Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τα μυστικά της κρυφής συνάντησης των αρχηγών της ρωσόφωνης μαφίας στην Αθήνα – Πώς έγινε το κινηματογραφικό μπλόκο σε πολυτελές εστιατόριο

Τα μυστικά της συνάντησης των κορυφαίων στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας της Ευρώπης στην Αθήνα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την κινηματογραφική έφοδο των αστυνομικών σε πολυτελές εστιατόριο στο κέντρο της πόλης και τις χειροπέδες που τους φόρεσαν τη στιγμή που άνοιγαν σαμπάνιες.

Γιατί μαζεύτηκε η ελίτ της Vor V Zakone στην Ελλάδα, τί σχεδίαζαν και γιατί επέλεξαν την Αθήνα ως τόπο συνάντησης; Η μυστική σύναξη στη στοά Σπυρομήλιου, που χάλασε η κινηματογραφικη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η οποία διήρκεσε 12 ώρες με τη συμμετοχή 15 αστυνομικών της Δίωξης  Οργανωμένου Εγκλήματος και 10 πάνοπλων «ράμπο» της ΟΠΚΕ, κρύβει μυστικά που σιγά σιγά αποκωδικοποιούν οι αναλυτές της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με απόρρητες αναφορές των Αρχών αλλά και πληροφορίες του newsit.gr, η ομάδα των 15 που έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, κυκλοφορούσαν με Porsche Cayenne και Panamera και συνέτρωγαν σε ακριβό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ήρθαν στην Ελλάδα για να λύσουν τις διαφορές μεταξύ των αρχηγών και να επανακαθορίσουν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Η επιλογή της Αθήνας, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η Ελλάδα αποτελεί για τους Vor ουδέτερο έδαφος που κανείς δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις, μεγάλα συμφέροντα, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου έχουν συμβεί ξεκαθρίσματα με σφαίρες που «πνίγηκαν» στο αίμα.

«Ουσιαστικά επέλεξαν την Αθήνα καθώς είναι μία ουδέτερη ζώνη. Εδώ δεν έχουν γίνει δολοφονίες, όπως έχουν καταγραφεί σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και συνεπώς, αποτελεί πεδίο, όπου θα μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, αλλά και να προχωρήσουν στην ένταξη νέων μελών στην οργάνωση», λέει με νόημα στο newsit.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η πληροφορία

Μία πληροφορία που έδωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή «βαθύ λαρύγγι» στο Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ήταν αυτή που οδήγησε στο ξεσκέπασμα της μυστικής συνάντησης των μελών της V Vor Zakone στην Αθήνα και έριξε στα δίχτυα του νόμου έναν 51χρονο Ρώσο, έναν 58χρονο Ουκρανό κι έναν 38χρονο υπήκοο Μολδαβίας.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, «Μεσημβρινές ώρες της 25-06-2024, στην Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α. περιήλθε πληροφορία πως θα κατέφθανε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο διεθνώς διωκόμενος από Αρχές Ρωσίας, ως μέλος Εγκληματικής Ομάδας που διαπράττει κλοπές με ποινή φυλάκισης επτά έτη και έξι μήνες, με ψεύτικα στοιχεία και θα τον παραλάμβαναν άγνωστα άτομα, οδηγώντας αυτοκίνητο μάρκας Porsche Panamera».

Τα «λαγωνικά» της ΕΛΑΣ έστησαν μια «σφιχτή» ομάδα που αποτελείτο από 15 άτομα και αμέσως έπιασαν δουλειά.

Η παρακολούθηση στο πολυτελές ξενοδοχείο της Συγγρού

Στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται το επιχειρησιακό σχέδιο που ξεκίνησε από 5στερο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού «Από την Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α. συγκροτήθηκε ομάδα Αστυνομικών, η οποία μετέβη αρχικά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς εντοπισμό και εξακρίβωση οχήματος και ατόμων, με αρνητικό αποτέλεσμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις  πέριξ πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, περί την 18:00΄ ώρα της ιδίας, το εν λόγω  όχημα εντοπίσθηκε σταθμευμένο έξωθεν ξενοδοχείου, επί της Λ. Συγγρού στην Αθήνα και πίσω από αυτό ήταν σταθμευμένο όχημα, μάρκας Porsche Cayenne».

Το Porsche Cayenne και η Panamera τους οδήγησαν στο μυστικό ραντεβού 

Οι Αστυνομικοί αμέσως έθεσαν σε επιτήρηση τα πολυτελή οχήματα, όπως αναφέρεται «λίγη ώρα αργότερα, τα δύο οχήματα με πολλούς επιβαίνοντες ξεκίνησαν και μέσω κεντρικών οδικών αρτηριών, κατέληξαν σε εστιατόριο επί της οδού Βουκουρεστίου, Στοά Σπυρομήλου αρ. 3 στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε τραπέζι, στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Όπως διαπιστώθηκε ήταν περί τα δεκαπέντε άτομα και ένας εξ’ αυτών κατόπιν αντιπαραβολής των συνημμένων φωτογραφιών στην  σχετική ερυθρά αγγελία αναζητήσεων προσομοίαζε με μεγάλο βαθμό ταύτισης».

Η κινηματογραφική έφοδος με τους πάνοπλους «ράμπο» της ΟΠΚΕ – Ο «κουμπουροφόρος» με τις δύο γεμιστήρες, τις 30 σφαίρες και τα υπόλοιπα μέλη

Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού ξεδιπλώνεται το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης. «Για τον λόγο αυτό, εκλήθησαν ενισχύσεις και στο σημείο προσήλθαν και έτεροι Αστυνομικοί της Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α. καθώς και δύο Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι προέβησαν σε έλεγχο των ατόμων. Κατά την προσέγγιση των Αστυνομικών, πλησίον ενός ατόμου, που, όπως καλώς εξακριβώθηκε, κατά τον έλεγχο ότι  βρέθηκε ένα μπλε τσαντάκι, περιέχον ένα (λπιστόλι, χρώματος μαύρου, μάρκας GLOCK, με δύο γεμιστήρες περιέχουσα έκαστη δεκαπέντε φυσίγγια και ένα  κινητό τηλέφωνο, μάρκας Apple, για το οποίο σε σχετική προφορική ερώτηση αποκρίθηκε ότι είναι δικό του και ακολούθως κατασχέθηκε.

Το άτομο που προσομοίαζε σε μεγάλο βαθμό ταύτισης με τον διεθνώς διωκόμενο επέδειξε διαβατήριο από Αρχές Ουκρανίας.

Για τα υπόλοιπα 13 άτομα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τα έγγραφα που επέδειξαν, ότι πρόκειται για τους (αναφέρεται στα πρόσωπα υπηκόους Ουκρανίας, Γεωργίας, Λευκορωσίας και Μολδαβίας).

Οι ανωτέρω προσήχθησαν την έδρα της Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α. και όπως καλώς εξακριβώθηκε, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της ΕΛΑΣ, ένας εξ αυτών δεν διαθέτει σχετική άδεια κατοχής για το όπλο που είχε στην κατοχή του και ως εκ τούτου συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια διότι, αρνήθηκε να προβεί σε δακτυλοσκόπηση.

Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε ο υπ’ αριθ. 13 δράστης, δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα, καθώς έχει παρέλθει το τρίμηνο από άφιξής του και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Κατά την διαδικασία αυτή αρνήθηκε να προβεί σε δακτυλοσκόπηση και ως εκ τούτου συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για απείθεια.

Κατόπιν σχετικής απάντησης της Δ.Δ.Α.Σ./Τμ. INTERPOL, ένας εκ των δραστών ταυτίζεται με το άτομο που επέδειξε διαβατήριο με φερόμενα στοιχεία τα οποια κατόπιν αντιπαραβολής της φωτογραφίας του ατόμου στην εφαρμογή Βιομετρικών Δεδομένων Προσώπων της Γενικής Γραμματείας INTERPOL, προκύπτει ταύτιση με τον διεθνώς διωκόμενο, υπήκοο Ρωσίας».

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα πανελληνίων 2024: Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά ρίχνουν τις βάσεις

Οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις ανακοινώθηκαν σήμερα (28.06.2024) από το υπουργείο Παιδείας και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Αφού έμαθαν πως έγραψαν στις πανελλήνιες, οι μαθητές που έδωσαν φέτος εξετάσεις θα πρέπει τώρα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και να επιλέξουν τις σχολές στις οποίες θα ήθελαν να περάσουν. Και μετά να περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Τα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών είχαν αυξημένη δυσκολία και όπως φαίνεται από τα στατιστικά των πανελλαδικών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «χαντάκωσαν» πολλούς μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 58,95% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση στη Φυσική και το 58,37% στα Μαθηματικά.

Καθώς τα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών δυσκόλεψαν αρκετά τους μαθητές, οι βάσεις εισαγωγής, κυρίως, στις περιζήτητες σχολές αναμένεται να έχουν πτωτικές τάσεις, εκτιμούν οι Θόδωρος Καλαϊτζίδης και Θανάσης Λέλες από τον όμιλο φροντιστηρίων Διακρότημα.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι χαμηλές βαθμολογίες στο μάθημα της Ιστορίας και στη συνέχεια στο μάθημα της Έκθεσης θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τις υψηλόβαθμες σχολές.

Στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, οι επιδόσεις των μαθητών στη Φυσική, τα
Μαθηματικά και στην Έκθεση δεν είναι ικανοποιητικές οπότε, επίσης, αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων.

«Στο πεδίο Υγείας και Ζωής θα επηρεαστούν οι υψηλόβαθμες σχολές από τις αρνητικές επιδόσεις των μαθητών κυρίως στο μάθημα της Φυσικής.

Τέλος, στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής θα έχουμε πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές λόγω των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά, το οποίο πρέπει να αναφέρουμε πως αποτελεί συχνό φαινόμενο στο 4ο επιστημονικό πεδίο», σημειώνουν.

Σε κάποιες από τις σχολές που ανήκουν σε μεσαίες ή χαμηλές τιμές μορίων εισαγωγής θα υπάρχουν αυξομειώσεις στη βάση εισαγωγής, οι οποίες θα σχετίζονται με τη ζήτηση από τους υποψηφίους.

«Όλα τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί καίριας σημασίας απόφαση και πρέπει να λαμβάνεται με προσεκτική και όχι επιπόλαια αποκρυπτογράφηση της προσωπικότητας, των κλίσεων του ατόμου, καθώς και των επαγγελμάτων που του ταιριάζουν», καταλήγουν οι Θόδωρος Καλαϊτζίδης και Θανάσης Λέλες από τον όμιλο φροντιστηρίων Διακρότημα.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί – Πότε θα βγουν οι Βάσεις 2024

Αποτελέσματα Πανελληνίων του 2024 με χιλιάδες υποψήφιους σε ολόκληρη τη χώρα να μαθαίνουν τα αποτελέσματα. Οι βαθμοί καθορίζουν για ακόμα μια χρονιά τις βάσεις στις σχολές, μετά τις Πανελλήνιες 2024.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων ανακοινώνονται, στην πιο μεγάλη μέρα για χιλιάδες υποψήφιους, μετά τη δοκιμασία των φετινών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μαθαίνουν πώς έγραψαν και οι βαθμοί τους, καθορίζουν για ακόμα μία χρονιά τις Βάσεις στις σχολές. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν το μεσημέρι σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση. Στην ιστοσελίδα οι υποψήφιοι θα μαθαίνουν τους βαθμούς, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις

Θεαματική μείωση των αριστούχων, δηλαδή όσων έχουν γράψει 18-20, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών σήμερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αφού δεν θα ξεπεράσουν συνολικά το 10%. Ως συνέπεια αυτού, θα δούμε πτώση των βάσεων κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές.

Πτωτική αναμένεται και η πορεία των βάσεων σε σχολές όπως οι Νομικές ή οι Ψυχολογίες, που είναι παραδοσιακά υψηλόβαθμες – να σημειωθεί ότι πέρσι, είχε σημειωθεί άνοδος στις βάσεις της Νομικής Αθηνών, που έφτασε τα 18.125 μόρια.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει σήμερα μετά τις 13.00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και σήμερα, ούτως ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο 17χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 16χρονο και η μητέρα του

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 17χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε τον 16χρονο σε ένα σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια.

Όπως μεταδίδει το evima.gr για τις εξελίξεις γύρω από το τροχαίο στην Κάρυστο Εύβοιας που «πάγωσε» το πανελλήνιο, ο 17χρονος οδηγός του φορτηγού και η μητέρα του μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή (28.06.24) στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος δεν είχε νόμιμη άδεια οδήγησης, ενώ οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα αίματος και ούρων για να διαπιστώσουν αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων τοξικών ουσιών.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ