Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ.Μητσοτάκης: Η Κρήτη στέλνει ψήφο εμπιστοσύνης – Υλοποιούμε την Ελλάδα του μέλλοντος

Αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που στέλνει η Κρήτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την τόσο ζεστή υποδοχή. Την επόμενη φορά θα χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερο χώρο. Πολλά χρόνια είμαι στην πολιτική, τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν έχω ξαναδεί.

Και σήμερα αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά. Η Κρήτη από άκρο σε άκρο να γίνει γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα.

Με την κοινωνία ενωμένη και τους πολίτες απαλλαγμένους από βαάη που δεν τους άνηκαν και υπερήφανους σε μία πατρίδα ισχυρή και δημιουργική όσο ποτέ. Ζητούμενο στις εκλογές του 2019 ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταξη. Τώρα γίνεται ήδη πράξη η σταθερότητα και η διαρκής ανάπτυξη.

Καθώς κλείνει η πρώτη κυβερνητική μας θητεία με τα αποτελέσματά της να γίνονται διαβατήριο για τη δεύτερη. Είχα πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Είχα υποσχεθεί περισσότερες δουλειές και επενδύσεις και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή και την έχουμε με τα ραφάλ, τα βάιμπερ, τις μπελαρά και τις συμμαχίες μας. Μέσα από το ψηφιακό κράτος έχουμε ήδη διεκπεραιώσει 1,2 δις αυτόματες συναλλαγές, αντί για την ταλαιπωρία στις ουρές.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που σας υποσχέθηκα και την υλοποιούμε. Μία Ελλάδα στην οποία τα αυτονόητα δεν είναι ζητούμενα, με συντάξεις που εκδίδονται επιτέλους στην ώρα τους, με νηπιαγωγεία από τα 4, με πρότυπα σχολεία και επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια που ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους μπαχαλάκηδες καταληψίες. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, ναι, το είπαμε και το κάναμε.

Σφυρηλατήσαμε ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον πολίτη

Απέναντι σε όλα αυτά τα οποία μας έτυχαν η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες χάρις σε ένα πρόγραμμα στήριξης που συνολικά ξεπέρασε τα 50 δις ευρώ. Το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, οι ευάλωτες συμπολίτες μας. Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί κάποιος πίσω από τα αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν και τα πιο ισχυρά κράτη. Την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε γραμμή από όσα υποσχεθήκαμε. Είναι κάτι το οποίο όλοι οι Έλληνες μας το αναγνωρίζουν. Πρόκειται για έναν απολογισμό εμπιστοσύνης. Δεν λείπουν βέβαια λάθη και αστοχίες. Υπάρχουν για να διορθώνονται και να ξεπερνούνται. Όταν εντοπίζεις πώς έσφαλες, μπορείς να μετουσιώσεις τις αδυναμίες σε θετικές ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει να σφυρηλατήσεις ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον πολίτη. Είναι σημαντικό να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε αλλά και να ζυγίζουμε και από πού ξεκινήσαμε.

Πρώτη παρατήρηση, η εικόνα της εθνικής οικονομίας. Σήμερα η Ελλαδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει τη σημαντικότερη μείωση χρέους, κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας, σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων, σημειώνει ρεκόρ εξαγωγών, ενώ η ανεργία σήμερα έχει πέσει στο 11,4 % και σήμερα θα κινείται σε μονοψήφια νούμερα.

Τα στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια θα συνεχιστούν

Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, έχει σημασία για όλους μας. Εσείς ξέρετε καλύτερα ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και χαμηλότερες εισφορές. Η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε. Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε πέρα και πάνω από το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά, για πρώτη φορά καλύτερες αποδοχές ύστερα από 12 χρόνια. Την 1η Απριλίου, θα έχουμε την 3η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιλογής μας. Να αυξάνουμε το δημόσιο πλούτο και να επιστρέφει στον πολίτη.

Δεν λέω ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ, όμως εδώ στην Κρήτη ξέρετε ότι έχουμε υποδεχθεί 1893 νέους επαγγελματίες υγείας και σύντομα θα έρθουν καινούργιοι νοσηλευτές. Μόνο στην Κρήτη ήρθαν ως μόνιμο προσωπικό 2689 δάσκαλοι και καθηγητές.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, το εισαγόμενο κύμα που πολιορκεί τα οικονομικά κάθε νοικοκυριού. Αρκετοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται. Απέναντι σε αυτή την απειλή έχουμε υψώσει και θα εξακολουθήσουμε να υψώνουμε όλο και πιο πολλά αναχώματα. Πιστεύω ότι και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να μη παραδεχθεί ότι αντισταθμίσαμε τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αποφύγαμε τα χειρότερα.

Οι παραγωγοί ενέργειας και τα υπερκέρδη τους χρηματοδότησαν τις επιδοτήσεις. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στα τρόφιμα. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι σημαντικό εργαλείο. Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το καλάθι του νοικοκυριού και ο Πρόεδρος Μακρόν στη Γαλλία ετοιμάζεται να το αντιγράψει και να κάνει το ίδιο. Το Φεβρουάριο έρχεται το market pass. Θα απορροφήσουμε πρακτικά πλήρως τις αυξήσεις του πληθωρισμού στα βασικά είδη ανάγκης.

Ούτε μπορώ, ούτε και θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Για την ακρίβεια και αγωνιούμε, και προσπαθούμε και αντιδρούμε. Τα στοχευμενα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη – Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών

https://youtube.com/watch?v=zYUXinCVCBE%3Frel%3D0%26enablejsapi%3D1%26wmode%3Dtransparent

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλαν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, για το θέμα των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση 

Σ. Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Ν. Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και επί 300 ψηφισάντων, 159 βουλευτές – οι 158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς – καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας ενώ οι 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης τάχθηκαν «υπέρ».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής «Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης διήρκησε περισσότερο από 40 ώρες ενώ μίλησαν συνολικά 163 ομιλητές.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση άρχισε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις τρεισήμισι τα ξημερώματα της επομένης. Η δεύτερη άρχισε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα της επομένης. Η τελευταία συνεδρίαση άρχισε επίσης το πρωί σήμερα Πέμπτη, και ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία, περί τις 11μμ.

Αναλυτικά, στις τρεις ημέρες της συζήτησης, μίλησαν 118 βουλευτές εκ του καταλόγου, εννιά κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 26 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός, οκτώ πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, και ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τασούλας παρατήρησε επίσης, ότι πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκησε χρονικά περισσότερο από κάθε άλλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Ορκίζεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα όπου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας και στη συνέχεια θα επιστρέψει στις 3 Απριλίου στο στρατόπεδο στη Θήβα προκειμένου να πάρει το χαρτί της απόλυσης. Εκεί θα παραδώσει την στρατωτική του ταυτότητα και θα πάρει την πολιτική.

Πλήθος κόσμου και δημοσιογράφων βρίσκονται στην Θήβα αλλά και ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν για να παραστεί στην ορκομωσία. 

https://youtube.com/watch?v=A2ztOfs9uqw%3Ffeature%3Doembed

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας της 2023 Β’ΕΣΣΟ και είναι ένας από τους 1300  νεοσύλλεκτους οπλίτες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα υψώσει τη «δεξιά» χείρα και θα επαναλάβει μαζί με τους υπόλοιπους οπλίτες τον όρκο ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα. Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους».

NEWSIT

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

– Εισήγηση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου των πρωτοβουλιών: α) Νέο κυρωτικό πλαίσιο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις για την ασφαλή κινητικότητα, β) Πλαίσιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη του νομοσχεδίου: α) Αυστηροποίηση ποινών, εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρεμβάσεις στον Κώδικα Νομοθεσίας για την υποδοχή και τη διεθνή προστασία πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, β) Διατάξεις για τη νόμιμη μετανάστευση,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: α) Εισαγωγή πλαισίου για αναψηλάφηση λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, β) Παρεμβάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, γ) Ρυθμίσεις για τους δικαστικούς υπαλλήλους,

– Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη του νομοσχεδίου: α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις, β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γ) Ρυθμίσεις θεμάτων εποπτευόμενων φορέων,

– Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

– Εισήγηση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου σχετικά με την επιλογή Διοικητή Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ