Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ρευματοκλοπών και δικογραφία για 8 άτομα μετά από ελέγχους

Μπαράζ ρευματοκλοπών διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Αστυνομία, από κοινού με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, στην περιοχή των Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν οχτώ περιπτώσεις ρευματοκλοπής, με το συνολικό ύψος να ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ και να αφορά σε νοικοκυριά που «κατανάλωναν ρεύμα χωρίς να υπάρχει καταγραφή σε κάποιον μετρητή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ προσώπων (5 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών).

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Νέα σύλληψη για τη φονική συμπλοκή έξω από μπαρ

Ανάστατη η Μύκονος από την αιματηρή συμπλοκή έξω από μπαρ. 9 οι μέχρι στιγμής συλλήψεις για το επεισόδιο και τα μαχαιρώματα ανάμεσα σε Ινδούς και Πακιστανούς…

Ένας 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για τη φονική συμπλοκή στη Μύκονο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα, καθώς φέρεται να μαχαίρωσε ομοεθνή του, από το Πακιστάν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της φονικής επίθεσης με μαχαίρι, είναι σε εξέλιξη.

Αναφορικά με τους 8 συλληφθέντες, πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις πρόκειται να προφυλακιστούν καθώς στην κατοχή τριών εξ αυτών βρέθηκαν όπλα, ενώ ο τέταρτος φορούσε μία μπλούζα που έφερε ίχνη αίματος.

Η συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Ινδών σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου έξω από μπαρ της Μυκόνου. Στη φονική συμπλοκή συμμετείχαν τουλάχιστον 20 άτομα.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν τα αίτια και η αφορμή που οδήγησαν στο αιματηρό επεισόδιο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν διεξοδική έρευνα του χώρου.

Οι έρευνες για τη φονική συμπλοκή συνεχίζονται με την τοπική κοινωνία να ζητάει ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στη Μύκονο ενόψει του καλοκαιριού, όπου παραδοσιακά παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: Με μαφιόζικο τρόπο η αρπαγή των 4 παιδιών από τη μητέρα τους – «Έχω συνεργάτες θα σας πυροβολήσουν»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της αρπαγής των 4 παιδιών από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον το μεσημέρι της Τρίτης (14.05.2024).

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, η αρπαγή των τεσσάρων ανήλικων έγινε με μαφιόζικο τρόπο από τη μητέρα τους.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών για να προστατευτούν διότι κινδύνευαν.

«Με εισαγγελική εντολή είχαν πάρει τα παιδιά από τη μητέρα και μάλιστα μας είχαν ειδοποιήσει και τα πήγαμε σε χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον γιατί κινδύνευαν.

Ήρθε η μητέρα με ένα προγραμματισμένο ραντεβού να τα δει, άνοιξε με ένα αιχμηρό αντικείμενο το φράχτη και απείλησε τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Τους είπε ότι έχει συνεργάτες γύρω γύρω που μπορεί να τους πυροβολήσουν. Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά πληροφορία. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γιαννόπουλος.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d19xff9evp15

«Τα παιδιά ζούσαν στην καταστροφή»

Μιλώντας και στο newsit.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος πρόσθεσε… «Στις 31/5 μας ζητήθηκε από την εισαγγελέα να μεταφέρουμε τέσσερα παιδιά γιατί κινδύνευαν και πήγαν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα χώρο παιδικής προστασίας. Πολλοί λένε γιατί δεν υπάρχει φύλαξη αλλά δεν μπορείς έναν χώρο παιδικής προστασίας να το κάνεις φρούριο. Και στο “Χαμόγελο του Παιδιού” θα μπορούσε να συμβεί και σε οποιονδήποτε τέτοιο χώρο. Αν μπαίνει κάποιος αποφασισμένος να κάνει κάτι, θα το κάνει. Οι άνθρωποι που είναι εκεί, ακόμα και φύλακας να είναι δεν μπορούν να επιτεθούν. Ούτε μπορείς να έχεις φύλακες δίπλα στα παιδιά και να ζουν δίπλα σε περίεργο περιβάλλον. Τώρα έχουν αναλάβει οι αρχές και εμείς ενεργοποιούμε τον κόσμο για να βρεθούν τα παιδιά για να σωθούν από την καταστροφή, γιατί ζούσαν στην καταστροφή».

Αργά το βράδυ της Τρίτης ενεργοποιήθηκε Amber Alert μετά από εισαγγελική εντολή. Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη για τον εντοπισμό των τεσσάρων παιδιών και μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους. Οι έρευνες γίνονται στο Ίλιον, αλλά και στις γειτονικές περιοχές.

Πρόκειται για τους ανήλικους Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών.

Ο Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών έχει καστανά μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μαύρο τζιν και άσπρη μπλούζα. Έχει ύψος 1,10.

Ο Οδυσσέας Άρμπι, 4 ετών έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά. Φορούσε μαύρο παντελόνι φόρμας και μπλούζα κίτρινο με γκρι. Έχει ύψος ένα μέτρο.

Ο Γιώργος Άρμπι, 2 ετών έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε σκούρο παντελόνι και μπλούζα κίτρινη. Έχει ύψος ένα μέτρο περίπου.

Ο Κωνσταντίνος Άρμπι, 3 ετών μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, γκρι μπλούζα και έχει ύψος ένα μέτρο.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Από θαύμα γλίτωσε ο 5χρονος που ξέχασαν 7 ώρες σε σχολικό λεωφορείο – Τον έσωσε η ψυχραιμία του

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα μετά την εγκληματική αμέλεια του οδηγού και της συνοδού ενός σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν μέσα για ώρες έναν 5χρονο στην Κηφισιά.

Το παιδί έμεινε περίπου 7 ώρες μόνο του στο σχολικό λεωφορείο στην περιοχή της Κηφισιάς σε ένα επικίνδυνο σημείο, αλλά το ίδιο έδειξε απίστευτη ψυχραιμία.

Σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Χουντουμάδης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 2ου νηπιαγωγείου Κηφισιάς το παιδάκι είναι ένας μικρός ήρωας. Το αγοράκι έπρεπε να κατέβει από το σχολικό λεωφορείο γύρω στις 8, αλλά το άφησαν μέσα και έμεινε σχεδόν 7 ώρες χωρίς ευτυχώς να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Ο κ. Χουντουμάδης εξιστορεί με κάθε λεπτομέρειες το περιστατικό επισημαίνοντας ότι το παιδάκι, κατέβηκε από το λεωφορείο, είδε ότι ήταν σε έναν χώρο άγνωστο και δίπλα υπήρχε δρόμος με κίνηση και επέστρεψε στο λεωφορείο και μάλιστα δέθηκε στο κάθισμά του.

«Είμαστε τυχεροί για την έκβαση της ιστορίας θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για έγκλημα. Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε το σχολικό εδώ, ενώ είχε παραλάβει πέντε παιδιά άφησε τέσσερα στο σχολείο, γιατί το ένα είχε κοιμηθεί στο καθισματάκι του, ήταν κουρασμένο και δεν το πήρε είδηση κανένας, ούτε η συνοδός ούτε ο οδηγός.
Έφυγε το πούλμαν για να πάει στη θέση του πάρκινγκ και πάλι δεν είδαν το παιδί, έκλεισαν το σχολικό και έφυγαν. Το παιδί κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε ότι ήταν μόνο του. Ήταν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο γιατί ήταν δίπλα σε λεωφόρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χουντουμάδης για να συμπληρώσει.

«Το παιδί κατέβηκε από το σχολικό, είδε ότι ήταν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, υπήρχε επικινδυνότητα με τα αυτοκίνητα, ξαναμπήκε μόνο του στο σχολικό, δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε από τη τσάντα του ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα.

Αυτό δεν κράτησε λίγο, αλλά πέρασαν 6,5 με 7 ώρες. Το παιδί θα φοβήθηκε, θα έκλαψε, αλλά παρόλα αυτά ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία. Εγώ τον λέω μικρό ήρωα, γιατί πολλές φορές ούτε μεγάλοι δεν έχουν τέτοια ψυχραιμία. Έδειξε μεγάλο θάρρος και υπομονή και περίμενε μέχρι να τον βρουν το μεσημέρι και να ενημερώσουν τους γονείς που μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα.

Είμαστε τυχεροί, γιατί αν είχε ζέστη μπορεί να έσκαγε το παιδί διότι ήταν κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Αν το παιδί έβγαινε στον δρόμο και το χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Ξεκινάει από αμέλεια μέχρι εγκληματική αμέλεια. Κατά την παραλαβή των παιδιών η δασκάλα ρώτησε ”τέσσερα παιδιά σήμερα” και η συνοδός της είπε 4.

https://youtube.com/watch?v=BPElZFsxnlA%3Ffeature%3Doembed

Θεσμικά δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο σχολείο. Καθ’ ύλην αρμόδια θεωρώ τη συνοδό και σε δεύτερο ρόλο τον συνοδοί».

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ