Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έδεσε στη Σούδα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush»

Το θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έφτασε και πάλι στα Χανιά και τη Σούδα. Έχει συνολικό μήκος 333 μέτρα ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας…

Στην προβλήτα Κ14 του Νατοϊκού αγκυροβολίου Σούδας στο Μαράθι στα Χανιά κατέπλευσε το πρωί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush». Το πλοίο προσέγγισε στο Μαράθι με τη βοήθεια ρυμουλκών και αναμένεται να παραμείνει στο σημείο για 5 ημέρες.

Το αεροπλανοφόρο έχει συνολικό μήκος 333 μέτρα ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η ανώτατη ταχύτητα του πλοίου φτάνει τους 30 κόμβους και η κινητήρια δύναμή του είναι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Το πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα ενώ για τις ανάγκες της αεροπορίας φιλοξενεί επιπλέον 2.500 άτομα.

Έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 85 μαχητικών αεροσκαφών και άλλων πτητικών μέσων. Το αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» είχε επισκεφθεί την Σούδα τον Οκτώβριο του 2022 , καθώς και τον Μάρτιο του 2017.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ένας νεκρός σε τροχαίο έξω από την Ερέτρια – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (27.03.2024) στην Εύβοια. Νεκρός είναι ο ηλικιωμένος οδηγός αυτοκινήτου, όταν αυτό συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ακόμα ένα τροχαίο δυστύχημα έγινε στην Εύβοια. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αυτοκίνητο έξω από την Ερέτρια, με αποτελέσματα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο ηλικιωμένος άνδρας που οδηγούσε το ΙΧ.

Σύμφωνα με το evima.gr, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο των 13:00 από Κύμη για Αθήνα και ήταν γεμάτο με κόσμο την ώρα που έγινε η σφοδρή σύγκρουση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας, Νίκος Σμπιλίρης, οι επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και θα επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από το σημείο που έγινε το τροχαίο.

https://youtube.com/watch?v=VfOuEsOg0zY%3Ffeature%3Doembed

Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρία οχήματα της πυροσβεστικής και ο διοικητής Κωνσταντίνος Ψαρρός, η αστυνομία, εθελοντές του συλλόγου fetesclub καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: 29χρονος πήγε σε σουπερμάρκετ με το σπαθί του

Ένας 29χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (27.3.2024) στην Κάλυμνο, καθώς κυκλοφορούσε στους δρόμους του νησιού κραδαίνοντας ένα σπαθί!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμους γύρω από την εκκλησία του Χριστού, ενώ σύμφωνα με το kalymnos-news.gr o 29χρονος μπήκε σε έξαλλη κατάσταση μέσα σε ένα σουπερμάρκετ της Καλύμνου.

Φωνάζοντας και κραδαίνοντας το σπαθί, περίπου 80 εκατοστών, αναζητούσε κάποιο άτομο.

Υπάλληλος του καταστήματος ειδοποίησε την αστυνομία, που κατέφτασε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο, νέο κύμα από την Κυριακή

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η αφρικανική σκόνη έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό κοκτέιλ. Οι μετεωρολόγοι σημειώνουν πως το φαινόμενο θα υποχωρήσει το απόγευμα, ωστόσο θα επανέλθει την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε πως η αφρικανική σκόνη που έχει συσσωρευτεί στην ατμόσφαιρα προκαλεί αρκετά προβλήματα στους πολίτες, ενώ οι εικόνες από τον ουρανό της Ελλάδας που κατέγραψε ο δορυφόρος της NASA είναι χαρακτηριστικές. 

«Το πόσο σκόνη έχει υπάρχουν σταθμοί που το μετρούν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την πυκνή σκόνη από την Αφρική που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως είπε μέσα στην ημέρα η σκόνη θα φύγει από παντού καθώς οι δυτικοί άνεμοι που αναμένονται θα τη διώξουν σταδιακά. Μάλιστα, στα δυτικά ο αέρας έχει ήδη καθαρίσει.

«Ήδη στο Ιόνιο έχουν επικρατήσει δυτικοί άνεμοι» τόνισε ενώ όπως είπε το ερώτημα είναι εάν θα βρέξει στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρχει λασποβροχή. 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d055t3ovslwp

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, τονίζουν οι πνευμονολόγοι.

https://embed.windy.com/embed.html?type=map&location=coordinates&metricRain=default&metricTemp=default&metricWind=default&zoom=5&overlay=hclouds&product=ecmwf&level=surface&lat=38.074&lon=23.775

Επανέρχεται την Κυριακή το φαινόμενο

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως ναι μεν το φαινόμενο θα υποχωρήσει από το απόγευμα, αλλά ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα από την Κυριακή.

Υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχών θα είναι τα κυριότερα στοιχεία των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «το έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας, προς την περιοχή της Κρήτης. Από το απόγευμα και στη συνέχεια, περιμένουμε μία σταδιακή υποχώρηση αυτού του έντονου φαινομένου αφρικανικής σκόνης».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά η θερμοκρασία χθες άγγιξε τους 33 βαθμούς Κελσίου αν και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά αποπνικτική λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές περιοχές καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται θα φέρει βορειοδυτικούς ανέμους, που θα μετατοπίσουν το φαινόμενο προς τα ανατολικά, την Τουρκία και την Κύπρο.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d054g7c0j1ft

Από το απόγευμα το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης υποχωρεί, ωστόσο θα επιστρέψει από την Κυριακή και τη Δευτέρα με μικρότερη ένταση.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ