Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αγίου Πνεύματος – Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτική αργία και κλειστά τα καταστήματα στην πόλη

Τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστά του Αγίου Πνεύματος και οι έλεγχοι στην πόλη θα είναι συνεχείς…

Να εποπτεύσουν την εμπορική αγορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας του Αγίου Πνεύματος, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι η μη λειτουργία των καταστημάτων στις 5/6 είναι υποχρεωτική.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτικότητα μη λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές: Χωρίς ενιαία αποτελέσματα και φέτος – Άγρια κόντρα για την πρωτιά και κατηγορίες για νοθεία

Χωρίς ενιαία αποτελέσματα για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη (23.05.24) οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας.

Από έντονες διαφωνίες για το ποια φοιτητική παράταξη κέρδισε την πανελλαδική πρωτιά, στιγματίστηκαν οι φοιτητικές εκλογές, με τη Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ και την ΠΚΣ να εκδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΠΚΣ, η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπεις ανήλθε περίπου στις 50.000.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο – Σκότωσε τη 40χρονη και πήγε ατάραχος στο ξενοδοχείο

Νέα ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία της 40χρονης από τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στο Μενίδι το πρωί της περασμένης Πέμπτης (16.5.24).

Σε βίντεο που παρουσίασε το Star, ο 50χρονος δράστης καταγράφεται να πλησιάζει την άτυχη γυναίκα, λίγα λεπτά πριν τη μαχαιρώσει μέχρι θανάτου, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται τη στιγμή που φτάνει στο ξενοδοχείο ατάραχος μετά από τη στυγερή δολοφονία που διέπραξε.

Στο πρώτο μέρος του βίντεο, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος προσεγγίζει την εν διαστάσει σύζυγό του στις 05:51:48 της 16ης Μαΐου. Η 40χρονη φοράει, όπως φαίνεται, μία άσπρη ζακέτα και δείχνει να αιφνιδιάζεται.

Λίγα λεπτά μετά το φονικό, ο 50χρονος φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος και μεταβαίνει σε ξενοδοχείο, όπου δείχνει ατάραχος.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1gdhcvnyr2h

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 50χρονος περιμένει την υπάλληλο στη ρεσεψιόν, κρατά και ανοίγει το πορτοφόλι του. Έχει την ψυχραιμία να περιμένει, προκειμένου να πάρει το κλειδί του δωματίου του και να ανοίξει κουβέρτα με την υπάλληλο.

Κατόπιν, παίρνει το κλειδί και φεύγει με σταθερό βήμα προς το ασανσέρ.

«Έκανα μηχανικές κινήσεις»

Στην απολογία του ισχυρίστηκε για αυτή τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα, ότι οι κινήσεις του ήταν μηχανικές.

«Περνούσε ένα ταξί, σήκωσα το χέρι, το σταμάτησα, γύρισα στο ξενοδοχείο. Ήμουν εκτός εαυτού, δεν κατάλαβα πως έφτασα εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να παραδοθώ. Δεν προσπάθησα να εξαφανιστώ, δεν θυμάμαι γιατί πέταξα το κινητό, δεν απομακρύνθηκα, σε διπλανή οικοδομή είχα πάει», υποστήριξε ο δράστης.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέϊνερ με γαρίδες στον Πειραιά

Πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης έκρυβε φορτίο με γαρίδες που εντοπίστηκε σε κοντέϊνερ στον Πειραιά. 

Στην κατάσχεση των 210 κιλών κοκαΐνης με προέλευση τη Λατινική Αμερική (Κολομβία) προχώρησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά. 

Η κοκαΐνη ήταν επιμελώς κρυμμένη σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά. Προορισμός ήταν η Αλβανία. 

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών. 

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ