Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τι είναι η «ψυχρή λίμνη» που φέρνει βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο – Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί το φαινόμενο

Μετά τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και το νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης, αλλάζει και πάλι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με το φαινόμενο «ψυχρής λίμνης» να φέρνει βροχές και καταιγίδες.

Αλλάζει ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο (25-26.05.24), όποτε και αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την επέλαση της «ψυχρής λίμνης».

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφερόμενος στην αστάθεια του καιρού, εξηγεί το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης», σε νέα ανάρτησή του στο Χ.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, «ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή, αλλά και η δυναμική του χαμηλού, θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά».

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Η Ψυχρή Λίμνη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μία κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις που μας απασχολούν.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο: Υπερασπίστηκε τον κακοποιητή της και λιποθύμησε όταν πήρε τον δρόμο για τη φυλακή

Ο Βόλος στο επίκεντρο για την αυλαία μιας υπόθεσης που ξεκίνησε με καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Το θύμα πήρε πίσω την αρχική της κατάθεση, αλλά ο σύζυγός της καταδικάστηκε.

Παρότι ενώπιον των δικαστών η σύζυγος αναίρεσε τα όσα είχε υπογράψει στην γραπτή της κατάθεση στην αστυνομία, ο 33χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και οδηγήθηκε στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Με τα σημάδια στον λαιμό της να είναι εμφανή από τον ξυλοδαρμό που υπέστη, η νεαρή κακοποιημένη γυναίκα υπερασπίστηκε χθες (13-06-2024) στο Αυτόφωρο τον κακοποιητή της, για να μην οδηγηθεί η ίδια και τα παιδιά της στην απόλυτη ένδεια. «Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, έκανα λάθος, γλίστρησα και έπεσα από την σκάλα, ήμουν σε σύγχυση», είπε στο δικαστήριο ανατρέποντας την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία από την οποία ζήτησε προστασία για την ίδια και τα παιδιά της, μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

«Δεν θυμάμαι καν γιατί πήγα στην αστυνομία, ένιωθα σαν να μην ήμουν εγώ. Δεν φοβάμαι τον άντρα μου, έχω μικρά παιδιά και πρέπει να τα μεγαλώσω», είπε στην έδρα και προτίμησε να εμφανιστεί ως παρανοϊκή, παρουσιάζοντας μια ιστορία σαν κακοφτιαγμένο σενάριο.

Ο 33χρονος άντρας που δήλωσε ότι είναι προστάτης της συζύγου του που πάσχει από επιληπτικές κρίσεις και φαντασιώνεται καταστάσεις δήλωσε στο δικαστήριο πως όχι μόνο δεν την κακοποιεί αλλά την προσέχει, φροντίζοντας για την φαρμακευτική αγωγή της και είναι ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια.

Σύμφωνα με το gegonota.news, όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να υποστηρίζει τέτοιου είδους θεωρίες με την γυναίκα του να βρίσκεται μέσα στην δικαστική αίθουσα με σημάδια και σπασμένο δόντι, απάντησε πως οι επιληψίες την οδηγούν σε πτώσεις και τραυματισμούς.

Η γυναίκα ανέφερε πως ο 33χρονος συντηρεί την ίδια και τα δύο παιδιά τους και εάν φυλακιστεί θα μείνουν στον δρόμο. Ο 33χρονος που απείλησε να σκοτώσει την σύζυγο και το τρίχρονο παιδί τους προτάσσοντας καραμπίνα, αποφασίστηκε να εκτίσει ποινή 4,5 χρόνων που του επιβλήθηκε και μόλις η 32χρονη άκουσε την απόφαση έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της.

Λιποθύμησε για λίγα λεπτά με τον σύζυγό της να τρέχει να την βοηθήσει. Κλήθηκε ασθενοφόρο, όπου ο διασώστης της μέτρησε την πίεση και εκείνη υπέγραψε για να μην υπάρξει μεταφορά της στο Νοσοκομείο. Κατάθεση σε παιδοψυχολόγο είχε δώσει και το 10χρονο παιδί της οικογένειας, στην ίδια «γραμμή» με την μητέρα του, ενώ ήταν το ίδιο που κάλεσε την αστυνομία, για να την προστατέψει.

«Η μόνη αλήθεια είναι όσα κατέθεσε στην αστυνομία με κάθε λεπτομέρεια και η σημερινή αλλαγή στάσης δεν γίνεται γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αλλά γιατί τον φοβάται», εκτίμησε η εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε την ενοχή του για πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η οπλοφορία.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στον Ωρωπό, καθώς έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι του.

Όλα έγιναν γύρω στις 20.40 το βράδυ της Πέμπτης όταν πέντε ληστές χτύπησαν το σπίτι στον Ωρωπό.

Πέντε κουκουλοφόροι με όπλα στα χέρια παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού μπήκαν μέσα σε αυτό και έδεσαν το ζευγάρι που έμενε εκεί.

Με την απειλή όπλων τους ανάγκασαν να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κάποια λίγα χρυσαφικά κι έφυγαν από το σημείο.

Τελικά από το σπίτι πήραν το ποσό των 2000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Από το σημείο οι δράστες έφυγαν με μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, αναζητώντας υλικό από κάμερες.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα;» – Σοκάρουν οι διάλογοι για το διπλό συμβόλαιο θανάτου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη όπου επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο υπάλληλό του προκειμένου να εκτελέσει τον Ισραηλινό συνέταιρό του και την εν διαστάσει σύζυγό του κάτι το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή.

Τα όσα ήρθαν στο φως για το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη δεν έχουν προηγούμενο. Θα τους σκότωνε και στη συνέχεια θα τους περιέλουζε με οξύ για να τους εξαφανίσει βάζοντας τους σε ένα λάκκο που είχε ήδη σκάψει. Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είχε φροντίσει  μάλιστα και για το άλλοθί του.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία του εντολέα της δολοφονίας και του εκτελεστή τα λόγια σοκάρουν. Τους διαλόγους έχει καταγράψει ο 24χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίος είχε προσληφθεί για να κάνει την δολοφονία.

-«Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα» φέρεται να λέει ο Παλαιστίνιος

-41χρονος: «δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»

-Παλαιστίνιος: «ποιος θέλει να είναι πρώτος;»

-41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός»

Ο νεαρός άνδρας έμελλε να παίξει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση και από «στρατολογημένος» εκτελεστής, εμφανίζεται τελικά ως «σωτήρας» των δύο …μελλοθάνατων.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος ήταν πια βέβαιος ότι θα είναι το τρίτο πτώμα της υπόθεσης αφού ήταν πλέον σε γνώση του όλο το σχέδιο που είχαν καταστρώσει, όπως υποστηρίζει,  οι κατηγορούμενοι για να δολοφονήσουν σύζυγο και συνέταιρο. Φοβόταν ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό. Θα ήταν ο επόμενος που θα σκότωναν γι’ αυτό τού παρήγγειλαν, όπως εκτιμά,  να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα οξέος για να «διαλύσει» τα πτώματα πριν σκάψουν τους λάκκους, τα θάψουν και τα τσιμεντώσουν, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, στο πλαίσιο αποκαλυπτικού ρεπορτάζ.

Ο 41χρονος σύζυγος, ο κουμπάρος και ένας ακόμα φίλος τους φέρονται να είχαν συμπράξει από κοινού ώστε να βγάλουν από τη μέση την 39χρονη, σύζυγο του 41χρονου, και τον Ισραηλινό επιχειρηματία-επενδυτή με τον οποίο συνεργάζονταν το ζευγάρι πάνω σε ένα πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα. Το επενδυτικό πλάνο ήταν η αγορά μεγάλης έκτασης στο νότιο Ρέθυμνο με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες.

Ο Ισραηλινός θα έβαζε το κεφάλαιο και τις διαδικασίες όλες θα τις «έτρεχε» το ζευγάρι, η σχέση του οποίου όμως είχε καταστεί πια προβληματική. Περιγράφονται  εντάσεις, καυγάδες και διαπληκτισμοί μπροστά στα παιδιά ή σε τρίτους.

Ο Παλαιστίνιος που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό,  προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα, επιπλέον καταγγέλλει ότι απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Στην πραγματικότητα όμως «ροκάνιζε» χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο «καυτό» στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών, το οποίο και θα αξιολογηθεί αρμοδίως από τις δικαστικές Αρχές.

Σήμερα, Παρασκευή (14.06.2024), η 39χρονη σύζυγος και ο Ισραηλινός επενδυτής, θα καταθέσουν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, στο Ρέθυμνο, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποινική έκβαση της υπόθεσης. Ως προς τους τρεις κατηγορούμενους, θα απολογηθούν τη Δευτέρα οπότε και θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ