Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Αλκμάαρ «κλείνει» τις πόρτες στους χούλιγκαν

Τα σοβαρά επεισόδια στην αναμέτρηση της Αλκμααρ με την Γουεστ Χαμ όπως είναι φυσικό είναι στο επίκεντρο των ερευνών τόσο της ολλανδικής ομάδας, όσο και της αστυνομίας. 

Η Αλκμάαρ είναι αποφασισμένη να πάρει πολύ σοβαρά μέτρα, αφενός για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αφετέρου για να σταλεί ένα μήνυμα ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ανεκτές. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι υπεύθυνοι του συλλόγου σε συνεργασία με την αστυνομία έχουν εντοπίσει 45 φιλάθλους που συμμετείχαν στα επεισόδια και πάρθηκε η απόφαση ότι θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο. 

Παράλληλα όμως, έρευνες κάνει και η ολλανδική αστυνομία, όπου προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους συμμετείχαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάουλα Μπαντόσα συναντήθηκαν με τον Ντέβιντ Μπέκαμ στο γήπεδο της Ίντερ Μαϊάμι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα βρέθηκαν στο Μαϊάμι για το Miami Open του τένις και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον πρόεδρο της Ίντερ Μαϊάμι και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μπορεί να μην κατάφεραν να προχωρήσουν στο Miami Open, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάουλα Μπαντόσα πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί στις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της Ίντερ Μαϊάμι.

Εκεί είχαν επαφές και με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος τους έδωσε φανέλες με τα ονόματά τους, αλλά και αυτό του Λιονέλ Μέσι, ενώ πόζαραν μαζί για τα social media της ομάδας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πάτησε μάλιστα και… χορτάρι, δείχνοντας τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7350787597163121966?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fathlitika%2Fstefanos-tsitsipas-kai-paoula-mpantosa-synantithikan-me-ton-ntevint-mpekam-sto-gipedo-tis-inter-maiami%2F4042666%2F

Ο Μπέκαμ έχει δημιουργήσει από την αρχή την Ίντερ Μαϊάμι, προσφέροντάς της παγκόσμια φήμη, με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι.

NEWSIT

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόβια κάθειρξη στον πρώην πρόεδρο της κινεζικής ομοσπονδίας

Ο πρώην πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έλαβε μεγάλα ποσά, δωροδοκούμενος, καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως αναφέρουν σήμερα (26/3) τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της τεράστιας εκστρατείας κατά της διαφθοράς που διεξάγεται στην Κίνα.

    Ο Τσεν Σουγιάν προσπάθησε να αποκτήσει «αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα για αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους και τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, υπονομεύοντας έτσι σοβαρά τον θεμιτό ανταγωνισμό και την τάξη στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου», αναφέρει η εφημερίδα «People’s Daily».

    Ως εκ τούτου, δικαστήριο στην επαρχία Χουμπέι τον καταδίκασε σε «ισόβια κάθειρξη για δωροδοκία, ισόβια απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση όλης της προσωπικής του περιουσίας», διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

    Η δίκη του 67χρονου πρώην επικεφαλής της ομοσπονδίας, έγινε σε ένα ζοφερό πλαίσιο για το κινεζικό ποδόσφαιρο, με μια αδύναμη εθνική ομάδα, αποκλεισμένη από το Κύπελλο Ασίας.

    Κατηγορούμενος ότι έλαβε περισσότερα από 81 εκατομμύρια γιουάν (σ.σ. 10,4 εκατομμύρια ευρώ) από δωροδοκίες, ο Σουγιάν «παραδέχθηκε την ενοχή του και εξέφρασε μεταμέλεια», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua».

    Σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την δημόσια τηλεόραση CCTV, ο Σουγιάν ομολόγησε ότι είχε λάβει δωροδοκίες από παράγοντες στον κόσμο του ποδοσφαίρου που ήθελαν να έχουν την εύνοια του.

    Ο Σουγιάν ήταν επικεφαλής της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, του κρατικού φορέα που διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο και λειτουργεί ως αθλητική ομοσπονδία, μεταξύ 2019 και 2023.

    Οπως αποδείχθηκε, είχε λάβει δύο εκατομμύρια γιουάν για να προσφέρει στον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας, Λι Τάι, τη θέση του επικεφαλής της κινεζικής ομάδας, σύμφωνα με την εισαγγελία.

    Στο ντοκιμαντέρ του CCTV, ο Σουγιάν, παραδέχθηκε ότι ήταν ανίκανος να επιβάλει κανόνες κατά της διαφθοράς στην διάρκεια της θητείας του, υπονοώντας ότι αυτό ισοδυναμούσε με έρευνα για τον εαυτό του και τους ανθρώπους στους οποίους ήταν υπόχρεος:

    «Οι φίλαθλοι μπορούν να δεχθούν το γεγονός ότι το επίπεδο του κινεζικού ποδοσφαίρου είναι κακό. Αλλά να μην συγχωρήσουν την διαφθορά. Θα ήθελα να ζητήσω βαθιά συγγνώμη από όλους τους Κινέζους φιλάθλους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αγγελος Χαριστέας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Είναι… καρμικό να βρεθούμε στο Euro»

Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική Ελλάδας. Σήμερα το απόγευμα (26/3, 19:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενείται από την Γεωργία με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. 

    Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «συνάντησε» τον Αγγελο Χαριστέα και ο «χρυσός σκόρερ» του Euro 2004, ο οποίος ξέρει πολύ καλά από τελικούς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει την νίκη. Ο Χαριστέας επεσήμανε ότι οι διεθνείς είναι έτοιμοι και αναφέρθηκε στο… κάρμα με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από το «έπος» της Πορτογαλίας. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγγελου Χαριστέα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Γεωργία. Σε έναν τελικό, όπου όποια ομάδα κερδίσει παίρνει την πρόκριση για το Euro. Πως βλέπετε το παιχνίδι;
«Για εμένα το σημαντικό είναι ότι με το Καζακστάν η ομάδα έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια και μας έδωσε πολύ ωραία δείγματα. Ημουν στο γήπεδο και μας έδειξαν τα παιδιά ότι έχουν δυνατό μομέντουμ. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες κλειδιά που έχουμε στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι πνευματικά, η ομάδα είναι έτοιμη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα περάσουμε εύκολα στην Γεωργία. Είναι μία ομάδα που δεν έχει πάει ποτέ σε Euro, παίζει στην έδρα της και το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Από την άλλη όμως, θα έλεγα ότι βλέποντας τα παιδιά, είδα ότι έχουν μία πολύ μεγάλη προσήλωση. Είναι πνευματικά έτοιμοι για έναν τελικό».

ΕΡ: Που θα κριθεί το παιχνίδι;
«Για εμένα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πάντα στο γκολ. Όποιος θα σκοράρει θα έχει τον πρώτο λόγο».

ΕΡ: Επομένως περιμένετε ένα κλειστό ματς;
«Ακριβώς. Σίγουρα δεν περιμένω αυτό που έγινε με το Καζακστάν. Είναι μία δύσκολη δοκιμασία, γιατί παίζεις εκτός έδρας, αλλά από την άλλη, η Γεωργία φοβάται, ότι σε περίπτωση που προηγηθούμε, θα είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσει. Οπότε είναι δύσκολο το ματς, θα κριθεί στο γκολ». 

ΕΡ: Θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή μετά από 20 χρόνια από το «έπος της Πορτογαλίας» η Ελλάδα να βρεθεί ξανά σε μία τελική φάση;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε στο Euro. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για μία χώρα όταν είναι σε τελικά Μουντιάλ ή Euro. Θεωρώ ότι η τωρινή ομάδα το έχει καταλάβει, το ξέρουνε. Επίσης θεωρώ ότι είναι… καρμικό το γεγονός ότι είναι 20 χρόνια μετά το Euro 2004. Εάνν περάσουμε θα έχουμε στον όμιλο την Πορτογαλία και την Τουρκία, ομάδες που έχουμε μία ιδιαίτερη… κόντρα και νομίζω ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν καρμικά. Εχουμε επίσης έντονο τον ελληνισμό στη Γερμανία και γενικότερα έχουμε πολλά κίνητρα». 

ΕΡ: Τέλος ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους παίκτες ενόψει του αγώνα με την Γεωργία;
«Να σκεφτούν πριν το παιχνίδι να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Για να καταλάβουν το πόσο υπερήφανοι θα είναι αυτοί και οι οικογένειές τους, όταν το καταφέρουν».

*** Η συνέντευξη έγινε στο περιθώριο της ανακοίνωσης των επίσημων χορηγών του Euro 2024 «AXE, Dove Men + Care και Ultrex»

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ