Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρόμπ. Ντε Νίρο τραυματίστηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάρ.Σκορσέζε

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υπέφερε από ένα «βασανιστικό» πόνο που υπέστη όταν τραυμάτισε το πόδι του, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon».
 
Ο 77χρονος ηθοποιός είπε στον ιστότοπο IndieWire ότι το ατύχημα ήταν «απροσδόκητο» αλλά «διαχειρίσιμο» πριν από το Tribeca Film Festival, το ετήσιο φεστιβάλ ταινιών που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στη Νέα Υόρκη. 
 
«Είχα ρήξη στον τένοντα του τετρακέφαλου », εξήγησε ο ηθοποιός. «Πάτησα πάνω σε κάτι, γλίστρησα και έπεσα. Ο πόνος ήταν βασανιστικός και τώρα πρέπει να εγχειριστώ. Αυτά συμβαίνουν, ειδικά όταν μεγαλώνεις. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για απρόσμενα ατυχήματα. Και ευτυχώς, είναι κάτι που διορθώνεται».
 
Ο Ντε Νίρο εξήγησε ότι ο ρόλος στην καινούργια του ταινία δεν απαιτεί πολλή σωματική κίνηση, οπότε το γύρισμα συνεχίστηκε κανονικά.
 
Ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος που ενσαρκώνω στο “Killers of the Flower Moon”, δεν απαιτεί πολλές μετακινήσεις. Δεν κινούμαι πολύ, θεέ μου. Έτσι θα τα καταφέρουμε. Απλώς πρέπει να ολοκληρώσω τα γυρίσματα προσπαθώντας να το έχω σε μια συγκεκριμένη θέση για να επουλωθεί».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του Ντε Νίρο συνέβη στην Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, όπου ζήτησε ιατρική βοήθεια. Πηγή του ΤΜZ ανέφερε ότι: Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε ήδη προγραμματίσει να πάει στη Νέα Υόρκη καθώς «σχεδίαζε να πάρει μερικές εβδομάδες άδεια από την παραγωγή». Για το λόγο αυτό, τα γυρίσματα δεν αναβλήθηκαν.
 
Το «Killers of the Flower Moon», είναι σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζέσι Πλίμονς και Λίλι Γκλάντστοουν, με προϋπολογισμό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Είναι η ένατη φορά που ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο συνεργάζεται με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Η πιο πρόσφατη ταινία και μάλιστα κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ ήταν «Ο Ιρλανδός».
 
Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός κτηνοτρόφου και εκβιαστή κατά τη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα. Η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της, την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη της Αμερικής. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωβουλευτής έκρυβε σε τσαντάκι περιστέρι και το απελευθέρωσε στο ευρωκοινοβούλιο – Πολλές οι αντιδράσεις

Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ενός ευρωβουλευτή από την Σλοβακία να αφήσει μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ένα περιστέρι ως «σύμβολο ειρήνης».

Οι πάντες έμειναν με ανοιχτό το στόμα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είδαν το ευρωβουλευτή Μίροσλαβ Ρανττσόφσκι, ηγέτη του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος» να έχει κάτω από το σακάκι του ένα μικρό τσαντάκι, να βγάζει από εκεί ένα περιστέρι και να το απελευθερώνει στην αίθουσα.

«Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι», ήταν τα λόγια του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν ανάμεσά τους και η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, που κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο καταπατώντας όλους τους κανόνες για τα ζώα. 

https://youtube.com/watch?v=7OuJb9BupY4%3Ffeature%3Doembed

«Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

Μια άλλη συνάδελφος του Σλοβάκου φώναζε αν μπορεί να το πιάσει.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρριψη UAV από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στον Κόλπο του Άντεν

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα τις πρωινές ώρες, στον κόλπο του Άντεν η φρεγάτα ΥΔΡΑ -παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES- έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της ελλληνικής φρεγάτας για την προστασία εμπορικού πλοίου ήταν στις 13 Μαρτίου, οπότε πάλι είχε βάλει με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, τα οοία τότε είχαν απομακρυνθεί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Αλάσκα: Νεκροί οι 2 επιβαίνοντες αεροσκάφους που συνετρίβη στον ποταμό Τανάνα

«Ουδείς επιζών» από τους 2 επιβαίνοντες δεν εντοπίστηκε μετά την συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των ΗΠΑ. 

Σφοδρή συντριβή σημειώθηκε χτες Τρίτη (23.04.2024) γύρω στις 10 το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της Φέρμπανκς, πόλης στο κεντρικό τμήμα της Αλάσκας. Το αεροσκάφος κάργκο με διμελές πλήρωμα υπέστη πτώση και οι χειριστές του θεωρείται πως έχασαν τη ζωή τους. Στο αεροσκάφος «επέβαιναν δυο άνθρωποι» όταν κατέπεσε «στον ποταμό Τανάνα» προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά από την απογείωσή του, διευκρίνισε η αστυνομία της Αλάσκας. 

«Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απότομο λόφο στην όχθη του ποταμού και πήρε φωτιά. Δεν εντοπίστηκε ουδείς επιζών», τόνισε η αστυνομία.

Φωτογραφία από τον τόπο της συντριβής που δημοσιοποίησαν οι αρχές εικονίζει βλάστηση στις φλόγες στην όχθη ποταμού καλυμμένου από πάγο, εν μέσω των οποίων βρίσκονται συντρίμμια του αεροσκάφους, που είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

Το αεροπλάνο ήταν τύπου Douglas DC-4. Το τετρακινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε αρχικά ως μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν παράγεται πλέον εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Τα λιγοστά δείγματα του στους αιθέρες σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως για μεταφορά φορτίων.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1782949604083798517&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Falaska-nekroi-oi-2-epivainontes-aeroskafous-pou-synetrivi-ston-potamo-tanana%2F4066205%2F&sessionId=eea241d96ea9c92d720ec53cb3d3ca75d3fa043e&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση μεταφοράς καυσίμου, επιβεβαίωσε το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας των μεταφορών (NTSB). Η συγκεκριμένη ομοσπονδιακή υπηρεσία θα ηγηθεί της έρευνας για το δυστύχημα που έχει αρχίσει να διενεργείται.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ