Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 21 ευρωβουλευτές – Πρώτος των πρώτων ο Γιώργος Αυτιάς, ποιοι μένουν εκτός

Εικοσιένας ευρωβουλευτές εκλέγονται στην ευρωβουλή από τη χώρα μας από συνολικά 8 κόμματα, σύμφωνα και με τα τελευταία αποτελέσματα των Ευρωεκλογών – με την ενσωμάτωση πλέον να είναι στο 99,99%.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, το ΠΑΣΟΚ τρεις, το ΚΚΕ και η Ελληνική από δύο, η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής εκλέγουν από έναν ευρωβουλευτή.

Πρώτος των πρώτων αναδείχτηκε ο Γιώργος Αυτιάς συγκεντρώνοντας πάνω από 305.422 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με περισσότερους από 256.000 ψήφους.

Μεγάλα ονόματα ωστόσο της πολιτικής σκηνής – και όχι μόνο – της χώρα μένουν εκτός. Από τη Νέα Δημοκρατία οι Πύρρος Δήμας, Μαρία Σπυράκη, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βίκυ Φλέσσα κ.α. δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην Ευρωβουλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός έμειναν οι Σοφία Μπεκατώρου, Δώρα Αυγέρη, Μάριος Αθανασίου, καθώς και οι ξάδερφοι του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα, Βασίλης Κασσελάκης και Γιώργος Τσίπρας αντίστοιχα. 

Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Άννα Βερούλη, Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, δεν συγκέντρωσαν τους απαραίτητους σταυρούς.

Εκτός έμειναν επίσης οι Ελένη Γερασιμίδου, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Έρη Ρίτσου που κατέβαιναν με το ΚΚΕ.

Ο Άκης Τσελέντης, υποψήφιος της Νίκης, έμεινε εκτός Ευρωβουλής. 

Τα αποτελέσματα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΤΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ 
ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΠΑΣΟΚ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 
ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΓΑΛΑΤΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΛΑΒΑΝΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

https://ekloges.ypes.gr/current/e/home/parties

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Φλωρίδης: Τι μέτρα θα εξαγγείλει ο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση

Νέα νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που «σαρώνει» στη χώρα μας, αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στη σκιά της άγριας κακοποίησης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

Την ώρα που η κοινωνία παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις γύρω από το ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ο Γιώργος Φλωρίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) αναμένεται να παρουσιάσει τροπολογίες και πρόσθετες διατάξεις για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, που ολοένα και εντείνονται, αλλά και αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

«Όταν κάποιος βρίσκεται υπό επιτήρηση, θα παρακολουθείται με το λεγόμενο ”βραχιολάκι”», τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d24nanrgs5rd

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προανήγγειλε και τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων στη μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως μόνο χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία.

«Βαριές περιπτώσεις. Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο του 2024», δήλωσε ο ίδιος. 

«Είναι ένα ζήτημα κάθε μέρα όλο και περισσότερο διογκώνεται γιατί ανοίγουν στόματα. Απελευθερώνονται οι γυναίκες και μιλούν. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά σε δομές, πολλές γυναίκες και με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

NEWSIT

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό – Στις 11.30 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός είναι γεγονός και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11.30 το μεσημέρι.

Τα τηλέφωνα για τον ανασχηματισμό έχουν ξεκινήσει και τις ανακοινώσεις για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα κάνει ο Παύλος Μαρινάκης.  Κατά συνέπεια το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη και το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβανει ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη. 

Όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr η αναμονή που υπήρχε όλα τα προηγούμενα 24ωρα οδήγησε τον πρωθυπουργό να επισπεύσει τις αποφάσεις του καθώς πολλοί υπουργοί είχαν αφήσει τα μολύβια κάτω.

Έτσι, και ενώ έως τις 11.30 το μεσημέρι θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Κώστας Σκρέκας. Στην θέση του κ. Αυγενάκη τοποθετείται ο Κώστας Τσιάρας, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση και αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην θέση του Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης όπως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης μένουν στις θέσεις τους στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών αντίστοιχα, όπως και ο Νίκος Δένδιας στο Άμυνας και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας, ενώ ο στενός πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει ο ίδιος με τον Γιώργο Μυλωνάκη να  τοποθετείται υφυπουργός στον πρωθυπουργό. 

Μένουν στις θέσεις τους επίσης ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Μεταφορών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας.

NEWSIT

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% τελείωσε, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα

“Για ψέματα και αλαζονεία”, κατηγορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις  δηλώσεις του την Τρίτη 11/06 και τον προκαλεί να εξετάσουν από κοινού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προτάσεις του για το φορολογικό.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο πρωθυπουργός, αντί να μιλά για καμμένα λεφτόδεντρα, να κάνει τα αυτονόητα για να ανακουφίσει την κοινωνία»

Συγκεκριμένα στη ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: “Συνεχίζει αμετανόητος ο Κ. Μητσοτάκης τα ψέματα. Με αλαζονεία και ειρωνεία, ως συνήθως, ψεύδεται εκ νέου για τα 45 δισ. ‘λεφτόδεντρα’ των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι προτάσεις μας – και η ανάδειξη της κοροϊδίας της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής ζωής – τον κατέβασε στο 28%. Το άλλοθι του 41% τελείωσε την Κυριακή, ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα: Προκαλώ το οικονομικό τμήμα της ΝΔ να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα μας για την πάταξη της ακρίβειας και τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολόγηση. Αποδέχεστε την πρόσκληση;”.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1800569982809514189&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fhome%2Farticle%2F826427%2FSt-Kasselakis-To-allothi-tou-41-teleiose–irthe-i-ora-na-teleiosoun-kai-ta-psemata&sessionId=7d1e95c21196c8d4e112baecb8dfb9bb72d1bff4&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ