Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καισαριανή: Έκρηξη σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ – Κίνηση και διακοπή ρεύματος

Έκρηξη έγινε το πρωί της Τρίτης (23.05.2023) σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ στην Καισαριανή, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα της περιοχής. 

Ειδικότερα, η έκρηξη έγινε σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο καθοδικό ρεύμα της Λεωφόρου Υμηττού προς Νέο Κόσμο και στη συμβολή με την οδό Φορμίωνος, στην Καισαριανή.

Στο σημείο μετέβησαν γρήγορα δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες έσβησαν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει λόγω της έκρηξης. 

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε για λίγα λεπτά την περιοχή.

Στη συνέχεια, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ άρχισαν να αποκαθιστούν τη λειτουργία φαναριών της περιοχής, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω του περιστατικού. 

Ακόμη, ωστόσο, ορισμένα από αυτά δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση στην περιοχή, ενώ στη Λεωφόρο Υμηττού επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν λειτουργεί ούτε ένα φανάρι

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών σε βάρος του 50χρονου αρχαιοφύλακα

Η Νίσυρος στο επίκεντρο με ειδικό κλιμάκιο με ψυχολόγο για σπεύδει στο νησί. Ο κατηγορούμενος αρχαιοφύλακας δηλώνει αθώος και προσπαθεί να δώσει τη δική του ερμηνεία στα όσα συμβαίνουν…

Ανάστατη η Νίσυρος από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος 50χρονου άντρα, που υπηρετούσε ως αρχαιοφύλακας στο μουσείο του νησιού. Μετά την καταγγελία που έκανε πατέρας ενός 10χρονου παιδιού για ασέλγεια, ακολούθησαν και άλλες από ανήλικα παιδιά, με ορισμένα να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο. Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και επιμένει ότι το όνομά του μπλέχτηκε από ένα παιδί, που δασκαλεύτηκε από τους γονείς του, επειδή όπως λέει ο ίδιος είχε διαφορές με τον πατέρα του. Ήδη διενεργείται ΕΔΕ και ο 50χρονος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

Περισσότερα από έξι φαίνεται να είναι τα ανήλικα παιδιά που φέρονται να έπεσαν θύματα του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο. Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου παιδιού, οι πληροφορίες θέλουν και άλλα παιδιά να ανοίχθηκαν και να κατήγγειλαν κακοποίηση.

Κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό βρίσκεται από την Πέμπτη 18 Απριλίου στο νησί και συζητά με γονείς και παιδιά. Ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα περιλαμβάνονται και παιδιά, μαθητές Γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε, σημειώνοντας ότι κοιτάνε την αλήθεια κατάματα και την αντιμετωπίζουν. Εν τω μεταξύ, σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας που κατηγορείται  για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου αγοριού στη Νίσυρο. 

Παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε βάρος του. Η υπόθεση ερευνάται από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Τι υποστηρίζει ο 50χρονος αρχαιοφύλακας

Το Mega είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως λέει, έχει πέσει θύμα παγίδας. «Είμαι 35 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό, να τη η καταγγελία. Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν.

Δημοσιογράφος: Ήταν και μηχάνημα μασάζ αυτό;

Κατηγορούμενος: Στα πόδια κάνει μασάζ. Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Και τα παιδιά χρησιμοποιούσαν εκεί αυτό το μηχάνημα μασάζ…

Κατηγορούμενος: Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει.

Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’. Όλα τα παιδιά.. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0nsphp3jru1

Όλα αποκαλύφθηκαν την Δευτέρα (15.4.2024) όταν το αστυνομικό τμήμα Νισύρου δέχτηκε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, την Παρασκευή, 12 Απριλίου.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι – Από το απόγευμα επηρεάζεται η Αττική

Προ των πυλών είναι η κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ανέμους έως 7 μποφόρ, απότομη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και χαλαζοπτώσεις.

Η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας έχει σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία, όπου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (19.04.24), τη στιγμή που οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα ντου κινδύνου για πλημμύρες από τις για σφοδρές βροχές και καταιγίδες, εφιστώντας την προσοχή κυρίως στη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Βόρεια Εύβοια.

Σημειώνεται πως τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από απόψε από τις δέκα το βράδυ έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου (20.04.24).

Μετά η κακοκαιρία αναμένεται να μετακινηθεί προς τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόβλεψη του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρά  και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί το Σαββάτου και στη Θεσσαλία.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από το βράδυ της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 20-23 °C.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Μαρουσάκης: Επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους την Παρασκευή, στους 3°C το θερμόμετρο

Την χώρα μας «επισκέπτεται» ένα κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα Πέμπτη (18.4.2024) την Ιταλία και έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλά για το σύστημα που θα φέρει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, γράφοντας: «Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να επιμένει προς τα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί μέσα στην αυριανή ημέρα και από τα δυτικά».

Σημείωσε, δε, πως η κακοκαιρία που χτυπήσει σήμερα την Ιταλία και την Παρασκευή την Ελλάδα «θα φέρει αρκετές βροχές και μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλά προβλήματα». 

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με τα θερμόμετρα να καταγράφουν μονοψήφιες θερμοκρασίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 3 βαθμούς Κελσίου λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και της εισβολής της ψυχρής αέριας μάζας.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0myaw4o91wp

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου σημειώνει ο μετεωρολόγος και συνεχίζει: «Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklearhos.marousakis%2Fposts%2Fpfbid0yWX4qxQanLeZP1MKnFmuJYsQnQmcMfRosEVixgTMFfjqGVUpFuyybCpesWykfzStl&show_text=true&width=500 

«Ο όγκος νερού που αναμένουμε να πέσει σε αυτές τις περιοχές είναι κοντά στα 50-70 χιλιοστά μέσα σε ένα 24ωρο» σημείωσε.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ