Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν πηγαίνει Βόρεια Κορέα και υπόσχεται «αμέριστη υποστήριξη απέναντι στον πανούργο εχθρό»

Την «αμέριστη υποστήριξή του» στη Βόρεια Κορέα, απέναντι «στον πανούργο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό», σε μια έμμεση αναφορά στις ΗΠΑ, εκφράζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Πιονγκγιάνγκ για επίσημη επίσκεψη.

Ο Πούτιν φτάνει σήμερα Τρίτη (18.6.24) στη Βόρεια Κορέα για διήμερη επίσκεψη, στο τέλος της οποίας ενδέχεται να υπογραφεί μια συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις δύο χώρες, τη συμμαχία των οποίων η Δύση αντιλαμβάνεται ως απειλή.

«Η Ρωσία υποστήριξε (τη Βόρεια Κορέα) και τον ηρωικό λαό της στη μάχη τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να επιλέξουν την οδό της ανεξαρτησίας, της ιδιοτυπίας και της ανάπτυξης με τα δικά τους μέσα στην αντιπαράθεση με τον πανούργο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό, χθες και αύριο επίσης, και θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή της και στο μέλλον», έγραψε ο Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από την επίσημη βορειοκορεατική εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν και μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Πιονγκγιάνγκ «υποστηρίζει σταθερά» τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία και την ευχαρίστησε γι’ αυτό.

Σχέδια για συνεργασία

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι δύο χώρες έχουν σχέδια να συνεργασθούν για την οικοδόμηση μιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρασία, την αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητων συστημάτων συναλλαγών.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εκφράζουν εδώ και μήνες ανησυχίες για την επιταχυνόμενη προσέγγιση Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, κατηγορώντας τους Βορειοκορεάτες ότι παραδίδουν πυρομαχικά στη Ρωσία για την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας με αντάλλαγμα τεχνολογική, διπλωματική και επισιτιστική βοήθεια.

Η επίσκεψη αυτή «δείχνει σε ποιο σημείο ο Πούτιν και η Μόσχα εξαρτώνται πλέον από αυταρχικές χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Οι στενότεροι φίλοι τους και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας -του επιθετικού πολέμου- είναι η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Κίνα», σχολίασε χθες, Δευτέρα από την Ουάσινγκτον ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «παραβιάζει πλέον τις κυρώσεις» που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Μάθιου Πέρι: Έρχονται διώξεις σε «πολλούς ανθρώπους» για τον θάνατο του ηθοποιού από κεταμίνη

Σχεδόν εφτά μήνες μετά τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Μάθιου Πέρι, που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Τσάντλερ στη σειρά «Τα Φιλαράκια» και οι αρχές εμφανίζονται έτοιμες να απαγγείλουν κατηγορίες σε «πολλούς ανθρώπους» αναφέρει δημοσίευμα του «People».

Σημειώνεται πως ο Μάθιου Πέρι πέθανε από οξείες επιπτώσεις κεταμίνης τον Οκτώβριο του 2023. Το People αναφέρει ότι η πηγή ισχυρίστηκε ότι η έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού της σειράς «Τα Φιλαράκια», «πλησιάζει στο τέλος της» και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι «σε πολλά άτομα» πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ανέφερε επίσης ότι το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ θα λάβει την τελική απόφαση για το αν θα ασκήσει διώξεις ή όχι.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας των ΗΠΑ ανέφερε στην εφημερίδα «The Independent» ότι «δεν έχει κανένα σχόλιο» για το θέμα.

Σχεδόν επτά μήνες μετά τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, τον Οκτώβριο του 2023, σε ηλικία 54 ετών, ξεκίνησε έρευνα τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε τοπικό επίπεδο για το ποιος προμήθευσε τον ηθοποιό με την κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατό του.

Στην έρευνα για το πώς ο Πέρι κατόρθωσε να έχει τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην κατοχή του συμμετέχουν το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD), η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και η Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ (USPIS), επιβεβαίωσε το LAPD την Τρίτη.

Η DEA ανέφερε προηγουμένως στην εφημερίδα «The Independent» ότι «δεν επιβεβαιώνει ούτε σχολιάζει τις υπό εξέλιξη έρευνες».

Στις 28 Οκτωβρίου 2023, διασώστες βρήκαν τον Πέρι χωρίς τις αισθήσεις του στο τζακούζι στο σπίτι του, στο Πασίφικ Παλισέιντς, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε λίγο αργότερα.

Τοξικολογική έκθεση επιβεβαίωσε ότι πέθανε από «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης», η οποία προκάλεσε τον πνιγμό του ηθοποιού στο ζεστό νερό. Πηγές κοντά στον ηθοποιό ανέφεραν ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.

Στα πορίσματα της αυτοψίας του, που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο, διαπιστώνεται ότι η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα του ήταν τόση όση χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Αναφέρθηκε ως η κύρια αιτία θανάτου, ο οποίος κρίθηκε ως ατύχημα χωρίς υποψία εγκληματικής πράξης, ανέφερε η έκθεση.

Ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης καταγράφηκαν ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του, σύμφωνα με το Γραφείο Ιατροδικαστών της Κομητείας του Λος Άντζελες.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο Πέρι έλαβε ναρκωτικά ταχυδρομικά, σύμφωνα με το TMZ που δημοσίευσε πρώτο την είδηση.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σκληρές εικόνες με τρεις ομήρους της Χαμάς να μεταφέρονται αιμόφυρτοι στη Γάζα, ο ένας ακρωτηριασμένος

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ακόμα ένα σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Τρεις ισραηλινοί όμηροι στοιβάζονται σε καρότσα αιμόφυρτοι, με έναν εξ’ αυτών να έχει ακρωτηριαστεί.

Στοιβαγμένοι στην καρότσα ενός αγροτικού και έχοντας σοβαρά τραύματα, τρεις Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς βιντεοσκοπήθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023. Το βίντεο με τον 23χρονο Χερς Γκόλντεργκ-Πόλιν, τον Ελίγια Κοέν 26 ετών και τον Ορ Λέβι, 33 ετών, δόθηκε σήμερα (24.06.2024) στη δημοσιότητα.

Οι οικογένειες των τριών νεαρών ανδρών ενέκριναν τη δημοσιοποίηση του βίντεο σε μέσα ενημέρωσης, περιμένοντας απελπισμένες να συνάψει μια συμφωνία με την Χαμάς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία θα περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων.

Και οι τρεις όμηροι συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, ένας από τους στόχους επίθεσης της Χαμάς και τόπος σφαγής των παρευρισκόντων του φεστιβάλ, κυρίως νέοι άνθρωποι. Ο Λέβι βρισκόταν με τη σύζυγό του που σκοτώθηκε εκείνο το πρωινό. Η κοπέλα του Κοέν, “θαμμένη” κάτω από ένα σωρό πτωμάτων, επέζησε.

Στο βίντεο, ο Γκόλντεργκ-Πόλιν μεταφέρεται αιμόφυρτος στον ανοιχτό χώρο φόρτωσης ενός ημιφορτηγού, έχοντας χάσει νωρίτερα μέρος του αριστερού του χεριού.

Τα πλάνα αλλάζουν απότομα δείχνοντας τους τραυματίες ομήρους και τους απαγωγείς τους που ζητωκραυγάζουν καθώς το φορτηγό κινείται με ταχύτητα κατά μήκος ενός στενού δρόμου κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν σκληρές εικόνες

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfdGltZWxpbmVfbGlzdCI6eyJidWNrZXQiOltdLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2ZvbGxvd2VyX2NvdW50X3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9iYWNrZW5kIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19yZWZzcmNfc2Vzc2lvbiI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZm9zbnJfc29mdF9pbnRlcnZlbnRpb25zX2VuYWJsZWQiOnsiYnVja2V0Ijoib24iLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X21peGVkX21lZGlhXzE1ODk3Ijp7ImJ1Y2tldCI6InRyZWF0bWVudCIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3Nob3dfYmlyZHdhdGNoX3Bpdm90c19lbmFibGVkIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19kdXBsaWNhdGVfc2NyaWJlc190b19zZXR0aW5ncyI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdXNlX3Byb2ZpbGVfaW1hZ2Vfc2hhcGVfZW5hYmxlZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdmlkZW9faGxzX2R5bmFtaWNfbWFuaWZlc3RzXzE1MDgyIjp7ImJ1Y2tldCI6InRydWVfYml0cmF0ZSIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfbGVnYWN5X3RpbWVsaW5lX3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9mcm9udGVuZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9fQ%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1805298287668609527&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fisrail-sklires-eikones-me-treis-omirous-tis-xamas-na-metaferontai-aimofyrtoi-sti-gaza-o-enas-akrotiriasmenos%2F4118722%2F&sessionId=98f10e26edfc5ac3333e0d4a479ef76bb9cf9eb6&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πυροδότησε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ένας πόλεμος που αδιάκοπος μαίνεται εδώ και σχεδόν εννέα μήνες, με την ισραηλινή επίθεση να έχει ισοπεδώσει τον παλαιστινιακό θύλακα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37.000 Παλαιστινίους.

Προσπάθειες για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των περίπου 120 ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιχμαλωσία έχουν αποτύχει.

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο ένα βίντεο του Γκόλντεργκ-Πόλιν να μιλάει υπό αιχμαλωσία.

Ο πατέρας του, Τζον Πόλιν είπε ότι είδε για πρώτη φορά αυτό το τελευταίο βίντεο της απαγωγής του πριν από μια εβδομάδα και η δημοσίευσή του έχει στόχο να υπενθυμίσει στον κόσμο εκείνους όσους εξακολουθούν να βρίσκονται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, των οποίων οι ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

«Αυτό που σου έρχεται μετά από 262 ημέρες, βλέποντας το τραυματισμένο παιδί σου σε ένα φορτηγό να το σπρώχνουν τραβώντας τον από τα μαλλιά και άλλα παιδιά να υποφέρουν, είναι να πιάσεις από το γιακά παγκόσμιους ηγέτες και να τους πεις – κάντε κάτι να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο Πόλιν στο Reuters.

«Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε τη δύναμή μας παραγωγικά και θετικά, αλλά κάντε κάτι να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι».

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Νεκρά 10 μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς μετά από χτύπημα του Ισραήλ

Επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ όπου σκοτώθηκαν, μεταξύ των άλλων, και 10 μέλη δέκα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Ένας αριθμός μαρτύρων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι η αδελφή του αρχηγού της Χαμάς, η Ζαχρ Χανίγια, είναι μεταξύ των νεκρών από το πλήγμα στον καταυλισμό του Σάτι στη Λωρίδα της Γάζας. «Δυσκολευόμαστε να βρούμε τα θύματα επειδή δεν έχουμε εξοπλισμό και καύσιμα».

Συνολικά οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 24 Παλαιστινίους με τρεις χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Πόλη της Γάζας, ενώ άρματα μάχης προωθήθηκαν βαθύτερα στην πόλη της Ράφας, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Σε δύο από τις επιθέσεις επλήγησαν δύο σχολεία στην Πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. Άλλο πλήγμα σε κατοικία στον καταυλισμό Σάτι (Παραλία), έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10.

Σκοτώθηκε η αδερφή του αρχηγού της Χαμάς

Η κατοικία που επλήγη στο Σάτι ανήκε στην οικογένεια του αρχηγού της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ. Σκοτώθηκαν μία από τις αδελφές του καθώς και άλλοι συγγενείς, έγινε γνωστό από μέλη της οικογένειας και ιατρικές πηγές.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1805507093937729822&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fgaza-nekra-10-meli-tis-oikogeneias-tou-arxigou-tis-xamas-meta-apo-xtypima-tou-israil%2F4119091%2F&sessionId=3552343453d4f8c099088f520c7c8f66b798de41&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Ο Χανίγια, ο οποίος ηγείται της διπλωματίας της Χαμάς και είναι ένα από τα δημόσια πρόσωπα της μαχητικής ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Γάζα, έχει χάσει από τις 7 Οκτωβρίου πολλούς συγγενείς του από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, περιλαμβανομένων τριών από τους γιους του και τεσσάρων εγγονών του. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Χανίγια είχε δηλώσει πως περίπου 60 μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως στοχοθέτησαν στη διάρκεια της νύκτας μαχητές στην Πόλη της Γάζας, οι οποίοι ήταν αναμιγμένοι στο σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Στους μαχητές αυτούς περιλαμβάνονταν κάποιοι που είχαν συμμετάσχει στην κράτηση ομήρων και μερικοί που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1805496094828159355&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fgaza-nekra-10-meli-tis-oikogeneias-tou-arxigou-tis-xamas-meta-apo-xtypima-tou-israil%2F4119091%2F&sessionId=3552343453d4f8c099088f520c7c8f66b798de41&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο δομές «που χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες της Χαμάς στο Σάτι και το Ντάραζ Τούφαχ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι τρομοκράτες επιχειρούσαν μέσα από σχολικά συγκροτήματα που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς ως ασπίδα για τις τρομοκρατικές δραστηριότητές της», αναφέρεται στη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί πολιτικές υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, για στρατιωτικούς σκοπούς.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ