Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Γλυφάδα: Δύο υψηλόβαθμα στελέχη και ένας καπετάνιος της ναυτιλιακής νεκροί

Μέσα σε λίγα λεπτά αφαίρεσε τρεις ζωές και την δική του ο δράστης του μακελειού σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί είναι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και ένας καπετάνιος.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ένας 70χρονος πρώην υπάλληλος της εταιρείας μπήκε μέσα στο κτίριο από το πάρκινγκ και άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκροί είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μ.Κ 76 ετών, ένας συγγενής της 79 ετών αλλά και ένας καπετάνιος που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησε να τον σταματήσει. 

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ο άνδρας κατέβηκε στο υπόγειο του κτιρίου και αυτοκτόνησε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο μετά τις 12 στο υπόγειο, ενώ δίπλα του βρέθηκε και η καραμπίνα που χρησιμοποίησε.

Με εντολή της ΕΛΑΣ αποδεσμεύονται τα ασθενοφόρα από το σημείο γιατί υπάρχουν μόνο νεκροί και όχι τραυματίες.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – Η επιστημονική εξήγηση από τον Θοδωρή Κολυδά

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής (3.5.2024) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή χαλάει και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η παράδοση θέλει τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής να είναι συννεφιασμένος, καθώς – όπως λένε οι παλιοί – πενθεί ακόμα και ο ουρανός για την σταύρωση του Χριστού.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς με μια ανάρτησή του εξηγεί γιατί τη Μεγάλη Παρασκευή ο ουρανός είναι μαύρος.

Ο ίδιος αναφέρει: «Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν» ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος».

«Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα – έστω και στατιστικά – συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό» σημειώνει. 

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά: 

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ‘ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ;

  • Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν» ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα , ο καιρός είναι αρκετά άστατος.
  • Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα – έστω και στατιστικά – συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.
  • Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη ”Μαύρη Μέρα” και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTeoKolydas%2Fposts%2Fpfbid0PjquWaPZRdu391whPiY5hYghV1JUcr1U9FavRRubkn4mZbjfHXTq7PMBSbaKCVU3l&show_text=true&width=500&is_preview=true

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιώς: Πώς έγινε η παράσυρση γιαγιάς, μάνας και παιδιών – Εμπλοκή και δεύτερου αυτοκινήτου εξετάζουν οι Αρχές

Την εμπλοκή κι άλλου αυτοκινήτου στο τροχαίο στην Πειραιώς, όπου ένα όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε πέντε άτομα εξετάζουν οι Άρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός του αυτοκίνητου που το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1.5.2024) παρέσυρε στην οδό Πειραιώς γιαγιά, μητέρα και τρία παιδιά, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι υπήρχε κι άλλο όχημα που προπορευόταν και του «έκοψε» την ορατότητα στο δρόμο. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως υποστήριξε, που δεν είδε την οικογένεια.

Όλα έγιναν σε μία στιγμή όταν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 26χρονος, παρέσυρε δύο γυναίκες, 53 και 33 ετών αντίστοιχα, μαζί με τα τρία παιδιά της 33χρονης, ηλικίας 5, 8 και 10 ετών, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο για να περάσουν απέναντι στο εμπορικό κέντρο στου Ρέντη.

Ο 5χρονος γιος της οικογένειας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0zpw2cyz495

Σκηνές αλλοφροσύνης

Αμέσως μετά την παράσυρση στην οδό Πειραιώς ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους πολίτες να σταματούν τα αυτοκίνητα στην οδό Πειραιώς για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στην οικογένεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός ήταν σοκαρισμένος και το μόνο που έλεγε στους αστυνομικούς ήταν «να σωθούν τα παιδιά, δε με νοιάζει τίποτα άλλο». 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Μάλιστα, όσοι οδηγοί επέλεξαν την Αττική Οδό για να φύγουν από την πόλη θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού η αυξημένη κίνηση και οι καθυστερήσεις οφείλονται σε τροχαίο που σημειώθηκε νωρίτερα, λίγο μετά τον κόμβο Ασπροπύργου. 

Τα οχήματα έχουν ήδη απομακρυνθεί, ωστόσο τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν σταματημένα και οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 30 ‘.

Η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινά σχεδόν από τη Μεταμόρφωση και φτάνει μέχρι την έξοδο Ελευσίνας.

Μάλιστα, η κίνηση συνεχίζει και μετά τα διόδια Ελευσίνας φτάνοντας μέχρι τον Λουτρόπυργο.

Το tweet της Αττικής Οδού:

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1786286611044462637&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fellada%2Fkinisi-stous-dromous-kykloforiako-emfragma-stin-attiki-odo-meta-apo-troxaio-mpotiliarisma-stin-ethniki-athinon-korinthou%2F4074532%2F&sessionId=1df501842b5fbaa40100322b34a9601939c7f73e&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η κίνηση όπως φαίνεται στους χάρτες της Google:

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου από το Δάσος μέχρι του Σκαραμαγκά.

Αντίθετα ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών- Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ