Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Λωρίδα της Γάζας: Καραβάνια Παλαιστινίων πήραν τον δρόμο της επιστροφής μετά την εκεχειρία

Η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τέθηκε σήμερα (24.11.23) σε εφαρμογή στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένεται το απόγευμα -περί τις 16:00- η απελευθέρωση των πρώτων 13 ομήρων, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται ανάπαυλα έπειτα από 49 ημέρες ανελέητου πολέμου.

Το Κατάρ, παράγοντας-κλειδί στις διαπραγματεύσεις στις οποίες μεσολάβησαν επίσης η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, εξασφάλισε προχθές τη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για τετραήμερη εκεχειρία, με δυνατότητα ανανέωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα αφεθούν ελεύθεροι περίπου 50 όμηροι -γυναίκες και παιδιά- και σε αντάλλαγμα θα αποφυλακιστούν κάπου 150 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι, επίσης γυναίκες και παιδιά.

Η εφαρμογή της «ανθρωπιστικής παύσης» των εχθροπραξιών αρχικά προβλεπόταν για χθες Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα.

Με το πρώτο φως, καθώς οι ακατάπαυστοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος κόπασαν, χιλιάδες άνθρωποι μάζευαν τα μπογαλάκια τους για να πάνε οικογενειακώς στα χωριά τους.

Ο Όμαρ Τζιμπρίν, 16 ετών, είχε καταφύγει, μαζί με άλλα οκτώ μέλη της οικογένειάς του, στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Περίπου ένα τέταρτο προτού τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, είχε ήδη βγει από το νοσοκομείο κι είχε πάρει προς τα ανατολικά, προς το χωριό του, μερικά χιλιόμετρα από τη Χαν Γιούνις: «Γυρίζω σπίτι», είπε.

Αλλά καθώς αυτοκίνητα, κάρα που σέρνουν γαϊδούρια, τουκ-τουκ άρχιζαν να κινούνται, φυλλάδια στα αραβικά που έριξε από τους αιθέρες ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, προειδοποιούσαν: «ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα».

«Το να επιστρέψετε στον βορρά είναι απαγορευμένο και επικίνδυνο», υπογραμμίζεται στα φυλλάδια αυτά, με τρία θαυμαστικά.

Ο στρατός του στρατού έχει χαρακτηρίσει το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου ζώνη επιχειρήσεων κι έχει διατάξει επανειλημμένα όλους τους αμάχους να φύγουν.

Περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες σε ισραηλινά χωριά γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε προηγούμενους πολέμους ανάμεσα σε ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και το Ισραήλ ήταν ως και συνηθισμένο να παραβιάζονται ανακωχές τα πρώτα λεπτά μετά την εφαρμογή τους.

Πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καμιά εκτόξευση ρουκετών από πλευράς μαχητών.

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν το φυλάκιο στη Ράφα, στα σύνορα με τον Αίγυπτο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου μια ως μιάμιση ώρα αφού τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, αναμένεται να περνούν περίπου 200 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια καθημερινά. Ακόμη, θα παραδίδονται 130.000 πετρελαίου ντίζελ.

Απελευθερώσεις «μυστικά»

Η Χαμάς επιβεβαίωσε την «πλήρη διακοπή των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» τις επόμενες τέσσερις ημέρες, περίοδο κατά την οποία θα απελευθερωθούν τουλάχιστον 50 όμηροι με αντάλλαγμα «τρεις παλαιστίνιους φυλακισμένους» για τον καθένα.

Πηγή προσκείμενη στις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας είπε ότι θα είναι παρούσα αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα για να εξασφαλίσει την «τήρηση του καταλόγου» των παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν.

Ενώ αξιωματούχοι των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας, συνοδευόμενοι από προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και αιγύπτιους πράκτορες, θα βρίσκονται στην «αιγυπτιακή αίθουσα» στη Ράφα για να υποδεχθούν ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι. Σχεδιάζεται να μεταφερθούν αεροπορικώς στην Αλ Αρίς και από εκεί στο Ισραήλ.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς δήλωσε ότι η απελευθέρωση των ομήρων θα γίνει υπό συνθήκες μυστικότητας και ότι στη Ράφα δεν θα επιτραπεί να βρίσκονται δημοσιογράφοι.

Οι ισραηλινές αρχές θα λαμβάνουν κάθε βράδυ κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφήνονται ελεύθεροι το επόμενο πρωί.

Η Μαγιάν Ζιν έμαθε χθες βράδυ πως οι δυο κόρες της δεν θα είναι ανάμεσα στους ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα. «Είναι απίστευτα δύσκολο για μένα», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter), ωστόσο πρόσθεσε πως είναι «ανακουφισμένη για τις άλλες οικογένειες».

Στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η Σαμίρα Ντουάγιατ ελπίζει πως θα αφήσουν ελεύθερο την κόρη της Σουρούκ, 26 ετών, καθώς έχει εκτίσει ήδη τη μισή ποινή από τα 16 χρόνια κάθειρξης που της επιβλήθηκαν: «κλαίω, γελάω, τρέμω… », είπε.

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα 300 Παλαιστινίων που είναι πιθανό να αφεθούν ελεύθεροι: περιλαμβάνει 33 γυναίκες και 267 νέους κάτω των 19. Ανάμεσά τους, 49 χαρακτηρίζονται μέλη της Χαμάς.

«Θέσαμε ως όρο ότι (…) οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται στις φυλακές θα απελευθερωθούν» κατά «αρχαιότητα», δηλαδή με βάση το πόσο καιρό κρατούνται, δήλωσε ο Μπασάμ Ναΐμ, στέλεχος της Χαμάς.

Επιστροφή στον πόλεμο;

Η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία να κηρυχθεί ανακωχή, βλέποντας το πρώτο βήμα προς πιο διαρκή αποκλιμάκωση της βίας.

Δηλώνοντας πως εργάζεται για «μακροπρόθεσμη πολιτική λύση αυτής της κρίσης», ο νέος επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε χθες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και σήμερα θα έχει συνομιλίες με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός έχουν διαμηνύσει πως θα «συνεχίσουν» τον πόλεμο για να «εξαλείψουν» τη Χαμάς αφού τερματιστεί η ανακωχή.

«Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε ως τη νίκη», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χερτσί Χαλεβί.

«Ο έλεγχος του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας είναι το πρώτο βήμα του μακρού πολέμου και προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες φάσεις», ανέφερε εξάλλου ο εκπρόσωπος του στρατού Ντανιέλ Χαγκαρί.

Από την άλλη, ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Ριάντ Μανσούρ, κάλεσε η ανακωχή να μην είναι «απλά μια παύση», να γίνει προσπάθεια να σημάνει το τέλος του πολέμου που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας σκοτώνοντας κάπου 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας άλλους 240 ομήρους, στην πιο πολύνεκρη επίθεση από ιδρύσεως εβραϊκού κράτους το 1948.

Στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία σφυροκοπεί ασταμάτητα ο ισραηλινός στρατός σε αντίποινα για την επίθεση, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση ορκίστηκε να «εξαλείψει» τη Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 14.800 άνθρωποι, ανάμεσά τους κάπου 6.150 παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει πελώρια καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση, τονίζει ο ΟΗΕ, καθώς έχει εκτοπιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου –1,7 εκατ. από τα 2,4 εκατ. κατοίκους του– και η βοήθεια διανέμεται με σταγονόμετρο.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις τονίζουν πως η βοήθεια που αναμένεται να μπει αυτές τις τέσσερις ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας δεν αρκεί και καλούν να κηρυχθεί πιο μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Piers Morgan έβγαλε «νοκ αουτ» τον ισραηλινό εκπρόσωπο για τους νεκρούς στη Γάζα

Ο Piers Morgan πέρασε τουλάχιστον πέντε λεπτά βάζοντας τον Avi Hyman σε δεινή θέση, αφού ο Ισραηλινός εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει πόσοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εισβάλλει στη Ράφα, τη νότια πόλη της Γάζας όπου 1,5 εκατομμύριο άμαχοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από την έναρξη του πολέμου.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν κάνει διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων στους αριθμούς του.

Εν τω μεταξύ, ο Avi Hyman δήλωσε ότι τουλάχιστον 14.000 μαχητές της Χαμάς έχουν “εξουδετερωθεί” – και στη συνέχεια αρνήθηκε να πει πόσοι ακριβώς άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Ο Μόργκαν διερωτήθηκε κατά τη συνέντευξη με τον εκπρόσωπο την περασμένη Τρίτη (08.05.2024): “Έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει. Γιατί δεν ξέρετε πόσους πολίτες έχετε σκοτώσει;”

“Προφανώς εστιάζουμε στο να κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς”, δήλωσε ο Χάιμαν.

Ο Μόργκαν απάντησε: “Αυτό υπονοεί ότι δίνετε μεγαλύτερη σημασία στη δολοφονία τρομοκρατών της Χαμάς από άποψη αριθμών  από ό,τι στους αθώους πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό, σίγουρα; Αν ξέρετε πόσους τρομοκράτες της Χαμάς έχετε σκοτώσει, πρέπει να ξέρετε πόσους πολίτες έχετε σκοτώσει; Διαφορετικά, δίνετε προτεραιότητα στις ζωές των τρομοκρατών έναντι των αθώων ανθρώπων”.

https://youtube.com/watch?v=QvGkKKemIDk%3Fstart%3D185%26feature%3Doembed

Ο Hyman απάντησε: “Πίερς, με όλο το σεβασμό, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, σε παρακαλώ. Δεν είπα ακριβώς 14.000, είπα περίπου 14.000, ενώ η Χαμάς θα βγει με ακριβείς αριθμούς”.

Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος ανέφερε πως είναι “μπερδεμένος” που το Ισραήλ δεν “κρατά λογαριασμό για τους νεκρούς… Κυριολεκτικά δεν έχετε ιδέα πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;”, πρόσθεσε ο Morgan, “συγγνώμη που σας πιέζω γι’ αυτό, αλλά είναι αρκετά εξαιρετικό. Είσαι επίσημος εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν έχεις ιδέα πόσους αμάχους έχεις σκοτώσει; Νόμιζα ότι μόλις μου είπατε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να μην σκοτώνετε αμάχους – αλλά πώς μπορείτε να το πείτε αυτό με βεβαιότητα;”

Ο Hyman απάντησε: “Δεν είναι ότι δεν ξέρω, δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να δώσω τις πληροφορίες. Δεν έχω τις πληροφορίες”, με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι αυτό ήταν “πλήρης ανοησία”.

Ο εκπρόσωπος απλώς κοίταξε τον Μόργκαν σιωπηλά, προτού επαναλάβει την καταδίωξη της Χαμάς από το Ισραήλ.

Πιέζοντας για άλλη μια φορά, ο Hyman είπε: “Όταν η σκόνη καθίσει, θα παρουσιάσουμε τους κατάλληλους αριθμούς. Η Χαμάς τρέχει στον Τύπο καθημερινά με ψευδή…”.

“Όταν η σκόνη κατακαθίσει, πολλοί άνθρωποι θα έχουν πεθάνει”, απάντησε ο Μόργκαν…

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Επιμένει η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Άκυρη η ορκωμοσία της λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Επιμένει στην επιλογή της η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να αποκαλεί τη χώρα της, όχι Βόρεια Μακεδονία, αλλά Μακεδονία, καθώς σε μια νέα ανάρτηση και θέλοντας να ευχαριστήσει την Σουηδία, αναφέρθηκε στο πρόσωπό της ως «Πρόεδρο της Μακεδονίας».

Σε ανάρτηση στο Twitter της σουηδικής πρεσβείας στη Βόρεια Μακεδονία με ευχές για τη νέα πρόεδρο, η Σιλιάνοφσκα απάντησε: «Σας ευχαριστώ για τα θερμά συγχαρητήρια. Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν πάντα έναν πιστό σύμμαχο στο πρόσωπο της Προέδρου της Μακεδονίας για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και των στόχων της ισότητας των φύλων».

Σημειώνεται πως έντονο διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή, κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθώς η ίδια αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Άμεση και αυστηρή ήταν η αντίδραση της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρόμοια ήταν και η ανάρτηση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έγραψε: «Προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1789646807259136421&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fvoreia-makedonia-epimenei-i-gkorntana-silianofska-akyri-i-orkomosia-tis-leei-o-ypourgos-dikaiosynis%2F4081536%2F&sessionId=230e7f81adc2949d5a88c2c415ee5d6bec9c0c94&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Ωστόσο, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Κρέναρ Λόγκα, εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις λέγοντας πως η ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα θα πρέπει να θεωρείται «άκυρη» μετά την επιλογή της να απορρίψει το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο δύο είναι τα ενδεχόμενα:

– είτε να υπάρξει επανάληψη της διαδικασίας

– είτε να αναλάβει χρέη προέδρου ο Γιόβαν Μιτρέφσκι, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKrenarLloga.ASh%2Fposts%2Fpfbid02QFmjawbxH9zujQasLbWWnAfMZkmpLbVEhhMK6k9groooqZ2be4eQBEDYiDb81tQal&show_text=true&width=500&is_preview=true

Η ανάρτηση του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρει πως: 

  • «Η έλλειψη σεβασμού στο συνταγματικό όνομα του κράτους καθιστά άκυρο τον όρκο της Σιλιάνοφσκα.
  • Ασέβεια προς το συνταγματικό όνομα του κράτους κάνει άκυρο τον όρκο της Σιλιάνοφσκα (ισχύει)».

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον μεγάλο τελικό

Λίγες ώρες μετά τον β’ ημιτελικό ανακοινώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι συμμετέχουσες χώρες στον μεγάλο τελικό της Eurovision, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Στην καθιερωμένη κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» στην 20ή.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό είναι η εξής:
1. Σουηδία
2. Ουκρανία
3. Γερμανία
4. Λουξεμβούργο
5. Ολλανδία
6. Ισραήλ
7. Λιθουανία
8. Ισπανία
9. Εσθονία
10. Ιρλανδία
11. Λετονία
12. Ελλάδα
13. Ηνωμένο Βασίλειο
14. Νορβηγία
15. Ιταλία
16. Σερβία
17. Φινλανδία
18. Πορτογαλία
19. Αρμενία
20. Κύπρος
21. Ελβετία
22. Σλοβενία
23. Κροατία
24. Γεωργία
25. Γαλλία
26. Αυστρία

https://www.instagram.com/p/C6xIRjaibOh/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=1350&rd=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr&rp=%2Flife%2Farticle%2F817626%2FEurovision-2024-I-seira-emfanisis-ton-26-choron-ston-megalo-telikorn#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1097426.400000006%7D

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ