Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Η ελληνική κολύμβηση έζησε το δικό της «παραμύθι» στη Ντόχα

Τη δική της… κοσμογονία έζησε η ελληνική κολύμβηση, στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που ολοκληρώθηκε χθες (18/2) στη Ντόχα. Εκμεταλλευόμενοι φυσικά και το μέτριο αγωνιστικό επίπεδο, αφού πολλά αστέρια της πισίνας επέλεξαν να αφήσουν τη διοργάνωση ή να κάνουν απλά ένα πέρασμα, ώστε να μη διαταράξουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες κατέγραψαν την μακράν καλύτερη εμφάνιση της χώρας μας στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων: ένα μετάλλιο, δέκα τελικοί (όσους είχε η Ελλάδα αθροιστικά στις έξι προηγούμενες διοργανώσεις!) και πέντε επιπλέον ημιτελικοί, τρεις τελικοί σε ομαδικά αγωνίσματα (έναντι δύο στο σύνολο των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων μέχρι φέτος).

Αν τα παραπάνω επιτεύγματα προφανώς ευνοήθηκαν από τις απουσίες, υπάρχουν και εκείνα που είναι πιο αντικειμενικά. Καταρχήν τα έξι πανελλήνια ρεκόρ (εκ των οποίων τα τρία σε “σκυταλοδρομίες”) και κατά δεύτερον -και σημαντικότερο- οι Ολυμπιακές προκρίσεις. Η ελληνική αποστολή πήγε στη Ντόχα με πέντε αθλητές να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παρίσι και επιστρέφει με επτά ατομικές και τρεις ομαδικές προκρίσεις. Η Ολυμπιακή ομάδα της κολύμβησης αριθμεί πλέον 12 μέλη (χωρίς να υπολογίζουμε τον Αλκη Κυνηγάκη στο open water), ενώ υπάρχει ακόμη ένα περιθώριο τεσσάρων μηνών (ως τις 23 Ιουνίου) για την επίτευξη περαιτέρω προκρίσεων στα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε στη Ντόχα ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 100μ. ύπτιο. Από το αγώνισμα απουσίασαν βέβαια μεγάλα ονόματα, όπως ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι και ο Ιταλός Τόμας Τσέκον, αλλά από την άλλη και ο 28χρονος πρωταθλητής μας δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πήρε το παρθενικό του παγκόσμιο μετάλλιο (σε επίπεδο ανδρών) χωρίς να πλησιάσει το ρεκόρ του. Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία είναι αυταπόδεικτη και ανοίγει την… όρεξη ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απόφαση της ΚΟΕ να επενδύσει στις “σκυταλοδρομίες” δικαιώθηκε υπεράνω προσδοκιών. Η Ελλάδα εξασφάλισε τρεις προκρίσεις για το Παρίσι σε ομαδικά αγωνίσματα (μόνο το 2004 στην Αθήνα μετείχε σε περισσότερα), με τις ομάδες 4Χ100μ. και 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών και την 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed να προκρίνονται παράλληλα στους τελικούς, καταλαμβάνοντας μία πέμπτη και δύο έκτες θέσεις. Το καλύτερο πλασάρισμα της Ελλάδας σε ομαδικό αγώνισμα μέχρι φέτος ήταν η έβδομη θέση της ομάδας 4Χ200μ., το 2003 στη Βαρκελώνη. Οι προκρίσεις αυτές, αυξάνουν κατά πέντε μέλη την ελληνική αποστολή για το Παρίσι, με τους Ανδρέα Βαζαίο (εις διπλούν), Αρκάδιο Ασπουγαλή, Νόρα Δράκου, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη και Κωνσταντίνο Στάμου να στελεχώνουν τις Ολυμπιακές “σκυτάλες”.

Για να έρθει βέβαια αυτή η επιτυχία, χρειάστηκαν και οι “θυσίες” κάποιων αθλητών: ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Κωνσταντίνος Στάμου αποσύρθηκαν από τα ατομικά τους αγωνίσματα (200μ. μικτή και 100μ. πεταλούδα αντίστοιχα), η Νόρα Δράκου έκανε πέντε κούρσες μέσα σε δύο ημέρες (με πρόβλημα στον ώμο) και αποσύρθηκε από τα 50μ. ελεύθερο, ενώ ο Απόστολος Χρήστου κολύμπησε επτά 100άρια μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες των αγώνων και στη συνέχεια «άφησε» τα 200μ. ύπτιο. Η αλλαγή νοοτροπίας στο ζήτημα των “σκυταλοδρομιών” ήταν εμφανής, τόσο στην απόδοση όσο και στη συμπεριφορά των κολυμβητών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν είχαν… ανάγκη να κυνηγήσουν μέσω ομαδικών αγωνισμάτων την πρόκριση στο Παρίσι.

Ατομικά, ο αθλητής που εντυπωσίασε ήταν ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, για τον οποίο η Ντόχα σηματοδοτεί την αλλαγή επιπέδου. Ο 24χρονος συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο, κολύμπησε τέσσερις κούρσες (μαζί με τη “σκυταλοδρομία” 4Χ100μ. μικτή) κάτω από το Ολυμπιακό όριο και πήρε την τέταρτη θέση στον τελικό, χάνοντας το μετάλλιο από τον Χρήστου για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Αλλά και στο 50άρι βελτίωσε σημαντικά το ατομικό του ρεκόρ, “κατέβηκε” για πρώτη φορά τα 25 δευτερόλεπτα και “άγγιξε” την πρόκριση στον τελικό, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση. Ο άλλος Έλληνας κολυμβητής που έπιασε όριο για το Παρίσι, ήταν ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος επέλεξε να “πέσει” μόνο στα 800μ. ελεύθερο και δικαιώθηκε, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ. Στους Ολυμπιακούς θα μετάσχει βεβαια και στα 4Χ200μ., αλλά το επόμενο διάστημα θα κυνηγήσει κι άλλες ατομικές προκρίσεις και -τουλάχιστον στα 200μ.- είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Η “κατάρα” της ένατης θέσης σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες “έσπασε” για την Αννα Ντουντουνάκη με την πρόκριση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα, όπου τερμάτισε πέμπτη. Από τη στιγμή εκείνη, το… χαρτί “γύρισε” για τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, η οποία μετείχε σε άλλον έναν τελικό, στα 4Χ100μ. μικτή mixed (επίσης πέμπτη), ενώ στα 50μ. πεταλούδα έχασε αρχικά την πρόκριση σε αγώνα μπαράζ (δηλαδή πάλι ήταν ένατη!), αλλά μπήκε από το… παράθυρο στον τελικό, χάρη στην απόσυρση της Κινέζας Γιτίνγκ Γιου, και κατετάγη έβδομη. Οι επιδόσεις της δεν ήταν αυτές που προσδοκούσε και αυτό την άφησε ανικανοποίητη, αλλά σε βάθος χρόνου πιθανότατα θα αντιληφθεί και η ίδια πόσο σημαντική ήταν για εκείνη η φετινή διοργάνωση.

Για το “φαινόμενο” που ακούει στο όνομα Νόρα Δράκου, οι λέξεις δεν επαρκούν πλέον. Είναι 32 χρονών, αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν (αυτό θα έλειπε…), αλλά είναι πάντα παρούσα. Μετά από εννέα χρόνια προκρίθηκε (στην όγδοη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!) στον τελικό των 50μ. ύπτιο, όπου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την πέμπτη θέση, ενώ βοήθησε τα μέγιστα στην πέμπτη θέση της ομάδας 4Χ100μ. μικτή mixed, μέσω της οποίας θα πάει στο Παρίσι για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της. Καθόλου άσχημα, για μία αθλήτρια που πριν δέκα χρόνια (όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση για ανάλογο πρόβλημα στον άλλο ώμο), κάποιοι τη θεωρούσαν “τελειωμένη”.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Απόστολου Σίσκου, ο οποίος κατέρριψε ήδη από τον προκριματικό το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο και το ισοφάρισε στον τελικό, όπου κατετάγη έκτος. Πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια, χτυπάει την… πόρτα της ελίτ του αγωνίσματος και, με την εμπειρία που αποκτά σιγά-σιγά και θα τον βοηθήσει να διαχειρίζεται καλύτερα τις μεγάλες διοργάνωσης, είναι ικανός να φέρει στην Ελλάδα μεγάλες διακρίσεις.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής έφτασε για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελκά των 50μ. πρόσθιο, έκανε το ταχύτερο 100άρι της ζωής του στη mixed “σκυτάλη” και εξασφάλισε θέση στην αποστολή για το Παρίσι. Το πανελλήνιο ρεκόρ των 50μ. του… ξέφυγε πάλι για λίγο (πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου), αλλά θα έρθει κι αυτό… Ελένη Κοντογεώργου και Γεωργία Δαμασιώτη εκμεταλλεύθηκαν τις περιορισμένες συμμετοχές και πέρασαν στα ημιτελικά των 200μ. πρόσθιο και των 200μ. πεταλούδα αντίστοιχα, θα ήθελαν όμως να φύγουν από τη Ντόχα με βελτιωμένα ρεκόρ. Ο Στέργιος Μπίλας έδωσε βάρος στα ομαδικά αγωνίσματα και δεν πήγε καλά στα ατομικά, αν και στα 50μ. πεταλούδα έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά σε αγώνα μπαράζ, τον οποίο έδωσε λίγα λεπτά αφότου κολύμπησε στον προκριματικό των 4Χ100μ. ελεύθερο. Η Μαρίλεια Δρασίδου δεν μπόρεσε να «βγάλει» το χρόνο της στα 50μ. πρόσθιο (που θα την έβαζε στα ημιτελικά), πιο πολύ όμως την πείραξε η χαμένη ευκαιρία να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της μικτής ομαδικής των γυναικών. Εξάλλου, η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών, με τρεις νεάνιδες στη σύνθεσή της, πέτυχε αυτό ακριβώς για το οποίο πήγε στη Ντόχα, κατέρριψε δηλαδή το πανελλήνιο ρεκόρ, δείχνοντας στις νεαρές αθλήτριες έναν εναλλακτικό δρόμο συμμετοχής στις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι εντυπώσεις “χάλασαν” λίγο στο τελευταίο διήμερο των αγώνων, εν μέρει και λόγω κούρασης. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε μεν για έκτη διαδοχική φορά στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, αλλά εκεί δεν πήγε καλά και έμεινε όγδοος, ο Απόστολος Χρήστου έκανε κακή κούρσα στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο και έμεινε εκτός τελικού, ενώ μπορούσε να διεκδικήσει και δεύτερο μετάλλιο, και ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος είχε ξεκινήσει με ατομικό ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα, ακυρώθηκε στα 400μ. μικτή (ενώ με το χρόνο που έκανε θα περνούσε στον τελικό). Τέλος, οι ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για το Παρίσι, παρότι οι γυναίκες σημείωσαν πανελλήνιο ρεκόρ (αν η Δράκου ήταν καλά και κολυμπούσε στο χρόνο της, πιθανότατα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά). 

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές στα αγωνίσματα κολύμβησης του 21ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου:                            ΑΝΔΡΕΣ                             ====== ΑΓΩΝΙΣΜΑ               ΑΘΛΗΤΗΣ              ΘΕΣΗ    ΧΡΟΝΟΣ    50μ. ελεύθερο       Κριστιάν Γκολομέεβ     8      21.84                        Στέργιος Μπίλας       24      22.23   800μ. ελεύθερο       Δημήτρης Μάρκος       14    7:49.97 (ΝΠΡ)    50μ. ύπτιο          Βαγγέλης Μακρυγιάννης  9      24.84                        Απόστολος Χρήστου     11      25.01   100μ. ύπτιο          Απόστολος Χρήστου      3      53.36                        Βαγγέλης Μακρυγιάννης  4      53.38   200μ. ύπτιο          Απόστολος Σίσκος       6    1:56.64 (ΝΠΡ)    50μ. πρόσθιο        Αρκάδιος Ασπουγαλής   14      27.25    50μ. πεταλούδα      Στέργιος Μπίλας       16      23.53 *   200μ. πεταλούδα      Απόστολος Παπαστάμος  27    2:00.56   400μ. μικτή ατομική  Απόστολος Παπαστάμος       ακυρώθηκε 4Χ100μ. ελεύθερο       Απόστολος Χρήστου      6    3:13.67                        Κριστιάν Γκολομέεβ                        Στέργιος Μπίλας                        Ανδρέας Βαζαίος  4Χ200μ. ελεύθερο       Δημήτρης Μάρκος        6    7:09.10 (ΝΠΡ)                        Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης                        Κωνσταντίνος Στάμου                        Ανδρέας Βαζαίος 4Χ100μ. μικτή ομαδική  Βαγγέλης Μακρυγιάννης 15    3:37.11                        Αρκάδιος Ασπουγαλής                        Κωνσταντίνος Στάμου                        Στέργιος Μπίλας                                ΓΥΝΑΙΚΕΣ                            ======== ΑΓΩΝΙΣΜΑ               ΑΘΛΗΤΡΙΑ             ΘΕΣΗ    ΧΡΟΝΟΣ    50μ. ύπτιο          Νόρα Δράκου            5      27.84 (ΝΠΡ)    50μ. πρόσθιο        Μαρίλεια Δρασίδου     20      31.49   200μ. πρόσθιο        Ελένη Κοντογεώργου    13    2:28.14    50μ. πεταλούδα      Αννα Ντουντουνάκη      7      25.89   100μ. πεταλούδα      Αννα Ντουντουνάκη      5      57.62   200μ. πεταλούδα      Γεωργία Δαμασιώτη     14    2:13.07 4Χ200μ. ελεύθερο       Αρτεμις Βασιλάκη      17    8:13.59 (ΝΠΡ)                        Ζαχαρούλα Καλογερή                        Μαρία Ζαφειράτου                        Αναστασία Μπούτου 4Χ100μ. μικτή ομαδική  Νόρα Δράκου           11    4:04.01 (ΝΠΡ)                        Ελένη Κοντογεώργου                        Αννα Ντουντουνάκη                        Μαρίλεια Δρασίδου                                 ΜΙΚΤΑ                             ===== ΑΓΩΝΙΣΜΑ               ΑΘΛΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΑ     ΘΕΣΗ    ΧΡΟΝΟΣ 4Χ100μ. μικτή ομαδική  Απόστολος Χρήστου      5    3:46.69                        Αρκάδιος Ασπουγαλής                        Αννα Ντουντουνάκη                        Νόρα Δράκου


* Ο Στέργιος Μπίλας αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των 50μ. Πεταλούδα μετά από αγώνα μπαράζ.

Γιάννης Δημητρόγλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς στο Conference League

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ και στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Conference League, με το 2-0 εναντίον του στην Τούμπα να διαμορφώνει το συνολικό 3-0 και να οδηγεί στον αποκλεισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με το υπέρ της 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, η Κλαμπ Μπριζ μπήκε από την αρχή καλύτερα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και “κυριάρχησε” στην Τούμπα, για να φθάσει εύκολα σε μία δεύτερη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς εκτός διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ ξεκίνησαν δυνατά το ματς και έψαξαν τους κενούς χώρους, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό στο ξεκίνημα. Οι Βέλγοι ήταν όμως πιο επικίνδυνοι και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Γιουτγκλά να αστοχεί από καλή θέση στην περιοχή στο 18′.

Ο ίδιος παίκτης κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ στο 33′, μετά από μία φοβερή αντεπίθεση των Βέλγων, με τον Σκόρας να βγάζει τον Γιουτγκλά μόνο του απέναντι από τον Κοτάρσκι, για ένα τελειώσει αυτός με εύκολο πλασέ τη φάση, για το 1-0 στο ματς.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nif30g7szd

Το γκολ “πάγωσε” την Τούμπα, αλλά και τους παίκτες του Λουτσέσκου, με την Κλαμπ Μπριζ να έχει στη συνέχεια δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Γιουτγκλά αστόχησε όμως με συρτό σουτ και ο Κοτάρσκι έκανε αμέσως μετά μεγάλη επέμβαση μετά από κεφαλιά εξ επαφής.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nijpqfmmd5

Το δεύτερο τέρμα των Βέλγων δεν αποφεύχθηκε όμως, αφού στο 45′ ο Σκόρας έφυγε οριακά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και σούταρε σε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, για να αποκρούσει αυτός, αλλά να πάρει το “ριμπάουντ” ο Γιουτγκλά και να κάνει το 2-0 για την ομάδα του, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο βοηθός διαιτητή δεν μέτρησε βέβαια αρχικά το γκολ, δείχνοντας οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αλλά το VAR δεν έκανε το… χατήρι στον ΠΑΟΚ και το 2-0 έγινε πριν το ημίχρονο.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nip47z8fy9

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Κλαμπ Μπριζ ήταν και πάλι πιο επικίνδυνη και βρέθηκε κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει και την εικόνα του αγώνα και ο Ντεσπόντοφ βοήθησε την ομάδα του να πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Ο Βούλγαρος επιθετικός είχε μία κεφαλιά στα χέρια του τερματοφύλακα των Βέλγων και κέρδισε και πέναλτι για την ομάδα του στο 60′, αλλά το VAR το ακύρωσε ως οφσάιντ και ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0njfrugf841

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και από ένα σημείο και μετά έδειξε να έχει συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα, αφού χρειαζόταν και τρία γκολ για να μείνει “ζωντανός” και να στείλει το ματς στην παράταση.

Η Κλαμπ Μπριζ κράτησε εύκολα έτσι τη νίκη στην Τούμπα με 2-0, αλλά και την πρόκριση με το συνολικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, για μία θέση στον τελικό της OPAP Arena.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nkkcvzkfs9

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ, Μεϊτέ (56’ Οζντόεφ) – Ντερσπόντοφ (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον – Μπράντον (46’ Σαμάτα).

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς – Σάμπε, Ορντόνιεθ, Μπαλάντα, Σκόρας (87’ Ταλμπί), Μέγιερ – Βέτλεσεν (84’ Ζίγκερναγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα – Νούσα (76’ Οντόι), Γιουτγκλά

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαθμολογία UEFA: Η πρόκριση του Ολυμπιακού δεν είναι αρκετή για να ανεβάσει την Ελλάδα στη 15η θέση

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA μετά την ιστορική πορεία του στο φετινό Conference League, ωστόσο η 16η θέση φαίνεται ότι είναι το.. ταβάνι για τη χώρα μας.

Με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε και πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα, όντας πλέον μόλις δύο βήματα μακριά από τον μεγάλο τελικό της OPAP Arena.

Η βαθμολογία της UEFA

Η Ελλάδα έφτασε τους 30.125 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού αλλά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Η χώρα μας παραμένει στη 17η θέση, χωρίς όμως να έχει πλέον ελπίδες για να προλάβει τη Δανία, η οποία βρίσκεται στην προνομιούχο 15η θέση.

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: Άγριο ξύλο σε ποδοσφαιρικό αγώνα με εννέα κόκκινες κάρτες

Ο αγωνιστικός χώρος θύμισε… οκτάγωνο του MMA. “Χαμούλης” στην αναμέτρηση της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ με την Ρίβερ Πλέιτ για το πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να παίζουν άγριο ξύλο.

Ανελέητο ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου, μεταξύ των ποδοσφαιριστών, μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ με την Ρίβερ Πλέιτ (2-1 υπέρ της πρώτης) για την 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης.

“Σκληρές” εικόνες! Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δύο ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, παίρνοντας θέσεις… μάχης, για να ακολουθήσουν μπουνιές και κλωτσιές και το ξύλο να επεκταθεί!

Άλλοι ποδοσφαιριστές μπήκαν με… πάθος στα επεισόδια, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή επενέβη μέχρι και η αστυνομία.

Ο διαιτητής του αγώνα έδειξε συνολικά εννέα κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων οι επτά ήταν για τους φιλοξενούμενους και οι δύο για τους γηπεδούχους.

https://youtube.com/watch?v=jclfX_qwGrA%3Ffeature%3Doembed

Οι ποδοσφαιρικές αρχές αναμένεται να επιβάλλουν ακόμη πιο αυστηρές τιμωρίες στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ