Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Αλέξης Κούγιας και Γρηγόρης Λέων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Αλέξης Κούγιας και ο Γρηγόρης Λέων βρίσκονται ενώπιος ενωπίω στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου. Ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός στη Θεσσαλονίκη, σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα…

Για πρώτη φορά από τη μέρα που η σύγκρουσή τους, για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου κορυφώθηκε, Αλέξης Κούγιας και Γρηγόρης Λέων βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, στη δίκη για τη δολοφονία του του 19χρονου. Ο Άλκης Καμπανός είχε πέσει νεκρός στη Χαριλάου μετά από επίθεση χούλιγκαν. Οι γονείς του, που έχουν συγκλονίσει με τη στάση που έχουν κρατήσει από την πρώτη στιγμή, περιμένουν τις καταδίκες όλων εκείνων που ευθύνονται για το φονικό. Οι τόνοι κατά διαστήματα ανεβαίνουν και το ενδιαφέρον είναι έντονο για ακόμα μία μέρα.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η δίκη για τη φρικτή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε τα όσα κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι μάρτυρες υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία στην οδό Θ. Γαζή, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

«Έχω μία δυστοκία στο να εξετάζω μητέρες, είτε υπερασπίζομαι τα παιδιά τους, είτε είμαι υποστηρικτής κατηγορίας σε βάρος των παιδιών τους. Αυτή τη δουλειά την έκανε εξαιρετικά το δικαστήριο και ανέδειξε και πτυχές του οικογενειακού περιβάλλοντος των κατηγορούμενων που πολλές φορές θα μπορούσε να πει κάποιος με πολύ ευπρέπεια ότι δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικές για τον τρόπο που οι οικογένειες των συγκεκριμένων κατηγορούμενων αντιμετώπισαν την προσωπικότητα των κατηγορούμενων, ανεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στους τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι αναμένεται να συνεχίσουν τις καταθέσεις τους σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου. Ο ίδιος, δε δίστασε να αναφερθεί και στην υπόθεση Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στην Πάτρα.

«Περιμένω με αγωνία τους μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, μάλιστα είναι αυτοί που επαγγελματικά κάθε μέρα κατέστησαν κατηγορούμενη την κ. Πισπιρίγκου και έχω εκφράσει την άποψή μου για την προσωπικότητά τους και την επαγγελματική ειδικά. Μόνο και μόνο για να γίνουν γνωστοί και να εξασφαλίσουν δημοσιότητα, δεν τους ενδιαφέρει, μπορούν να καταεξευτελήσουν τον οποιονδήποτε ιατροδικαστή.

Ειδικά στην υπόθεση αυτή είχαμε την ευκαιρία να έχουμε την κορυφαία ιατροδικαστή μαζί με την κυρία Τσιόλια, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, την κυρία Λήδα Κοβάτση, η οποία ήρθε στο δικαστήριο και συγκλόνισε».

Πριν την έναρξη της δίκης, τον λόγο ζήτησε και έλαβε η συνήγορος 2ου κατηγορούμενου, η οποία αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του 2ου κατηγορούμενου, η κ. Αποστολίδου έχει δεχθεί ύβρεις και απειλές για όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. «Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία. Κλήθηκε μία επιστήμονας να καταθέσει με τις γνώσεις της και δέχθηκε χλευασμό μέσα στο δικαστήριο. Γελούσαν και εξύβριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια», τόνισε.

Αμέσως μετά άρχισε να καταθέτει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μάρτυρας υπεράσπισης του 10ου κατηγορούμενου.

Πηγή: thestival.gr

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Ροζ Πάνθηρες: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο Σέρβων που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Τα μέλη της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά από μια σειρά χτυπημάτων, με τη μέθοδο του ριφιφί, σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα…

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο Σέρβων, μελών της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί. Οι συλλήψεις τους είχαν γίνει στα τέλη του περασμένου Απριλίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις που προσβάλλουν το έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας και στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τους ανωτέρω κατηγορούμενους σε βάρος και άλλων θυμάτων.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=NewsItFeed&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1791360916514037983&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fellada%2Froz-panthires-sti-dimosiotita-oi-fotografies-ton-dyo-servon-pou-adeiazan-kosmimatopoleia-stin-athina%2F4085239%2F&sessionId=c960e2a1fcf6cdb13341497c4459fbe405f0df80&siteScreenName=NewsItFeed&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Οι συλληφθέντες δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο και κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδος μεγαλύτερο των 315.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αποκαλύψεις για τους «Ροζ Πάνθηρες»

Το εν λόγω εγκληματικό δίκτυο (Pink Panthers) έχει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τις καλά δομημένες και ιδιαίτερα δραστήριες διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις και είναι σύμφωνα με την INTERPOL και τη EUROPOL δομημένο στα πλαίσια των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων των Βαλκανικών χωρών.

Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από άτομα που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και παρουσιάζουν διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία, στα οποία διαπράττουν είτε κλοπές είτε ληστείες, με διαφόρους τρόπους και μεθόδους ανάλογα με τις δεξιότητες, τεχνικές και ικανότητες των μελών τους που βρίσκονται σαν πυρήνες σε κάθε χώρα.

Οι ομάδες αυτές δρουν συνήθως σε μικρούς αυτόνομους επιχειρησιακούς πυρήνες σε κάθε χώρα, στους οποίους συμμετέχουν αποκλειστικά ομοεθνείς τους (Σερβία, Μαυροβούνιο κλπ.) που έχουν μόνιμη διαμονή στην χώρα, όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο.

Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται καρέ καρέ η δράση τους

https://youtube.com/watch?v=fLvzEa5d_sU%3Ffeature%3Doembed

Είναι επαγγελματίες κακοποιοί, χωρίς  εργασία και στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Έρχονται» δύο θερμικές εξάρσεις από σήμερα μέχρι την Τετάρτη – Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα, 32άρια στην Κρήτη

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να έχει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή (17.05.24) έως και την επόμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή σε ορισμένες περιοχές της χώρας και την αφρικανική σκόνη. «Κύματα» θερμικών εξάρσεων θα φέρουν ακόμη και 35άρια. 

Στα… δύο θα χωριστεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς άλλον καιρό θα έχει η Βόρεια Ελλάδα και άλλον η Δυτική, όπου η ζέστη θα κινηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά, δύο θερμικές εξάρσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη από την ερχόμενη Τρίτη (21.05.24).

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός θα είναι διαφορετικός και θα χωρίζει τη χώρα στα δύο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, καθώς η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη, όπου θα έχουμε παροδικά φαινόμενα και αυξημένη συννεφιά. Στα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησο και Κρήτη) η ζέστη όμως θα είναι αισθητή».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υπάρχουν δύο θερμικές εξάρσεις η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη, λίγο αργότερα την Τρίτη και Τετάρτη. Όπως τονίζει ο ίδιος, η δεύτερη ίσως φανεί για λίγο σε ορισμένες περιοχές και στα βόρεια την Τρίτη.   

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F760859466%2Fvideos%2F466247122646730%2F&show_text=false&width=560&t=0 

«Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς (με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35», σημειώνει. 

«Η σχετική υγρασία θα είναι κάπως αυξημένη, αλλά δεν θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική . Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που αναφέρουμε στις προγνώσεις 32 με 34 και τοπικά (κυρίως στην Κρήτη) 34 με 36 βαθμούς, δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως τιμές “καύσωνα”», επισημαίνει.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, ξεσπούν οι γονείς τους

Δεκάδες παιδιά που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία με βαριά συμπτώματα. Κάποια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης με τροφική δηλητηρίαση

Γονείς στη Λαμία περιγράφουν τα όσα πέρασαν τα παιδιά τους και απειλούν με μηνύσεις για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στους μαθητές. Όλοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κάποια παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης, για τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς. Όλα έγιναν την Πέμπτη 16 Μαΐου. Το βράδυ της ίδιας μέρας, δύο ανήλικοι που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, τα παιδιά που είχαν καταναλώσει τα σχολικά γεύματα και παρουσίασαν επιπλοκές ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό.

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ