Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Βρέθηκε νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι

Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για το 2χρονο κοριτσάκι στον Πύργο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το Ρομά κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε κανελέτο, στην Κατακόλου, αρκετά μακριά από το σημείο που αρχικά αναζητούνταν.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχαν και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Έρχεται» κύμα ζέστης με αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη – Στους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και από φθινόπωρο σε προχωρημένο καλοκαίρι είναι η πορεία που ακολουθεί ο καιρός από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά. «Κύμα» ζέστης με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την προσεχή Τετάρτη(16.05.24), ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, «τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02LrKYukgXdJnpDFsx6odaa5DDiRSRpN4v4pw2het1rksdP8DbdchQuG1n2kNvHaTil%26id%3D760859466&show_text=true&width=500&is_preview=true

Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως  στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει ότι το ισχυρό αυτό «κύμα» ζέστης αναμένεται να διαρκέσει έως την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει δε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19.05.24) στην Αττική ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 32άρια.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια έχει ως εξής:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Ο υποτροπικός  αεροχείμαρρος (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη  με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας.

Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.Το θερμό αυτό  κύμα δεν αποκλείεται  να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται  από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiorgos.tsatrafyllias%2Fposts%2Fpfbid0LJS2boCVyeGbkEyp6BGdR3c6a5XSi29CXKxVeJGNFwRTb988k41PYdCJ6Qvhb9cDl&show_text=true&width=500&is_preview=true

Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη  ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως), η Βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αργολίδα, τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς,ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Πέμπτη και Παρασκευή

Πέμπτη (16.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

Παρασκευή (17.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα λύκεια

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 θα ακουστεί για τελευταία φορά το κουδούνι στα λύκεια της χώρας, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα “ριχτούν στη μάχη” των Πανελλαδικών στις 31 Μαΐου, μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

ΑθΚ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές – Νότες ηλιοφάνειας από το Σάββατο

Ο καιρός παραμένει άστατος με βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλάει στο newsit.gr και μας δίνει τη δική της πρόβλεψη για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας. Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεαστεί το Βόρειο κομμάτι της Κρήτης, όπου αθροιστικά περιμένουμε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Προς το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται το σκηνικό του καιρού από τα δυτικά τουλάχιστον στην Ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει κοντά τους 17-20 βαθμούς στα Ηπειρωτικά και ως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αθήνα θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να φτάνει μόλις τους 19 βαθμούς.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη με παρόμοιες θερμοκρασίες μέχρι 18-19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και θα είναι βοριάδες ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί ήπιας έντασης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Ενώ η μέρα θα ξημερώσει με αυτές τις βροχές που περιμένουμε και στη Θεσσαλία, θα υπάρξουν ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός «θα ανοίξει» και την εμφάνιση τους θα κάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τόσο στα ανατολικά Ηπειρωτικά, όσο και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν στο Αιγαίο στα 6 – 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 20 – 22 βαθμούς.

Της Έφης Φανάρα

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ