Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα;» – Σοκάρουν οι διάλογοι για το διπλό συμβόλαιο θανάτου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη όπου επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο υπάλληλό του προκειμένου να εκτελέσει τον Ισραηλινό συνέταιρό του και την εν διαστάσει σύζυγό του κάτι το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή.

Τα όσα ήρθαν στο φως για το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη δεν έχουν προηγούμενο. Θα τους σκότωνε και στη συνέχεια θα τους περιέλουζε με οξύ για να τους εξαφανίσει βάζοντας τους σε ένα λάκκο που είχε ήδη σκάψει. Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είχε φροντίσει  μάλιστα και για το άλλοθί του.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία του εντολέα της δολοφονίας και του εκτελεστή τα λόγια σοκάρουν. Τους διαλόγους έχει καταγράψει ο 24χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίος είχε προσληφθεί για να κάνει την δολοφονία.

-«Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα» φέρεται να λέει ο Παλαιστίνιος

-41χρονος: «δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»

-Παλαιστίνιος: «ποιος θέλει να είναι πρώτος;»

-41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός»

Ο νεαρός άνδρας έμελλε να παίξει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση και από «στρατολογημένος» εκτελεστής, εμφανίζεται τελικά ως «σωτήρας» των δύο …μελλοθάνατων.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος ήταν πια βέβαιος ότι θα είναι το τρίτο πτώμα της υπόθεσης αφού ήταν πλέον σε γνώση του όλο το σχέδιο που είχαν καταστρώσει, όπως υποστηρίζει,  οι κατηγορούμενοι για να δολοφονήσουν σύζυγο και συνέταιρο. Φοβόταν ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό. Θα ήταν ο επόμενος που θα σκότωναν γι’ αυτό τού παρήγγειλαν, όπως εκτιμά,  να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα οξέος για να «διαλύσει» τα πτώματα πριν σκάψουν τους λάκκους, τα θάψουν και τα τσιμεντώσουν, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, στο πλαίσιο αποκαλυπτικού ρεπορτάζ.

Ο 41χρονος σύζυγος, ο κουμπάρος και ένας ακόμα φίλος τους φέρονται να είχαν συμπράξει από κοινού ώστε να βγάλουν από τη μέση την 39χρονη, σύζυγο του 41χρονου, και τον Ισραηλινό επιχειρηματία-επενδυτή με τον οποίο συνεργάζονταν το ζευγάρι πάνω σε ένα πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα. Το επενδυτικό πλάνο ήταν η αγορά μεγάλης έκτασης στο νότιο Ρέθυμνο με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες.

Ο Ισραηλινός θα έβαζε το κεφάλαιο και τις διαδικασίες όλες θα τις «έτρεχε» το ζευγάρι, η σχέση του οποίου όμως είχε καταστεί πια προβληματική. Περιγράφονται  εντάσεις, καυγάδες και διαπληκτισμοί μπροστά στα παιδιά ή σε τρίτους.

Ο Παλαιστίνιος που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό,  προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα, επιπλέον καταγγέλλει ότι απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Στην πραγματικότητα όμως «ροκάνιζε» χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο «καυτό» στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών, το οποίο και θα αξιολογηθεί αρμοδίως από τις δικαστικές Αρχές.

Σήμερα, Παρασκευή (14.06.2024), η 39χρονη σύζυγος και ο Ισραηλινός επενδυτής, θα καταθέσουν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, στο Ρέθυμνο, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποινική έκβαση της υπόθεσης. Ως προς τους τρεις κατηγορούμενους, θα απολογηθούν τη Δευτέρα οπότε και θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινέλλα: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» φέρεται να είπε με χιούμορ στην κόρη της, μέσα από την εντατική

Η Μαρινέλλα παραμένει στην εντατική, με την κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της 86χρονης ερμηνεύτριας.

Την ώρα που η Μαρινέλλα δίνει μάχη ζωής στην εντατική του νοσοκομείου Υγεία, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στο Ηρώδειο, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, δείχνουν πως η 86χρονη παραμένει αισιόδοξη. Όπως φαίνεται δεν έχει χάσει το χιούμορ που την χαρακτήριζε πάντα. Πιστεύει ότι θα επανέλθει και ζητάει με τον τρόπο της, από την κόρη και τους στενούς συγγενείς της, να κάνουν κουράγιο μέχρι να πάρει η ίδια το πολυπόθητο εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, ήταν από τις πρώτες στιγμές στο πλευρό της και την είδε πολλές φορές καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (26-09-2024).

Το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε μία μεγάλη αποκάλυψη στο «Πρωινό». Όπως γνωστοποίησε, η Μαρινέλλα μίλησε στην κόρη της μέσα από την εντατική, λέγοντάς της με χιούμορ: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

Τα επόμενα 24ωρα πάντως παραμένουν εξίσου κρίσιμα για την Μαρινέλλα. Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα υποχωρήσει το αιμάτωμα στον εγκέφαλο και η μεγάλη τραγουδίστρια θα αποφύγει το χειρουργείο.

Το πρώτο επικίνδυνο 24ώρο πέρασε και πλέον όλοι αναμένουν για την καλύτερη δυνατή έκβαση. Μάλιστα, στα θετικά νέα είναι ότι η Μαρινέλλα παρά το γεγονός ότι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένη και ανταποκρίνεται στην ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

NEWSIT

«Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» φέρεται να είπε με χιούμορ η Μαρινέλλα στην κόρη της, μέσα από τη ΜΕΘ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ερμιόνη: Προφυλακιστέος ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος

Μια σπάνια για τα ελληνικά χρονικά απόφαση ελήφθη για την επίθεση με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, καθώς ο 17χρονος που φέρεται να κρατούσε το αιχμηρό αντικείμενο προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 17χρονος, μετά την απολογία του για την επίθεση σε 12χρονο με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, οδηγήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας, ενώ ο δεύτερος 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται ότι την ώρα του διαλείμματος απείλησαν και ξύρισαν με φαλτσέτα έναν 12χρονο και του πήραν το χαρτζιλίκι που είχε πάνω του.

Ο 17χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, γιατί θεωρήθηκε ότι είχε “ηγετικό ρόλο” στην υπόθεση.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς των ανήλικων συλληφθέντων, 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

NEWSIT

Προφυλακιστέος ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο στην Ερμιόνη – Σπάνια απόφαση

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Λαύριο: Το προφίλ των 4 ληστών της χρηματαποστολής – Το επαγγελματικό χτύπημα, η πληροφόρηση και τα «καθαρά» χρήματα

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, η ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο χθες Παρασκευή (27.9.24), δεν ήταν μια τυχαία δουλειά από μια συμμορία που «χτυπούσε» ψιλικατζιδικα και σούπερ μάρκετ.

Οι δράστες, έψαξαν, «ρώτησαν» και έμαθαν απίστευτες λεπτομέρειες πριν «κλειδώσουν» τον στόχο τους και να στήσουν το χτύπημα στο Λαύριο. Στοιχεία που χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και ειδικές γνώσεις για να αποκτήθουν. Σε τρία από αυτά στέκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν να λύσουν το μυστήριο της αρπαγής του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμενη εταιρία σεκιουριτι δεν τηρούσε αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Πώς γνώριζαν οι ληστές ότι τα χρήματα που μεταφέρουν δεν τα τοποθετούν σε ειδικές κασετίνες ασφάλειας, αλλά τα βάζουν σε απλούς σάκους; Γιατί αν τα μετέφεραν σε κασετίνες θα υπήρχε σύστημα αντίδρασης με μπογιά που θα κατέστρεφε τα χαρτονόμισμα τα αν κάποιες προσπαθούσε να τις παραβιάσει.

Επίσης γνώριζαν ότι τα χρήματα είναι «φρέσκα» από τα ταμεία καταστημάτων και συνεπώς «καθαρά». Άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού τους όταν θα ρίξουν στην αγορά όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα λεφτά από τα λύτρα απαγωγών που είναι προσημειωμένα και άμεσα εντοπίζονται. Επίσης το όχημα είχε μια ελαφριά  θωράκιση και δεν ήταν τα βαριά φορτηγά  που χρησιμοποιούνται σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος είχαν εικόνα για το δρομολόγιο της συγκεκριμένης χρηματαποστολης. Θα περνούσε από πολλές επιχειρήσεις για να μαζέψει ρευστό πριν φτάσει στο πολυκαταστημα του Λαυρίου.

Πώς τα γνώριζαν όλα αυτά οι ληστές με τα καλαζνικοφ; Είχαν κάποια πληροφόρηση από άτομο που γνωριζε όλες αυτές τις λεπτομέρειες; Μέσα από καταθέσεις που παίρνουν οι αστυνομικοί από στελέχη και υπαλλήλους της εταιρίας προσπαθούν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο δεδομένο που προβληματίζει τους αναλυτές είναι η στρατιωτικού τύπου συμπεριφορά των 4 ληστών. Έδρασαν με προσεκτικές κινήσεις, δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους  και χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος να ολοκληρώσουν το χτύπημα χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο. Ακόμα και το  αυτοκίνητο μάρκας Civic που χρησιμοποίησαν δεν το άφησαν πίσω τους στα χέρια των αστυνομικών αλλά το εξαφάνισαν σε πολύ σύντομο χρόνο.

Το προφίλ των δραστών

Ποιοι λοιπόν είναι οι ληστές με τις λευκές φόρμες και τις μάσκες; Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από τα προφίλ σεσημασμένων κακοποιών να εντοπίσουν κοινά στοιχεία με τους δράστες.

Εκτιμούν πως είναι σεσημασμένοι με πρόσβαση με κυκλώματα διακίνησης όπλων, σκληροί και κυρίως εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Θεωρούν ότι ετοίμαζαν καιρό τη δουλειά και πιθανότατα έκαναν πολλές φορές πρόβα τον τρόπο δράσης τους.

NEWSIT

Το προφίλ των 4 ληστών της χρηματαποστολής στο Λαύριο – Το επαγγελματικό χτύπημα, η πληροφόρηση και τα «καθαρά» χρήματα

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ