Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ, πρίγκιπας Άντριου και Μπιλ Κλίντον στη λίστα του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση του δισεκατομμυρίουχου Τζέφρι Έπσταϊν. Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνονται στην λίστα του παιδόφιλου Έπσταϊν βρίσκεται ο Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Independent, κάποια από τα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν είναι επίσης – εκτός από τον Μπιλ Κλίντον – ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι, ο Γούντι Άλεν, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Στίβεν Χόκινγκ και πολλοί ακόμα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα περίπου 150 ονόματα της λίστας θα δοθούν στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σταδιακά και ύστερα από έρευνα.

Στην ουσία το δικαστήριο αποχαρακτήρισε τα ονόματα, που ως σήμερα ονομάζονταν ως Joe και Jane Doe και περιλαμβάνονται σε 40 απόρρητα έγγραφα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (4.1.2023), και τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν ενδελεχώς τις 943 σελίδες εγγράφων πριν προχωρήσουν στην δημοσίευση των ονομάτων.

Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει αυτό του Μπιλ Κλίντον, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες. Στα έγγραφα αναφέρεται πως στον Κλίντον «αρέσουν τα μικρά»… Εξάλλου, ο Κλίντον είχε εμπλακεί ξανά σε σεξουαλικό σκάνδαλο, καθώς είχε σχέση με την 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως “John Doe 36” («δηλαδή ο “ανώνυμος 36″») και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Κάποια ονόματα έγιναν γνωστά ήδη από το 2021 κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδας του Έπσταϊν, η οποία καταδικάστηκε για σωματεμπορία και εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Τονίζεται δε ότι τα ονόματα των κατηγόρων που ήταν κάτω των 18 ετών θα παραμείνουν ανώνυμα.

Η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αναφορές της Johanna Sjoberg, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς αυτούς ως «κατηγορηματικά αναληθείς».

Τα αμερικανικά μέσα διαρρέουν ότι ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται είναι και αυτό του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του Steven Hawking. Ωστόσο, για τον Τραμπ γίνεται απλή αναφορά, ενώ επισημαίνεται πως δεν έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε κάποιο από τα αδικήματα.

Σημειώνεται πως ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε το 2019 σε ηλικία 66 ετών μέσα στη φυλακή. 

Με πληροφορίες από independent.co.uk

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Ρόμπερτ Φίτσο: Σε κατ΄οίκον νοσηλεία ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα στη Σλοβακία, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του στις 15 Μαΐου, πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Ρόμπερ Φίτσο, μετά τη νοσηλεία του, μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Το περιστατικό – η πρώτη σοβαρή απόπειρα δολοφονίας με στόχο ευρωπαίο πολιτικό ηγέτη εδώ και περισσότερo από 20 χρόνια – υπογραμμίζει την βαθιά πόλωση στην πολιτική ζωή της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης με πληθυσμό 5,4 εκατομμύρια κατοίκους.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία στη δίνη φονικού καύσωνα: Στους 53°C η θερμοκρασία, 15 νεκροί από θερμοπληξία και ηλίαση

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η Ινδία, καθώς τα θερμόμετρα σε κάποιες περιοχές έφτασαν τους 53 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ακραίο κύμα καύσωνα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (2.6.2024). 

Η συνοικία Μουνγκεσπούρ του Νέου Δελχί κατέγραψε αυτή την εβδομάδα την υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, 52,9° Κελσίου, αν και οι μετεωρολόγοι της Ινδίας εξετάζουν τους αισθητήρες του μετεωρολογικού σταθμού της περιοχής και ενδέχεται να αναθεωρήσουν τη μέτρηση.

Η θερμοκρασία στη βορειοδυτική και κεντρική Ινδία αναμένεται να πέσει τις επόμενες ημέρες, όμως ο καύσωνας είναι πιθανό να συνεχιστεί για δύο ακόμη ημέρες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Καύσωνας θεωρείται, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, όταν η ανώτατη θερμοκρασία είναι 4,5 με 6,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από την κανονική, ενώ ακραίος καύσωνας όταν η ανώτατη θερμοκρασία ξεπερνά κατά 6,5 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο την κανονική.

Εξάλλου οι αρχές ανακοίνωσαν χθες τον θάνατο 10 ανθρώπων στο κυβερνητικό νοσοκομείο στην περιοχή Ρουρκέλα της Οντίσα, ενώ πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Αουρανγκαμπάντ του κρατιδίου Μπιχάρ λόγω «ηλίασης».

«Περίπου επτά ακόμη άνθρωποι πέθαναν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο χθες, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε αξιωματούχος της Αουρανγκαμπάντ.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Οντίσα έχει απαγορεύσει στους δημόσιους υπαλλήλους τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους από τις 11:00 ως τις 15:00, ώρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Τρεις άνθρωποι πέθαναν πιθανόν από θερμοπληξία στο κρατίδιο Τζαρχάντ, γειτονικό του Μπιχάρ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Νέο Δελχί, όπου λόγω του καύσωνα πουλιά και άγριες μαϊμούδες λιποθυμούν ή αρρωσταίνουν, το ζωολογικό πάρκο της πόλης εγκατέστησε πισίνες και ψεκαστήρες για να ανακουφίσει τα 1.200 ζώα που ζουν εκεί.

Η θερμοκρασία στην ινδική πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει σήμερα τους 43° Κελσίου, ενώ αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος λόγω του ακραίου καύσωνα. Παράλληλα το Νέο Δελχί είναι αντιμέτωπο με λειψυδρία.

Στο μεταξύ τα βορειοανατολικά κρατίδια της Ινδίας Μανιπούρ και Άσαμ επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις λόγω του κυκλώνα Ρέμαλ, με πολλές περιοχές να παραμένουν πλημμυρισμένες σήμερα.

Βροχές της περιόδου των μουσώνων επηρέασαν χθες, Πέμπτη, το νότιο κρατίδιο Κεράλα.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία πλήττονται από ακραία υψηλές θερμοκρασίες, μια τάση η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδεινώνεται από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Οι υποστηρικτές του καλούν σε εξέγερση – «Θα πάρω τα όπλα, αν το ζητήσει»

Σε αμόκ βρίσκονται οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι όντας εξοργισμένοι από την καταδίκη του από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν, γέμισαν ιστότοπους που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση και βίαια αντίποινα.

Αφού ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, οι υποστηρικτές του απάντησαν με δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο παρακολούθησε τα σχόλια σε τρεις ιστότοπους που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο: το Truth Social, το Patriots.win και το Gateway Pundit.

Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση.

«Κάποιος στη Νέα Υόρκη που δεν έχει τίποτα να χάσει πρέπει να κανονίσει τον Μέρτσαν», έγραψε ένας σχολιαστής στο Patriots.win. «Ας ελπίσουμε να έρθει αντιμέτωπος με ‘λάθρο’ με ματσέτες», έλεγε μια άλλη ανάρτηση αναφερόμενη σε παράτυπους μετανάστες.

Στο Gateway Pundit ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».

Οι απειλές για τη χρήση βίας και η ρητορική μίσους αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες καταγγέλλει, χωρίς στοιχεία, ότι υπήρξε νοθεία.

Τώρα που έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του, ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτηρίζει δικαστές και εισαγγελείς, που ασχολούνται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, διεφθαρμένα εργαλεία της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι υποστηρικτές του αντιδρούν με μια εκστρατεία απειλών και εκφοβισμών εις βάρος δικαστών και αξιωματούχων των δικαστηρίων.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους.

https://youtube.com/watch?v=Ew0RUa0fEhM%3Ffeature%3Doembed

Δωδεκαμελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες (30.05.2024), τον Ρεπουμπλικάνο ένοχο για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ συνέχισε τις επιθέσεις του διαδικτυακά.

Στο Truth Social χαρακτήρισε τον Μέρτσαν «Ιδιαίτερα μεροληπτικό» και σχολίασε ότι οι εντολές που έδωσε στους ενόρκους ήταν άδικες. Ένας σχολιαστής απάντησε αναρτώντας μια φωτογραφία ικριώματος και μιας αγχόνης συνοδευόμενη από τη λεζάντα: «Προδότη γκάνγκστερ του δικαστικού συστήματος!»,

Ο Τζέικομπ Γουέρ, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου “God, Guns and Sedition: Far-Right Terrorism in America” (Θεός, όπλα και ανταρσία: ακροδεξιά τρομοκρατία στην Αμερική), δήλωσε ότι η βίαιη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ καταδεικνύει «τη μοναδική ικανότητα (του πρώην προέδρου) να κινητοποιεί τους πιο ακραίους υποστηρικτές του να αναλάβουν δράση, τόσο στις κάλπες όσο και μέσω της βίας».

Εκπρόσωπος του Truth Social σχολίασε: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το Reuters, ένα έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να δημοσιεύσει ένα τόσο χειριστικό, ψευδές, δυσφημιστικό και ξεκάθαρα ανόητο άρθρο όπως αυτό απλώς και μόνο λόγω πολιτικής έχθρας».

Και οι τρεις ιστότοποι έχουν κανόνες που περιορίζουν τη χρήση ακατάλληλης φρασεολογίας και κάποιες από τις αναρτήσεις αργότερα κατέβηκαν. Εκπρόσωποι του Patriots.win και του Gateway Pundit αρνήθηκαν να απαντήσουν σε αίτημα για σχολιασμό, όπως και εκπρόσωπος του Τραμπ.

«Να του κρεμάσουν όλους»

Μετά τη χθεσινή ετυμηγορία, πολλοί από τους υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου δήλωσαν ότι η καταδίκη του είναι απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι προβληματικό και ότι μόνο η βίαιη δράση μπορεί να σώσει τη χώρα.

«1.000.000 (ένοπλοι) άνδρες πρέπει να πάνε στην Ουάσινγκτον και να τους κρεμάσουν όλους. Αυτή είναι η μόνη λύση», σύμφωνα με ανάρτηση στο Patriots.win. Άλλος χρήστης έγραψε: «Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι διαθέτει έναν στρατό διατεθειμένο να πολεμήσει και να πεθάνει για εκείνον, αν το ζητήσει (…) Θα πάρω τα όπλα, αν το ζητήσει».

Σε άλλες αναρτήσεις χρήστες ζητούσαν να στοχοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο να ζητούν να τους σκοτώσουν. «Η Αμερική καταστράφηκε εντελώς από τους Δημοκρατικούς. Γεμίστε και οπλίστε», έγραψε ένας χρήστης στο Gateway Pundit.

«Πιστεύω όντως ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αναζητούσαν εδώ και καιρό μια αφορμή για να κινητοποιηθούν», σχολίασε η Έιμι Κούτερ του Middleburry Institute of International Studies’ Center on Terrorism, Extremism and Counterterrorism. «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το λέω εδώ και καιρό όμως ότι δεν θα εκπλησσόμουν αν έβλεπα βία εξαιτίας μιας καταδικαστικής απόφασης, είτε εναντίον των ενόρκων» είτε εναντίον άλλων προσώπων που συνδέονται με τη δίκη.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ