Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός για όλους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 200 ευρώ

Πολλοί φορολογούμενοι περιμένουν και φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και τον «Κοινωνικό Τουρισμό» προκειμένου να κάνουν φθηνές διακοπές στην Ελλάδα.

Συνήθως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» γίνονται λίγο μετά από αυτές για τον «Κοινωνικό Τουρισμό».

Αυτό «παραδοσιακά» γινόταν κάθε Ιούλιο, ωστόσο πηγές του υπ. Τουρισμού αναφέρουν πως φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις μέσα στον Ιούνιο. Η κλήρωση υπολογίζεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη διαδικασία των αιτήσεων.

Το ποσό της επιδότησης είναι 150 ευρώ, και 200 ευρώ για τα ΑΜΕΑ.

Τα δικαιολογητικά για αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς taxisnet, ενώ θα χρειαστούν το ΑΦΜ, ένα e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Πως γίνεται η αίτηση:

-Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.

-Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.

-Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

-Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Οι δικαιούχοι

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δεν θα θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

Επίσης δεν δικαιούνται να συμμετέχουν οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Πώς «βάζετε» το voucher των 150 ή 200 ευρώ στο κινητό

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και γίνει η κλήρωση, εφόσον είστε δικαιούχος, θα λάβετε σχετική ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»

-Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#$%^*).

-Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

-Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»

Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας

Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά: Οι σούπερ παραλίες και ένα θαύμα της φύσης

Τα Χανιά είναι οι παραλίες του αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Τα Χανιά ασκούν σε κάθε επισκέπτη τους μια απαράμιλλη γοητεία που τον κάνει συνεχώς να επιστρέφει για να τα ανακαλύψει ξανά και ξανά, αφού τα Λευκά όρη που διατρέχουν το νομό, σου δίνουν την ψευδαίσθηση πως ταξιδεύεις σε δύο τελείως διαφορετικές αλλά εξίσου μαγευτικές περιοχές

Ευρισκόμενος στο δυτικότερο μέρος της πανέμορφης Κρήτης, ο νομός Χανίων αποτελεί ένα κράμα από φυσική ομορφιά με πλήθος από φαράγγια και καταγάλανες παραλίες, υψηλής γαστρονομίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Η δε παλιά πόλη στα Χανιά με τα αξιοθέατά της θα σας θυμίσει οτι είστε σε μία αλλη εποχή.

Τα Χανιά είναι χτισμένα εκεί που άλλοτε έστεκε η αρχαία Κυδωνία – ο ποιητής Όμηρος εξυμνεί την σημασία της ανάμεσα σε άλλες ιστορικές πόλεις της Κρήτης. Η πόλη περνά δια πυρός και σιδήρου αντιμετωπίζοντας καταστροφές που την καίνε ολωσδιόλου, καταφέρνοντας κάθε φορά να ξαναγεννηθεί απ’ τις στάχτες της.

Αντιμετωπίζει ένα πλήθος κατακτητών, Αράβων, Ενετών και Οθωμανών, πολεμώντας πάντα σθεναρά με ηρωισμό απέναντί τους για την αυτονομία της, με τις εποχές της ξένης κυριαρχίας να αφήνουν πίσω τους μοναδικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Ενετικό Λιμάνι: Σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων, αποτελούσε, το μακρινό 1300, σημείο συνάντησης εμπόρων απ’ όλο τον κόσμο και τώρα πια πλήθους από επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν έναν περίπατο πλημμυρισμένο από ρομαντική διάθεση και εικόνες του μακρινού παρελθόντος.

Εκτός απ΄ τη μοναδική βόλτα κατά μήκος του, θα απολαύσεις τον καφέ και το πρωινό σου κατά την διάρκεια της ημέρας ή το βραδινό σου γεύμα. Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες το Ενετικό λιμάνι σφύζει από επισκέπτες που παρακολουθούν μεταξύ άλλων μαγεμένοι το φως του φάρου.

Διαβάστε πρρισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

5+1 παραλίες στο Πήλιο που θα σου πάρουν το μυαλό

Το Πήλιο και οι παραλίες του. Ο παραδεισένιος αυτός τόπος με την οργιώδη βλάστηση στο νομό Μαγνησίας, βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού κόλπου, αλλά και του Αιγαίου Πελάγους, με μοναδικές ακτές που κοιτάνε και στις δυο πλευρές κόβοντας την ανάσα.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν πως η βουνίσια ταυτότητα του δεν αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών, μια επίσκεψη σε κάποια απ´ τις 5+1 παραλίες που σου προτείνουμε, θα σε κάνουν σίγουρα να αναθεωρήσεις τις εκδρομικές σου θεωρίες.

Παραλία Μυλοπόταμος: Η παραλία του Μυλοπόταμου στη Τσαγκαράδα δεν χρειάζεται επιπλέον συστάσεις, αφού σίγουρα θα έχεις δει την φωτογραφία της να φιγουράρει σε κάποιο διεθνές μέσο.

Ένας βράχος που την κόβει στη μέση και μια τρύπα που λειτουργεί σαν στοά, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό.

Τα νερά της βαμμένα στην παλέτα των τιρκουάζ αποχρώσεων, θα βρεθείς να περπατάς σε μια μίξη χρυσής άμμου και ψιλού βότσαλου, ενώ θα απολαμβάνεις την θέα της καταπράσινης βλάστησης.

Η επιλογή είναι στο χέρι σου, με την μια πλευρά του βράχου να διαθέτει οργάνωση με beach bar, ενώ η άλλη είναι κατάλληλη για βουτιές περισσότερο ερημικές.

Μπορείς να βρεθείς στον Μυλοπόταμο με το αυτοκίνητο σου, έχε όμως στο νου σου πως τα εφτά χιλιόμετρα που σας χωρίζουν έχουν αρκετές στροφές, αφού φτάσεις, θα πρέπει ύστερα να κατηφορίσεις σκαλιά που θα σε οδηγήσουν στο εκπληκτικό περιβάλλον της παραλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μονοήμερη στο Ναύπλιο: Όσα μπορείς να κάνεις μέσα σε μερικές ώρες

Μια μονοήμερη στο Ναύπλιο είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και τους έντονους ρυθμούς της Αθήνας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να φύγεις πολύ μακριά από την πρωτεύουσα για να απολαύσεις τις ομορφιές της Ελλάδας. Η μονοήμερη στο Ναύπλιο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι όταν θες ένα διάλειμμα. Και σου προσφέρει ταυτόχρονα χαλαρές στιγμές σε γραφικά σοκάκια αλλά και ένα ταξίδι στο χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Αυτή την αρχοντιά της και τον αριστοκρατικό της χαρακτήρα, έχει κρατήσει ακόμη και σήμερα. Και είναι διάχυτο σε ολόκληρη την πόλη του Ναυπλίου.

Μιάμιση μόλις ώρα μακριά από την πρωτεύουσα, το Ναύπλιο ήταν ανέκαθεν ένας αγαπημένος προορισμός για μονοήμερη. Μόλις φτάσεις, θα ξετυλιχθεί μπροστά σου ένα μεγάλο μέρος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Ελλάδας δόθηκαν πολλές μάχες κατά τη βυζαντινή περίοδο, την Ενετοκρατία, αλλά και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Το αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν κατά την Επανάσταση του 1821 και την προσπάθεια των Ελλήνων να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Εκεί συνέβησαν σημαντικά γεγονότα με πρωταγωνιστές σπουδαία πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας.

Μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του Ναυπλίου υπήρξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ένας σπουδαίος ηγέτης στην επανάσταση του 1821 και φυλακίστηκε για δύο χρόνια στο κάστρο του Παλαμηδίου. Αλήθεια, γνωρίζεις πού δείχνει ο Κολοκοτρώνης και το περίεργο με τη στάση του αλόγου του;

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ