Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Σταμάτα: Εμπρηστής ντυμένος πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια – Καταγγελία από αντιδήμαρχο Διονύσου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα και σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. 

Η φωτιά στην Σταμάτα είναι χωρίς ενεργές εστίες, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, συγκλονίζει η καταγγελία αντιδημάρχου στον Διόνυσο, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εμπρηστή ντυμένο ως πυροσβέστη την ώρα που ξεσπούσε η φωτιά.

Η μεγάλη φωτιά έχει κάψει περίπου τέσσερα στρέμματα γης και έχει καταστρέψει τουλάχιστον δύο σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, που μίλησε στο OPEN υπήρξε καταγγελία για άνθρωπο που είχε ντυθεί πυροσβέστης και πετούσε γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστη πετούσε γκαζάκια» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διονύσου.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά άκουσαν πολλές εκρήξεις. 

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: Θρίλερ και μάχη με το χρόνο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια που έκανε γυναίκα

Η Σκιάθος συζητάει τα όσα έγιναν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε γυναίκα με χάπια. Δόθηκε αγώνας για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι προσπάθειες απέδωσαν.

Η Σκιάθος περιμένει την επιστροφή της γυναίκας, που έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και πλέον οι γιατροί εκτιμούν πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Θα παραμένει για νοσηλεία τουλάχιστον για ακόμα μία μέρα, περισσότερο ευτυχώς για προληπτικούς λόγους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 36χρονη γυναίκα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, με χάπια. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί ενημέρωσαν αμέσως το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, διότι έπρεπε να μεταφερθεί στον Βόλο.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου. Εκεί ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τη μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Ιατρικές πηγές που επικαλείται το taxydromos.gr, ανέφεραν πως η 36χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της και εισηγηθούν σχετικά οι γιατροί, θα επιστρέψει στο σπίτι της στο νησί, κοντά στην οικογένειά της.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχικό: Οι κάμερες «δείχνουν» το δρομολόγιο του δολοφόνου – Στο μικροσκόπιο οι υποθέσεις του Παναγιώτη Στάθη

Δεκαοκτώ κάμερες πολλές από τις οποίες υψηλής ευκρίνειας, τουλάχιστον οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του τριγώνου Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, ιδιαίτερα υψηλή κυκλοφορία και κίνηση οχημάτων λόγω της ώρας. Μέσα σε αυτό το «περιβάλλον» έδρασε, ο εκτελεστής του τοπογράφου της Μυκόνου, χωρίς μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να έχουν εντοπίσει το παραμικρό λάθος του.

Ο εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό με τα μαύρα ρούχα και το λευκό κράνος, έφθασε και έφυγε από το σημείο που δολοφόνησε τον 54χρονο αθόρυβα, ενώ χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα για να «πάρει» τη ζωή του Παναγιώτη Στάθη και να εξαφανισθεί. 

Ίσως και να πρόκειται για τον διαβόητο δολοφόνο που οι φήμες στο «νησί των ανέμων» λένε πως έψαχνε τους τελευταίους μήνες ισχυρός «παίκτης» της περιοχής, χωρίς όμως να ψιθυριστεί καν ποιος ήταν ο πιθανός στόχος. Οι έρευνες των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών, κινούνται σε δυο άξονες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον φυσικό αυτουργό. Εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως το δρομολόγιο άφιξης τόσο στο σημείο της δολοφονίας, όσο και της αναχώρησης από αυτό, καθώς υπάρχουν δεκάδες κάμερες κατά μήκος των δρόμων και οι πρώτες εικόνες δείχνουν αυτό.

Όμως από ό,τι φαίνεται, το σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί ο πιστολέρο έδρασε μόνος του χωρίς να χρησιμοποιήσει οδηγό, όπως γίνεται στις «επιχειρήσεις» εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για «μοναχικό λύκο» που ενδεχομένως ήρθε από το εξωτερικό, χτύπησε και εξαφανίστηκε, με βασικό χαρακτηριστικό την ακρίβεια στις κινήσεις.

Είναι δεδομένο, ότι ο «ψυχρόαιμος» εκτελεστής διαθέτει σταθερό χέρι, καθώς όλες οι βολές πέρασαν από μια τρύπα στο τζάμι με περίμετρο λίγων εκατοστών, ενώ εκτιμάται ότι έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες με το 9αρι πιστόλι, αλλάζοντας και γεμιστήρα γιατί τα τζάμια της BMW, ήταν φιμέ και δεν έβλεπε τον στόχο του.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο εντολέας, βρίσκεται σε αυτό που λέμε «μαφία της Μυκόνου». Μάλιστα, κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στη Μύκονο για να πάρει καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση. 

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν η δολοφονία αποτελεί την κορύφωση ενός πενταετούς πολέμου σε βάρος του 54χρονου μεγαλοτοπογράφου με ξυλοδαρμούς, απειλές και ηχηρά μηνύματα ή πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, άσχετο με το παρελθόν.

Η σύζυγος του θύματος είπε στους αστυνομικούς προφορικά ότι ο άνδρας της και πατέρας των δυο παιδιών της δεν δεχόταν απειλές, δεν είχε εχθρούς και δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι ήθελαν νεκρό τον άνδρα της. Η χήρα του τοπογράφου έχει κληθεί για κατάθεση.

Την τελευταία πενταετία, ο Παναγιώτης Στάθης, είχε αναλάβει εκατοντάδες υποθέσεις σε Μύκονο, Πάρο, Ίο και Αντίπαρο, όμως σε πρώτη φάση η έρευνα επικεντρώνεται σε 10-15 υποθέσεις όπου υπήρξαν δικαστικές διαμάχες, αντιδράσεις και προστριβές μεταξύ των εμπλεκομένων.

Εκεί ίσως κρύβεται και το μυστικό της δολοφονίας που αναζητούν οι αστυνομικοί.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Eπιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Συστάσεις της ΠΠ προς τους πολίτες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-07-24/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

Παράλληλα η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής τίθεται σε εφαρμογή τo επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

– Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

– Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

– Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

– Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

– Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

– Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

– Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

– Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

– Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

– Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

– Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

– Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

– Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

– Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ