Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβυσσος: Η απληστία των απαγωγέων οδήγησε στην σύλληψη του ενός – Το χρονικό της αγωνίας για τον 29χρονο επιχειρηματία

Η ιστορία του 29χρονου επιχειρηματία που έπεσε θύμα απαγωγής από ομάδα κακοποιών στην Ανάβυσσο μοιάζει κινηματογραφική.

Ο νεαρός βίωσε ώρες αγωνίας, οι αστυνομικοί ενήργησαν αστραπιαία και κατάφεραν να συλλάβουν έναν από τους δράστες στους Αμπελόκηπους, ο οποίος είναι από τη Μολδαβία ενώ στην προσπάθεια του να συλλάβει και έναν συνεργό, άνδρας της ΔΙ.ΑΣ τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από το αυτοκίνητο του δράστη.

Πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για «Αρπαγή, Εκβίαση και Ληστεία κατά συναυτουργία, Αντίσταση». Συνεργός του για τα ίδια αδικήματα είναι τουλάχιστον ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος αναζητείται. Ο 29χρονος αναγνώρισε τον ως έναν εκ των δραστών.

Το χρονικό της αρπαγής

Το απόγευμα της Τετάρτης (03/01/2023) τουλάχιστον δύο δράστες ακινητοποίησαν με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, σε 29χρονο έξω από το σπίτι φιλικού του προσώπου, σε ανώνυμη οδό, κάθετη της επαρχιακής οδού Κερατέας-Αναβύσσου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού.

Αφού τον έδεσαν με χειροπέδες, στη συνέχεια, τον επιβίβασαν στη θέση συνοδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας Smart, ιδιοκτησίας του, με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός του ίδιου οχήματος και τον έτερο να επιβιβάζεται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας Suzuki, μοντέλου Swift, ασημί χρώματος, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και να ακολουθεί.

Με τα οχήματα μετέφεραν το θύμα σε δάσος, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ του ΙΧΕ αυτ-του Suzuki Swift. Στη συνέχεια, αφού κινήθηκαν για μικρή απόσταση με τα οχήματα, τα ακινητοποίησαν και με χρήση σωματικής βίας και απειλές του αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους αναφέρει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης
τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας – 3.000- ευρώ. Έπειτα, αφού επιβίβασαν εκ νέου τον παθόντα στo Ι.Χ.Ε. όχημα Smart, ιδιοκτησίας του, έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον παθόντα στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν
ερωτήσεις σχετικά με την οικία του.

Μετά από αρκετή ώρα, ο παθών κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες και
περπατώντας κατάφερε να προσεγγίσει γύρω στις 21:40 οικία της περιοχής του Σαρωνικού και στη συνέχεια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του. Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να μεταβούν για να διαρρήξουν οικία στους Αμπελόκηπους.

Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν, καθώς και για την επικείμενη άφιξη των δραστών στην οικία του γιου της με σκοπό τη διάρρηξη.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τον ανωτέρω συλληφθέντα, να βγαίνει από την πολυκατοικία. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στην ΓΑΔΑ.

Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα καπέλο, τύπου τζόκει, χρώματος μαύρου,
• ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, χρώματος μαύρου.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο από τους Αστυνομικούς της Ομάδα Ζ’ και την καταδίωξη του , αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας και συγκεκριμένα επί της συμβολής των οδών Γεροστάθη και Πιτάνης, Ι.Χ.Ε. όχημα SEAT IBIZA, λευκού χρώματος με αναμμένη μηχανή στο οποίο επέβαινε οδηγός. Αφού ο Αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος εκκίνησε το όχημα προς το μέρος του, με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή
μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ  ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης στη μέση του δρόμου

Ο 27χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση, μετά την καταγγελία της 16χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η ανήλικη τον αναγνώρισε σε αστυνομικό τμήμα…

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 27χρονος, ο οποίος καταγγέλθηκε από 16χρονη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την καταγγελία της ανήλικης, αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ενώ εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 27χρονος προσέγγισε αιφνιδιαστικά την ανήλικη, καθώς αυτή περπατούσε επί της οδού Δημ. Γούναρη, και την θώπευσε στο στήθος. Στη συνέχεια, ο ίδιος φέρεται να την εξύβρισε, με την 16χρονη να καλεί σε βοήθεια.

Αρχικά ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το σημείο, αλλά εντοπίστηκε κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου αναγνωρίστηκε από την καταγγέλλουσα.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Παραγγελία Αδειλίνη για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης στην απόφαση

Με παρέμβαση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει την άσκηση έφεσης για την απόφαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι από την Εισαγγελία Εφετών.

Συγκεκριμένα η κυρία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα παραγγελία στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην οποία αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκαν συνολικά 15 άτομα και καταδικάστηκαν συνολικά έξι άτομα για την τραγωδία στο Μάτι. Πρόκειται για πέντε πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής, οι 4 καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια ο καθένας, με εκτιτέα είναι μόνο πέντε χρόνια.

Το δικαστήριο όρισε δε, ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

Παράλληλα καταδικάστηκε και ακόμα ένας κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος φέρεται να έβαλε τη φωτιά που οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις με άρωμα «greek mafia» για την έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της ισχυρής έκρηξης σε πάρκινγκ δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά, που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και από την οποία προκλήθηκαν πολύ σοβαρές καταστροφές σε αυτοκίνητα και σπίτια, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη της βόμβας κοντά στο βενζινάδικο στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου, αφότου ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων ανήκε σε άτομο που εμπλεκόταν με την greek mafia και πλέον έχει δολοφονηθεί.

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου, μόλις 4 ημέρες μετά την έκρηξη στον Πειραιά. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα προκαλώντας μεγάλες υλικές καταστροφές στο κατάστημα, ενώ από το οστικό κύμα ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για – κατά περίπτωση – αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ όλοι οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ