Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ι.Βαρδακαστάνη

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη είχε σήμερα (24/11) στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ε.Σ.Α.μεΑ. με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου και της Συνομοσπονδίας σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης παρεμβάσεων για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και των μελών των οικογενειών τους.
Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του Προσβάσιμου Τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.
“Η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και η βελτίωση των υποδομών του δήμου, ώστε να καταστούν στο σύνολο τους προσβάσιμες, αποτελούν προτεραιότητα για τη Διοίκησή μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ‘Πάρκο για Όλους’ που πρόκειται να διαμορφωθεί στην περιοχή της Τούμπας, εξασφαλίζοντας την αρχή της ίσης πρόσβασης σε όλα τα παιδιά. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, βρίσκεται σε εξέλιξη έργο για την εγκατάσταση παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρία σε τριάντα υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης παρεμβάσεις με τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων,  ραμπών πρόσβασης, κ.ά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης σημείωσε: “Για εμάς η Θεσσαλονίκη είναι ισότιμη έδρα της Συνομοσπονδίας μας και του Αναπηρικού Κινήματος. Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τη δράση μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε τη συνάντησή μας κομβικής σημασίας, για να θεμελιώσουμε μια ευρύτερη συνεργασία προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και με σκοπό την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κέντρου δραστηριοτήτων και δράσεων για την αναπηρία σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Η συνεισφορά μας ως κοινωνικού εταίρου για τα ζητήματα αναπηρίας θα ενισχύσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών του Δήμου αλλά και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο δράσεις, όπως η δημιουργία του ‘Πάρκου για Όλους’, που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και υπόδειγμα για όλη τη χώρα”.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κεσόγλου, Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., η Κατερίνα Παναγιώτου, υπεύθυνη του γραφείου Θεσσαλονίκης της Ε.Σ.Α.μεΑ. και από πλευράς του Δήμου ο Χάρης Αηδονόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, όπως και οι σύμβουλοι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Καστούρας και Αναστάσιος Τελίδης.

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε εθελοντή πυροσβέστη επειδή φορούσε αρβύλες – «Μου είπε ότι θα χαλάσω το πάτωμα»

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε εθελοντής πυροσβέστης στην Κηφισιά, καθώς όπως υποστηρίζει, οδηγός λεωφορείου τον κατέβασε από το όχημα επειδή φορούσε αρβύλες.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο εθελοντής πυροσβέστης το πρωί του περασμένου Σαββάτου (19.10.24) επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής 509 στην Κηφισιά, προκειμένου να μεταβεί στην υπηρεσία του στον Άγιο Στέφανο.

Μόλις ο Σταύρος μπήκε στο λεωφορείο, επικύρωσε την κάρτα του και κάθισε στη θέση του, ο οδηγός του είπε ότι θα πρέπει να κατέβει γιατί «οι αρβύλες θα χαλάσουν το πάτωμα».

«Δεν μπορείς να καθίσεις, κατέβα κάτω. Οι αρβύλες θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα» του είπε ο οδηγός όπως κατήγγειλε ο εθελοντής πυροσβέστης.

 

NEWSIT

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε εθελοντή πυροσβέστη επειδή φορούσε αρβύλες – «Μου είπε ότι θα χαλάσω το πάτωμα»

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική καθώς το πρωί της Δευτέρας (21.10.2024) ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Κερατέας.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστική βρέθηκαν στον Διόνυσο της Κερατέας.

Στο σημείο έσπευσαν 47 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Κοντά στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται σπίτια. Λίγο μετά τις 12:30 η φωτιά οριοθετήθηκε ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η πυρκαγιά έκαιγε ανάμεσα σε διάσπαρτα σπίτια.

NEWSIT

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα που έκαιγε κοντά σε σπίτια

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένα ΙΧ

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (21.10.24) στη Νίκαια, με αυτοκίνητο να καταλήγει πάνω σε σταθμευμένα οχήματα.

Η καταδίωξη, από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, έγινε στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ζωοδόχου Πηγής, στη Νίκαια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε έναν οδηγό, πακιστανικής καταγωγής, για να σταματήσει το αυτοκίνητο με σκοπό να τον ελέγξουν, καθώς έκριναν ότι κινείται περίεργα. Ωστόσο, ο οδηγός αντί να ακινητοποιήσει το όχημα, φέρεται να επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Στην οδό Μπουμπουλίνας, ο οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και αφού ανετράπη κατέληξε σε σταθμευμένα οχήματα.

Στη συνέχεια ο άνδρας εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή πεζός. Ωστόσο, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

NEWSIT

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένα ΙΧ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ