Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Australian Open: Πρόκριση για Γραμματικοπούλου και αποκλεισμός για Παπαμιχαήλ

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα της στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open. Απ’ την άλλη, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έμεινε εκτός συνέχειας, στα προκριματικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ξεκίνησε νικηφόρα στα προκριματικά του Australian Open, καθώς επικράτησε με 7-5, 6-3 της 20χρονης Αμερικανίδας και Νο199 του κόσμου, Ελβίνα Καλίεβα, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, μετά το 2019, που η Γραμματικοπούλου περνάει την πρώτη φάση των προκριματικών μετά από δύο σερί ήττες το 2022 και το 2023, ενώ δεν είχε συμμετάσχει το 2020 και το 2021.

Η Ελληνίδα τενίστρια -που είχε βρεθεί και πάλι στη συγκεκριμένη φάση το 2017, το 2018 και το 2019- θα έχει δύσκολο 2ο γύρο καθώς θα παίξει κόντρα στο Νο1 του προκριματικού ταμπλό, Νταγιάνα Γιαστρέμσκα.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ από την πλευρά της δεν κατάφερε να νικήσει την 26χρονη Κύπρια και Νο179 του κόσμου, Ραλούκα Σέρμπαν, η οποία επικράτησε με 7-5, 6-2 μετά από μία ώρα και 30 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή της χρονιάς: Η πορεία στον τελικό του Conference League και ο πανηγυρισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (19/5), πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά την πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό στο ποδόσφαιρο. Η ερυθρόλευκη οικογένεια ζει ανεπανάληπτες στιγμές μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League, με την ανεπανάληπτη επιτυχία να φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα της σεζόν. Η πορεία του στην Ευρώπη δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι φίλοι των Πειραιωτών, ενώ και στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πειραιά έμεινε από νωρίς πίσω κι όλα έδειχναν ότι η χρονιά οδεύει προς ναυάγιο…

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποχώρησε, ο Καρβαγιάλ δεν μπόρεσε να γυρίσει τον διακόπτη και ο Ολυμπιακός βρέθηκε με τρίτο προπονητή μέσα σε λίγους μήνες. Η τρίτη αλλαγή ήταν, όμως, ονειρική, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήρθε για να μείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο, μετατρέποντας μία ομάδα που έμοιαζε χαμένη, σ ‘ ένα τρομερό σύνολο που “τρώει σίδερα” σε οποιαδήποτε έδρα κι αν αγωνίζεται και με οποιονδήποτε αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο της.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν τα παράτησε ποτέ. Είδε τον Ολυμπιακό να μην αποδίδει στο ξεκίνημα της σεζόν, πάλεψε, επένδυσε ακόμα περισσότερα χρήματα, έφερε μεσούσης της σεζόν παίκτες από το πιο ψηλό ράφι, όπως ο Κάρμο και ο Τσικίνιο, έδωσε τα κλειδιά σ’ έναν κορυφαίο προπονητή, όπως ο Μεντιλίμπαρ, τον στήριξε μετά τη “στραβή” με το 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πλέον βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε την ανατροπή της χρονιάς, μετατρέποντας μία εφιαλτική σεζόν στην καλύτερη της ερυθρόλευκης ιστορίας, μιας και οι Πειραιώτες για πρώτη φορά θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στην πανίσχυρη Άστον Βίλα που πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (σ.σ. Premier League) αλλά και οι επιβλητικές εμφανίσεις του που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, μαρτυρούν ότι στο Λιμάνι γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Για να φτάσουμε, όμως, μέχρι τον τελικό της Opap Arena, χρειάστηκαν να γίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα.

Η πορεία του Ολυμπιακού ξεκίνησε το καλοκαίρι από τα προκριματικά του Europa League. Οι Πειραιώτες πέρασαν δύο γύρους για να βρεθούν στους ομίλους, όπου δεν τα πήγαν καθόλου καλά.

Οι δύο νίκες κόντρα στην αδύναμη Τόπολα ήταν αυτές που του έδωσαν την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference League. Κι εκεί ξεκίνησαν να μπαίνουν οι πινελιές του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με δύο νίκες τη Φερεντσβάρος για να προκριθεί στους “16”, εκεί όπου έκανε την ανατροπή του αιώνα, αφού γύρισε το 1-4 του Φαλήρου, επικρατώντας με 1-6 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς στη Σερβία.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cztuhb2ay10p

Και αφού γύρισε από τον κόλαση, δεν θα μπορούσε να μην πετάξει έξω και τη διαφημισμένη Φενέρμπαχτσε, εκεί όπου ο Κωνσταντής Τζολάκης χρειάστηκε να γίνει ήρωας και να χαρίσει την πρόκριση στους Πειραιώτες στα πέναλτι μέσα στην Πόλη.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nlh9eg5m8x

Η Άστον Βίλα αποδείχθηκε τελικά μικρό εμπόδιο για τους ερυθρόλευκους στα ημιτελικά, με την αγγλική ομάδα να εμφανίζεται κατώτερη και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d15fkf4dc8bt

Προκριματικά Europa League
10 Αυγούστου 2023: Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0
17 Αυγούστου 2023: Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1
24 Αυγούστου 2023: Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1
31 Αυγούστου 2023: Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3

Όμιλος Europa League
21 Σεπτεμβρίου 2023: Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3
5 Οκτωβρίου 2023: Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2
26 Οκτωβρίου 2023: Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1
9 Νοεμβρίου 2023: Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0
30 Νοεμβρίου 2023: Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0
14 Δεκεμβρίου 2023: Ολυμπιακός – Τόπολα 5-2

Conference League
Playoff

15 Φεβρουαρίου 2024: Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0
22 Φεβρουαρίου: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1

Φάση των 16

7 Μαρτίου 2024: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4
14 Μαρτίου 2024: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 (παρ.)

Προημιτελικά

11 Απριλίου 2024: Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2
18 Απριλίου 2024: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 2-3 (πεν)

Ημιτελικά

2 Μαΐου 2024: Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4
9 Μαΐου 2024: Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0

Κάθε φίλος του Ολυμπιακού έχει το δικαίωμα πλέον να πιστεύει στο όνειρο. Κόντρα στη Φιορεντίνα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία και να σηκώσει το Conference League. Το σίγουρο είναι ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι Πειραιώτες κέρδισαν το στοίχημα και δικαιούνται να ονειρεύονται ένδοξες μέρες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε έξαλλα την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών έζησε έντονα κάθε λεπτό του αγώνα με την Άστον Βίλα και μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Η ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού φέρει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του, καθώς δεν τα παράτησε, πάλεψε και δικαιώθηκε.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ολυμπιακός παραμένει και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Τρεις αγώνες πριν το φινάλε της Super League, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς δεν εξαρτάται από αποτελέσματα αντιπάλων.

Με τρεις νίκες, οι ερυθρόλευκοι σηκώνουν το πρωτάθλημα και πραγματοποιούν την ανατροπή του αιώνα στην Ελλάδα. Το έργο τους κόντρα σε ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός) είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα. Όλα θα φανούν την προσεχή Κυριακή (12/3) στην Τούμπα.

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό» – Αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές της Βαρκελώνης

Ραντεβού στο αεροδρόμιο έδωσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09.05.2024) υποδέχτηκαν τους παίκτες της ομάδας και τους αποθέωσαν για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague.

Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος και χειροκρότησαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προκρίθηκαν σε F4 για τρίτη σερί φορά και τέταρτη τα τελευταία επτά χρόνια. 

Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν με τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους παρά την κούραση.  Κυριάρχησε βέβαια το «φέρτε μας το ευρωπαϊκό» με τους οπαδούς να ζητούν την κατάκτηση της Euroleague.

«Παιδιά χίλια ευχαριστώ που είστε τέτοια ώρα εδώ», είπε στους φίλους της ομάδας ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Την αποθέωση γνώρισε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους οπαδούς για την υποδοχή τους και υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία!

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Αποθέωση των θριαμβευτών του Villa Park μετά την ιστορική νίκη στον ημιτελικό του Conference League επί της Άστον Βίλα

Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχτούν τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη θεαματική νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μοναδική νίκη επί της Άστον Βίλα στο «Villa Park» με 4-2 μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο πλαίσιο του Europa Conference League και πλέον πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Πλήθος οπαδών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Ελευθέριος Βενιζέλος και φωνάζοντας συνθήματα υποδέχτηκαν την ομάδα του Ολυμπιακού. 

«Γι΄ αυτό θα ζω με ένα όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό» και «φέρτε μας το ευρωπαϊκό, θρύλε ολέ…» φώναζαν οι φίλαθλοι. 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0zsfcf4r53t

Οι φίλαθλοι άναψαν πυρσούς και ντυμένοι στα κόκκινα πανηγύρισαν για τη θρυλική αυτή νίκη. 

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ