Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΑ: Παρατείνονται έως 14 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες-Οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας προς περιορισμό της διασποράς της Covid -19 αλλά και οι γενικές οδηγίες προς τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού για νησιωτικούς περιορισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνεται, έως τις 14/6/2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) επιβολής του μέτρου απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών. Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Η αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού προβλέπει:

-Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 23 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία προστίθενται στην λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Μαυροβούνιο.

-Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

-Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις ακόλουθες:

1) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους,

2) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα,

3) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία,

4) επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό COVID-19.

Ειδικά, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19.

-Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από έξι (6) ετών και άνω. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία η υποχρέωση για τη διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα θα ισχύει από αύριο Δευτέρα 7 Ιουνίου για τους ανηλίκους έξι (6) ετών και άνω, από πέντε (5) ετών που προβλεπόταν.

-Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία, η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή 7 μέρες για τους εμβολιασμένους και όχι 14 ημέρες έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.

Οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Επίσης παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η notam με τις οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και να το πιστοποιούν με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για COVID-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις αφορούν ανηλίκους από έξι (06) ετών και άνω.

Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR και rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας) που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Γενικές οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές μετακινήσεις

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας.

Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Στον ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος που σκότωσε την 40χρονη

Στον ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 50χρονος δράστης της δολοφονίας της 40χρονης εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι την περασμένη Πέμπτη (16.5.2024).

Ο 50χρονος σήμερα θα απολογηθεί για την δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι, ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μετανιώνει».

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν ο 50χρονος έστησε καρτέρι στην 40χρονη και με ένα κουζινόμαχαιρο αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας των δύο παιδιών τους. 

Αμέσως μετά ο 50χρονος διέφυγε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά σε μια οικοδομή και αμέσως ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του.

Την Παρασκευή ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος υποστήριξε στον εισαγγελέα: «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook».

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε 17 μαχαιριές στον λαιμό και στον θώρακα, ενώ ο 50χρονος φέρεται να άφησε το μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας, καθώς είχε «κολλήσει» στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Όπως αποκαλύφθηκε η 50χρονη ήταν επί χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας και παρά το γεγονός ότι τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία, τίποτα δεν κατάφερε να αποτρέψει τη δολοφονία του. 

Σημειώνεται πως η ίδια είχε αρνηθεί να μεταφερθεί σε ένα από τα safe houses όπως της είχε προτείνει η αστυνομία, μετά και την τελευταία καταγγελία. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: «Με χτύπησε με μανία και προσπάθησε να με βιάσει» λέει στο newsit.gr η καθαρίστρια που δέχτηκε επίθεση

«Με χτύπησε με μανία και προσπάθησε να με βιάσει» λέει στο newsit.gr, η 53χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που την είχε προσλάβει για να καθαρίσει στην περιοχή των Πετραλώνων το περασμένο Σάββατο (18.05.2024).

Το 53χρονο θύμα ξυλοδαρμού, που είναι λογίστρια και ανά διαστήματα για βιοποριστικούς λόγους εργάζεται και ως καθαρίστρια, γλίτωσε από τον 53χρονο άντρα, ο οποίος όχι μόνο την ξυλοκόπησε, αλλά προσπάθησε να την βιάσει σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα.

Ο εφιάλτης που έζησε η 53χρονη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (18.05.2024), ήταν την στιγμή που πήγε ως καθαρίστρια στο σπίτι ενός 53χρονου άντρα στην οδό Καλλιρρόης, και εκείνος της επιτέθηκε, χτυπώντας την και επιχειρώντας ακόμα και να την βιάσει.

Η ίδια, μιλάει στο newsit.gr, για την σοκαριστική περιπέτεια της: «Έκανα δύο ράμματα στο χείλος μου από μέσα. Πρέπει αυτό να προκλήθηκε από μια γερή μπουνιά που μου έδωσε. Δεν κατάλαβα πως έγινε. Με τράβηξε βίαια. Δεν ισχύει ότι έσπασα τη γνάθο μου».

Η άτυχη γυναίκα, μάς περιγράφει πώς ξεκίνησαν όλα και εντέλει πώς κατάφερε να ξεφύγει από τον παρολίγον βιαστή της. «Μπαίνω μέσα στο διαμέρισμά του και ξεκίνησα την εργασία και τότε έγινε η επίθεση. Με τράβηξε, με χτύπησε για να γίνει με το ζόρι βιασμός. Αντιστάθηκα, με χτύπησε με μανία και μετά με πέταξε έξω από το σπίτι».

Έπειτα, η ίδια λέει στο newsit.gr, ότι «με το που κατέβηκα από το σπίτι, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και ήρθαν αμέσως. Από την αστυνομία, πήραν το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο ήρθε μέσα σε δυο με τρία λεπτά». Και συμπληρώνει ότι «εκτός από τα ράμματα, μου έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να δουν αν είμαι καλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με φρόντισαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Βγήκα από το νοσοκομείο προχθές, την ίδια μέρα. Τώρα είμαι σπίτι μου».

Όσον αφορά στον 53χρονο δράστη, η γυναίκα αναφέρει στο newsit.gr ότι τον γνώριζε, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά και μετά από αυτό το άγριο περιστατικό ελπίζει να μπει φυλακή: «Αυτόν τον έβαλαν κατευθείαν μέσα. Τον είδα με χειροπέδες και να τον βάζουν μέσα στο περιπολικό. Ελπίζω να μπει μέσα στην φυλακή. Όταν βγήκε και ήταν με τις χειροπέδες δεν αντιστάθηκε, ούτε με έβρισε, ούτε μου είπε κάτι ευτυχώς».

Μάλιστα μας αναφέρει ότι προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό από την μητέρα της: «Δεν το έχω αποκαλύψει στην μητέρα μου και ελπίζω να μείνει έτσι. Είναι 75 χρόνων. Οι μανάδες πάντα πονάνε και έχει κάνει πρόσφατα ένα βαρύ χειρουργείο και δεν θέλω να την στεναχωρήσω».

Το 53χρονο θύμα, μιλώντας στο newsit.gr για το πώς αντιμετώπισε την κατάσταση αναφέρει «είμαι τσαμπουκάς, δεν μασάω. Τον ήξερα από την γειτονιά μου. Ζούμε σε περίεργες εποχές. Εκεί που έχουμε φτάσει αναγκάζομαι να δουλεύω και άλλες δουλειές».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα μέσω του newsit.gr, λέγοντας «να μην διστάζουν οι κοπέλες να βγάζουν τα πράγματα στη φόρα, να μην φοβούνται, θέλει τσαμπουκά».

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη – Η Τρίτη η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας

«Θα έχουμε σκόνη για ακόμα 2 ημέρες. Την Τρίτη φαίνεται να έρχεται αρκετή ποσότητα σκόνης και θα είναι η θερμότερη μέρα», αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος «και αύριο πάλι (Δευτέρα 20.05.2024) η σκόνη θα είναι στον ουρανό, όχι στην επιφάνεια, όπως και χθες Κυριακή. Αυτή η σκόνη, από το πρωί της Τετάρτης (22.05.2024) και από τα δυτικά της χώρας, θα φύγει».

Η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τελειώνει την Τετάρτη λόγω των ανέμων που έρχονται. «Ο μαΐστρος, που είναι βορειοδυτικός άνεμος και θα επικρατήσει την Τετάρτη, θα διώξει την σκόνη. Αύριο Δευτέρα περιμένουμε νοτιάδες στο Ιόνιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη θα φτάσουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα έχει βόρειους ανέμους και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τα 6 μποφόρ, με το βοριαδάκι να ανεβάζει την θερμοκρασία».

Η Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας. Θα είναι και ζεστή και με αφρικανική σκόνη. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, «η θερμοκρασία αύριο και μεθαύριο θα είναι υψηλή στη χώρα, υψηλότερες από τα κανονικά. Π.χ. Στην Αθήνα θα έχουμε 30-31 βαθμούς κελσίου. Στην δυτική Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη θα δούμε 33-34 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Κρήτη για τοπικούς λόγους μπορεί να δούμε κάποιες στιγμές και τους 35 βαθμούς Κελσίου».

Από την Τετάρτη, μας εξηγεί ότι «υποχωρεί ο υδράργυρος στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει και στην Αθήνα από Πέμπτη στους 28 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε ωραίες μέρες. Ορεινά ηπειρωτικά σε ορισμένα σημεία στα βουνά, πχ στην οροσειρά της Πίνδου μπορεί να βγάλει κάποιες μπόρες» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ