Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανακωχή» στον ΣΥΡΙΖΑ για χάρη του συνεδρίου – Όλα όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Βήματα πίσω έκαναν αργά το βράδυ της Τρίτης (20.2.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ομαλοποιηθεί ο δρόμος προς το συνέδριο που ξεκινάει αύριο και τελειώνει την Κυριακή.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και τα στελέχη της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρησαν από τις θέσεις τους προκειμένου να να εκτονωθεί το κλίμα, το οποίο μύριζε μπαρούτι τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Για να γίνει αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε πίσω την επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη Τρίτη στην Πολιτική Γραμματεία και με την οποία επέκρινε τους συντρόφους του γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το ερωτηματολόγιο αντί για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ τα στελέχη που μετέχουν σε αυτό το όργανο έβγαλαν από την ατζέντα τους την σύγκληση της ΚΕ και φυσικά ό,τι είχε να κάνει με την πρόταση μομφής.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι «μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) Εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

β) Επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Για να φτάσουν ωστόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την απόφαση έγινε μία πραγματική μάχη στην πολιτική Γραμματεία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του οργάνου. Μία μάχη με μεγάλη ένταση και αντιπαραθέσεις, αλλά και σχόλια για όλες τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή συνεδρίαση έμοιαζε πάντως με ένα παιχνίδι για δυνατούς λύτες, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης αιφνιδίασε για μία ακόμη φορά τους συντρόφους του λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν είναι δίκη μου διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης.

Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών…», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε: «Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός παρά το ότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, όπως είμαστε. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα αφού στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης τους έβαλε το δίλλημα ότι εάν δεν τον στηρίξουν μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2028, τότε θα απευθυνθεί και πάλι στην βάση του κόμματος.

Η απάντηση που εισέπραξε σε αυτό το δίλλημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν απανωτά όχι. «Σε κανένα δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Και εσύ πρόεδρε θα κριθείς στις ευρωεκλογές» λέγεται ότι του είπαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και πολλοί άλλοι.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά, το κλίμα άρχισε να αλλάζει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι παρά την σκληρή κριτική που του έκαναν οι σύντροφοι του, η μεγάλη πλειοψηφία δεν αμφισβητούσε την προεδρία του. Ότι δηλαδή η κριτική είχε να κάνει με την λειτουργία των οργάνων, με την τακτική των αιφνιδιασμών που ακολουθούσε ο ίδιος και με την λογική της καλύτερης οργάνωσης του κόμματος.

«Αφού δεν με αμφισβητείται δεν θα πάω σε εκλογές από την βάση. Αποσύρω την επιστολή» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο μοναδικός που εμφανίστηκε να σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος ανέφερε ότι «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ… Είμαστε αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή… Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Απαντώντας πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο έλεγαν ότι η έκρηξη και διαφοροποίηση του Διονύση Τεμπονέρα στην Π.Γ ήρθε μετά τη διακοπή της σύμβασης από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ένταση πάντως υπήρξε μέσα στην συνεδρίαση ανάμεσα στην Δώρα Αυγέρη και τον Γιάννη Ραγκούση και για τις διαρροές στον τύπο, καθώς η εκπρόσωπος τύπου διαμαρτυρήθηκε ότι πριν τελειώσει ο πρόεδρος την εισήγηση του αυτή είχε διαρρεύσει στον τύπο.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο κοινό βήμα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς: Κατέθεσαν κοινό αίτημα με 37 υπογραφές για προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη

Την πρώτη τους κοινή πρωτοβουλία αποφάσισαν να πάρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά καταθέτοντας σήμερα (15/07/25) το πρωί πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τον Μάκη Βορίδη και τον Λευτέρη Αυγενάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, ζητούν Μάκης Βορίδης και Λευτέρης Αυγενάκης να ελεγχθούν για τα αδικήματα της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απολογηθούν για το σκάνδαλο διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού μέσω των παράνομων αγροτικών ενισχύσεων.

«Ήρθε η ώρα, να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το γαλάζιο παρακράτος, που έστησε ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του», τονίζουν.

Δείτε ΕΔΩ όλο το κείμενο του αιτήματος για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η κίνηση αυτή έχει προφανώς ιδιαίτερη σημασία καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ακούστηκαν πολλά σενάρια για την συνεργασία των δύο κομμάτων, η κοινή συμπόρευση σε αυτό το θέμα είναι ένα πρώτο βήμα. Όλα ξεκίνησαν μετά από την ανακοίνωση της πρότασης της κυβέρνησης όπου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τα αδικήματα του Μάκη Βορίδη να παραγραφούν καθώς μέχρι τον Οκτώβριο που κλείνει η κοινοβουλευτική χρονιά αποκλείεται να έχει καταδικαστεί  δεδομένου ότι η πρόταση της κυβέρνησης ζητά ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 1998.

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς αποφάσισαν ότι έπρεπε να αντιδράσουν και γι αυτό συνομίλησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή πρόταση.

Βάση για την πολύωρη συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές  αποτέλεσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία είχαν επεξεργαστεί οι νομικοί του κόμματος και η οποία μιλούσε για αδικήματα  σε βαθμό κακουργήματος. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για συνεργεία και ηθική αυτουργία  σε απιστία.

Το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα (15/07/25) έχει και τις υπογραφές και των 37 βουλευτών των δύο κομμάτων. Να σημειωθεί ακόμα ότι σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ως προμήνυμα για την εξέλιξη αυτή ερμηνέψουν πολλοί   την ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος έγραψε πως «αντί για προανακριτική με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το γαλάζιο σκάνδαλο από το 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ξεσκονίσει τα αρχεία των κυβερνήσεων Ζολώτα και Τζαννετάκη». Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς  στην πραγματικότητα προϊδέασε για την αντίδραση της Νέας Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για εξεταστική ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μία: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας διαβίβασε στο ελληνικό κοινοβούλιο δικογραφία με συγκεκριμένη περίοδο ελέγχου, από το 2019 και μετά. Εμπλέκει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Βορίδη και παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία προς διερεύνηση. Αυτά δε μπορούν να ελεγχθούν δια της διάχυσης ευθυνών ούτε με την διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής.

Όσο για την αντίληψη αυτής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο θυμίζουμε την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού «Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής η εξεταστική για τα Τέμπη». Με τι εχέγγυα προτείνεται η ίδια διαδικασία όταν υπάρχει δικογραφία στη Βουλή;

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι: «H πρόταση της κυβέρνησης για συγκρότηση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 (!) θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο αστείο. Συνιστά όμως πρόκληση. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά την περίοδο 2019-2024 και όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην κατεύθυνση μιας «εγκληματικής οργάνωσης» που διασπάθισε κοινοτικούς πόρους με ιδιοτελείς σκοπούς. Απέναντι σε αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει με τη γνωστή τακτική των «δομικών παθογενειών του κράτους». Ματαιοπονεί. Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη αποδείχθηκε βαθιά διεφθαρμένο και υπόλογο απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό δεν αλλάζει, ακόμα και αν η κυβέρνηση συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για τα χρόνια του Χαρίλαου Τρικούπη.»

NEWSIT

Πρώτο κοινό βήμα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς: Κατέθεσαν κοινό αίτημα με 37 υπογραφές για προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εξεταστική για όλα χωρίς κουκούλωμα από το 1998 μέχρι σήμερα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Εξεταστική επιτροπή «για όλα χωρίς κουκούλωμα» από το 1998 μέχρι σήμερα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας (14.7.25).

Τονίζοντας ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι η διερεύνηση όλων των παθογενειών και ο εντοπισμός όλων των διαχρονικών προβλημάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε, όπως είπε, να υπάρξει «πλήρης κάθαρση και διαφάνεια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, έχοντας μελετήσει διεξοδικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα προτείνει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την εξυγίανση του συστήματος των επιδοτήσεων», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η πρότασή μας αφορά την περίοδο από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ το 1998 μέχρι σήμερα, ώστε να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια, προς όφελος των παραγωγών μας, του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και συνολικά της χώρας», υπογράμμισε.

«Δεν αποκλείουμε δικούς μας υπουργούς»

Μάλιστα, σε ερώτηση αν η κυβέρνηση υποτιμά το πρόβλημα με την εξεταστική στην πολιτική και ποινική του διάσταση, απάντησε πως ισχύει το εντελώς αντίθετο γιατί όπως είπε, «όταν  για μια διαχρονική πληγή το Δημόσιο έχει πληρώσει 2,37 δισ. το να το αντιμετωπίζεις σαν ένα πρόβλημα μιας συγκεκριμένης περιόδου αυτό είναι υποτίμηση».

«Πρέπει να βλέπουμε το όλον άλλωστε δεν αποκλείουμε δικούς μας υπουργούς. Υπήρχαν υπουργοί που έκαναν διασταυρωτικούς ελέγχους; Τι έκαναν οι υπουργοί; Έστειλαν στην δικαιοσύνη απατεώνες; Στην ίδια την δικογραφία φαίνεται ότι δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα. Πήραμε μια πολιτικά πολύ σημαντική απόφαση να περάσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Πρέπει όμως να δούμε τα λάθη που έχουν γίνει. Δώσαμε στα κόμματα έναν επαρκή χρόνο για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Πέρασαν 20 ημέρες και δεν κατέθεσαν μια πρόταση. Πήραμε την πρωτοβουλία και δεν παίζουμε κρυφτό. Συγκάλυψη είναι να κάνεις ενέργειες που κρύβουν την δική σου περίοδο», υπογράμμισε.

«Η αναζήτηση ευθυνών θα εξυπηρετηθεί μόνο από εξεταστική που θα διερευνήσει τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998»

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος ετησίως κατανέμει ενισχύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε 645.000 παραγωγούς, είναι διαχρονικό και η Εξεταστική Επιτροπή έχει την πλήρη δυνατότητα και ευχέρεια της διερεύνησης, χωρίς να αποκλείεται καμία εξέλιξη. Η αναζήτηση ευθυνών, με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι τις μικροκομματικές επιδιώξεις, θα εξυπηρετηθεί μέσα από τις εργασίες της Εξεταστικής η οποία θα ερευνήσει τα πάντα για την λειτουργία του Οργανισμού από το 1998».

Παράλληλα, επισήμανε πως «το γεγονός ότι από το 1998 έως σήμερα έχουν επιβληθεί στη χώρα μας πρόστιμα άνω των 2,7 δισ. ευρώ, τονίζει την ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια για την επιβολή των δημοσιονομικών  διορθώσεων, να διερευνηθούν σε βάθος τα προβλήματα και να κλείσουν όλα τα κενά που προκαλούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις από την πλευρά της ΕΕ».

«Θα εξεταστούν οι πράξεις των διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, οι προτάσεις τους προς τις πολιτικές ηγεσίες και ποια η ανταπόκρισή τους. Στο ίδιο πλαίσιο θα διερευνηθεί από ποιους υπουργούς διαβιβάστηκαν υποθέσεις απάτης στις δικαστικές αρχές και συνολικά τι έπραξαν οι διοικήσεις του Οργανισμού για τις περιπτώσεις των «κόκκινων» ΑΦΜ που εντοπίζονταν από τους διασταυρωτικούς ελέγχους», σημείωσε.

«Θα ελεγχθούν ποιοι ζήτησαν και πραγματοποίησαν διασταυρωτικούς ελέγχους, ποια τα αποτελέσματα και η διάρκειά τους, αλλά και ποια τα κενά του συστήματος. Θα διερευνηθεί ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου και οι σχέσεις του με την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα αναζητηθεί εάν υπήρχαν αθέμιτες επιρροές στον Οργανισμό ή αναποτελεσματικό σύστημα εσωτερικών ελέγχων», ανέφερε και εξήγησε πως «μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής θα διερευνηθούν καίρια ζητήματα όπως η «τεχνική λύση», που υπήρξε διαχρονική επιλογή πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων και υπουργών, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, αλλά και το θέμα του ορισμού των βοσκοτόπων, που έφερε την «τεχνική λύση».

«Θα αναζητηθούν και θα εξεταστούν όλες οι αιτίες για την μη υλοποίηση μέχρι σήμερα των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και η συσχέτισή τους με το δασολόγιο, το κτηματολόγιο και τα υπόλοιπα ψηφιακά εργαλεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν αμελλητί στη Βουλή για τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, χωρίς αξιολόγηση σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. Σημειώνουμε ότι δεν έχουν ασκηθεί καν διώξεις για τα υπόλοιπα μη πολιτικά πρόσωπα», σχολίασε.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά πρωτίστως επειδή προτάσσουμε τη ριζική αντιμετώπιση ενός σοβαρού διαχρονικού προβλήματος από την υποκριτική κομματική εκμετάλλευση, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπου θα ερευνηθούν τα πάντα, χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης, με μόνο σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την εξυγίανση του συστήματος επιδοτήσεων. Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα βοηθήσει και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών και μάλιστα χωρίς να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τα κόμματα «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μία διαχρονική “πληγή” δεκαετιών, υπερψηφίζοντας την πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα από το 1998 έως σήμερα».

NEWSIT

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εξεταστική για όλα χωρίς κουκούλωμα από το 1998 μέχρι σήμερα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Ονόματα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ

Αποσπάσματα από συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ περιέχονται σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία είναι από σήμερα προσβάσιμη στην αίθουσα 168 της Βουλής για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στα αποσπάσματα που εμπεριέχονται από συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων που ζητήθηκαν για τις ανάγκες της σχετικής έρευνας υπάρχουν ονόματα βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και τουλάχιστον ενός από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι: οι «γαλάζιοι» Χρήστος Κέλλας (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας), Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας), Φάνης Παππάς (πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν βουλευτής Β Θεσσαλονίκης), ο Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου), ο Διονύσης Σταμενίτης (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Πέλλας), Τάσος Χατζηβασιλείου ( νυν υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών) ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών) ο βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος και από το ΠΑΣΟΚ ο Φραγκίσκος Παρασύρης (βουλευτής Ηρακλείου) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας).

NEWSIT

Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Ονόματα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ