Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πάνω από 120 άνθρωποι αγνοούνται από το ναυάγιο πλοίου λόγω του κυκλώνα Τόκτε, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων ενώ σήμερα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα

Πάνω από 120 άνθρωποι αγνοούνται σήμερα από το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά των ακτών του Μουμπάι (Βομβάη), στη δυτική Ινδία, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Τόκτε, ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό ναυτικό, δύο πλοία του οποίου και ελικόπτερα μετέχουν στις έρευνες για τη διάσωσή τους.
Το πλοίο αυτό, το οποίο μετέφερε 273 ανθρώπους είχε παρασυρθεί χθες, Δευτέρα, από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην δυτική ακτή της Ινδίας. Συνολικά 127 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 146 επιβαίνοντες διασώθηκαν υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, διευκρίνισε το ναυτικό σε ανάρτησή του στο Twitter.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε παράλληλα το υπουργείο Άμυνας, παρά την κακοκαιρία.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από χθες το βράδυ, ενώ σε περισσότερους από 200.000 υπολογίζονται αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στην Ινδία από το πέρασμα του Τόκτε, ο οποίος υποβαθμίστηκε σήμερα το πρωί σε ισχυρή τροπική καταιγίδα.
Η εξαιρετικά σφοδρή αυτή τροπική καταιγίδα συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, και έφτασε χθες το βράδυ στο κρατίδιο της Γκουτζαράτ.
Η πιο σφοδρή τροπική καταιγίδα που πλήττει την περιοχή εδώ και δεκαετίες έχει προκαλέσει θύματα στα δυτικά κρατίδια της Ινδίας Κεράλα, Γκόα, Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι που την συνοδεύουν έχουν παρασύρει πολλές αυτοσχέδιες κατοικίες, ξεριζώσει δέντρα και γκρεμίσει πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Ο Τόκτε πλήττει την Ινδία την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, το οποίο προκαλεί καθημερινά τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων στη χώρα. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, οι υγειονομικοί εξαντλημένοι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε οξυγόνο και σε φάρμακα για τους ασθενείς.
Οι αρχές του κρατιδίου Μαχαράστρα έκλεισαν χθες το αεροδρόμιο του Μουμπάι για αρκετές ώρες και ζήτησαν από τον πληθυσμό να παραμείνει σε ασφαλή μέρη, αφότου αναγκάστηκαν την Κυριακή να απομακρύνουν 580 ασθενείς με COVID-19 από τρία νοσοκομεία εκστρατείας για να τους μεταφέρουν “σε πιο ασφαλές μέρος”.
Περίπου 12.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις παραλιακές ζώνες στην Μαχαράστρα ενόψει της επέλασης του Τόκτε.
Στο κρατίδιο της Γκουτζαράτ σχεδόν 200.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την ακτή.
Οι αρχές του κρατιδίου αυτού κατέβαλλαν προσπάθειες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα περίπου 400 νοσοκομεία και τα 41 εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου στις 12 παράκτιες περιοχές τις οποίες αναμενόταν να πλήξει η τροπική καταιγίδα με μεγάλη σφοδρότητα.
Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Βιτζάι Ρουπάνι ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 1.000 νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 στις παράκτιες πόλεις έχουν εξοπλιστεί με γεννήτριες.
“Εκτός από τους 1.000 τόνους οξυγόνου που χρειάζονται καθημερινά στην Γκουτζαράτ, επιπλέον απόθεμα 1.700 τόνων δημιουργήθηκε και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έκτακτη ανάγκη”, σημείωσε.
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του νέου κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και η χρήση απολυμαντικών θα τηρηθούν στα καταφύγια για αυτούς που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, διευκρίνισαν αξιωματούχοι του κρατιδίου.
Το Γκουτζαράτ, το οποίο έχει επισήμως καταγράψει 9.000 θανάτους από την COVID-19 (ο απολογισμός αυτός πιστεύεται ότι υπολείπεται του πραγματικού αριθμού, όπως συμβαίνει παντού στη χώρα, σύμφωνα με ειδικούς), ανέστειλε επίσης την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 για δύο ημέρες. Το Μουμπάι έκανε το ίδιο για μια ημέρα.
Η Ινδία, η οποία έχει 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε περισσότερους από 4.100 θανάτους από την COVID-19 και σχεδόν 280.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε σχεδόν 25 εκατομμύρια, δηλαδή στα διπλάσια από την 1η Απριλίου. Επίσης με τους νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα από την πανδημία ανήλθε σε περισσότερους από 250.000.
Τον Μάιο του 2020 και πάλι εν μέσω της επιδημίας της COVID-19, περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Άμφαν, ο οποίος είχε πλήξει το ανατολικό τμήμα της Ινδίας και το Μπανγκλαντές.
ΣΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών Ισραήλ-Χεζμπολά – Πρόταση για προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός και η λιβανική Χεζμπολά συνέχιζαν να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ενώ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναμένεται στο Ισραήλ, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση κάποιων ομήρων.

Διαβάστε επίσης: ΜΜΕ: Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία απελευθέρωσης 20 ομήρων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο περί εκτοξεύσεων «δύο αντιαρματικών πυραύλων» από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα και πρόσθεσαν ότι έπληξαν τα σημεία από όπου έγιναν με το πυροβολικό.

Παράλληλα, αεροσκάφη βομβάρδισαν «υποδομές» της Χεζμπολά στον τομέα Κφαρσούμπα, πρόσθεσαν.

Από την πλευρά της η Χεζμπολά, λιβανικό σιιτικό κίνημα υποστηριζόμενο από το Ιράν, σύμμαχος της Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη για πυρά που «έπληξαν» ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα των δυο κρατών.

Προχθές Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει να διεξάγει «επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο, από όπου η Χεζμπολά εξαπολύει πλήγματα εναντίον του, ενώ ο ίδιος βομβαρδίζει θέσεις της.

Παράλληλα, το Ισραήλ συνεχίζει τις προετοιμασίες του για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο πόλεμος οδεύει να συμπληρώσει επτά μήνες.

Καταστροφή ή απελευθέρωση

Πολλές ξένες πρωτεύουσες και ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται λουτρό αίματος στη Ράφα, όπου είναι στοιβαγμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς από ένα ως ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που εκτοπίστηκαν, πολλοί πάνω από μια φορά, εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν παύει να λέει πως η εισβολή στη Ράφα είναι εκ των ων ουκ άνευ για να «νικηθεί» η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι λίγοι λιγότεροι από εκατό όμηροι που πιστεύεται πως παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας και βρίσκονται ακόμα στη ζωή.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Δαυίδ Μένσερ δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση πολέμου συνεδρίασε για να «συζητήσει το πώς θα καταστραφούν τα τελευταία τάγματα της Χαμάς».

Ωστόσο, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η κυβέρνηση πολέμου συζήτησε επίσης νέα πρόταση για την κήρυξη προσωρινής κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης κάποιων ομήρων ενόψει επίσκεψης αργότερα σήμερα αντιπροσωπείας της Αιγύπτου, χώρας που μεσολαβεί στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, όπως και το Κατάρ και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Walla, που επικαλέστηκε ισραηλινό αξιωματούχο χωρίς να τον κατονομάσει, οι συνομιλίες αφορούσαν πιο συγκεκριμένα πρόταση για την απελευθέρωση αρχικά 20 ομήρων για «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Στέλεχος της Χαμάς, ο Γάζι Χαμάντ, διαβεβαίωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κατάρ πως η επίθεση στη Ράφα δεν θα επέτρεπε στο Ισραήλ να επιτύχει κανέναν από τους στόχους που «θέλει», δηλαδή να «εξαλείψει» της Χαμάς ή να απελευθερώσει και να «πάει πίσω στα σπίτια τους» ομήρους.

«Συμφωνία τώρα»

Χθες Πέμπτη συγγενείς ομήρων διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά στο Τελ Αβίβ για να πιέσουν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Ορισμένοι είχαν τα χέρια δεμένα, το στόμα καλυμμένο από τσιρότο που έγραφε «202» (τον αριθμό των ημερών που πέρασαν από την 7η Οκτωβρίου), άλλοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «συμφωνία για τους ομήρους τώρα».

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη μέσω Telegram βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται όμηρος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, δηλώνει ότι ονομάζεται Χερς Γκόλντμπεργκ Πόλιν, είναι 23 ετών κι απήχθη στο φεστιβάλ μουσικής Νόβα.

Ο αμερικανοϊσραηλινός κατηγορεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τα μέλη της κυβέρνησής του πως «εγκατέλειψαν» τους ομήρους.

Μερίδα του ισραηλινού Τύπου εξέλαβε το βίντεο ως προσπάθεια να ενταθεί η πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση στις έμμεσες διαπραγματεύσεις κι εκτίμησε πως ο όμηρος εκφράστηκε λόγω καταναγκασμού.

Οι ηγέτες 18 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Βραζιλίας, κάλεσαν χθες τη Χαμάς να προχωρήσει στην «άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων». «Η συμφωνία που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για την απελευθέρωση των ομήρων θα επέτρεπε άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το κείμενο που συνυπέγραψαν.

Η ένοπλη σύρραξη ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας έφοδο άνευ προηγουμένου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.170 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Άλλοι 250 και πλέον άνθρωποι απήχθησαν, από τους οποίους 129 παραμένουν όμηροι στον παλαιστινιακό θύλακα – ωστόσο τουλάχιστον 34 πιστεύεται πως έχουν σκοτωθεί, πάντα σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ, και στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 34.305 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Παραπάει»

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στον νότο, στον τομέα όπου βρίσκεται η Ράφα. Επιζήσαντες προσπαθούσαν χθες να περιμαζέψουν προσωπικά τους είδη κι άλλα αντικείμενα στα ερείπια έπειτα από αεροπορικά πλήγματα.

«Φτάνει πια αυτή η καταστροφή, φτάνει πια αυτός ο πόλεμος. Φτάνει πια το αίμα που χύνεται – παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, άοπλων αμάχων (…) παραπάει (…) Αφήστε τον κόσμο να ζήσει», έλεγε ένας από αυτούς, ο Σαμίρ Νταμπάν, ανάμεσα στα συντρίμμια.

Την ώρα που οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι του πολιορκημένου θυλάκου είναι αντιμέτωποι με ανθρωπιστική καταστροφή, ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να οικοδομεί προσωρινό λιμένα και προβλήτα σε ακτή της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να μπορούν στρατιωτικά ή πολιτικά πλοία να παραδίδουν σε αυτήν φορτία βοήθειας.

Η Ουάσιγκτον είχε αναγγείλει στις αρχές Μαρτίου πως θα προχωρούσε στην κατασκευή αυτού του τεχνητού λιμένα, εν μέσω των πολλών, ενίοτε ανυπέρβλητων, δυσκολιών στην παράδοση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω χερσαίων οδών, από την Αίγυπτο, ιδίως λόγω των εξαιρετικά αυστηρών ελέγχων του Ισραήλ.

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται καθώς στις ΗΠΑ κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας γιγαντώνεται.

Από το Λος Άντζελες ως την Ατλάντα, από το Όστιν μέχρι τη Βοστόνη, το φοιτητικό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στην Αμερική μοιάζει να παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις κάθε ώρα, μια εβδομάδα και πλέον αφότου εκδηλώθηκε, προκαλώντας πολλές -συχνά διαμετρικά αντίθετες- αντιδράσεις, στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο λέει το Bloomberg – Δεν επιβεβαιώνει η Ουάσιγκτον

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τορυκία, Μανώλης Κωστίδης, η συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν υπάρχει επίσκεψη με τον Ερντογάν.

Ο Κίρμπι κλήθηκε να απαντήσει αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγιε, το Σάββατο θα επηρεάσει τη συνάντηση Ερντογάν με τον Μπάιντεν. Ο Κίρμπι εξέπληξε τους δημοσιογράφους λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

Η σημασία μιας συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν

Η συνάντηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν γίνεται σε μία στιγμή που ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς μαίνεται και οι σχέσεις Ιράν και Ισραήλ παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες, δημιουργώντας φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Bloomberg, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σε μια ευαίσθητη στιγμή της πολιτικής τους καριέρας. Ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά σε μια ρεβάνς με τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μάλιστα, δημοσκόπηση του Bloomberg αυτή την εβδομάδα έδειξε πως ο Μπάιντεν προηγείται μόνο σε μία από τις επτά πολιτείες των ΗΠΑ, που συνήθως καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Από την άλλη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη μια μεγάλη ήττα στις δημοτικές εκλογές, με τους ψηφοφόρους – στις περισσότερες περιοχές – να «μαυρίζουν» τους υποψήφιους δημάρχους του κόμματος του Ερντογάν. 

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως ο Ερντογάν εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Την Παρασκευή, για παράδειγμα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να ζητήσει την υποστήριξη του Τούρκου προέδρου, ώστε να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς για να συζητήσουν μια πιθανή μόνιμη κατάπαυση του πυρός και επιτάχυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό επίπεδο, καθώς λίγες εβδομάδες κατάφεραν και επέλυσαν τις όποιες διαφορές τους σχετικά με την πώληση των F-16 στη γείτονα χώρα, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, καταλήγει το δημοσίευμα. 

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωβουλευτής έκρυβε σε τσαντάκι περιστέρι και το απελευθέρωσε στο ευρωκοινοβούλιο – Πολλές οι αντιδράσεις

Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ενός ευρωβουλευτή από την Σλοβακία να αφήσει μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ένα περιστέρι ως «σύμβολο ειρήνης».

Οι πάντες έμειναν με ανοιχτό το στόμα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είδαν το ευρωβουλευτή Μίροσλαβ Ρανττσόφσκι, ηγέτη του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος» να έχει κάτω από το σακάκι του ένα μικρό τσαντάκι, να βγάζει από εκεί ένα περιστέρι και να το απελευθερώνει στην αίθουσα.

«Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι», ήταν τα λόγια του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν ανάμεσά τους και η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, που κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο καταπατώντας όλους τους κανόνες για τα ζώα. 

https://youtube.com/watch?v=7OuJb9BupY4%3Ffeature%3Doembed

«Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

Μια άλλη συνάδελφος του Σλοβάκου φώναζε αν μπορεί να το πιάσει.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ