανέμων, που ήθελε να τον εξοντώσει, γιατί τον θεωρούσε εμπόδιο στα σχέδια του.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αδυναμία του αυτή ήταν που τον «έδωσε» στο πιάτο των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ζώνη στην οποία βρέθηκε η πυρίτιδα, δεν είναι η κλασική ζώνη, αλλά η λεγόμενη «ζώνη μέσης», η οποία φέρει δύο θήκες, στη μία εκ των οποίων τοποθετείται όπλο και στην άλλη τη μικρότερη, αντικείμενα που ο 44χρονος χρησιμοποίησε για να κρύψει το δεύτερο 9άρι πιστόλι.

Οι ίδιες «πηγές» λένε πως εκτός από τα 4 κινητά τηλέφωνα και τις 2 κάρτες sim, το GPS tracker που βρέθηκε, και το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό», θα «καρφώσει» τις διαδρομές του 44χρονου κατηγορούμενου δολοφόνου τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση της 2ας Ιουλίου στο Ψυχικό και θα δώσει στους διώκτες του ειδικές κατευθύνσεις.

Η ειδική ζώνη «μίλησε» και τον έδειξε

Οι έρευνες των αρχών κινούνται με γοργούς ρυθμούς. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, στα ρούχα του 44χρονου κακοποιού και κατηγορούμενου δολοφόνου «μίλησαν». Σε πρώτη φάση, οι επιστήμονες των Εργαστηρίων εστίασαν στην ειδική ζώνη που φορούσε ο 44χρονος. Πρόκειται για ένα ειδικό εξάρτημα και όχι φυσικά για την κλασική ζώνη αλλά για έναν ιμάντα, ο οποίος είναι αρκετά φαρδύς και φέρει ειδική θήκη για όπλο και άλλη μία θήκη για αντικείμενα.

Στις δύο θήκες αυτές, ο 44χρονος, είχε τοποθετήσει τα δύο 9άρια πιστόλια που ήταν «καθαρά» για να εκτελέσει τον 54χρονο. Σε αυτή τη ζώνη, τη λεγόμενη «ζώνη μέσης», εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Ένα σημαντικό στοιχείο που «δένει» την υπόθεση. Και αυτό λένε οι αστυνομικοί πως ήταν το λάθος του.

Αντί να την ξεφορτωθεί, όπως φρόντισε να κάνει με τα δύο «καθαρά» πιστόλια που χρησιμοποίησε, επέλεξε να την κρατήσει, με αποτέλεσμα αυτή η λάθος κίνηση να είναι και μια από αυτές που τον «καίνε».

Στο μικροσκόπιο το gps tracker

Ένα σημαντικό πεδίο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορά στις επαφές του 44χρονου κατηγορούμενου εκτελεστή.

 Τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οι δύο κάρτες sim, είναι στο στάδιο του ξεκλειδώματος στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όμως ένα εύρημα αρκετά σημαντικό είναι ένα GPS tracker που βρέθηκε στα πράγματα του και σε αυτή την περίπτωση, λανθασμένα, δεν φρόντισε να ξεφορτωθεί ο κατηγορούμενος.

Έτσι από τα τηλέφωνά του θα διαπιστώσουν όλες τις επαφές με πρόσωπα, που θα μπουν φυσικά στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών, ενώ από το GPS tracker τις διαδρομές που έκανε τόσο πριν όσο και μετά την δολοφονία.

«Έκανε καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών»

Έκανε μια πολύ καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών, που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να δουν τα στοιχεία από τις κάμερες», τόνισε, μιλώντας στο Mega, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είδαν ότι ο συγκεκριμένος, ο οποίος φαινόταν ότι το προηγούμενο 24ωρο πριν την εκτέλεση κατόπτευε τον χώρο, να πηγαίνει σε ένα συγγενικό σπίτι, να κατεβαίνει στο υπόγειο, να αφήνει το σκούτερ, να παίρνει τη μηχανή του και να πηγαίνει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα το ανάποδο. Κοίταξαν τις κάμερες και είδαν πού πήγε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα», ανέφερε.

«Φαίνεται ένα μικρό αυτοκίνητο που μπαίνει στο πάρκινγκ και κατόπιν βγαίνει κάποιος με το σκούτερ για να το εξαφανίσει. Δε φαίνεται κάποιο βανάκι, φαίνεται ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, αφού έγινε η δολοφονία. Δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατόπιν, ένας από αυτούς παίρνει το σκούτερ και φεύγει. Δεν βρέθηκαν μόνο τα στοιχεία από τις κάμερες. Βρέθηκε μια ζώνη με θήκη όπλων η οποία είχε ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκε σε ένα σημείο στο σπίτι του μια ψευδοροφή μέσα στην οποία είχε 2 κινητά τηλέφωνα, κάποιες κάρτες SIM και ένα GPS. Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό αλλά και να αποκαλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες με τις οποίες ασχολούνταν ο συγκεκριμένος», υπογράμμισε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 44χρονος, γνώριμος των Αρχών, είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές που κρατούνταν.

«Ήταν σε μια φυλακή ‘ξενοδοχείο’, την οποία χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε το βράδυ, πήγαινε έκανε ληστείες, λένε, και ξαναγύριζε. Δεν του έδιναν άδεια, προφανώς του έδιναν το κλειδί. Τώρα είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες. (…) Τον συγκεκριμένο, οι φυλακές στην Τίρυνθα τον είχαν βάλει σε ημερίδα ομιλητή για να ενημερώσει για θέματα εγκλεισμού», επισήμανε.

Σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε:

«Βλέπουμε ότι πλέον χρησιμοποιούνται για ‘πιστόλια’, εκτελεστές Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι έχει ανέβει το κασέ. Έχει να κάνει και με το ποιος είναι ο στόχος. Όταν στόχος είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι προβεβλημένο, σίγουρα πέφτουν πολλά λεφτά. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι Έλληνες ενώ παλιότερα είχαμε δει ότι πολλά πληρωμένα ‘πιστόλια’ ήταν Αλβανοί υπήκοοι».

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μαρκόπουλο σε δύο μέτωπα – Σηκώθηκαν αεροσκάφη και ελικόπτερα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύο διαφορετικά μέτωπα στην περιοχή του Μαρκόπουλου

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην κατάσβεση της φωτιάς στο Μαρκόπουλο, καθώς δυνατοί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Η μία φωτιά εκδηλώθηκε σε ΧΥΤΑ κοντά στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η άλλη, κάτω από την Αθηνών-Σουνίου κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής, ήδη παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. 

Στην κατάσβεση των δύο πυρκαγιών επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα.

Την ίδια ώρα 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος. 

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1810240893246382315&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fellada%2Ffotia-sto-markopoulo-se-dyo-metopa-sikothikan-aeroskafi-kai-elikoptera%2F4129815%2F&sessionId=a344844ef9b7c8983522b06de365e3c5b3253538&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζέστη διαρκείας τουλάχιστον για δέκα ημέρες – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Ζέστη διαρκείας με χαρακτηριστικά καύσωνα ξεκινά από αύριο Τρίτη (9.7.2024), ενώ όπως όλα δείχνουν το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με μια ανάρτησή του την Κυριακή έκανε λόγο για υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα και συνθήκες καύσωνα, σημειώνοντας πως ο καιρός θα είναι ζεστός ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι: Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος. 

Στην Αττική η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε κλοιό καύσωνα και την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση των θερμοκρασιών από την εφαρμογή Yahoo, την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, ενώ στην Αθήνα θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, πρόκειται για μια βραχυχρόνια πρόβλεψη που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τα προγνωστικά μοντέλα τις επόμενες μέρες. 

Και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μάλιστα σημειώνει πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

https://embed.windy.com/embed.html?type=map&location=coordinates&metricRain=default&metricTemp=default&metricWind=default&zoom=5&overlay=temp&product=ecmwf&level=surface&lat=37.984&lon=23.728

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπος στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ