Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μαχαίρωσε δύο εφήβους που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να κλέψει μηχανή

Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο έφηβοι, 17 και 16 ετών, όταν τα ξημερώματα της Τρίτης (18.6.2024) προσπάθησαν να εμποδίσουν έναν άνδρα να κλέψει τη μηχανή του πατέρα ενός εκ των παιδιών έξω από το σπίτι τους στην Κυψέλη

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα έγιναν περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα στην οδό Μπόχαλη στην Κυψέλη. Ξαφνικά τα δύο παιδιά κατάλαβαν πως ένας άγνωστος άνδρας προσπάθησε να κλέψει τη μηχανή του πατέρα του ενός. 

Μαζί με τον φίλο του προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ωστόσο ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τους δύο εφήβους.

Ο 17χρονος τραυματίστηκε στην παλάμη και στον καρπό και ο 16χρονος στην κοιλιά.

Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παραμένει νοσηλευόμενος και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ιδία μέσα για την παροχή πρώτων βοηθειών και παρέμεινε προληπτικά για τις απαραίτητες εξετάσεις.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Καίγεται για τρίτη φορά το δάσος της Αγίας Μαρίνας – Υπό μερικό έλεγχο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από το πρωί της Δευτέρας (1.7.2024) η φωτιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθο, που είχε ξεσπάσει σε δύσβατη και δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Το πανέμορφο δάσος της Ζακύνθου κάηκε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε καεί πάλι το 2007 και το 2012. Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), ξεκίνησαν ρίψεις νερού, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα, επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό. Μηχανήματα έργου άνοιξαν δασικούς δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά και να ανακόψουν τη φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Από το πρωί προσπαθούμε να την οριοθετήσουμε, η φωτιά ήταν πολύ δύσκολή καθώς το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο και σε δύσβατο σημείο, ευτυχώς σύμμαχος μας ήταν ο αέρας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Σταμάτα: Εμπρηστής ντυμένος πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια – Καταγγελία από αντιδήμαρχο Διονύσου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα και σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. 

Η φωτιά στην Σταμάτα είναι χωρίς ενεργές εστίες, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, συγκλονίζει η καταγγελία αντιδημάρχου στον Διόνυσο, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εμπρηστή ντυμένο ως πυροσβέστη την ώρα που ξεσπούσε η φωτιά.

Η μεγάλη φωτιά έχει κάψει περίπου τέσσερα στρέμματα γης και έχει καταστρέψει τουλάχιστον δύο σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, που μίλησε στο OPEN υπήρξε καταγγελία για άνθρωπο που είχε ντυθεί πυροσβέστης και πετούσε γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστη πετούσε γκαζάκια» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διονύσου.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά άκουσαν πολλές εκρήξεις. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα Δευτέρα (1.7.2024) και αύριο Τρίτη, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει σημαντικά από την Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες.

Μάλιστα, από την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένεται να βγει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε πως από την Παρασκευή οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν και αναμένεται σταδιακά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος σημείωσε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου ο καιρός φαίνεται να είναι μεν ζεστός, ωστόσο διευκρίνισε πως οι θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα του μήνα δεν παραπέμπουν σε καύσωνα. 

Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d2dxs013nxyx

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-07-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις νυχτερινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-07-2024

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά κυρίως ορεινά, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα νότια τους 33 με 35 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2024

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2024

Στα ανατολικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικοί όμβροι και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ