Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Τα δύο βίντεο που οδήγησαν στη σύλληψη του 37χρονου – Καρέ καρέ οι κινήσεις του

Το οπτικό υλικό από δύο διαφορετικές κάμερες ασφαλείας στον κεντρικό δρόμο του χωρίου Μυρτιάς στην Ηλεία, όπου διέμενε η 11χρονη Βασιλικής, ξεκλείδωσε τις έρευνες των αστυνομικών αρχών και τους έδειξε τον δράστη της δολοφονίας στο πρόσωπο του 37χρονου θείου της παρουσιάζει το newsit.gr.

Από τη στιγμή που η ανήλικη χάθηκε από προσώπου γης, καθώς έφυγε από σπίτι της στην Ηλεία γύρω στις εννέα το βράδυ της περασμένης Κυριακής και δεν επέστρεψε, οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές, ενώ εκδόθηκε κι amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Κανείς δεν περίμενε ότι το παιδί είχε πέσει θύμα δολοφονίας. 

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου Ηλείας ξεκίνησαν να «χτενίζουν» το χωριό Μυρτιά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, προκείμενου να συγκεντρώσουν μαρτυρίες και στοιχεία. Μίλησαν με κατοίκους για το εάν είδαν το μικρό κοριτσάκι αργά το βράδυ τη 9ης Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, παρακολούθησαν τις εικόνες που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας από σπίτια και καταστήματα στο χωρίο Μυρτιά.

Το υλικό που συγκέντρωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. γρήγορα τους «έδειξε» το βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Βασιλικής. Σε δύο κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο της Μυρτιάς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το σπίτι της 11χρονης, οι αστυνομικοί αντίκρυσαν το κοριτσάκι, αλλά και το αυτοκίνητο του 37χρονου θείου της.

https://youtube.com/watch?v=7RFodLi53eU%3Ffeature%3Doembed

Η πρώτη κάμερα έχει συλλάβει το αδικοχαμένο κοριτσάκι να βρίσκεται σε μια διασταύρωση κι να περνάει από μπροστά της το μαύρο αυτοκίνητου του μετέπειτα δολοφόνου της. Στο υλικό από τη δεύτερη κάμερα αποτυπώνεται και πάλι το αυτοκίνητο του 37χρονου και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η 11χρονη να τρέχει προς την κατεύθυνση, που κινούνταν το όχημα του θείου της.

Η ώρα, που έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του κοριτσιού και του αυτοκινήτου του θείου της, είναι περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που έφυγε η 11χρονη από το σπίτι.

Σήμερα ο 37χρονος, που ομολόγησε στους αστυνομικούς την αποτρόπαια πράξη του, θα οδηγηθεί ενώπιον στον εισαγγελέα.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινέλλα: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» φέρεται να είπε με χιούμορ στην κόρη της, μέσα από την εντατική

Η Μαρινέλλα παραμένει στην εντατική, με την κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της 86χρονης ερμηνεύτριας.

Την ώρα που η Μαρινέλλα δίνει μάχη ζωής στην εντατική του νοσοκομείου Υγεία, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στο Ηρώδειο, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, δείχνουν πως η 86χρονη παραμένει αισιόδοξη. Όπως φαίνεται δεν έχει χάσει το χιούμορ που την χαρακτήριζε πάντα. Πιστεύει ότι θα επανέλθει και ζητάει με τον τρόπο της, από την κόρη και τους στενούς συγγενείς της, να κάνουν κουράγιο μέχρι να πάρει η ίδια το πολυπόθητο εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, ήταν από τις πρώτες στιγμές στο πλευρό της και την είδε πολλές φορές καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (26-09-2024).

Το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε μία μεγάλη αποκάλυψη στο «Πρωινό». Όπως γνωστοποίησε, η Μαρινέλλα μίλησε στην κόρη της μέσα από την εντατική, λέγοντάς της με χιούμορ: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

Τα επόμενα 24ωρα πάντως παραμένουν εξίσου κρίσιμα για την Μαρινέλλα. Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα υποχωρήσει το αιμάτωμα στον εγκέφαλο και η μεγάλη τραγουδίστρια θα αποφύγει το χειρουργείο.

Το πρώτο επικίνδυνο 24ώρο πέρασε και πλέον όλοι αναμένουν για την καλύτερη δυνατή έκβαση. Μάλιστα, στα θετικά νέα είναι ότι η Μαρινέλλα παρά το γεγονός ότι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένη και ανταποκρίνεται στην ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

NEWSIT

«Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» φέρεται να είπε με χιούμορ η Μαρινέλλα στην κόρη της, μέσα από τη ΜΕΘ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ερμιόνη: Προφυλακιστέος ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος

Μια σπάνια για τα ελληνικά χρονικά απόφαση ελήφθη για την επίθεση με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, καθώς ο 17χρονος που φέρεται να κρατούσε το αιχμηρό αντικείμενο προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 17χρονος, μετά την απολογία του για την επίθεση σε 12χρονο με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, οδηγήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας, ενώ ο δεύτερος 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται ότι την ώρα του διαλείμματος απείλησαν και ξύρισαν με φαλτσέτα έναν 12χρονο και του πήραν το χαρτζιλίκι που είχε πάνω του.

Ο 17χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, γιατί θεωρήθηκε ότι είχε “ηγετικό ρόλο” στην υπόθεση.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς των ανήλικων συλληφθέντων, 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

NEWSIT

Προφυλακιστέος ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο στην Ερμιόνη – Σπάνια απόφαση

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Λαύριο: Το προφίλ των 4 ληστών της χρηματαποστολής – Το επαγγελματικό χτύπημα, η πληροφόρηση και τα «καθαρά» χρήματα

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, η ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο χθες Παρασκευή (27.9.24), δεν ήταν μια τυχαία δουλειά από μια συμμορία που «χτυπούσε» ψιλικατζιδικα και σούπερ μάρκετ.

Οι δράστες, έψαξαν, «ρώτησαν» και έμαθαν απίστευτες λεπτομέρειες πριν «κλειδώσουν» τον στόχο τους και να στήσουν το χτύπημα στο Λαύριο. Στοιχεία που χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και ειδικές γνώσεις για να αποκτήθουν. Σε τρία από αυτά στέκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν να λύσουν το μυστήριο της αρπαγής του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμενη εταιρία σεκιουριτι δεν τηρούσε αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Πώς γνώριζαν οι ληστές ότι τα χρήματα που μεταφέρουν δεν τα τοποθετούν σε ειδικές κασετίνες ασφάλειας, αλλά τα βάζουν σε απλούς σάκους; Γιατί αν τα μετέφεραν σε κασετίνες θα υπήρχε σύστημα αντίδρασης με μπογιά που θα κατέστρεφε τα χαρτονόμισμα τα αν κάποιες προσπαθούσε να τις παραβιάσει.

Επίσης γνώριζαν ότι τα χρήματα είναι «φρέσκα» από τα ταμεία καταστημάτων και συνεπώς «καθαρά». Άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού τους όταν θα ρίξουν στην αγορά όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα λεφτά από τα λύτρα απαγωγών που είναι προσημειωμένα και άμεσα εντοπίζονται. Επίσης το όχημα είχε μια ελαφριά  θωράκιση και δεν ήταν τα βαριά φορτηγά  που χρησιμοποιούνται σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος είχαν εικόνα για το δρομολόγιο της συγκεκριμένης χρηματαποστολης. Θα περνούσε από πολλές επιχειρήσεις για να μαζέψει ρευστό πριν φτάσει στο πολυκαταστημα του Λαυρίου.

Πώς τα γνώριζαν όλα αυτά οι ληστές με τα καλαζνικοφ; Είχαν κάποια πληροφόρηση από άτομο που γνωριζε όλες αυτές τις λεπτομέρειες; Μέσα από καταθέσεις που παίρνουν οι αστυνομικοί από στελέχη και υπαλλήλους της εταιρίας προσπαθούν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο δεδομένο που προβληματίζει τους αναλυτές είναι η στρατιωτικού τύπου συμπεριφορά των 4 ληστών. Έδρασαν με προσεκτικές κινήσεις, δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους  και χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος να ολοκληρώσουν το χτύπημα χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο. Ακόμα και το  αυτοκίνητο μάρκας Civic που χρησιμοποίησαν δεν το άφησαν πίσω τους στα χέρια των αστυνομικών αλλά το εξαφάνισαν σε πολύ σύντομο χρόνο.

Το προφίλ των δραστών

Ποιοι λοιπόν είναι οι ληστές με τις λευκές φόρμες και τις μάσκες; Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από τα προφίλ σεσημασμένων κακοποιών να εντοπίσουν κοινά στοιχεία με τους δράστες.

Εκτιμούν πως είναι σεσημασμένοι με πρόσβαση με κυκλώματα διακίνησης όπλων, σκληροί και κυρίως εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Θεωρούν ότι ετοίμαζαν καιρό τη δουλειά και πιθανότατα έκαναν πολλές φορές πρόβα τον τρόπο δράσης τους.

NEWSIT

Το προφίλ των 4 ληστών της χρηματαποστολής στο Λαύριο – Το επαγγελματικό χτύπημα, η πληροφόρηση και τα «καθαρά» χρήματα

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ