Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ημέρα «αστέρων» η 5η Φεβρουαρίου

Η 5η Φεβρουαρίου του προηγούμενου αιώνα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως «ημέρα αστέρων» για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Την συγκεκριμένη ημερομηνία και σε διαφορετικές χρονολογίες, γεννήθηκαν τέσσερις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς τους, οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα τους στον «κόσμο της στρογγυλής Θεάς».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει αυτούς τους τέσσερις παγκοσμίου βεληνεκούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έγραψαν Ιστορία στα γήπεδα του κόσμου.

Από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ρουμάνος Γκεόργκε Χάτζι γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1965 στην κωμόπολη Σάτσελε της Κωνστάντσας. Το 1982 άρχισε την καριέρα του στην τοπική Φάρουλ, ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Σπορτούλ Στουντένσκ, με την οποία σκόραρε 58 φορές σε 108 συμμετοχές, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο «Μαραντόνα των Βαλκανίων» πήγε στην ισχυρή ομάδα της πρωτεύουσας και μετά από τρία χρόνια τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης (64 αγώνες-16 γκολ). Το 1992 συνέχισε την καριέρα του στην Ιταλία και στην Μπρέσια, ενώ μετά από δύο χρόνια και για μία διετία επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, απ’ όπου το 1997 πήρε μεταγραφή για την Γαλατασαράϊ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA (2000). Έκλεισε την καριέρα του, με 217 γκολ σε 516 αναμετρήσεις και 35 γκολ σε 125 συμμετοχές με την εθνική Ρουμανίας, ενώ κατέκτησε μεταξύ άλλων το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Στεάουα (1986), τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Τουρκίας.

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Αργεντινός Κάρλος Τέβες γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1984 στο Μπουένος Αϊρες. Από τα 17 του εντάχθηκε στην Μπόκα Τζούνιορς, απ’ όπου αποχώρησε το 2005 για την Βραζιλία και την Κορίνθιανς. Δύο χρόνια αργότερα πήγε στην Αγγλία, για ν’ αγωνισθεί στην Γουέστ Χαμ, την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ακολούθησαν η Γιουβέντους και η αγαπημένη του Μπόκα, στην οποία επέστρεψε το 2015 μεχρι τον Ιανουάριο του 2017. Τότε και με «μεροκάμματο» περίπου 100.000 ευρώ (!) πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα με την Σενχούα Σανγκάης. Εξαιρετικός σκόρερ, ο Τέβες (76 συμμετοχές-13 γκολ στην εθνική Αργεντινής) έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, κατακτώντας μεταξύ άλλων το champions league (2008 με την Γιουνάϊτεντ), το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αγγλίας, το καμπιονάτο και φυσικά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004). Μετά την κινεζική… περιπέτεια, ο Τέβες αγωνίσθηκε από το 2018 μέχρι το 2021 στην Μπόκα Τζούνιορς, με απολογισμό 22 γκολ σε 66 συμμετοχές. Σήμερα ασχολείται με την προπονητική στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Ιντεπεντιέντε.

Ο …τρίτος «μάγος», ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο Ντος Σάντος Αβέιρο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στην πόλη Φουντσάλ. Οι γονείς του υπήρξαν θαυμαστές του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, και αποφάσισαν να δώσουν στον γιό τους (και) το όνομα του, εξ ού και το Ρονάλντο! Από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του ξεχώρισε και σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ακολούθησε μία πολύ καλή χρονιά με τους «πράσινους» και ο νεαρός άσος προκάλεσε το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, κυρίως εξ αιτίας της άριστης τεχνικής κατάρτισης, της διεισδυτικότητας και του χειρισμού της μπάλας εξίσου καλά και με τα δύο πόδια. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διέβλεψε άμεσα τις ικανότητες και το λαμπρό μέλλον του Ρονάλντο, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2003 να δαπανήσει περίπου 15 εκατ. ευρώ για να τον πάρει κοντά του, παρότι ήταν μόλις 18 ετών. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, με τον Σκωτσέζο τεχνικό και το επιτελείο του να εκπονούν ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης του Ρονάλντο στους τομείς που υστερούσε ο νεαρός. Ο Ρονάλντο εξελίχθηκε σε σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βραβεύθηκε πέντε φορές με την «Χρυσή Μπάλα» και, εκτός από το παχυλό συμβόλαιο με τους Μαδριλένους, είχε και εντυπωσιακές συμφωνίες με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να διαφημίζει προϊόντα, την ώρα που προωθεί στην διεθνή αγορά και προϊόντα δικών του εταιρειών. Μία από τις παραγωγικότερες «μηχανές γκολ» στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο έχει σκοράρει εκατοντάδες φορές, δημιουργώντας μοναδικά ρεκόρ, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει με την Γιουνάϊτεντ (196 αγώνες-84 γκολ) το Champions league (2008), τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Αγγλίας και με την Ρεάλ (251-273!), δύο champions league (2014, 2016), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και δύο κύπελλα στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Ακολούθησαν η Γιουβέντους (98 συμμετοχές, 81 γκολ) και ξανά η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (40 ματς, 19 γκολ), ενώ από το 2023 ανήκει στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, όπου εξακολουθεί να σκοράρει με άνεση.
«Κινητήριος μοχλός» της εθνικής Πορτογαλίας (205 συμμετοχές-128 γκολ), ο Ρονάλντο έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του EURO 2004, όπου… έπεσε πάνω στην εκπληκτική εθνική Ελλάδας, χάνοντας το τρόπαιο μέσα στην Πορτογαλία. Όμως το καλοκαίρι του 2016 οδήγησε τους Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην Ιστορία της Πορτογαλίας, αλλά και του Nations League το 2019.

Ο τέταρτος, μικρότερος σε ηλικία, αλλά ακριβότερος απ’ όλους «μάγος» είναι ο Νεϊμάρ. Από τους πιό αξιόλογους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Ζούνιορ γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 στην πόλη Μότζι ντας Κρούζες. Άρχισε το ποδόσφαιρο το 2009 στην Σάντος, έδειξε γρήγορα το ταλέντο του και το 2013 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα  (123 συμμετοχές-68 γκολ), αποτελώντας το …ένα τρίτο της «θανατηφόρας» τριπλέτας, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουϊς Σουάρες. Το 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ για να τον πάρει στην γαλλική πρωτεύουσα, με τον Νεϊμάρ να οδηγεί -μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ- την ομάδα στην κατάκτηση τριών σαμπιονά και δύο κυπέλλων Γαλλίας. Ο Νεϊμάρ μετρά 128 συμμετοχές και 79 γκολ με την «σελεσάο», ενώ μέχρι τώρα έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων, το champions league (2015), το νταμπλ στην Ισπανία (2015, 2016), το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και το χρυσό στην κορυφαία διοργάνωση του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο. Από το καλοκαίρι του 2023 και μετά από 112 αγώνες και 82 γκολ με την Παρί ΣΖ, συνεχίζει την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία με την φανέλα της Αλ Χιλάλ, ενώ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

12ο Rally Sprint Μετεώρων: Αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια Ειδική Διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στα Μετέωρα

Ένα ακόμη μοναδικό αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ο Δήμος Μετεώρων. Πρόκειται για το 12ο Rally Sprint Μετεώρων που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2024 στα Μετέωρα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αναβιώνει μέρος της παλιάς ακροπολικής διαδρομής και αποτελεί τμήμα του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μετεώρων και την Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος ενώ στις 8:30 το βράδυ της ίδιας μέρας στην Κεντρική Πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων που θα συμμετέχουν στον αγώνα. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της Ειδικής Διαδρομής Μετεώρων.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τονίζει: «Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός. Σε συνεργασία με την Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας έρχεται στην περιοχή μας το 12ο Rally Sprint Μετεώρων. Πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή που αναβιώνει την Ειδική Διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις και αναμένεται να δώσει μοναδικές στιγμές και εμπειρίες στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις που δημιουργούν εξωστρέφεια και φέρνουν στο επίκεντρο την περιοχή μας».

Του ανταποκριτή μας Αποστόλη Ζώη

*Φωτογραφία: δήμος Μετεώρων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιοβάνοβιτς: «Ηταν μία μαύρη ημέρα με λίγο φως»…

Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ την παραμονή της ιστορικής εκτός έδρας νίκης της εθνικής ομάδας επί της Αγγλίας με 2-1, επεσκίασε, όπως είναι φυσικό, αυτόν τον τεράστιο θρίαμβο μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και αφού οι Ελληνες διεθνείς, πήγαν στους φιλάθλους κρατώντας την φανέλα του εκλιπόντος συμπαίκη τους, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την ημέρα «μαύρη».

«Να πω εκ μέρους όλων, συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ήταν μία μαύρη ημέρα και η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως όσο τα παιδιά αγωνίζονται στην εθνική ομάδα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στην σκέψη μας. Ισως όλο αυτό που δημιουργήθηκε, λειτούργησε στους παίκτες ως έξτρα κίνητρο, ώστε η μνήμη αυτού του παιδιού να παραμείνει φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση. Ηταν δύσκολο… Εάν μπαίνατε μέσα στα αποδυτήρια μετά το ματς θα βλέπατε πως η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική. Ολοι τους σκέφτονται αυτό που συνέβη εχθές. Ηταν μία δύσκολη και μαύρη ημέρα με λίγο φως, κρατάμε την μνήμη του παιδιού σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το αγωνιστικό δεν αλλάζει, ήταν δύσκολο να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Από όλες τις απόψεις ήταν σπουδαίο ματς και κάναμε την Αγγλία να υποφέρει, ανταποκριθήκαμε απόλυτα. Στο τέλος, αντικειμενικά, νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε. Είναι πολύ δεμένο γκρουπ, έχω την εντύπωση ότι ψάχνει τον στόχο του, την διάκρισή του, που είναι βασικό πράγμα για να πετύχει μία εθνική ομάδα.

Είναι σπουδαίας σημασίας η νίκη στο Γουέμπλεϊ αλλά είναι και μία νίκη που μας βάζει σε έναν διαφορετικό δρόμο με παραπάνω υποχρεώσεις και μας δημιουργεί έξτρα πίεση ενόψει της συνέχειας. Σίγουρα πάντως αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, σχολίασε με νόημα: «Θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική νίκη της ζωής μου. Και πραγματικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Μ’ αυτά τα παιδιά μοιραζόμαστε τα αποδυτήρια της εθνικής, είμαστε μέσα στο γήπεδο. Ολοι κατέθεσαν την ψυχή τους σήμερα από το πρώτο λεπτό παρά τα τραγικά νέα. Εδώ νομίζω ότι μπαίνει μία τελεία όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την νίκη φυσικά στον Τζορτζ, στην οικογένειά του, να τους στείλουμε τη δύναμή μας κι εμείς κάνοντας ό,τι μπορούσαμε. Από εκεί και πέρα, αποτελεί ντροπή που κάποιοι συνάδελφοί σας (σ.σ.  δημοσιογράφοι), δεν θα πω όλοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους, χρησιμοποίησαν αυτήν την τραγωδία γράφοντας και λέγοντας αστειότητες, αφήνοντας υπονοούμενα.

Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί πάνω από όλους και από όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος. Αυτό μερικοί δεν το έχουν καταλάβει και αποτελεί πραγματικά πολύ μεγάλη ντροπή τα όσα είδαμε πριν από το παιχνίδι. Δεν σεβάστηκαν πρώτα από όλα την οικογένεια του Τζορτζ και μετά όλους εμάς».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για το θάνατο του παίκτη της Εθνικής και του Παναθηναϊκού

Μια… μαύρη ημέρα ξημέρωσε για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε στο χώρο του ποδοσφαίρου ένα τεράστιο “μούδιασμα”. Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το “χαμό” του διεθνή ποδοσφαιριστή. Θλίψη στην εθνική ποδοσφαίρου, τον Παναθηναϊκό και σε όλες τις ομάδες της Super League.

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάνλτον. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024) νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην εθνική Ελλάδας, το “τριφύλλι” και τον αθλητισμό της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (09.10.2024) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr, από την αστυνομία εκτιμούν πως στο σπίτι της οδού Διαδόχου Παύλου, υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα αποχώρησε πριν το θάνατο του 31χρονου ποδοφαιριστή, αλλά δεν έπαιξε ρόλο στο θάνατό του. Το υλικό από της κάμερες ασφάλειας δεν έχει ακόμα φτάσει στα χέρια τους. Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και το μισοάδειο μπουκάλι βότκας που βρισκόταν δίπλα του.

Στο πένθος ο Παναθηναϊκός, η Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έσπευσαν στο σπίτι του Μπάλντοκ, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι είχε συμβεί.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν συντετριμμένοι και αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ενεργό στέλεχος της Εθνικής ποδοσφαίρου αλλά δεν κλήθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι με την Αγγλία στο Nations League και ο θάνατός του έγινε γνωστός μέσα από τα ΜΜΕ στους ανθρώπους της ομάδας.

Ο διεθνής μπακ έφυγε λίγες μόνο ώρες πριν την αναμέτρηση της “γαλανόλευκης” στο “Wembley” και βύθισε στο πένθος τους συμπαίκτες του και ολόκληρη την Εθνική. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, η διεθνείς θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη του Μπάλντοκ. Ένας αγώνας που σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση θα γίνει κανονικά.

Ενώ τα προφίλ του Παναθηναϊκού, της Εθνικής και του ΠΣΑΠΠ στο διαδίκτυο «μαύρισαν» στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, ανάλογες αναρτήσεις έγιναν -σχεδόν ταυτόχρονα- και από την πλειοψηφία των ομάδων της Super League.

 

Συλλυπητήρια μηνύματα από τις ΠΑΕ, με αναφορά για βαθιά οδύνη και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μπάλντοκ, γέμισαν τα social των ομάδων της Super League.

Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ προκάλεσε τεράστιο “σοκ” και στην Αγγλία, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μία επταετία (σε 219 επίσημα ματς) πριν “μετακομίσει” το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, να εκφράζει την οδύνη της, με μια ανακοίνωση.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σοκαρισμένη απ’ την τραγική είδηση του, κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024) αίτημα στην Euroleague, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 31χρονου διεθνή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (10.10.2024) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τη βαθιά της οδύνη τους για το χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, εξέφρασαν η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα από ανακοινώσεις στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media.

Συγκλονισμένη απ’ το θάνατο του Μπάλντοκ ήταν και η Μπράιτον στην οποία εργάζεται ως προπονητής ακαδημιών ο αδελφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ: “Στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας προς τον αδερφό του Τζορτζ και τον συνάδελφό μας Σαμ, την οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή” ανέφερε η ανακοίνωση των “Γλάρων”.

NEWSIT

Τζορτζ Μπάλντοκ: Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον ξαφνικό θάνατό του

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ