Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το «Thessaly Evros Pass», μέσω του vouchers.gov.gr, με στόχο τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του Έβρου, που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023.

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4.45 εκατ. ευρώ, αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον φορέα υλοποίησης μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών αιτήσεων και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα χωρίζεται ως εξής:

– «Thessaly Α Pass» που αφορά στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, και στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου, με οικονομική ενίσχυση εκατό (100) ευρώ για όσους το επιλέξουν ως προορισμό

– «Thessaly Β Pass» που αφορά στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων, με οικονομική ενίσχυση εκατόν πενήντα (150) ευρώ για όσους το επιλέξουν

– «Evros Pass» που αφορά στο Δήμο Σουφλίου και τη Δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με οικονομική ενίσχυση διακόσια (200) ευρώ για όσους το επιλέξουν

To «Thessaly Evros Pass» δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια. Μπορούν επομένως να υποβάλλουν αίτηση:

– Όσοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.

– Όσοι δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία στους επιλεχθέντες προορισμούς, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.

– Όσοι δεν είναι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2023-2024 ή όσοι δεν επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024-2025.

– Όσοι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επισημαίνεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το «Thessaly Evros Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

– τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και

– ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται με απλό και φιλικό τρόπο και αφορούν 3 φάσεις (Ιούλιος – Αύγουστος, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, Νοέμβριος – Δεκέμβριος). Η υποβολή των αιτήσεων για κάθε φάση είναι κοινή, με τον δικαιούχο να επιλέγει τον προορισμό και τη φάση ή τις φάσεις που επιθυμεί.

Αναλυτικά:

– Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr με τους κωδικούς του στο TaxisNet

– Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα

– Στη συνέχεια, επιλέγει τον προορισμό και τη φάση ή τις φάσεις της επιλογής του

– Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις μη επιλέξιμες κατηγορίες δικαιούχων στο πλαίσιο της δράσης και ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης, επιλέγοντας το «Υποβολή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ο πολίτης έχει ήδη καταχωρήσει τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ. Επ.) στο emep.gov.gr, τα στοιχεία αντλούνται αυτόματα και δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια πιστοποίησης, καθώς και ότι η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Για τους δικαιούχους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης θα εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας εντός 2 εργάσιμων ημερών. Μετά την έκδοση, ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών θα ενημερώσει τον δικαιούχο σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Αρμόδιοι για την υλοποίηση του «Thessaly Evros Pass» είναι οι υπουργοί Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος. Να επισημάνουμε ότι το «Thessaly Evros Pass» υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά: Οι σούπερ παραλίες και ένα θαύμα της φύσης

Τα Χανιά είναι οι παραλίες του αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Τα Χανιά ασκούν σε κάθε επισκέπτη τους μια απαράμιλλη γοητεία που τον κάνει συνεχώς να επιστρέφει για να τα ανακαλύψει ξανά και ξανά, αφού τα Λευκά όρη που διατρέχουν το νομό, σου δίνουν την ψευδαίσθηση πως ταξιδεύεις σε δύο τελείως διαφορετικές αλλά εξίσου μαγευτικές περιοχές

Ευρισκόμενος στο δυτικότερο μέρος της πανέμορφης Κρήτης, ο νομός Χανίων αποτελεί ένα κράμα από φυσική ομορφιά με πλήθος από φαράγγια και καταγάλανες παραλίες, υψηλής γαστρονομίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Η δε παλιά πόλη στα Χανιά με τα αξιοθέατά της θα σας θυμίσει οτι είστε σε μία αλλη εποχή.

Τα Χανιά είναι χτισμένα εκεί που άλλοτε έστεκε η αρχαία Κυδωνία – ο ποιητής Όμηρος εξυμνεί την σημασία της ανάμεσα σε άλλες ιστορικές πόλεις της Κρήτης. Η πόλη περνά δια πυρός και σιδήρου αντιμετωπίζοντας καταστροφές που την καίνε ολωσδιόλου, καταφέρνοντας κάθε φορά να ξαναγεννηθεί απ’ τις στάχτες της.

Αντιμετωπίζει ένα πλήθος κατακτητών, Αράβων, Ενετών και Οθωμανών, πολεμώντας πάντα σθεναρά με ηρωισμό απέναντί τους για την αυτονομία της, με τις εποχές της ξένης κυριαρχίας να αφήνουν πίσω τους μοναδικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Ενετικό Λιμάνι: Σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων, αποτελούσε, το μακρινό 1300, σημείο συνάντησης εμπόρων απ’ όλο τον κόσμο και τώρα πια πλήθους από επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν έναν περίπατο πλημμυρισμένο από ρομαντική διάθεση και εικόνες του μακρινού παρελθόντος.

Εκτός απ΄ τη μοναδική βόλτα κατά μήκος του, θα απολαύσεις τον καφέ και το πρωινό σου κατά την διάρκεια της ημέρας ή το βραδινό σου γεύμα. Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες το Ενετικό λιμάνι σφύζει από επισκέπτες που παρακολουθούν μεταξύ άλλων μαγεμένοι το φως του φάρου.

Διαβάστε πρρισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

5+1 παραλίες στο Πήλιο που θα σου πάρουν το μυαλό

Το Πήλιο και οι παραλίες του. Ο παραδεισένιος αυτός τόπος με την οργιώδη βλάστηση στο νομό Μαγνησίας, βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού κόλπου, αλλά και του Αιγαίου Πελάγους, με μοναδικές ακτές που κοιτάνε και στις δυο πλευρές κόβοντας την ανάσα.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν πως η βουνίσια ταυτότητα του δεν αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών, μια επίσκεψη σε κάποια απ´ τις 5+1 παραλίες που σου προτείνουμε, θα σε κάνουν σίγουρα να αναθεωρήσεις τις εκδρομικές σου θεωρίες.

Παραλία Μυλοπόταμος: Η παραλία του Μυλοπόταμου στη Τσαγκαράδα δεν χρειάζεται επιπλέον συστάσεις, αφού σίγουρα θα έχεις δει την φωτογραφία της να φιγουράρει σε κάποιο διεθνές μέσο.

Ένας βράχος που την κόβει στη μέση και μια τρύπα που λειτουργεί σαν στοά, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό.

Τα νερά της βαμμένα στην παλέτα των τιρκουάζ αποχρώσεων, θα βρεθείς να περπατάς σε μια μίξη χρυσής άμμου και ψιλού βότσαλου, ενώ θα απολαμβάνεις την θέα της καταπράσινης βλάστησης.

Η επιλογή είναι στο χέρι σου, με την μια πλευρά του βράχου να διαθέτει οργάνωση με beach bar, ενώ η άλλη είναι κατάλληλη για βουτιές περισσότερο ερημικές.

Μπορείς να βρεθείς στον Μυλοπόταμο με το αυτοκίνητο σου, έχε όμως στο νου σου πως τα εφτά χιλιόμετρα που σας χωρίζουν έχουν αρκετές στροφές, αφού φτάσεις, θα πρέπει ύστερα να κατηφορίσεις σκαλιά που θα σε οδηγήσουν στο εκπληκτικό περιβάλλον της παραλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μονοήμερη στο Ναύπλιο: Όσα μπορείς να κάνεις μέσα σε μερικές ώρες

Μια μονοήμερη στο Ναύπλιο είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και τους έντονους ρυθμούς της Αθήνας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να φύγεις πολύ μακριά από την πρωτεύουσα για να απολαύσεις τις ομορφιές της Ελλάδας. Η μονοήμερη στο Ναύπλιο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι όταν θες ένα διάλειμμα. Και σου προσφέρει ταυτόχρονα χαλαρές στιγμές σε γραφικά σοκάκια αλλά και ένα ταξίδι στο χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Αυτή την αρχοντιά της και τον αριστοκρατικό της χαρακτήρα, έχει κρατήσει ακόμη και σήμερα. Και είναι διάχυτο σε ολόκληρη την πόλη του Ναυπλίου.

Μιάμιση μόλις ώρα μακριά από την πρωτεύουσα, το Ναύπλιο ήταν ανέκαθεν ένας αγαπημένος προορισμός για μονοήμερη. Μόλις φτάσεις, θα ξετυλιχθεί μπροστά σου ένα μεγάλο μέρος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Ελλάδας δόθηκαν πολλές μάχες κατά τη βυζαντινή περίοδο, την Ενετοκρατία, αλλά και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Το αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν κατά την Επανάσταση του 1821 και την προσπάθεια των Ελλήνων να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Εκεί συνέβησαν σημαντικά γεγονότα με πρωταγωνιστές σπουδαία πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας.

Μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του Ναυπλίου υπήρξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ένας σπουδαίος ηγέτης στην επανάσταση του 1821 και φυλακίστηκε για δύο χρόνια στο κάστρο του Παλαμηδίου. Αλήθεια, γνωρίζεις πού δείχνει ο Κολοκοτρώνης και το περίεργο με τη στάση του αλόγου του;

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ