Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη «για να γυρίσει ο ήλιος» του ΠΑΣΟΚ – Τι του ζητούν μετά τον «περίπατο» επί Δούκα

Με το τραγούδι – ύμνο του ΠΑΣΟΚ, το «καλημέρα ήλιε, καλημέρα», του Μάνου Λοΐζου να ηχεί στη Χαριλάου Τρικούπη, και με τις πρώτες λέξεις του να είναι μια φράση που συνήθιζε να λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου, «σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου», ανέβηκε στην εξέδρα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις έντεκα παρά είκοσι το βράδυ για να απευθύνει τη νικηφόρα ομιλία του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα, στην πρώτη του ομιλία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και διεμήνυσε πως ο στόχος που θέτει από σήμερα για το ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να νικήσει τη ΝΔ και να γίνει κυβερνώσα παράταξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επανεκλεγείς πρόεδρος απηύθυνε «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους», όπως είπε, «τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική» να συνταχθούν δίπλα του. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε» σημείωσε, απευθυνόμενος σαφώς και σε ψηφοφόρους εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

«Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της ΝΔ» δεσμεύτηκε, τονίζοντας ότι «το πατριωτικό προοδευτικό κίνημα πρέπει να αγκαλιάσει τις νεότερες γενιές και να ενώσει τον λαό σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα αγωνιστούμε να γίνε κυβερνητικό πρόγραμμα», όπως είπε.

Μήνυμα για αξιοποίηση των συνυποψηφίων του

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του κόμματος του. Συνεχάρη έναν – έναν και μία – μία τους και της συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν, τον Χάρη Δούκα, τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου και έστειλε μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης για τη νέα ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι τους θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη. Ενωμένοι θα πάμε την παράταξη ψηλότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα για μεγάλες αλλαγές

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε, επίσης, για μεγάλες αλλαγές και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα θα βγει μπροστά με προτάσεις για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, αγκαλιάζοντας, όπως είπε, «τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους». «Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες, θα γίνουμε φορέας ελπίδας για ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ»

Την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη διέκοπταν συνεχώς οι οπαδοί που είχαν συγκεντρωθεί στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα και θα το πετύχουμε» απάντησε στα συνθήματα. «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός»«το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο – δυνατό» και άλλα συνθήματα, δονούσαν την ατμόσφαιρα.

«Θα κάνω ότι μπορώ για να μη σας απογοητεύσω. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως δύναμη προόδου και αλλαγής» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης στον επίλογο της ομιλίας του, στέλνοντας μήνυμα επανεκκίνησης.

Τα ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα

Μακριά από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αυτό που κυριαρχούσε είναι το αν και πως θα αξιοποιήσει, σε ποιους ρόλους, τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους», αν θα κάνει και ποιες, διορθωτικές κινήσεις στη λειτουργία του κόμματος, για την οποία έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις ότι βασιζόταν σε μια κλειστή ομάδα συνεργατών, και επιπλέον ποια θα είναι η στρατηγική, το πολιτικό στίγμα του «ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ».

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο κ. Ανδρουλάκης τόσο εντός του κόμματος, όσο και σε επίπεδο αντιπολίτευσης» δήλωνε στο newsit.gr ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει άμεσα, να εκλεγούν τα νέα όργανα και το ΠΑΣΟΚ να φύγει γρήγορα μπροστά, με συνθέσεις» δήλωνε άλλο στέλεχος του κινήματος.

Πολλά ήταν τα ερωτηματικά που διατυπώθηκαν και για τον ρόλο που θα παίξει από σήμερα στο κόμμα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος, καταγράφοντας ένα μεγάλο ποσοστό (40,1%) αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη και οι πρώτες εκτιμήσεις στη ΝΔ

Τον Νίκο Ανδρουλάκη έσπευσε να συγχαρεί για την επανεκλογή του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα μία συνάντηση.

Στη ΝΔ περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί το μέτωπο της αντιπολίτευσης και σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη να σημειώνουν ότι αυτό που περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ είναι «να μη συνεχίσει στη λογική του “όχι” σε όλα και να κάνει εποικοδομητική κριτική και κοστολογημένες προτάσεις στην κυβέρνηση».

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνεχάρησαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, φυσικά οι συνυποψήφιοι του στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

NEWSIT

Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη «για να γυρίσει ο ήλιος» του ΠΑΣΟΚ – Τι του ζητούν μετά τον «περίπατο» επί Δούκα

Continue Reading
Advertisement

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο κοινό βήμα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς: Κατέθεσαν κοινό αίτημα με 37 υπογραφές για προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη

Την πρώτη τους κοινή πρωτοβουλία αποφάσισαν να πάρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά καταθέτοντας σήμερα (15/07/25) το πρωί πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τον Μάκη Βορίδη και τον Λευτέρη Αυγενάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, ζητούν Μάκης Βορίδης και Λευτέρης Αυγενάκης να ελεγχθούν για τα αδικήματα της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απολογηθούν για το σκάνδαλο διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού μέσω των παράνομων αγροτικών ενισχύσεων.

«Ήρθε η ώρα, να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το γαλάζιο παρακράτος, που έστησε ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του», τονίζουν.

Δείτε ΕΔΩ όλο το κείμενο του αιτήματος για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η κίνηση αυτή έχει προφανώς ιδιαίτερη σημασία καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ακούστηκαν πολλά σενάρια για την συνεργασία των δύο κομμάτων, η κοινή συμπόρευση σε αυτό το θέμα είναι ένα πρώτο βήμα. Όλα ξεκίνησαν μετά από την ανακοίνωση της πρότασης της κυβέρνησης όπου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τα αδικήματα του Μάκη Βορίδη να παραγραφούν καθώς μέχρι τον Οκτώβριο που κλείνει η κοινοβουλευτική χρονιά αποκλείεται να έχει καταδικαστεί  δεδομένου ότι η πρόταση της κυβέρνησης ζητά ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 1998.

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς αποφάσισαν ότι έπρεπε να αντιδράσουν και γι αυτό συνομίλησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή πρόταση.

Βάση για την πολύωρη συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές  αποτέλεσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία είχαν επεξεργαστεί οι νομικοί του κόμματος και η οποία μιλούσε για αδικήματα  σε βαθμό κακουργήματος. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για συνεργεία και ηθική αυτουργία  σε απιστία.

Το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα (15/07/25) έχει και τις υπογραφές και των 37 βουλευτών των δύο κομμάτων. Να σημειωθεί ακόμα ότι σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ως προμήνυμα για την εξέλιξη αυτή ερμηνέψουν πολλοί   την ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος έγραψε πως «αντί για προανακριτική με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το γαλάζιο σκάνδαλο από το 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ξεσκονίσει τα αρχεία των κυβερνήσεων Ζολώτα και Τζαννετάκη». Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς  στην πραγματικότητα προϊδέασε για την αντίδραση της Νέας Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για εξεταστική ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μία: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας διαβίβασε στο ελληνικό κοινοβούλιο δικογραφία με συγκεκριμένη περίοδο ελέγχου, από το 2019 και μετά. Εμπλέκει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Βορίδη και παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία προς διερεύνηση. Αυτά δε μπορούν να ελεγχθούν δια της διάχυσης ευθυνών ούτε με την διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής.

Όσο για την αντίληψη αυτής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο θυμίζουμε την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού «Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής η εξεταστική για τα Τέμπη». Με τι εχέγγυα προτείνεται η ίδια διαδικασία όταν υπάρχει δικογραφία στη Βουλή;

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι: «H πρόταση της κυβέρνησης για συγκρότηση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 (!) θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο αστείο. Συνιστά όμως πρόκληση. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά την περίοδο 2019-2024 και όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην κατεύθυνση μιας «εγκληματικής οργάνωσης» που διασπάθισε κοινοτικούς πόρους με ιδιοτελείς σκοπούς. Απέναντι σε αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει με τη γνωστή τακτική των «δομικών παθογενειών του κράτους». Ματαιοπονεί. Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη αποδείχθηκε βαθιά διεφθαρμένο και υπόλογο απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό δεν αλλάζει, ακόμα και αν η κυβέρνηση συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για τα χρόνια του Χαρίλαου Τρικούπη.»

NEWSIT

Πρώτο κοινό βήμα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς: Κατέθεσαν κοινό αίτημα με 37 υπογραφές για προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εξεταστική για όλα χωρίς κουκούλωμα από το 1998 μέχρι σήμερα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Εξεταστική επιτροπή «για όλα χωρίς κουκούλωμα» από το 1998 μέχρι σήμερα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας (14.7.25).

Τονίζοντας ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι η διερεύνηση όλων των παθογενειών και ο εντοπισμός όλων των διαχρονικών προβλημάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε, όπως είπε, να υπάρξει «πλήρης κάθαρση και διαφάνεια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, έχοντας μελετήσει διεξοδικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα προτείνει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την εξυγίανση του συστήματος των επιδοτήσεων», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η πρότασή μας αφορά την περίοδο από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ το 1998 μέχρι σήμερα, ώστε να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια, προς όφελος των παραγωγών μας, του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και συνολικά της χώρας», υπογράμμισε.

«Δεν αποκλείουμε δικούς μας υπουργούς»

Μάλιστα, σε ερώτηση αν η κυβέρνηση υποτιμά το πρόβλημα με την εξεταστική στην πολιτική και ποινική του διάσταση, απάντησε πως ισχύει το εντελώς αντίθετο γιατί όπως είπε, «όταν  για μια διαχρονική πληγή το Δημόσιο έχει πληρώσει 2,37 δισ. το να το αντιμετωπίζεις σαν ένα πρόβλημα μιας συγκεκριμένης περιόδου αυτό είναι υποτίμηση».

«Πρέπει να βλέπουμε το όλον άλλωστε δεν αποκλείουμε δικούς μας υπουργούς. Υπήρχαν υπουργοί που έκαναν διασταυρωτικούς ελέγχους; Τι έκαναν οι υπουργοί; Έστειλαν στην δικαιοσύνη απατεώνες; Στην ίδια την δικογραφία φαίνεται ότι δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα. Πήραμε μια πολιτικά πολύ σημαντική απόφαση να περάσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Πρέπει όμως να δούμε τα λάθη που έχουν γίνει. Δώσαμε στα κόμματα έναν επαρκή χρόνο για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Πέρασαν 20 ημέρες και δεν κατέθεσαν μια πρόταση. Πήραμε την πρωτοβουλία και δεν παίζουμε κρυφτό. Συγκάλυψη είναι να κάνεις ενέργειες που κρύβουν την δική σου περίοδο», υπογράμμισε.

«Η αναζήτηση ευθυνών θα εξυπηρετηθεί μόνο από εξεταστική που θα διερευνήσει τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998»

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος ετησίως κατανέμει ενισχύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε 645.000 παραγωγούς, είναι διαχρονικό και η Εξεταστική Επιτροπή έχει την πλήρη δυνατότητα και ευχέρεια της διερεύνησης, χωρίς να αποκλείεται καμία εξέλιξη. Η αναζήτηση ευθυνών, με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι τις μικροκομματικές επιδιώξεις, θα εξυπηρετηθεί μέσα από τις εργασίες της Εξεταστικής η οποία θα ερευνήσει τα πάντα για την λειτουργία του Οργανισμού από το 1998».

Παράλληλα, επισήμανε πως «το γεγονός ότι από το 1998 έως σήμερα έχουν επιβληθεί στη χώρα μας πρόστιμα άνω των 2,7 δισ. ευρώ, τονίζει την ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια για την επιβολή των δημοσιονομικών  διορθώσεων, να διερευνηθούν σε βάθος τα προβλήματα και να κλείσουν όλα τα κενά που προκαλούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις από την πλευρά της ΕΕ».

«Θα εξεταστούν οι πράξεις των διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, οι προτάσεις τους προς τις πολιτικές ηγεσίες και ποια η ανταπόκρισή τους. Στο ίδιο πλαίσιο θα διερευνηθεί από ποιους υπουργούς διαβιβάστηκαν υποθέσεις απάτης στις δικαστικές αρχές και συνολικά τι έπραξαν οι διοικήσεις του Οργανισμού για τις περιπτώσεις των «κόκκινων» ΑΦΜ που εντοπίζονταν από τους διασταυρωτικούς ελέγχους», σημείωσε.

«Θα ελεγχθούν ποιοι ζήτησαν και πραγματοποίησαν διασταυρωτικούς ελέγχους, ποια τα αποτελέσματα και η διάρκειά τους, αλλά και ποια τα κενά του συστήματος. Θα διερευνηθεί ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου και οι σχέσεις του με την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα αναζητηθεί εάν υπήρχαν αθέμιτες επιρροές στον Οργανισμό ή αναποτελεσματικό σύστημα εσωτερικών ελέγχων», ανέφερε και εξήγησε πως «μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής θα διερευνηθούν καίρια ζητήματα όπως η «τεχνική λύση», που υπήρξε διαχρονική επιλογή πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων και υπουργών, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, αλλά και το θέμα του ορισμού των βοσκοτόπων, που έφερε την «τεχνική λύση».

«Θα αναζητηθούν και θα εξεταστούν όλες οι αιτίες για την μη υλοποίηση μέχρι σήμερα των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και η συσχέτισή τους με το δασολόγιο, το κτηματολόγιο και τα υπόλοιπα ψηφιακά εργαλεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν αμελλητί στη Βουλή για τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, χωρίς αξιολόγηση σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. Σημειώνουμε ότι δεν έχουν ασκηθεί καν διώξεις για τα υπόλοιπα μη πολιτικά πρόσωπα», σχολίασε.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά πρωτίστως επειδή προτάσσουμε τη ριζική αντιμετώπιση ενός σοβαρού διαχρονικού προβλήματος από την υποκριτική κομματική εκμετάλλευση, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπου θα ερευνηθούν τα πάντα, χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης, με μόνο σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την εξυγίανση του συστήματος επιδοτήσεων. Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα βοηθήσει και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών και μάλιστα χωρίς να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τα κόμματα «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μία διαχρονική “πληγή” δεκαετιών, υπερψηφίζοντας την πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα από το 1998 έως σήμερα».

NEWSIT

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εξεταστική για όλα χωρίς κουκούλωμα από το 1998 μέχρι σήμερα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Ονόματα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ

Αποσπάσματα από συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ περιέχονται σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία είναι από σήμερα προσβάσιμη στην αίθουσα 168 της Βουλής για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στα αποσπάσματα που εμπεριέχονται από συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων που ζητήθηκαν για τις ανάγκες της σχετικής έρευνας υπάρχουν ονόματα βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και τουλάχιστον ενός από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι: οι «γαλάζιοι» Χρήστος Κέλλας (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας), Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας), Φάνης Παππάς (πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν βουλευτής Β Θεσσαλονίκης), ο Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου), ο Διονύσης Σταμενίτης (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Πέλλας), Τάσος Χατζηβασιλείου ( νυν υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών) ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών) ο βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος και από το ΠΑΣΟΚ ο Φραγκίσκος Παρασύρης (βουλευτής Ηρακλείου) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας).

NEWSIT

Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Ονόματα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ