Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Έτσι έφτασαν στα ίχνη του 61χρονου βιαστή και βασανιστή της 48χρονης οι αστυνομικοί

Θρίλερ στην Καλλιθέα με πρωταγωνιστή ένα 61χρονο που για πέντε ημέρες κρατούσε χωρίς φαγητό και νερό μια 48χρονη, που την βιάζε και την κακοποιούσε.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά  τηλεφώνημα του  πρώην συντρόφου της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο και αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Όλα άρχισαν όταν στις 01:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβησαν μετά από καταγγελία στην οδό Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα, για να ελέγξουν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας βρισκόταν γυναίκα που κρατείτο σε αυτό παρά την θέληση της.

Καθώς δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας, επικοινώνησαν με το άτομο που κάλεσε το κέντρο Άμεσης Δράσης και δήλωσε ότι βρίσκεται στη Χαλκίδα και η εν λόγω γυναίκα, ήταν πρώην σύντροφός στην Γερμανία. Ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά λίγη ώρα νωρίτερα και του είπε ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα ενός γνωστού της. Μη γνωρίζοντας ακριβώς τη διεύθυνση και από τα συμφραζόμενα κατάλαβε ότι η διεύθυνση ήταν η οδός Κολοκοτρώνη στη Καλλιθέα ενώ γνωστοποίησε στους αστυνομικούς τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο τον είχε καλέσει.

Είχε μέρες να φάει και να πιει

Αμέσως οι αστυνομικοί την κάλεσαν στο τηλέφωνο  και εκείνη τους δήλωσε ότι βρισκόταν σε διαμέρισμα την διεύθυνση του οποίου δεν γνώριζε και πως είχε μέρες να σιτιστεί και να πιει νερό. Με διαδοχικές κλήσεις προσπάθησαν να συλλέξουν από τη 48χρονη πληροφορίες που να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό της, πλην όμως η επικοινωνία ήταν δυσχερής λόγω κακής σύνδεσης, αλλά και δυσκολίας της παθούσας να μιλήσει.

Στις 04:30’ ώρα σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, η γυναίκα τους έδωσε να καταλάβουν ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο δράστης, τον οποίο ρωτούσε πού βρίσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή με αποτέλεσμα εκείνος να της απαντήσει ότι η διεύθυνση είναι Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Αστυνομικοί, χωρίς να έχουν διακόψει την τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα, μετέβησαν σε πολυκατοικία στην ανωτέρω διεύθυνση, χτύπησαν τα κουδούνια και με την ενεργοποίηση ενός εκ των κουδουνιών, άκουσαν ταυτόχρονα τον ήχο του από την τηλεφωνική συσκευή. Κατόπιν τούτου ανήλθαν στον 5ο όροφο, σε διαμέρισμα του οποίου ανήκε το κουδούνι, όπου στην πόρτα διαμερίσματος του ανέμενε ο δράστης, ο οποίος ερωτηθείς αν βρίσκεται μαζί του κάποια γυναίκα, απάντησε θετικά και τους επέτρεψε την είσοδο στο διαμέρισμα.

Την βρήκαν ημίγυμνη στο δωμάτιο

Εντός υπνοδωματίου ανευρέθη η 48χρονη ημίγυμνη, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και μία ανοιχτή ζακέτα, σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση και η οποία έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της και επικοινωνούσε με δυσκολία. Σε ερωτήσεις των αστυνομικών, η παθούσα ανάφερε ότι ο δράστης την κρατούσε παρά την θέλησή της στο διαμέρισμα, ενώ είχε στην κατοχή του και της απέκρυπτε τα έγγραφά της. Ερωτηθείς από τους αστυνομικούς σχετικά ο δράστης δήλωσε ότι τα είχε στο αυτοκίνητο του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία. Πράγματι στο όχημα βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών μία βαλίτσα της  στην οποία μεταξύ άλλων υπήρχαν το Διαβατήριό και η άδεια παραμονής της.

Η παθούσα ανέφερε ότι ο άνδρας την χτυπούσε στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα και την εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις για χρονικό διάστημα που δεν μπόρεσε να προσδιορίσει , πιθανόν διάρκειας τεσσάρων έως πέντε ημερών ενώ παράλληλα ανέφερε ότι είχε μέρες να φάει και να πιει νερό.  Στις ερωτήσεις των αστυνομικών ο δράστης απάντησε ότι είχε γνωρίσει την παθούσα από οικείο του πρόσωπο,  κάτοικο Χαλκίδας, ο οποίος προ τριμήνου του ζήτησε να την φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα σε κατοικία του στην περιοχή του Ωρωπού.

Με το πέρας αυτού, λόγω επικείμενου ταξιδιού του σε χώρα του εξωτερικού, τη μετέφερε σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας απόρων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χαλκίδα. Αργότερα, επειδή σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την παθούσα, του ανέφερε ότι επιθυμούσε να φύγει από την εν λόγω δομή φιλοξενίας , την παρέλαβε και την μετέφερε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας με σκοπό να την φιλοξενήσει για διάστημα μίας εβδομάδας. Κατά την διάρκεια αυτής, υπέδειξε διαφορετική συμπεριφορά απ’ ότι κατά την πρώτη περίοδο που την φιλοξένησε, αρνούταν να σιτιστεί ενώ παράλληλα κατανάλωνε μόνο αλκοόλ.

Δεν είχαν καμιά ερωτική επαφή

Αποκριθείς σε ερώτηση των αστυνομικών αν η σχέση τους ήταν μόνο φιλική, ανέφερε ότι δεν είχαν καμία ερωτική επαφή και πως ο λόγος που την φιλοξένησε εξ’ αρχής ήταν επειδή είχε υποχρέωση στον φίλο του, τον οποίο στη συνέχεια κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο για να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς.  Η παθούσα ανέφερε ότι διατηρούσε σχέση με τον άνδρα που αρχικά τηλεφώνησε στην Αστυνομία, με τον οποίο συζούσε για έξι χρόνια , χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές χρονικό διάστημα της σχέσης τους, έπειτα την φιλοξενούσε στην Αυλίδα και όταν δεν μπορούσε να την φιλοξενήσει άλλο, απευθύνθηκε σε έναν κοινό γνωστό ο οποίος μεσολάβησε ώστε να φιλοξενηθεί από τον δράστη. Ο 61χρονος την φιλοξένησε σε οικία του στην περιοχή του Ωρωπού και κατά την διάρκεια της παραμονής της την εξανάγκαζε σε ερωτική συνουσία.

Πριν ένα μήνα την μετέφερε στην Χαλκίδα, όπου την άφησε στα σκαλιά του Αγίου Δημητρίου και έφυγε, παίρνοντας μαζί του την βαλίτσα με τα έγγραφά της. Αφού παρέμεινε άστεγη στην Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν από την ανεύρεσή της από τους αστυνομικούς, ο δράστης την μετέφερε στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου με χρήση σωματικής βίας την εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις με τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ. Δεν κατέστη δυνατή λήψη κατάθεσης της παθούσας, καθώς έχριζε ιατρικής περίθαλψης και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Θριάσιο  όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία στην Παθολογική κλινική.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: «Ένα τεστάκι κάν’ το» – Που να εξεταστείτε δωρεάν και χωρίς ραντεβού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ και ο σύλλογος Θετική Φωνή διοργανώνουν μια σειρά από δράσεις, αλλά και δωρεάν εξέταση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint υπενθυμίζουν τη σημασία της τακτικής εξέτασης HIV με το σλόγκαν «Ένα τεστάκι κάν’ το».

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 14.00, το προσωπικό του Checkpoint θα βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ενημερώνοντας το κοινό για τον HIV και τη σεξουαλική υγεία, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά και παρέχοντας δωρεάν, ανώνυμες, εμπιστευτικές εξετάσεις HIV.

Παράλληλα, το Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) θα παραμείνει ανοιχτό από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 περιμένοντας το κοινό για εξετάσεις χωρίς ραντεβού.

Από την πλευρά του το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ, κατ’ εξαίρεση θα δέχεται το κοινό χωρίς ραντεβού και επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας του έως τις 17:00, προσφέροντας τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Δωρεάν, ανώνυμο και εμπιστευτικό έλεγχο με δοκιμασίες ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για HIV, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C, Σύφιλη, Χλαμύδια & Γονόρροια
  • Συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ
  • Ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας
  • Δωρεάν διάθεση προφυλακτικών στο κοινό
  • Εκπαίδευση στη σωστή χρήση προφυλακτικού

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ παρέχει Συμβουλευτική και Δωρεάν – Ανώνυμη Ανιχνευτική Εξέταση για Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 π.μ. -14.00, κατόπιν ραντεβού.

Χώρος παρεχόμενων υπηρεσιών: Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ, Πολυκλινική Αθηνών, Πειραιώς 3, Ομόνοια, τηλ. 2108813615, e-mail: sexualhealth@eody.gov.g

Κεντρική Εκδήλωση του ΕΟΔΥ για την 1η Δεκεμβρίου 2023

Κινητή Μονάδα Εξέτασης στην κεντρική πλατεία στο Γκάζι (Περσεφόνης και Βουτάδων) από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρες 17:00 έως 22:00, με σκοπό τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσο και τη δωρεάν εξέταση με rapid test για τον HIV και τα υπόλοιπα ΣΜΝ με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ.

Πηγή: iatropedia.gr

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: «Τον πυροβόλησε μόλις κατέβηκε από το μηχανάκι» περιγράφει γειτόνισσα του 56χρονου

Όλα τα κομμάτια του παζλ που θα τους βοηθήσουν στις έρευνές τους για τη δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών που εκτέλεσαν τον 56χρονο Αλβανό έξω από το σπίτι του χθες το βράδυ (30.11.2023), ψάχνουν να βρουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες έριξαν τρεις σφαίρες, καθώς τόσοι είναι και οι κάλυκες από όπλο 9 χιλιοστών που περισυνέλλεξαν και μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά τη δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο. 

Ο άντρας δέχτηκε την επίθεση, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του. Κατέβηκε από την μηχανή, έβγαλε το κράνος του και εκείνη την ώρα, όπως λένε γείτονες του στο newsit.gr, ένας άντρας τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση. Μία σφαίρα τον βρήκε στο στήθος και άλλη μία βρέθηκε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

Μία γειτόνισσα του 56χρονου αναφέρει στο newsit.gr: «Ήταν πεζός αυτός που τον πυροβόλησε. Ο άνθρωπος ήρθε, πάρκαρε την μηχανή του, έβγαλε το κράνος του και αυτός τον πυροβόλησε. Έφυγε και μια σφαίρα στον πρώτο όροφο».

Και συνεχίζει περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις σκηνές που ακολούθησαν αμέσως μετά τον πυροβολισμό του άντρα.

«Εκείνη την ώρα έβγαινε ένας ένοικος με το σκύλο του από την πολυκατοικία. Ο άνθρωπος χτυπημένος από τις σφαίρες βλέπει στην πόρτα τον γείτονα με τον σκύλο ο οποίος του άνοιξε την πόρτα και τον έβαλε μέσα στο κλιμακοστάσιο. Εκεί κάτω έπεσε. Εγώ την ώρα που έγινε το σκηνικό είχα τελειώσει και έκανα κάτι τελευταίες δουλειές και έρχεται τρέχοντας ένας γείτονας και μου λέει “καλά δεν έχετε ακούσει τίποτα; Πυροβόλησαν έναν άνθρωπο, τώρα εδώ είναι”. Βγήκα έξω και είδα έναν άνθρωπο κάτω. Τον είχαν βάλει στην είσοδο της πολυκατοικίας».

Όπως μας λέει η γειτόνισσα του 56χρονου άντρα «αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχε σταγόνα αίμα. Πρέπει να είναι αυτό το λεγόμενο τυφλό χτύπημα αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είμαι γιατρός. Ήμασταν από πάνω του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να το πάρουν οι τραυματιοφορείς και δεν είχε ούτε μία σταγόνα αίμα στο πουκάμισο του.

Ήταν πολύ ψηλός και σωματώδης. Το πουκάμισο του βέβαια είχε πολλά χρώματα και ενδεχομένως γι’αυτόν τον λόγο να μην φαινόταν το αίμα αλλά δεν φαινόταν κάτι ούτε στο μπουφάν του. Κάποια στιγμή τον είχαμε γυρίσει στο πλάι αλλά και ο ίδιος γύριζε, κουνιόταν. Κατέβηκε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας πήρε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Αμέσως ήρθε περιπολικό μετά ήρθαν οι μηχανές και συμβατικό της αστυνομίας του εγκληματολογικού μας είπαν μην πειράξετε τίποτα μετά έκλεισαν τον δρόμο και ψάχναμε τους κάλυκες».

Τα ΜΜΕ της Αλβανίας δημοσίευσαν και την φωτογραφία του 56χρονου άντρα που καταγόταν από την γειτονική χώρα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς το θύμα ήταν σεσημασμένος και εμπλεκόταν σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών και σε σύσταση συμμορίας.

*Η φωτογραφία του θύματος δημοσιεύτηκε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν μαθήτριες Γυμνασίου για ξυλοδαρμό 14χρονης – Τραβούσαν βίντεο ενώ την έδερναν

Μαθήτριες επιτέθηκαν και έδειραν 14χρονη κοπέλα στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Πέμπτης (30.11.2023).

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η μητέρα της 14χρονης από το Ηράκλειο κατήγγειλε στην Αστυνομία πως η κόρη της δέχτηκε επίθεση από τρεις μαθήτριες Γυμνασίου, 12 και 13 ετών σε πάρκο της πόλης, αφού είχαν επιστρέψει από σχολική εκδρομή.

Είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ των τεσσάρων κοριτσιών, και στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο από τα κορίτσια άρχισαν να την απειλούν, να τη βρίζουν και να την χτυπούν με τα χέρια στο κεφάλι, προκαλώντας της ελαφρές σωματικές βλάβες.

Η τρίτη ανήλικη μάλιστα βιντεοσκοπούσε τη σκηνή. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τόσο οι ανήλικες μαθήτριες όσο και οι γονείς τους και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ