Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Κλειστά σχολεία, συστάσεις και μέτρα – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» με 43 βαθμούς Κελσίου

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται όλη η χώρα ενώ από το πρωί η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και με ραγδαίους ρυθμούς. Μέχρι την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα καταγραφούν τις επόμενες ώρες λόγω του καύσωνα. Αξίζει να σημειωθεί, πως από νωρίς το πρωί η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ για το δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής, συστήνεται η εφαρμογή τηλεργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1wzcnce0ey1

Κλειστά σχολεία

Χαλκίδα

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.
Μαντούδι

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Ερέτρια

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Μετεώρων

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Δήμος Κορινθίων

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο δήμο Κορινθίων, όπως προκύπτει από απόφαση του δημάρχου.

Νάουσα

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν την Τρίτη, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα. Την σχετική απόφαση πήρε ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης.

Σέρρες

Ο δήμος Σιντικής αποφάσισε τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μέχρι τις 13:15.

Μαρκόπουλο

Μέχρι τις 11:30 π.μ. θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στο Μαρκόπουλο, όπως γνωστοποίησε ο δήμος. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1wxacwrakw9

Τι θα γίνει με τα σχολεία της Αττικής

Στην εγκύκλιο που δημοσίευσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο συστήνει λόγω του καύσωνα, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που έχουν στην ευθύνη τους σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές, όπως Αττική, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, όπου με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται ένταση των φαινομένων, καλούνται να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Δήμους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την ενδεχόμενη λήψη απόφασης από Δημάρχους για κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

https://embed.windy.com/embed.html?type=map&location=coordinates&metricRain=default&metricTemp=default&metricWind=default&zoom=5&overlay=temp&product=ecmwf&level=surface&lat=38.068&lon=23.769

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Τρίτη αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης είναι πιθανόν να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

3. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου, νωρίτερα μάλιστα από κάθε άλλη χρονιά. Γενικά, άνοδος σημειώθηκε στο 38% των τμημάτων, με το υπολοιπόμενο 62% των τμημάτων να έχει καταγράψει πτώση.

 

Τα ποσοστά επιτυχίας

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 73.161 (61.985 ΓΕΛ και 11.176 ΕΠΑΛ) και συνολικά, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

 

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΓΕΛ ανήλθε στο 69,7% και το αντίστοιχο ποσοστό των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο 37,61%.

 

Οι top και bottom 5 σχολές

 

Την υψηλότερη βάση εισαγωγής για το 2024 είχε και φέτος, όπως και πέρυσι, η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με 19.335 μόρια, παρά την πτώση της βάσης κατά 615 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Γενικότερα, στην πρώτη πεντάδα των τμημάτων με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής συναντώνται δύο τμήματα Αρχιτεκτονικής και ένα Ιατρικής.

 

Πιο αναλυτικά, τα τμήματα με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής είναι τα εξής:

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα, με βάση εισαγωγής τα 19.335 μόρια.

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, με βάση εισαγωγής τα 18.895 μόρια.

Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με βάση εισαγωγής τα 18.775 μόρια.

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με βάση εισαγωγής τα 18.554 μόρια.

Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βάση εισαγωγής τα 18.550 μόρια.

 

Από την άλλη, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής που κατεγράφη αυτή τη χρονιά ήταν τα 6.860 μόρια του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ‘Αμφισσα.

Αναλυτικότερα τα πέντε τμήματα με τις χαμηλότερες βάσεις για φέτος είναι:

Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (‘Αμφισσα), με βάση εισαγωγής τα 6.860 μόρια.

Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά), με βάση εισαγωγής τα 7.415 μόρια.

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), με βάση εισαγωγής τα 7.550 μόρια

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με βάση εισαγωγής τα 7.570 μόρια.

Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, με βάση εισαγωγής τα 7.830 μόρια.

 

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές

 

Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τις περισσότερες από τις περιζήτητες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, οι νομικές σχολές κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 100 μορίων (Νομική Αθηνών) έως 325 μορίων (Νομική Κομοτηνής – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), ενώ πτώση κατέγραψαν και τα τμήματα Ψυχολογίας, της τάξεως των 180 έως 250 μορίων, με εξαίρεση το τμήμα Ψυχολόγων ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη, που κατέγραψε πτώση 610 μορίων.

 

Οι Ιατρικές σχολές επίσης κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 225 έως 325 μορίων.

 

Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις και στις περισσότερες Πολυτεχνικές σχολές, πτώσεις που κινήθηκαν μέχρι και τα 400-700 μόρια.

 

Ίδια, πτωτική, εικόνα και τα περισσότερα τμήματα Πληροφορικής, της τάξεως των 225 έως 740 μορίων. Ειδικά το τμήμα πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία κατέγραψε πτώση της τάξεως των 1.425 μορίων. Στον αντίποδα, το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά κατέγραψε άνοδο της τάξεως των 1.280 μορίων.

 

Ανάμεικτη είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τις Οικονομικές σχολές, με τις βάσεις εισαγωγής να κυμαίνονται είτε πτωτικά από 75 μόρια (Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο) έως 550 μόρια (Οικονομικής Επιστήμης – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), είτε ανοδικά, από 40 μόρια (Οικονομικών Επιστημών Ρεθύμνου – Πανεπιστήμιο Κρήτης) έως 955 (Οικονομικών Επιστημών Καστοριάς – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

 

Μεγαλύτερη άνοδος και μεγαλύτερη πτώση

 

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Αθήνας. Πιο αναλυτικά, η πρώτη πεντάδα τμημάτων με τη μεγαλύτερη άνοδο έχει ως εξής:

Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, βάση εισαγωγής: 14.310, αύξηση κατά 4.500 μόρια.

Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (‘Αρτα), βάση εισαγωγής: 15.250, αύξηση κατά 3.460 μόρια.

Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, βάση εισαγωγής: 14.510 μόρια, αύξηση κατά 3.380 μόρια.

Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τρίπολη), βάση εισαγωγής: 11.950 μόρια, αύξηση 1.680 μόρια.

Μηχανολόγων Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Ηράκλειο), βάση εισαγωγής: 11.395 μόρια, άνοδος 1.595 μόρια.

 

Στον αντίποδα, οι τρεις από τις πέντε σχολές που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση σε αριθμό μορίων είναι στρατιωτικές σχολές. Αναλυτικότερα:

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, βάση εισαγωγής: 13.155 μόρια, πτώση κατά 3.160 μόρια.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σώματα), βάση εισαγωγής 12.415 μόρια, πτώση κατά 3.140 μόρια.

Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα), βάση εισαγωγής: 14.820 μόρια, πτώση κατά 2.900 μόρια.

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), βάση εισαγωγής: 11.080, πτώση κατά 2.620 μόρια.

Φιλολογίας ΑΠΘ, βάση εισαγωγής: 11.495 μόρια, πτώση κατά 2.499 μόρια.

 

Αθηνά Καστρινάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάδελφός της την βίαζε για χρόνια σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει 35χρονη

Την απόλυτη φρίκη ζούσε μια 35χρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών που κατήγγειλε ότι τη βίαζε συστηματικά συνάδελφός της στο γηροκομείο που εργαζόταν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν 8 ετών είχε βιαστεί από συγγενικό της πρόσωπο.

Το δράμα της γυναίκας δεν έχει τέλος, καθώς όταν αποκάλυψε τα όσα φρικτά βίωνε στην διευθύντρια του γηροκομείου την απέλυσαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso η γυναίκα διαγνώστηκε από ψυχιάτρους ως άτομο χωρίς βούληση, γεγονός που φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένας συνάδελφός της σε γηροκομείο της δυτικής Ελλάδας, κακοποιώντας τη σεξουαλικά στον κοινό χώρο εργασίας τους. Μάλιστα, δεν δίσταζε να την απειλεί πως θα κάνει το ίδιο και στα παιδιά της, στην περίπτωση που αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Η 35χρονη γυναίκα έχασε τη δουλειά της, ενώ η υπόθεση δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης.

«Εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια σε γηροκομείο επί επτά χρόνια. Μία νύχτα του Νοεμβρίου του 2022, λίγο πριν από τη λήξη της βάρδιας, ο συνάδελφός μου με βίασε, σε σημείο όπου δεν υπήρχε κανείς. Αισθανόμουν ζαλισμένη και είμαι σίγουρη πως μου είχε ρίξει στο ρόφημα κάποιο ηρεμιστικό ή άλλο φάρμακο. Όλο το βράδυ έκλαιγα κι έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς, με εκβιασμούς και εξαναγκασμούς. Προσπαθούσα να αποφεύγω τις βάρδιες μαζί του, αλλά, όταν με έβρισκε, με βίαζε ξανά και ξανά. Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα» ανέφερε μιλώντας στην «Espesso» η γυναίκα.

«Μου ζητούσε φωτογραφίες των παιδιών μου»

Η φρίκη δεν δεν είχε τέλος… «Παράλληλα μου ζητούσε φωτογραφίες δικές μου ή των παιδιών μου για να ικανοποιηθεί το κτήνος. Μου έκανε bullying και με απειλούσε για να μην αποκαλύψω σε κανέναν τίποτα. Ζούσα μία κόλαση, έκανα πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, φοβόμουν να πάω για δουλειά, δεν έβρισκα τη δύναμη να μιλήσω, αισθανόμουν ένα μεγάλο κενό. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ξύπνησαν μέσα μου το μεγάλο τραύμα από την παιδική μου ηλικία. Επρεπε να κάνω αυτά που έλεγε αυτό το διεστραμμένο τέρας».

Η γυναίκα είπε ότι μέσα από όσα φρικτά βίωνε στη δουλειά της έχασε τον εαυτό της, «παγιδεύτηκε» στην κατάθλιψη και αδυνατούσε να εκμυστηρευτεί στην οικογένειά της όσα συνέβαιναν. «Με βίασε συνολικά 15 φορές κατά τις νυχτερινές βάρδιες. Ώσπου τον Οκτώβριο του 2023 βρήκα τη δύναμη μέσω του ιερέα της ενορίας μου να μιλήσω στην προϊσταμένη του γηροκομείου όπου εργαζόμουν. Η μοναδική της έγνοια ήταν να το κουκουλώσει και μου είπε να μη δώσω συνέχεια, για να μη δυσφημιστεί η μονάδα. Εκείνος δεν τα παραδέχτηκε όλα, αντίθετα με απείλησε όταν με βρήκε μόνη μου ότι θα το πληρώσω αυτό που έκανα. Ακολούθησαν μαρτυρικές ημέρες γιατί με απειλούσε συνεχώς με μηνύματα και κλήσεις. Έτσι αποφάσισα δύο μήνες μετά να απευθυνθώ στην Αστυνομία, πράγμα που σύντομα έφτασε στα αυτιά του γηροκομείου, το οποίο με απέλυσε, χωρίς εξηγήσεις» υποστηρίζει η γυναίκα, σημειώνοντας πως εξετάστηκε από ψυχίατρο μετά την καταγγελία της, στον οποίο περιέγραψε με λεπτομέρεια όσα είχε περάσει στα χέρια του βιαστή της.

«Ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, συγκεντρώνει στοιχεία και βρίσκεται σε σημείο προανάκρισης, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα προχωρήσει η διαδικασία. Παίρνει χρόνο, μας είπαν, αλλά όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, έχουμε χαλάσει όλα μας τα χρήματα σε δικηγόρους και ψυχιάτρους» συμπληρώνει.

Πώς προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Ο σύζυγός της 35χρονης μιλάει για ένα μαρτύριο δίχως τέλος, ενώ φέρνει στη μνήμη του ένα σοκαριστικό συμβάν, κατά το οποίο η γυναίκα του πήγε να βάλει τέλος στη ζωή της! «Βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο με τα παιδιά μας, όταν ξαφνικά μου άρπαξε το τιμόνι από τα χέρια, με σκοπό να χάσω τον έλεγχο και να τρακάρουμε. Ευτυχώς κατάφερα να αποτρέψω την τραγωδία, όμως οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται με λόγια. Η σύζυγός μου άνοιξε την πόρτα, με σκοπό να πηδήξει από το αυτοκίνητο, όμως την κράτησα μέσα. Αμέσως ξέσπασε σε κλάματα, ενώ τα παιδιά -σε κατάσταση σοκ- προσπαθούσαν να συνέλθουν» αναφέρει ο άνδρας και τονίζει:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά προσπαθούμε να βγούμε από το σκοτάδι, αλλά δεν μπορούμε. Δυστυχώς, η τοπική μονάδα ψυχιάτρων δεν μπορεί να μας βοηθήσει και πλέον αδυνατούμε να υποστηρίξουμε ιδιώτες γιατρούς για όλη την οικογένεια, αφού τα έξοδα τρέχουν και η σύζυγός μου δεν εργάζεται. Σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή, με σκοπό να κάνουμε μία νέα αρχή, γιατί εδώ η γυναίκα μου είναι παγιδευμένη στις αναμνήσεις της. Φοβάται να κυκλοφορήσει στη σκέψη ότι μπορεί να δει τον βιαστή της. Είμαστε πάρα πολύ ταλαιπωρημένοι ψυχολογικά και δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα αντέξουμε».

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην «Espresso», η σύζυγός του είναι βαθιά πληγωμένη, λόγω και της κακοποίησης που υπέστη όταν ήταν παιδί. «Εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε ένα άτομο χωρίς βούληση και ο λόγος ήταν τα παιδικά τραύματα. Από φόβο δεν έβρισκε τη δύναμη να μιλήσει. Τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία, ο εισαγγελέας έχει την πλήρη δικογραφία στα χέρια του» κατέληξε ο σύζυγος. Στην «Espresso» μίλησε και η 14χρονη κόρη του ζευγαριού, που καθημερινά βλέπει τη μητέρα της να πολεμά με τις σκέψεις της. «Στενoχωριόμαστε πολύ που τη βλέπουμε έτσι. Εχει αλλάξει όλη μας η ζωή, είμαστε σε απελπιστική κατάσταση» δηλώνει το παιδί.

NEWSIT

Συνάδελφός της την βίαζε για χρόνια σε γηροκομείο στη Δυτική Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει 35χρονη

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκαδία: Στη φυλακή ο 41χρονος για τον θάνατο του 64χρονου, ελεύθερη η 34χρονη σύζυγός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος και ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 34χρονη σύζυγός του που κατηγορήθηκαν για την ανθρωποκτονία του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Η απολογία και των δυο ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/07/2024) και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με τον συνήγορο υπεράσπισης να δηλώνει πως ο 41χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 64χρονου στην Αρκαδία, θα υποβάλλει αίτημα αντικατάστασης καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Το τραγικό περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (21/07/2024) στο ορεινό χωριό Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία και στοίχισε τη ζωή σε ένα 64χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (21/07/2024) φέροντας ίχνη σωματικών βλαβών στο λαιμό και το κεφάλι.

Όπως έχει γίνει γνωστό το θύμα είχε έντονη λογομαχία με την 34χρονη και τον 41χρονο σύζυγό της, όταν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Άγιου Πέτρου, όπου ήταν καλεσμένοι σε βάφτιση, η γυναίκα δέχθηκε λεκτική παρενόχληση από το θύμα.

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι το θύμα προσπάθησε να εισέλθει βίαια στο αυτοκίνητό τους με το τρίχρονο παιδί τους να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και πως βρίσκονταν σε άμυνα.

Να σημειωθεί πως χθες (23/07/2024) ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής. Ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αναφέρει ότι είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 64χρονου και αναμένονται τα αποτελέσματα στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

NEWSIT

Στη φυλακή ο 41χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Αρκαδία, ελεύθερη η σύζυγός του

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ