Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και έστειλαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ένα 12χρονο παιδί

Τα αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν στο άτυχο παιδί, έξω από το σπίτι του. Ο Βόλος συζητάει την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του ανήλικου αγοριού, μετά την επιστροφή από το νοσοκομείο…

Τα αδέσποτα σκυλιά όρμησαν στο 12χρονο παιδί και το τραυμάτισαν. Για καλή τύχη του ανήλικου αγοριού, έτυχε να ακούσει τις φωνές ο πατέρας του, που έσπευσε για βοήθεια. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε σπίτι φοβισμένος. Όπως λέει η μητέρα του, σκέφτεται πλέον να βγει από το σπίτι. Με τα όσα έζησε να επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και τις επιθέσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Μήνυση κατά του δήμου Αλμυρού κατέθεσε χθες το απόγευμα (04-12-2023) στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού η οικογένεια ενός 12χρονου μαθητή, ο οποίος την Κυριακή το απόγευμα γλίτωσε τελευταία στιγμή από τα δόντια αδέσποτων σκύλων που του επιτέθηκαν, έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού του.

Ο 12χρονος μαθητής του δημοτικού βγήκε για να παίξει. Μόλις άνοιξε όμως την εξώπορτα του σπιτιού του, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Αλμυρού, βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα αδέσποτα, τα οποία του επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να του σκίζουν τη φόρμα, με το παιδί σε κατάσταση σοκ να κλαίει και να καλεί σε βοήθεια.

Για καλή του τύχη ο πατέρας του βρισκόταν στην αυλή. Αμέσως έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Απομάκρυνε τα αγριεμένα σκυλιά, πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Μαζί με τη σύζυγό του μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Είχε αμυχές στα πόδια και στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν τα αδέσποτα να τον δαγκώσουν. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο μικρούλης αναχώρησε με τους γονείς για το σπίτι του.

Το παιδί ακόμη και χθες Δευτέρα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο τρόμος έχει «φωλιάσει» στην ψυχούλα του, ανέφερε στο taxydromos.gr, η μητέρα του.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αλμυρού το πρόβλημα των αδέσποτων είναι ιδιαίτερα οξύ, με την απερχόμενη δημοτική αρχή, να έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο ζήτημα της διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος 68χρονου για σεξουαλική κακοποίηση της τετράχρονης εγγονής του

Την τετράχρονη εγγονή του κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένας 68χρονος, στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία που έκαναν οι γονείς της ανήλικης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, οι πράξεις τελέστηκαν εντός του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, διάστημα κατά το οποίο ο 68χρονος είχε αναλάβει τη φύλαξη της εγγονής του, τις ώρες που απουσίαζαν οι γονείς της.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανήλικη εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχολόγο. Εις βάρος του 68χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, κατάχρηση ανηλίκων και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο κι ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή 19χρονος φοιτητής για ληστείες – Καταδικάστηκαν άλλοι τρεις νεαροί

Στις φυλακές οδηγήθηκε 19χρονος φοιτητής, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 6.000 ευρώ. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, κρίνοντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της «άγουρης» συμμορίας.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμα τρεις νεαροί, δύο 19χρονοι κι ένας 20χρονος, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών, αντιστοίχως, αλλά σε αντίθεση με τον φοιτητή, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, ενόψει του Εφετείου, με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επτά ληστείες και μία σε απόπειρα που τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους με «στόχους» καφέ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως επίσης έξι κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες σε απόπειρα.

Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τούς χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο φοιτητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστείες τις οποίες τέλεσε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε κατσαβιδιού, στην απολογία του έκανε λόγο για «απερισκεψία και ανωριμότητα». «Κατάλαβα από νωρίς ότι έκανα βλακεία κι εκεί σταμάτησα. Μετά στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό», είπε, ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα.

Ανέφερε, δε, ότι τα πρωινά πήγαινε στο Πανεπιστήμιο και τα απογεύματα βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά, ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα ξόδευε και αγόραζε δώρα για τον αδελφό του. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς συνέλαβαν την ιδέα να προβούν σε αυτές τις πράξεις, ο ίδιος απάντησε: «από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να συνέδραμε τον φοιτητή στην τέλεση των ληστειών, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή δίκυκλη μηχανή κατά τη διαφυγή. Οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Στ.Τ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές στα Καλάβρυτα – Δεν υπάρχουν τραυματίες

Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (18.10.24) στα Καλάβρυτα.

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και ανετράπη κοντά στη Ροδέα, στα Καλάβρυτα.

Πληροφορίες του kalavrytanews αναφέρουν πως όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Καλάβρυτα έφτασαν άμεσα στο σημείο. Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων για προληπτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ατύχημα συνέβη όταν το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Καλάβρυτα, λίγο μετά την Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 6 μαθητές, εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα, συνολικά 15 άτομα.

Για τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται προανάκριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ