Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μάικλ Μόσλεϊ: Δεν «δείχνει» έγκλημα η νεκροψία – Οι απαντήσεις για τον θάνατό του στις τοξικολογικές

Απροσδιόριστη είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας, η αιτία θανάτου του παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, καθώς η νεκροψία – νεκροτομή δεν κατάφερε να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας (10.6.2024) ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή της Ρόδου η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη. 

Από την νεκροψία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το newsit.gr. 

Οι πρώτες ενδείξεις απέκλειαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια μιας και το πτώμα του Μόσλεϊ, είχε εντοπιστεί ανάσκελα με το χέρι στο στήθος. Εικάζεται ότι περπατώντας σε συνθήκες καύσωνα ο Μόσλεϊ αισθάνθηκε αδιαθεσία πλησιάζοντας την παραλία.

Στάθηκε δίπλα στον φράχτη και ακούμπησε το πεζούλι προσπαθώντας να συνέλθει. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, ξάπλωσε στα βράχια και ξεψύχησε με το χέρι στο στήθος. 

Πλέον εικόνα γύρω από τα αίτια θανάτου του Μόσλεϊ αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές, που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη νεκροψία ο άτυχος παρουσιαστής πέθανε στην παραλία της Σύμης περίπου στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης (5.6.2024) περίπου δυόμιση ώρες, αφότου άφησε τη γυναίκα του στην παραλία στο Πέδι, για να κάνει – όπως αποδείχτηκε – τον τελευταίο περίπατο της ζωής του…

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι 3 εφοριακοί και ο λογιστής

Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16.10.2024) ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες του νησιού.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ, αλλά και εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα), αφέθηκαν οι άλλοι τρεις εφοριακοί (2 επόπτες και 1 ελεγκτής), καθώς και ο ιδιώτης λογιστής στην πολύκροτη υπόθεση της Κέρκυρας.

Οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων για το κύκλωμα ήταν μαραθώνια, αφού ξεπέρασαν συνολικά τις 15 ώρες, καθώς είχαν αρχίσει το πρωί της Τρίτης (15.10.2024) και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι επίορκοι εφοριακοί της Κέρκυρας κατηγορούνται για εκβιασμό και απειλές, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην εφορία για να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Στις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις εναντίον τους κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι ο ένας τα «έριχνε» στον άλλον.

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή Κέρκυρας μόνον ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που εκβίαζε επιχειρηματίες του νησιού.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε επανεξέταση όλων των υποθέσεων, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ήταν αδύνατον στον μόλις έναν χρόνο που υπηρετεί στην εφορία της Κέρκυρας να στήσει ένα τέτοιο κύκλωμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις.

Μάλιστα, ένας από τους πέντε κατηγορούμενους, είχε κατηγορηθεί – και αθωωθεί – για τα ίδια αδικήματα πριν από έναν χρόνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο κατηγορούμενος αυτός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα ότι «έκανε τα στραβά μάτια» σε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις, και είχε αθωωθεί.

Επιπλέον, θα γίνει έλεγχος στα πόστα που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν, για την τότε δράση τους.

Σχετικά με την τρέχουσα δράση του κυκλώματος, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις εκβιασμών από τον Μάϊο μέχρι και αρχές Οκτωβρίου.

Ειδικά ο υποδιευθυντής, είχε υπηρετήσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης στην περιοχή του Πειραιά, και ελέγχεται πια αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα.

NEWSIT

Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι 3 εφοριακοί και ο λογιστής

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Σπαρτιάτες»: Διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη για εξαπάτηση εκλογέων – Παρών ο Ηλ. Κασιδιάρης

Για τις 31 Οκτωβρίου διεκόπη από το Α’ Μονοµελές Εφετείο η δίκη των ένδεκα βουλευτών, εκλεγμένων το 2023 με το κόμμα «Σπαρτιάτες», καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη, παρόντα στο εδώλιο, για την υπόθεση της εξαπάτησης των εκλογέων.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούλιο από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και επαναπροσδιορίστηκε, μετά την αλλαγή αρμοδιοτήτων με βάση τον δικαστικό χάρτη, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου. Πλην των ένδεκα βουλευτών, αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, και του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ένας δικηγόρος.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη, περί πρακτικών μαφίας εντός του κόμματος και υπόγειες διαδρομές βουλευτών με τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη. Η εισαγγελέας, στο πόρισμα το οποίο κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δεκατριών, αναφέρεται σε παρασκηνιακή ηγεσία του Κασιδιάρη στο κόμμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ένδεκα βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, ο Κασιδιάρης για ηθική αυτουργία στο αδίκημα των βουλευτών και ο δικηγόρος, που φέρεται να εξυπηρετούσε την επικοινωνία των υποψηφίων με τον έγκλειστο, για συνέργεια.

Ο καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στον οποίο χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές, δήλωσε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να διεξαχθεί η δίκη. «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή του.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από κατηγορούμενους βουλευτές, λόγω συγκεκριμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, αίτημα που το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, δεν αποδέχθηκε ορίζοντας δικάσιμο για το τέλος του μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαρινέλλα βγήκε από τη ΜΕΘ

Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου νοσηλευόταν από τις 25.9.24 μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη η Μαρινέλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία» το πρωί της Τετάρτης (16.10.24).

Πλέον, η Μαρινέλλα μεταφέρεται από τη ΜΕΘ σε δωμάτιο νοσηλείας, καθώς η κατάσταση της υγείας της μετά το εγκεφαλικό βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) μετά από 21 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού επεισοδίου, μεταφέρεται σε δωμάτιο νοσηλείας για περαιτέρω νοσηλεία», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που υπογράφουν οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης, Ηλίας Ανδριανάκης, Κωνσταντίνος Σπέγγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιμάτωμα φαίνεται να έχει απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό και η βαριά αγωγή που λάμβανε δείχνει ότι αποδίδει καρπούς.

Σημειώνεται πως η αγαπημένη τραγουδίστρια μπορούσε από την πρώτη στιγμή να μιλήσει, γεγονός που γέμιζε αισιοδοξία τόσο τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και τα αγαπημένα της πρόσωπα, όσο και όσους αγωνιούσαν για την τύχη της.

Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η κόρη της Τζωρτίνα, η εγγονή της, καθώς και ο εγγονός της, που ήρθε από το εκτάκτως από το εξωτερικό.

NEWSIT

Η Μαρινέλλα βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο νοσηλείας – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ