Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έχουμε χτυπήσει 11.000 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας – Ανοίγει το πέρασμα της Ράφα για 81 τραυματίες

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο στρατός του έχει πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας από την αρχή των νέων σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν με την επίθεση της Χαμάς 7 Οκτωβρίου.

«Από την αρχή του πολέμου, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν περισσότερους από 11.000 στόχους που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να υποδεχτεί σήμερα μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα βαριά τραυματισμένους Παλαιστινίους για νοσηλεία τους σε αιγυπτιακά νοσοκομεία. Σύμφωνα με παλαιστιανικές αρχές πρόκειται για 81 τραυματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.

9 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εννιά μέλη του σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι απώλειες ανέρχονται πλέον σε 326, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

Κόπηκαν ξανά οι τηλεπικοινωνίες στην Γάζα

Ο βασικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι διακόπηκε «πλήρως» η λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο στον θύλακα.

Η Palestine Telecommunication Company (Paltel) εξήγησε πως κόπηκαν ξανά διεθνείς συνδέσεις που είχαν αποκατασταθεί.

«Έχουμε τη λυπηρή υποχρέωση να ανακοινώσουμε την πλήρη διακοπή όλων των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών διαδικτύου στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση που απηύθυνε στον «αγαπητό λαό της πατρίδας μας».

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα επιβεβαίωσε τη διακοπή, διευκρινίζοντας πως έχει πρόσβαση σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών μόνο μέσω διεθνούς κάρτας SIM που διαθέτει.

Οι τηλεπικοινωνίες και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είχαν ήδη κοπεί στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, όταν ο ισραηλινός στρατός εντατικοποίησε τους βομβαρδισμούς του στον παλαιστινιακό θύλακα, στερώντας κάθε δυνατότητα χρήσης τους από τα 2,4 εκατ. κατοίκους της. Άρχισαν να αποκαθίστανται σταδιακά από την Κυριακή.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε όταν κόπηκε για πρώτη φορά η πρόσβαση στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και στο διαδίκτυο πως «έχασε κάθε επαφή με το κέντρο επιχειρήσεων και όλες τις ομάδες (του) στη Λωρίδα της Γάζας». Ομοίως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) είχε εκφράσει την ανησυχία της πως η διακοπή υπήρχε κίνδυνος «να χρησιμοποιηθεί ως προκάλυψη για τη διάπραξη μαζικών ωμοτήτων και να συμβάλει στην ατιμωρησία».

Η Τζαμπαλίγια στο επίκεντρο

Η Τζαμπαλίγια έγινε το κέντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή την Τρίτη 31 Οκτωβρίου την 25η ημέρα των συγκρούσεων μετά το φούντωμα των συγκρούσεων. Ο βομβαρδισμός των IDF για την «εξουδετέρωση τρομοκρατών» προκάλεσε τεράστια καταστροφή και σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, καθώς αποτελούσε «κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς», ένας ισχυρισμός που πιθανότατα επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες ότι τα εδάφη υποχώρησαν και σχηματίστηκαν τεράστιοι κρατήρες, μάλλον γιατί από κάτω υπήρχαν τούνελ των ισλαμιστών.

Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι φέρονται να καταστράφηκαν 15 οικοδομικά τετράγωνα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές και ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, με τον απολογισμό να αναμένεται κατά πολύ βαρύτερος.

Δεκάδες πτώματα τυλιγμένα με λευκά σεντόνια κείτονταν στο έδαφος, στον περίβολο του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας – θύματα της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του παλαιστινιακού θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1719444907922780559&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fisrail-exoume-xtypisei-11-000-stoxous-stin-lorida-tis-gazas-anoigei-to-perasma-tis-rafa-gia-81-traymaties%2F3897102%2F&sessionId=1cfd4439cf0b92b02c5ac61ef9cbe27db8f2693a&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=01917f4d1d4cb%3A1696883169554&width=550px

Το νοσοκομείο ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο από βαριά τραυματίες λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Γιατροί υποχρεώθηκαν να χειρουργούν στους διαδρόμους, καθώς οι αίθουσες των χειρουργείων ήταν γεμάτες, όπως εξήγησαν.

“Προχωράμε ώρα με την ώρα γιατί δεν ξέρουμε πότε θα δεχθούμε ασθενείς. Αρκετές φορές χρειάστηκε να διαμορφώσουμε χώρους χειρουργείου σε διαδρόμους και μερικές φορές σε αίθουσες αναμονής του νοσοκομείου”, είπε ο δρ Μοχάμεντ αλ-Ρουν.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Οι πρώτοι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν στα ιταλικά ύδατα έφτασαν στο αλβανικό λιμάνι Σενγκίν

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης συμφωνίας μεταξύ της Ρώμης και των Τιράνων, οι πρώτοι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν στα ιταλικά ύδατα έφτασαν σήμερα στην Αλβανία.

Το πλοίο Libra του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο λιμάνι Σενγκίν στη βόρεια Αλβανία λίγο πριν τις 08:00, με επιβαίνοντες 16 άνδρες από την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές. Το ταξίδι τους διήρκεσε περισσότερες από 36 ώρες.

Περίπου 15 άνθρωποι τους περίμεναν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, παρά την απαγόρευση εισόδου στο λιμάνι.

Μόλις αποβιβαστούν, οι 16 άνδρες θα καταγραφούν στο πρώτο κέντρο υποδοχής μεταναστών που δημιούργησε η Ιταλία στην Αλβανία στο λιμάνι Σενγκίν, το οποίο αποτελείται από προκατασκευασμένα κτίρια περιτριγυρισμένα από ψηλό φράκτη και φυλάσσεται από τις ιταλικές δυνάμεις της τάξης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν 20 χιλιόμετρα πιο μακριά στο κλειστό κέντρο μεταναστών στο Τζάντερ.

Εκεί θα εγκατασταθούν σε προκατασκευασμένα κτίρια 12 τετραγωνικών μέτρων –τα οποία επίσης είναι περιτριγυρισμένα από ψηλούς τοίχους και ελέγχονται από κάμερες και μέλη των ιταλικών δυνάμεων της τάξης-και θα καταθέσουν το αίτημά τους για την παροχή ασύλου.

Αν το αίτημά τους απορριφθεί, θα παραμείνουν στο κέντρο μέχρι να απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτή η μεταφορά εκτός συνόρων της διαδικασίας για την παροχή ασύλου, που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, κατέστη δυνατή μετά την υπογραφή τον Νοέμβριο του 2023 μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας μεταξύ της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας, υπό τη Τζόρτζια Μελόνι, και του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η συμφωνία αφορά αποκλειστικά ενήλικες άνδρες που συνελήφθησαν από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ή το λιμενικό στην ιταλική ζώνη έρευνας και διάσωσης στα διεθνή ύδατα.

Η διαδικασία προβλέπει έναν πρώτο έλεγχο σε πολεμικό πλοίο, προτού οι μετανάστες μεταφερθούν στο Σενγκίν για να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια σε παλιά στρατιωτική βάση στο Τζάντερ.

Αυτά τα κέντρα μεταναστών αναμένεται να έχουν δυνατότητα υποδοχής 1.000 ατόμων αρχικά και στη συνέχεια έως και 3.000.

Η συμφωνία είναι διάρκειας πέντε ετών και το κόστος της διαδικασίας εκτιμάται για την Ιταλία στα 160 εκατ. ευρώ ετησίως.

Χθες η Ιταλίδα πρωθυπουργός χαιρέτισε μια «θαρραλέα συμφωνία» και δήλωσε «περήφανη που η Ιταλία έγινε από αυτή την άποψη παράδειγμα προς μίμηση». Μάλιστα η Μελόνι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Βρετανίας για την ιταλική πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Τη συμφωνία έχουν επικρίνει πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας την παραβίαση των διεθνών κανόνων.

«Η συμφωνία Ιταλίας- Αλβανίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και κινδυνεύει να πλήξει ακόμη περισσότερο τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων», τόνισε χθες η ΜΚΟ SOS Humanity.

Εκτίμησε εξάλλου ότι «η Ιταλία κρατά ντε φάκτο στο αλβανικό έδαφος πρόσωπα που αναζητούν προστασία, χωρίς να εξετάζεται δικαστικά η υπόθεσή τους, κάτι που είναι βαθιά απάνθρωπο και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους (…) Αυτή η συμφωνία αποτελεί νέα στρατηγική ενός κράτους μέλους της ΕΕ να μεταφέρει εκτός των συνόρων του τη διαχείριση των μεταναστών και με αυτό τον τρόπο να απαλλαγεί από τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων».

Στις αρχές της εβδομάδας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αναφέρει σε επιστολή της προς κράτη μέλη της ΕΕ μια αμφιλεγόμενη πρόταση για μεταφορά μεταναστών σε κέντρα υποδοχής σε τρίτες χώρες, «κόμβους επαναπατρισμού», ζητώντας να πάρουν «μαθήματα» από τη συμφωνία Ιταλίας- Αλβανίας.

ΕΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ έδωσε 75 εκατ. δολ. σε οργάνωση υπέρ του Τραμπ και έγινε έτσι μέγας δωρητής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Ίλον Μασκ έδωσε μέσα σε τρεις μήνες γύρω στα 75 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση που ίδρυσε για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, όπως φάνηκε χθες, Τρίτη, από τη δημοσιοποίηση στοιχείων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο κρίσιμη σημασία έχει αποκτήσει ο δισεκατομμυριούχος για τις προσπάθειες του ρεπουμπλικανού υποψηφίου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η οργάνωση America PAC (Political Action Committee, Επιτροπή Πολιτικής Δράσης), η οποία επικεντρώνεται στο να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, δαπάνησε γύρω στα 72 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό αυτό στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχει δαπανήσει οποιασδήποτε άλλη τέτοια οργάνωση υπέρ του Τραμπ η οποία επικεντρώνει στη συμμετοχή των ψηφοφόρων. Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βασίζεται ευρέως για την ψηφοθηρία σε εξωτερικές οργανώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Μασκ -τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο- διαδραματίζει υπερμεγέθη ρόλο στις εκλογές αυτές, στις δημοσκοπήσεις για τις οποίες ο Τραμπ και η Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις έρχονται στήθος με στήθος.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της America PAC κατά την περίοδο αυτή.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ισχυριστεί πως ψήφιζε στο παρελθόν δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρία, έκανε στις εκλογές αυτές απότομη στροφή προς τα δεξιά. Τον Ιούλιο εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και νωρίτερα αυτό το μήνα εμφανίσθηκε μαζί του σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Μασκ είπε πως, για να παρακολουθήσει κανείς τις ομιλίες του από «αύριο βράδυ μέχρι τη Δευτέρα», χρειάζεται απλώς να υπογράψει μια αίτηση στον ιστότοπο της America PAC

Το Ρόιτερς μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο πηγή, ότι ο Μασκ σχεδιάζει να κάνει περαιτέρω προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας πολιτεία τόσο για τον Τραμπ όσο και για τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χάρις στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Οι δωρεές του Μασκ στην America PAC τον προώθησαν στην αποκλειστική λέσχη των μεγάλων δωρητών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στον κατάλογο των οποίων περιλαμβάνονται ο κληρονόμος οικογένειας τραπεζιτών Τίμοθι Μέλον και η δισεκατομμυριούχος των καζίνο Μίριαμ Άντελσον.

Εντούτοις το Ρόιτερς είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Μασκ χρηματοδοτούσε επί χρόνια μυστικά μια συντηρητική πολιτική οργάνωση, πολύ πριν υποστηρίξει δημοσίως τον Τραμπ.

Η America PAC αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τις δωρεές του Μασκ. Ο Μασκ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η America PAC επικεντρώνεται στο να ενθαρρύνει Αμερικανούς στους οποίους αρέσει ο Τραμπ, αλλά δεν ψηφίζουν πάντα, να προσέλθουν στις κάλπες στις φετινές εκλογές.

Όπως φάνηκε από τη χθεσινή δημοσιοποίηση στοιχείων από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, η μεγιστάνας των καζίνο Μίριαμ Άντελσον δώρισε κατά την ίδια περίοδο 95 εκατ. δολάρια σε μια άλλη οργάνωση υπέρ του Τραμπ, την Preserve America PAC.

ΓΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Η σπαρακτική ιστορία 19χρονου που κάηκε ζωντανός στο νοσοκομείο Αλ Άκσα

REUTERS/Ramadan Abed

REUTERS/Ramadan Abed

Η εικόνα ενός ανθρώπου να καίγεται ζωντανός ανάμεσα σε αυτοσχέδιες σκηνές στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στη Γάζα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Η φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό εκτοπισμένων στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στη Γάζα τη Δευτέρα (14.10.2024) απλώθηκε ταχύτατα με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί από τις φλόγες.

Η επίθεση διέλυσε τον πρόχειρο καταυλισμό με τις αυτοσχέδιες σκηνές στον περίβολο του νοσοκομείου σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους σαράντα.

Ο Shaban al Dalu βρισκόταν σε μια σκηνή στον περίβολο του νοσοκομείου μαζί με τους γονείς και τα πέντε αδέλφια του όταν δέχθηκαν το ισραηλινό χτύπημα.

Ο 19χρονος τυλίχτηκε στις φλόγες. Σε λίγες μέρες έκλεινε τα 20.

Την ώρα του χτυπήματος, ο Shaban ανάρρωνε από έναν τραυματισμό που είχε υποστεί πριν από 10 ημέρες.

Ο 16χρονος αδελφός του, Mohammed, τον αναγνώρισε στο βίντεο με τη φωτιά που ακολούθησε το χτύπημα.

«Καίγεται ο αδερφός μου»

Δήλωσε στο SkyNews: «Έτσι δεν μπορούσα παρά να τρέξω προς τον Shaban για να προσπαθήσω να τον βοηθήσω. Οι άνθρωποι με εμπόδισαν να πλησιάσω τον κίνδυνο, λέγοντας ότι η πολιτική προστασία ήταν καθ’ οδόν για να σβήσει τη φωτιά.

«Έλεγα συνέχεια ‘μα ο αδελφός μου καίγεται! Ο αδελφός μου καίγεται! Σας παρακαλώ, αφήστε με να φύγω». Δεν με άφηναν. Ο αδελφός μου καιγόταν μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω. Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα».

Η μητέρα τους, Alaa, παγιδεύτηκε επίσης και πέθανε στην κόλαση φωτιάς.

Ο Shaban, φοιτητής μηχανικός συστημάτων πληροφορικής, προσπαθούσε να φύγει από τη Γάζα και είχε ανοίξει μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων στο διαδίκτυο.

«Είχα μεγάλα όνειρα, αλλά ο πόλεμος τα κατέστρεψε. Με έχει καταβάλει, με έχει αρρωστήσει σωματικά και ψυχικά… Ο χρόνος μοιάζει σαν να έχει σταματήσει στη Γάζα και είμαστε κολλημένοι σε έναν ατελείωτο εφιάλτη», έγραφε ο Shaban στη σελίδα του στο GoFundMe.

Η 14χρονη ξαδέλφη του Shaban, η Tasnim , βρισκόταν επίσης στον καταυλισμό την ώρα του του ισραηλινού χτυοπήματος. Δήλωσε στο Sky News: «Δεν καταλαβαίνω τι κάναμε για να το αξίζουμε αυτό; Είμαστε εκτοπισμένες οικογένειες. Μετακινούμαστε από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Τι κάναμε λάθος;»

NEWSIT

Η σπαρακτική ιστορία 19χρονου που κάηκε ζωντανός στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στη Γάζα

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ