Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβιβάσεις στα ΜΜΜ με χρήση τραπεζικών καρτών

Προ των πυλών η πιλοτική εφαρμογή χρήσης τραπεζικών καρτών και smartphones για επιβιβάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

   Με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΑ και του αναδόχου του έργου HST A.E., μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), οι Συγκοινωνίες Αθηνών φέρνουν νέα εποχή στις παρεχόμενες υπηρεσίες μετακίνησης προς το επιβατικό κοινό.

   Οι νέες εφαρμογές αναβάθμισης του ΑΣΣΚ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, επιτρέπουν τη χρήση τραπεζικών καρτών και κινητών συσκευών, για τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας του Οργανισμού (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) και παρέχουν στο σύστημα τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα  ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές  εταιρείες, κτλ.

   Ειδικότερα, η εναλλακτική δυνατότητα χρήσης τραπεζικής κάρτας ανέπαφων συναλλαγών για κάθε επιβίβαση σε ΜΜΜ, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών των Συγκοινωνιών Αθηνών, με σημαντικά οφέλη στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.  

   Οι επιβάτες, εκτός από ATH.ENA Ticket ή ATH.ENA Card, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τραπεζική κάρτα, ακόμα και αν είναι ενσωματωμένη, μέσω κάποιου App, στο κινητό τους τηλέφωνο.  

   Τα άμεσα οφέλη για τον επιβάτη

   Με την εφαρμογή της χρήσης τραπεζικών καρτών για την επιβίβαση στα ΜΜΜ, το επιβατικό κοινό δεν θα χρειάζεται:

   -Να προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων(ΑΜΕΚ).

   -Να γνωρίζει τα διαθέσιμα προϊόντα μετακίνησης για να επιλέξει το κατάλληλο. Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τα δεδομένα μετακίνησης και η χρέωση στην τραπεζική κάρτα θα είναι ανάλογη με τις διαδρομές, με επιλογή της βέλτιστης. Μια εξαιρετικά χρηστική λειτουργία για τους επιβάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα μετακινήσεων της Αθήνας, όπως οι επισκέπτες από άλλες πόλεις και οι τουρίστες.

   -Να αναζητήσει σημεία πώλησης, προκειμένου να μετακινηθεί με τα ΜΜΜ.  

   H α΄ φάση της υλοποίησης θα εφαρμοστεί στα οχήματα των γραμμών λεωφορείων Express Αεροδρομίου, έως το τέλος Μαρτίου 2024, ενώ το σύνολο των εφαρμογών θα είναι διαθέσιμο στους επιβάτες έως το τέλος του έτους 2024.

   «Η υλοποίηση των νέων εφαρμογών, εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του Ομίλου ΟΑΣΑ  με την HST AE, για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με εγχώρια προστιθέμενη αξία.

   Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και προσβάσιμου συστήματος μετακίνησης με την υιοθέτηση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν τις παρεχόμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες, έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επισκεπτών της Αττικής» σημειώνεται στην ανακοίνωση .

   Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, δήλωσε «Ο ΟΑΣΑ με την τεχνολογική αναβάθμιση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), προστίθεται στους ευρωπαϊκούς μητροπολιτικούς φορείς αστικών συγκοινωνιών (Λονδίνο, Λισσαβώνα, Βρυξέλλες, κ.α.) που έχουν εισάγει βέλτιστες πρακτικές των έξυπνων πόλεων. Η νέα προηγμένη εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών για κάθε επιβίβαση σε ΜΜΜ αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των επιβατών, καθώς δεν θα απαιτείται έκδοση εισιτηρίων, συμβάλλοντας θετικά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Οργανισμού».

   Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της HST ΑΕ, Δρ. Αλέξανδρος Καρυωτάκης δήλωσε τόνισε «Σε μία εποχή που τεχνολογικά εξελίσσεται δυναμικά, η κατεύθυνση προς την ψηφιακή καινοτομία με εγχώρια προστιθέμενη αξία αποτελεί στρατηγική επιλογή της HST και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία από το 2014 συμμετέχει σε ένα υψηλής τεχνολογίας Έργο, συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

   Με την τεχνολογική αναβάθμιση  του  υφιστάμενου συστήματος, σε ένα από τα πλέον πιο σύγχρονα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και «ανοιχτό» σύστημα συλλογής κομίστρου τεχνολογίας αιχμής, διευρύνεται το φάσμα των επιλογών μετακίνησης, βελτιώνοντας την ποιότητα και το επίπεδο εξυπηρέτησης που θα προσφέρεται στους επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής».

   Β. Κ.  

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: «Έκρηξη» περιστατικών τις ημέρες του Πάσχα – 752 καταγγελίες και 278 συλλήψεις

Έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Σε 66 θύματα χορηγήθηκε το panic button (η ειδική εφαρμογή, στο κινητό τους τηλέφωνο).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόνο μέσα σε μία εβδομάδα μέσα στο Πάσχα έγιναν 752 καταγγελίες στην Άμεση Δράση για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τους αστυνομικούς να διαχειρίζονται 488 περιπτώσεις.

Τελικά πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις.

Μάλιστα, σε 66 θύματα ενδοοικογενειακής βίας χορηγήθηκε το panic button.

Επίσης, 4 γυναίκες μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα και τη βία μεταξύ ανηλίκων, που, επίσης, αποτελεί μία μάστιγα της εποχής, σε όλη την επικράτεια έγιναν 6.782 έλεγχοι, 152 συλλήψεις και 193 παραβάσεις.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα – Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να βάζει φωτιά σε αυτοκίνητο

Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα προς Πέμπτη (09.05.24).

Οι εμπρησμοί καταγράφτηκαν στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά τέσσερα περιστατικά αντιμετώπισε η Πυροσβεστική τα ξημερώματα, όποτε και ξέσπασε πυρκαγιά σε τρία αυτοκίνητα και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο που έφερε η ΕΡΤ στο φως της δημοσιότητας καταγράφει τη στιγμή που ο εμπρηστής βάζει τη φωτιά.

Ο δράστης αφήνει ένα στουπί κάτω από τη ρόδα αυτοκινήτου, του βάζει φωτιά και στη συνέχεια γίνεται καπνός.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d14udd28t0rl

Το αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες, με τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθούν έντρομοι από τον εκκωφαντικό ήχο των εκρήξεων τις περιουσίες τους να καίγονται.

Δεν υπήρξε πάντως κανένας τραυματισμός.

Τα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 02:57 μέχρι 03:30. Από την οδό Τζελίλη που οδηγεί στα Λουτρά Λαγκαδά μέχρι δίπλα από το Γυμνάσιο του Λαγκαδά.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Οι βροχές ξεκινούν από τα δυτικά, πιο έντονες τα ξημερώματα – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη, 5 περιοχές στο «στόχαστρο»

Ένα 48ωρο με βροχές, αφρικανική σκόνη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη (09.05.24), με τον καιρό να αλλάζει απότομα σε σχέση με την ηλιοφάνεια και τη ζέστη που επικρατούσαν τις ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να αρχίσει από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά του Ιονίου, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί για βροχές και επιστροφή της αφρικανικής σκόνης, τονίζοντας ωστόσο πως τα φαινόμενα δεν θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Στην Αττική, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ήπιες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «ο καιρός θα είναι πιο βαρύς προς το απόγευμα και βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και περιοχές που βρέχονται από το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο».

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από το Σάββατο, όποτε και θα εμφανιστούν βοριάδες, ωστόσο η αφρικανική σκόνη θα είναι εντονότερη την ίδια ημέρα Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη (16.05.24) «έρχονται» θερμές αέριες μάζες, που θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για έντονες καταιγίδες τα ξημερώματα προς Παρασκευή (10.05.24) σε πέντε περιοχές.

«Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνοδεύει από χάρτη που καταγράφει την πορεία των φαινομένων.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid033Njm2AFSxfHK16PEhoRFbRty8wBSee8raRiGt8pUKAmEUmzn4GbjsmS8ckMMQPpCl%26id%3D760859466&show_text=true&width=500&is_preview=true

Για την αφρικανική σκονή ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι « την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι «η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02GodG63ZMN8xWTU5g1tZp7S6DRPK7S1RYUFgTB2jNux2c5kCwk4UVtnPV8hzpTe11l%26id%3D760859466&show_text=true&width=500&is_preview=true

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ