Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος – Απάτη: Εξήγησε στο δικαστήριο πως κατάφερε να αδειάσει τραπεζικό λογαριασμό δικηγόρου

Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο δράστης βρέθηκε στο εδώλιο. Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται με τους αστυνομικούς να εφιστούν σε όλους την προσοχή…

Ο Βόλος συζητάει τα όσα παραδέχτηκε ο νεαρός που κρυβόταν πίσω από την απάτη με λεία 10.000 ευρώ. Θύμα του, ένας δικηγόρος που δεν κατάλαβε το παραμικρό. Ο 23χρονος είχε καταφέρει να γίνει κυρίαρχος και οι αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματός του, ήταν διαδοχικές. Η αστυνομική έρευνα μετά την καταγγελία που έγινε, άρχισε να ρίχνει φως στα όσα συνέβαιναν στην πλάτη του δικηγόρου.

Θύμα απάτης έπεσε δικηγόρος στο Βόλο, όταν 23χρονος «χάκερ» από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να αποσπάσει από το λογαριασμό πιστωτικής του κάρτας πάνω από 10.000 ευρώ. Την Δευτέρα 20 Μαρτίου του 2023, ο 23χρονος δράστης βρέθηκε στο εδώλιο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία του θύματός του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 23χρονος, όλη η διαδικασία έγινε από τον υπολογιστή του και ο ίδιος χρησιμοποίησε παράνομες δεξαμενές πληροφοριών στο Dark Web, από όπου κατάφερε, αρχικά τον Απρίλιο του 2020 να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικής κάρτας του θύματός του.

Ο νεαρός αρχικά προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πραγματοποιήσει 4 συνολικά αναλήψεις, δύο των 1.000 και δύο των 1.500 ευρώ. Η συνέχεια της απάτης ήρθε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο νεαρός τελειοποίησε το σχέδιο του. Ο ίδιος χρησιμοποιώντας άγνωστο παράνομο λογισμικό κατάφερε να «κλωνοποιήσει» το λειτουργικό σύστημα του κινητού τηλεφώνου του θύματός του στο δικό του smartphone, με αποτέλεσμα να δέχεται εκείνος τις ειδοποιήσεις για επιβεβαίωση συναλλαγών από τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, ενώ το κινητό τηλέφωνο του τελευταίου «νεκρωνόταν» για ώρες.

Με τον τρόπο αυτό, σε διάστημα 5 ημερών, από 31/8 έως 4/9/20 ο νεαρός πραγματοποίησε 21 αγορές με την πιστωτική κάρτα του εξαπατηθέντα Βολιώτη, οι οποίες κυμαίνονταν από 0,80 ευρώ έως 2.872, και η συνολική αξία τους έφτασε τις 10.239 ευρώ.

Ο 23χρονος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό στη δικαστική αίθουσα έχει αναγνωρισμένα 67% ποσοστό αναπηρίας και βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού ενώ έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, ομολόγησε τις πράξεις του ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για απάτη μέσω υπολογιστή κατά εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία αναστέλλεται υπό τον όρο της μερικής αποζημίωσης του θύματός του.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ομόνοια: Καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα – Κινηματογραφική σύλληψη

Μπροστά σε μια κινηματογραφική καταδίωξη βρέθηκαν όσοι βρέθηκαν στην Ομόνοια, καθώς είδαν μπροστά τους έναν άνδρα να πηδά από ταράτσα σε ταράτσα προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αρχές ενημερώθηκαν για άνδρα στην Ομόνοια που προσπαθούσε να κλέψει χάλκινους σωλήνες και ακολούθησε καταδίωξη.

Μόλις ο άνδρας κατάλαβε την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε να βγει από το κτήριο που βρισκόταν και άρχισε να πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από ταράτσα ταράτσα. 

Οι αστυνομικοί, αφού έκοψαν με ειδικό τροχό τη σιδερένια περίφραξη κτηρίου, μπήκαν μέσα σε κτήριο της οδού Αναξαγόρα και στη συνέχεια εντόπισαν στην ταράτσα τον άνδρα και τον συνέλαβαν.

NEWSIT
Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τον Μάιο, συχνότερα τα φαινόμενα

Κύματα αφρικανικής σκόνης και τον Μάιο αναμένονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Τα φαινόμενα θα είναι πλέον συχνότερα, εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Ακόμα ένα κύμα αφρικανικής σκόνης μέσα στον Μάιο φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουμε, μετά τη σταδιακή υποχώρηση του τελευταίου που σκέπασε κατά τόπους την Ελλάδα με ένα πορτοκαλί πέπλο, όπως προβλέπει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αύξηση της συχνότητας του φαινομένου σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά και στην πρώιμη εμφάνισή του πριν την καλοκαιρινή περίοδο.

«Είναι χαρακτηριστικό της ξηρασίας και της σχετικής ερημοποίησης εδαφών με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος σωματιδίων να είναι πολύ μεγαλύτερος», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σχετικά με την επανεμφάνιση του φαινομένου, ο καθηγητής σημείωσε πως «περιμένουμε να δούμε νέο επεισόδιο με την αφρικανική σκόνη μέχρι τα μέσα Μαΐου, που θα μπορούσε να είναι της ίδιας έντασης με το τωρινό, ίσως και παραπάνω ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν».

Τόνισε, επιπλέον, πως «αλλάζουν οι ροές του ανέμου, καθώς αλλάζει το κλίμα», οδηγώντας σε έντονα φαινόμενα.

Ωστόσο, στάθηκε καθησυχαστικός, αφού όπως είπε, «από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο αφρικανικής σκόνης».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0sf1dhgx8bl

ΕΜΥ: Ο καιρός της Πέμπτης 25 Απριλίου 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, με την αφρικανική σκόνη να πλήττει τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα). Από αργά το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το απόγευμα αίθριος.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0sb3l1vkt6x

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πιθανότητα βροχής μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη: Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που έλυσε τη σιωπή του 73 ημέρες μετά

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή 73 ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ήταν αυτό που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» την υπόθεση και έδωσε στο πιάτο των αρχών την εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί αφού σάρωσαν όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής του Ρέντη – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο διαβιβαστικό, πήραν υλικό ακόμα και από κατάστημα κατασκευής φερέτρων (!) – στις 14:50 το μεσημέρι της 18ης Φεβρουαρίου είδαν φως στο υπόγειο τούνελ της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στους οργανωμένους οπαδούς.

Το τηλεφώνημα 73 ημέρες μετά

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης, αποφάσισε 73 ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση να ανοίξει το στόμα του και να ενημερώσει την αστυνομία, δίνοντας ένα πολύτιμο υλικό που θα προσέφερε τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μέσα από το βίντεο σε στικάκι με τα επεισόδια του Ρέντη στο Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια και άφησε σε συγκεκριμένο σημείο ο πληροφοριοδότης, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το 7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων κατάφεραν να εντοπίσουν τα εξής: 15 αρχεία βίντεο, στα οποία φαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί, λίγο πριν βγουν από το γήπεδο, στη συνέχεια η εκκίνηση τους, όπου κατόπιν εντολών δύο ατόμων, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Ένας μικρός στρατός

Το βίντεοληπτικό υλικό, αναλύθηκε σε τρεις εκθέσεις ανάλυσης και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προανάκρισης προέκυψε ότι περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο και με ΙΧ και μοτοσυκλέτες αλλά και πολεμοφόδια σχημάτισαν κομβόι με τις μοτοσυκλέτες να συνοδεύουν τα αυτοκίνητα με προορισμό το γήπεδο όπου γινόταν ο αγώνας βόλεϊ στου Ρέντη.

Το διαβιβαστικό αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr: «Άρχικά κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Καραολή και Δημητρίου, έστριψαν δεξιά επί της οδού Πειραιώς, μέχρι το σημείο της εθνικής οδού και εν συνεχεία εισήλθαν αριστερά εντός της λεωφόρου Κηφισού όπου εξήλθαν στην έξοδο δεξιά για Άγιο Ιωάννη Ρέντη, φτάνοντας στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη περί την 19:45 ώρα».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Σχετικά με τις επιθέσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, έχει καταγραφεί μέρος αυτών, πολύ όμως λόγω χαμηλής ευκρίνειας του βίντεοληπτικού υλικού δεν ήταν δυνατή η περαιτέρω αξιοποίηση του, ενώ δεν εντοπίστηκε βίντεοληπτικό υλικό που να καταγράφει τη στιγμή που ο παθών πλήττεται από την φωτοβολίδα».

Η νομική άποψη

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν. Ο δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει πως αναμένεται να λάβουν το συνολο απο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να καθοριστεί  η υπερασπιστικη γραμμή.

Ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται η εμπλοκή των εντολέων του.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ