Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παράσυρση πεζού: Αυτοκίνητο χτύπησε γυναίκα πίσω από το Χίλτον

Λίγη ώρα μετά την παράσυρση γιαγιάς με το τρίχρονο εγγονάκι της σε τροχαίο στο Χαλάνδρι, σημειώθηκε ακόμα μια παράσυρση – η πέμπτη μέσα σε λίγες ώρες – πίσω από το Χίλτον.

Ειδικότερα, το τροχαίο σημειώθηκε όταν η γυναίκα που κινούνταν πεζή στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από το Χίλτον παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η γυναίκα τραυματίστηκε, ενώ άμεσα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ένας 50χρονος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονη, ενώ το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν δύο φονικές παρασύρσεις πεζών στον Κολωνό και στο Κερατσίνι.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί – Πότε θα βγουν οι Βάσεις 2024

Αποτελέσματα Πανελληνίων του 2024 με χιλιάδες υποψήφιους σε ολόκληρη τη χώρα να μαθαίνουν τα αποτελέσματα. Οι βαθμοί καθορίζουν για ακόμα μια χρονιά τις βάσεις στις σχολές, μετά τις Πανελλήνιες 2024.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων ανακοινώνονται, στην πιο μεγάλη μέρα για χιλιάδες υποψήφιους, μετά τη δοκιμασία των φετινών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μαθαίνουν πώς έγραψαν και οι βαθμοί τους, καθορίζουν για ακόμα μία χρονιά τις Βάσεις στις σχολές. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν το μεσημέρι σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση. Στην ιστοσελίδα οι υποψήφιοι θα μαθαίνουν τους βαθμούς, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις

Θεαματική μείωση των αριστούχων, δηλαδή όσων έχουν γράψει 18-20, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών σήμερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αφού δεν θα ξεπεράσουν συνολικά το 10%. Ως συνέπεια αυτού, θα δούμε πτώση των βάσεων κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές.

Πτωτική αναμένεται και η πορεία των βάσεων σε σχολές όπως οι Νομικές ή οι Ψυχολογίες, που είναι παραδοσιακά υψηλόβαθμες – να σημειωθεί ότι πέρσι, είχε σημειωθεί άνοδος στις βάσεις της Νομικής Αθηνών, που έφτασε τα 18.125 μόρια.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει σήμερα μετά τις 13.00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και σήμερα, ούτως ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο 17χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον 16χρονο και η μητέρα του

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 17χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε τον 16χρονο σε ένα σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια.

Όπως μεταδίδει το evima.gr για τις εξελίξεις γύρω από το τροχαίο στην Κάρυστο Εύβοιας που «πάγωσε» το πανελλήνιο, ο 17χρονος οδηγός του φορτηγού και η μητέρα του μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή (28.06.24) στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος δεν είχε νόμιμη άδεια οδήγησης, ενώ οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα αίματος και ούρων για να διαπιστώσουν αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων τοξικών ουσιών.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αυτόφωρο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ: Η σύντροφός του ζητά τιμωρία και η εν διαστάσει σύζυγος συμβιβασμό

Μαζί, αλλά με διαφορετική γραμμή, θα παραστούν στο δικαστήριο οι δυο γυναίκες, η 30χρονη δημοσιογράφος και η εν διαστάσει σύζυγος του 45χρονου ρεπόρτερ της Κρατικής Τηλεόρασης που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και εξύβριση και σήμερα το μεσημέρι κάθεται στο «σκαμνί» του Αυτοφώρου για το αδίκημα της απειλής και εξύβρισης σε βάρος των δυο γυναικών, καθώς η περίπτωση των σωματικών βλαβών ήταν εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, o 45χρονος, μέσα από το κελί των κρατητηρίων του Τμήματος Ομόνοιας, φέρεται να ήρθε μέσω του συνηγόρου του σε επαφή τόσο με την 30χρονη συνάδελφο του που τον καταγγέλλει ότι την ξυλοκόπησε και εν συνεχεία της έστελνε απειλητικά μηνύματα ακόμη και όταν η ίδια βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου την έστειλε με το βαρύ του χέρι, τόσο και με την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία υπήρξε και εκείνη δέκτης απειλητικών μηνυμάτων μέσω τηλεφώνου και κακοποιητικής συμπεριφοράς και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.

Μια διαδικασία, η εφαρμογή της οποίας σύμφωνα με την τροποποίηση του νόμου για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας, υιοθετεί διαδικασίες συμφιλίωσης μεταξύ δράστη και θύματος μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, έτσι ώστε ο δράστης να αποδείξει ότι έχει συμμορφωθεί και να πείσει μέσα στο παραπάνω χρονικό πλαίσιο τις αρχές ότι δεν θα υποτροπιάσει και θα επαναλάβει το ατιμωτικό αυτό αδίκημα.

Η μια επιθυμεί την τιμωρία, η άλλη τον υπό όρους συμβιβασμό

Οι πληροφορίες του newsit.gr, αναφέρουν πως, στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε θετικά η εν διαστάσει σύζυγος του, η οποία ναι μεν κατάθεσε πως δέχθηκε απειλητικά μηνύματα και ανάρμοστες συμπεριφορές από την πλευρά του κατηγορούμενου, πλην όμως δεν επιθυμούσε τον ποινική του δίωξη, η οποία έγινε αυτεπάγγελτα.

Όμως σε ό,τι έχει να κάνει με την 30χρονη δημοσιογράφο, η γραμμή είναι διαφορετική, καθώς η κοπέλα δεν δέχθηκε το αίτημα του, επιμένοντας στην ποινική του δίωξη και τιμωρια για την άγρια επίθεση που δέχθηκε στις 01:18 το ξημέρωμα της 24ης Ιουνίου μέσα στο διαμέρισμα της στο κέντρο της Αθήνας και την έστειλε στο ΚΑΤ.

Βέβαια, το ερώτημα είναι πως οι δυο γυναίκες πηγαίνουν μαζί στο δικαστήριο με διαφορετική στρατηγική. Η μια δηλαδή να επιθυμεί αποδοχή των πράξεων και συμβιβασμό κάτω από όρους, η άλλη ποινική καταδίκη και τιμωρία. Αυτό, λένε οι πληροφορίες έχει να κάνει με τη σχέση των γυναικών με τον 45χρονο, καθώς η εν διαστάσει σύζυγος έχει δυο παιδιά μαζί του, ενώ η άλλη μια σχέση λίγων μηνών που βάδιζε προς το τέλος της.

Κατά προτεραιότητα η ιατροδικαστική

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί στον φάκελο της δικογραφίας και η ιατροδικαστική εξέταση της 30χρονης κοπέλας για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αξιωματικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας ζήτησαν να τεθεί σε σειρά προτεραιότητας.

Ποινική διαμεσολάβηση

Τι όμως είναι η ποινική διαμεσολάβηση που ζήτησε ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος με το «μακρύ χέρι» από τις δύο συντρόφους του; Σύμφωνα με τον νόμο 3500/2006, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο 4531/2018, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «καθιερώθηκε ο θεσμός της ποινικής διαμεσολάβησης και στα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας με στόχο την επαναφορά της οικογενειακής γαλήνης.

Ο νέος αυτός θεσμός υιοθετεί διαδικασίες συμφιλίωσης και καταλλαγής μεταξύ δράστη και θύματος και ευνοεί την άμεση ικανοποίηση του θύματος, την επιτάχυνση της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης και την προώθηση θεσμικών διαλογικών δομών στην έννομη τάξη». Σε ο,τι έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις εφαρμογής επισημαίνεται πως «προβλέπονται για τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να σταχυολογηθούν στις κάτωθι:

Υποβολή ανεπιφύλακτης δήλωσης – αποδοχής εκ μέρους του προσώπου που αποδίδεται η τέλεση της βίαιας πράξης.

Υπόσχεση περί μη τέλεσης στο μέλλον οποιαδήποτε πράξης ενδοοικογενειακής βίας.

Παρακολούθηση ειδικού συμβουλευτικού – θεραπευτικού προγράμματος σε δημόσιο φορέα.

Άρση ή  αποκατάσταση των συνεπειών των πράξεων του δράστη, καταβάλλοντας παράλληλα εύλογη χρηματική αποζημίωση στο θύμα. Μάλιστα, επισημαίνεται πως «Από την στιγμή της εκκίνησης της διαδικασίας προβλέπονται ορισμένες έννομες συνέπειες, οι οποίες την διαφοροποιούν ουσιωδώς από την συνήθη ποινική διαδικασία. Συγκεκριμένα:

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης κατά τις διατάξεις του 423 Κ.Π.Δ

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα 3 ετών τότε εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας.

Κατά την διάρκεια της διαμεσολάβησης αναστέλλεται η παραγραφή του αδικήματος. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδίδεται διάταξη από το αρμόδιο Εισαγγελέα, η οποία καταχωρίζεται σε ειδική μερίδα στο ποινικό μητρώο. Από την έκδοση της διάταξης και για χρονικό διάστημα 3 ετών ο δράστης πρέπει να τηρεί τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης»

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ