Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια και στην Αττική θα φέρει το Aegean Lake Effect

Χιόνια αναμένονται από αύριο Παρασκευή (12.1.2024) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις επικείμενες χιονοπτώσεις σημειώνει πως τόσο η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού όσο και οι θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει δυσκολεύουν την πρόβλεψη καιρού των επόμενων ημερών και την «αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° έως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης».

Σημειώνει, δε, πως για αυτό τον λόγο τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Στην ανάλυση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στην τηλεόραση του Open, ο ίδιος μίλησε για το Aegean Lake Effect: «Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο».

Για την Αττική, σημείωσε πως «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου – βράδυ Σαββάτου και προς Κυριακή να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cybmsdiw7g8p

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω).

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° έως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με νόμο του κράτους είναι υποχρεωτική η παρουσία αντιολισθητικών μέσων στα οχήματά μας καθώς και να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπου κριθεί αναγκαίο.

Επισυνάπτεται χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τη νεότερη θεώρηση του μετεωρολογικού μας μοντέλου.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklearhos.marousakis%2Fposts%2Fpfbid037gsX9ThegQE1T9HqXGWdsuPtAA9LAm438ZxkU7r5MnXje9miohNSgwi2apuaKqxLl&show_text=true&width=500

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!»

NEWSWIT

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον μεγάλο τελικό

Λίγες ώρες μετά τον β’ ημιτελικό ανακοινώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι συμμετέχουσες χώρες στον μεγάλο τελικό της Eurovision, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Στην καθιερωμένη κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» στην 20ή.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό είναι η εξής:
1. Σουηδία
2. Ουκρανία
3. Γερμανία
4. Λουξεμβούργο
5. Ολλανδία
6. Ισραήλ
7. Λιθουανία
8. Ισπανία
9. Εσθονία
10. Ιρλανδία
11. Λετονία
12. Ελλάδα
13. Ηνωμένο Βασίλειο
14. Νορβηγία
15. Ιταλία
16. Σερβία
17. Φινλανδία
18. Πορτογαλία
19. Αρμενία
20. Κύπρος
21. Ελβετία
22. Σλοβενία
23. Κροατία
24. Γεωργία
25. Γαλλία
26. Αυστρία

https://www.instagram.com/p/C6xIRjaibOh/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=1350&rd=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr&rp=%2Flife%2Farticle%2F817626%2FEurovision-2024-I-seira-emfanisis-ton-26-choron-ston-megalo-telikorn#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1097426.400000006%7D

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες του ΟΗΕ και των ΗΠΑ για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία με σκοπό τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα που φτάνει από την Κύπρο στην προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός, ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης: Ο Νετανιάχου «ελπίζει» πως θα μπορέσουν να «ξεπεράσουν» τις «διαφωνίες» τους με τον Μπάιντεν

 Το Ισραήλ λέει πως οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 50 Παλαιστίνιους μαχητές στη Ράφα

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Οι αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ισραήλ έφυγαν από το Κάιρο δίχως συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

«Συνεχίζουμε αυτές τις συζητήσεις. Αυτά λοιπόν είναι σε εξέλιξη. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι όποτε φτάνει βοήθεια στην προβλήτα. Αλλά σίγουρα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού είναι έτοιμο να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια, όποτε υπάρχει στην προβλήτα, αλλά και από τη στιγμή που θα υπάρχει συμφωνία για το πώς θα μεταφερθεί η βοήθεια», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) υπολογίζει ότι 80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τη Ράφα από την Τρίτη, όταν ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους αναζητούν ασφάλεια στη Χαν Γιούνις και στο Ντέιρ Αλ Μπαλά. Αυτές οι περιοχές, όμως, δεν διαθέτουν βασικές υπηρεσίες που απαιτούνται για την υποστήριξη πολιτών που χρειάζονται τροφή, στέγη και υγειονομική περίθαλψη.

«Καμία ανθρωπιστική βοήθεια – ή καύσιμο για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων βοήθειάς – δεν μπόρεσε να εισέλθει από το πέρασμα της Ράφας τις τελευταίες ημέρες. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (ΠΕΠ) αναφέρει ότι η κύρια αποθήκη του στη Γάζα δεν είναι πλέον προσεγγίσιμη. Λέει ότι εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο ένα αρτοποιείο και ότι οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων εξαντλούνται. Χωρίς αυτά, το ΠΕΠ οι δραστηριότητές του θα σταματήσουν» ανέφερε ο κ. Χακ.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) στη Γάζα αναφέρει ότι ορισμένα νοσοκομεία θα αρχίσουν να κλείνουν τις γεννήτριες τους σε τρεις ημέρες εάν δεν λάβουν καύσιμα, για να διαχειριστούν τη μικρή ποσότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στη Γάζα. Ο ΟΗΕ συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους για την επανέναρξη της εισόδου αγαθών, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, ώστε να μπορέσει και πάλι να αρχίσει να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες προμήθειες.

«Ο OCHA – μαζί με την UNRWA, την Υπηρεσία Δράσης κατά των Ναρκών του ΟΗΕ και το Τμήμα Ασφάλειας του ΟΗΕ – ήταν στο πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ και της Ράφας για να αξιολογήσουν την κατάσταση ασφαλείας. Η περιοχή είναι εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένη, καθιστώντας αδύνατο για τις οργανώσεις να διανείμουν τρόφιμα στην κλίμακα που έκαναν προηγουμένως. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σειρά προκλήσεων, εν μέσω ενεργών εχθροπραξιών. Εν τω μεταξύ, τα συντρίμμια στους δρόμους έχουν καταστήσει αδιάβατες εως τώρα αυτές τις διαδρομές. Διερευνούμε εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του περιφραγμένου δρόμου ή άλλων διαδρομών» σημείωσε ο κ. Xακ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Στόρμι Ντάνιελς για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Με προκάλεσε να του δώσω ξυλιές στα οπίσθια»

Γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ έδωσε η Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη για του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η πρώην σταρ ταινιών πορνό Στόρμι Ντάνιελς, πρόσωπο κλειδί στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πολλά την Τρίτη για τη σχέση που δηλώνει ότι είχε το 2006 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με τον ίδιο να βγαίνει εκτός εαυτού και να βρίζει.

Στη Νέα Υόρκη η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς ήταν πολυαναμενόμενη, καθώς ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, κατηγορείται πως απέκρυψε το γεγονός ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν κάποια στιγμή να ζητεί από τους δικηγόρους του Τραμπ να συγκρατήσουν τον πελάτη τους, ο οποίος δεν σταμάτησε «να βρίζει δυνατά».

Από την πλευρά της η υπερασπιστική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου ζήτησε μάταια την ακύρωση της δίκης εκτιμώντας ότι οι ερωτήσεις της κατηγορούσας αρχής είναι εκτός πλαισίου και ότι κάποιες από τις δηλώσεις της Ντάνιελς – όπως ότι ο Τραμπ δεν φορούσε προφυλακτικό — είχαν στόχο μόνο να «προκαλέσουν τους ενόρκους».

Έξω από τη δικαστική αίθουσα ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή ήταν «μια πολύ μεγάλη ημέρα, μια πολύ αποκαλυπτική ημέρα. Όπως βλέπετε η υπόθεσή τους καταρρέει εντελώς». Όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη Ντάνιελς, αφού ο δικαστής τον έχει απειλήσει ότι θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης αν συνεχίσει να καταφέρεται εναντίον των μαρτύρων.

Η 45χρονη Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ , διηγήθηκε με πολλές λεπτομέρειες την ημέρα που συνάντησε πρώτη φορά τον Τραμπ, στη διάρκεια αγώνα γκολφ στον οποίο συμμετείχαν διασημότητες στην Λέικ Τάχο της Νεβάδα.

Έπειτα από μια «πολύ σύντομη συνάντηση», ένα μέλος της ασφάλειας «μου είπε ‘ο κύριος Τραμπ θα ήθελε να μάθει αν επιθυμείτε να δειπνήσετε μαζί του’», κατέθεσε η Ντάνιελς.

«Βρήκα τον Τραμπ γυμνό στο κρεβάτι»

Στη συνέχεια η Ντάνιελς περιέγραψε τη σουίτα του Τραμπ «που ήταν τρεις φορές το μέγεθος του διαμερίσματός μου» και πρόσθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος την υποδέχθηκε «φορώντας μια πυτζάμα μεταξωτή ή σατέν».

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η Ντάνιελς θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο ριάλιτι που παρουσίαζε εκείνη την εποχή, το «The Apprentice». Στη συνέχεια, όταν εκείνη βγήκε από το μπάνιο, βρήκε τον Τραμπ γυμνό στο κρεβάτι.

«Ένιωσα το αίμα να φεύγει από τα χέρια μου και τα πόδια μου», είπε. Αν και δήλωσε ότι δεν ένιωσε να απειλείται, διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση του Τραμπ «ήταν αρκετά ξεκάθαρη» και «η σχέση ισχύος άνιση».

Η Ντάνιελς κατέθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος της είπε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μια ζωή σε ένα τροχόσπιτο».

Η ίδια είπε ότι «προσπαθούσα να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που συνέβαινε εκεί». «Τελικά συνευρέθηκα μαζί του», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε, έπειτα από αίτημα της εισαγγελέα, ότι ο Τραμπ δεν έβαλε προφυλακτικό. «Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να το σταματήσω, να πω όχι», τόνισε η Ντάνιελς.

Αφού ο Τραμπ την προκάλεσε να του δώσει μερικές ξυλιές με ένα περιοδικό, κάτι που εκείνη δέχθηκε να κάνει, «ήταν πολύ πιο ευγενικός στη συνέχεια».

«Αυτά είναι μ…ίες», φάνηκε να απαντά ο δισεκατομμυριούχος καθώς παρακολουθούσε την κατάθεση.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση»

Όπως κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ, εκμυστηρεύτηκε σε λίγους ανθρώπους τη συνάντησή της με τον Τραμπ. Η Ντάνιελς επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια συνάντησε τον Τραμπ κάποιες φορές σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, προτού χάσουν επαφή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, όταν ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ατζέντης της τη συμβούλευσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να κερδίσει χρήματα. Αμερικανική ταμπλόιντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας ήταν φίλος του Ρεπουμπλικάνου, είχε ήδη πληρώσει δύο φορές για να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα παρόμοιων ιστοριών, τις οποίες ποτέ δεν δημοσίευσε.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση», διαβεβαίωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το 2011 άγνωστος την απείλησε σε χώρο στάθμευσης στο Λας Βέγκας για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Τελικά διαπραγματεύτηκε με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, τον Μάικλ Κοέν, να λάβει 130.000 δολάρια τα οποία δόθηκαν στη Ντάνιελς μέσω μιας εταιρείας- βιτρίνα. Ο Κοέν αποζημιώθηκε το 2017 από τον Οργανισμό Τραμπ, με τα έξοδα να χαρακτηρίζονται «δικαστικά».

Η Ντάνιελς εξήγησε μάλιστα ότι βιάστηκε να πάρει τα χρήματα πριν τις εκλογές, καθώς ανησυχούσε πως, αν κέρδιζε ο Τραμπ, δεν θα την πλήρωνε.

Ο Ρεπουμπλικάνος κατηγορείται για 34 υποθέσεις παραποίησης λογιστικών εγγράφων και κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για ποινική υπόθεση και θεωρητικά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Ακόμη κι αν καταδικαστεί, ο Τραμπ θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, με τη Ντάνιελς να συνεχίζει την κατάθεσή της.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ