Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Ιουνίου

Το «πράσινο φως» στην προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της εκδήλωσης «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων «Cruise 2021» του γαλλικού οίκου Dior, έδωσαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ). Τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστοχώρο του οίκου DIOR.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Ε.Μ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: «Έκρηξη» περιστατικών τις ημέρες του Πάσχα – 752 καταγγελίες και 278 συλλήψεις

Έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Σε 66 θύματα χορηγήθηκε το panic button (η ειδική εφαρμογή, στο κινητό τους τηλέφωνο).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόνο μέσα σε μία εβδομάδα μέσα στο Πάσχα έγιναν 752 καταγγελίες στην Άμεση Δράση για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τους αστυνομικούς να διαχειρίζονται 488 περιπτώσεις.

Τελικά πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις.

Μάλιστα, σε 66 θύματα ενδοοικογενειακής βίας χορηγήθηκε το panic button.

Επίσης, 4 γυναίκες μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα και τη βία μεταξύ ανηλίκων, που, επίσης, αποτελεί μία μάστιγα της εποχής, σε όλη την επικράτεια έγιναν 6.782 έλεγχοι, 152 συλλήψεις και 193 παραβάσεις.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα – Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να βάζει φωτιά σε αυτοκίνητο

Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα προς Πέμπτη (09.05.24).

Οι εμπρησμοί καταγράφτηκαν στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά τέσσερα περιστατικά αντιμετώπισε η Πυροσβεστική τα ξημερώματα, όποτε και ξέσπασε πυρκαγιά σε τρία αυτοκίνητα και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο που έφερε η ΕΡΤ στο φως της δημοσιότητας καταγράφει τη στιγμή που ο εμπρηστής βάζει τη φωτιά.

Ο δράστης αφήνει ένα στουπί κάτω από τη ρόδα αυτοκινήτου, του βάζει φωτιά και στη συνέχεια γίνεται καπνός.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d14udd28t0rl

Το αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες, με τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθούν έντρομοι από τον εκκωφαντικό ήχο των εκρήξεων τις περιουσίες τους να καίγονται.

Δεν υπήρξε πάντως κανένας τραυματισμός.

Τα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 02:57 μέχρι 03:30. Από την οδό Τζελίλη που οδηγεί στα Λουτρά Λαγκαδά μέχρι δίπλα από το Γυμνάσιο του Λαγκαδά.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Οι βροχές ξεκινούν από τα δυτικά, πιο έντονες τα ξημερώματα – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη, 5 περιοχές στο «στόχαστρο»

Ένα 48ωρο με βροχές, αφρικανική σκόνη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη (09.05.24), με τον καιρό να αλλάζει απότομα σε σχέση με την ηλιοφάνεια και τη ζέστη που επικρατούσαν τις ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να αρχίσει από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά του Ιονίου, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί για βροχές και επιστροφή της αφρικανικής σκόνης, τονίζοντας ωστόσο πως τα φαινόμενα δεν θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Στην Αττική, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ήπιες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «ο καιρός θα είναι πιο βαρύς προς το απόγευμα και βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και περιοχές που βρέχονται από το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο».

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από το Σάββατο, όποτε και θα εμφανιστούν βοριάδες, ωστόσο η αφρικανική σκόνη θα είναι εντονότερη την ίδια ημέρα Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη (16.05.24) «έρχονται» θερμές αέριες μάζες, που θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για έντονες καταιγίδες τα ξημερώματα προς Παρασκευή (10.05.24) σε πέντε περιοχές.

«Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνοδεύει από χάρτη που καταγράφει την πορεία των φαινομένων.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid033Njm2AFSxfHK16PEhoRFbRty8wBSee8raRiGt8pUKAmEUmzn4GbjsmS8ckMMQPpCl%26id%3D760859466&show_text=true&width=500&is_preview=true

Για την αφρικανική σκονή ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι « την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι «η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02GodG63ZMN8xWTU5g1tZp7S6DRPK7S1RYUFgTB2jNux2c5kCwk4UVtnPV8hzpTe11l%26id%3D760859466&show_text=true&width=500&is_preview=true

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ