Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Παγώνη: Υψηλός πυρετός και μεγάλη κακουχία η κλινική εικόνα της γρίπης – Γιατί είναι τόσο δυνατή φέτος

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να διαρκέσει το «κύμα» της γρίπης, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, η οποία περιέγραψε πολύ έντονα συμπτώματα νόσησης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (05.02.24), τη φετινή κλινική εικόνα της γρίπης «δεν την έχουμε συναντήσει πολλές φορές». «Είναι με υψηλούς πυρετούς, με μεγάλη κακουχία, με ανθρώπους οι οποίοι περιέγραφαν σε εμάς, ότι δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το κρεβάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τα περιστατικά που πέρασαν γρίπη πέρασαν πολύ δύσκολα. Μας περιγράφουν και από τα τηλέφωνα την κλινική τους κατάσταση και δίνουμε τις οδηγίες. Έχουμε νοσηλείες για γρίπη. Συγκριτκά φέτος με προηγούμενες χρονιές έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για γρίπη».

Εξηγώντας, γιατί η γρίπη είναι τόσο δυνατή φέτος, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε ότι «το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι κάπως πιο εξαντλημένοι, μπορεί να μην έχουνε κάνει τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι φέτος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Έπρεπε να υπήρχε μια καμπάνια πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβρη μήνα, για να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει ότι έπρεπε γρήγορα να πάει να κάνει το εμβόλιο, τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη».

«Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη και πριν πέντε χρόνια τόσο είχε κρατήσει» ανέφερε.

«Το θέμα της Covid έχει μειωθεί όσον αφορά τα περιστατικά και τις νοσηλείες, ενώ οι ιώσεις είναι σε έξαρση», σημείωσε

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΥΓΕΙΑ

Δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού στα ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Στη  δωρεά ενός υπερσύγχρονου διαγνωστικού ιατρικού μηχανήματος για τον εξοπλισμό των Κεντρικών Ιατρείων του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Συγκεκριμένα,  δώρισε έναν υπερσύγχρονο έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Versana Essential της εταιρείας G.E. healthcare, που αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα υπερήχων υψηλής ποιότητας, το οποίο υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων,  όπως  υπερηχογραφικών εξετάσεων κοιλίας,  εξετάσεις αγγείων και μυοσκελετικού συστήματος. 

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Γιώργος Ζέρδιλας: «Πρόθεση και θέληση του Ομίλου είναι η στήριξη των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.  Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο για αποκλειστική χρήση από τους ιατρούς του Πυροσβεστικού Σώματος».  

Ο κ. Ζέρδιλας επεσήμανε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος Υγείας, βρίσκεται  σε μια άλλη «πρώτη γραμμή», αυτή της ιατρικής καινοτομίας με διαχρονική δέσμευση να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά  και συνεπώς, να υιοθετεί πρώτος στη χώρα μας τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, προς όφελος του Έλληνα ασθενή. 

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός και προσηλωμένος στην επιθυμία του ιδρυτή και προέδρου του, δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, να επιστρέφει, πάντα, πίσω στην κοινωνία ένα σημαντικό κομμάτι από αυτό που  η κοινωνία, απλόχερα, του προσφέρει.  Όπως είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Ζέρδιλας: «Πρόκειται για μια επιθυμία που συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του DNA του Ομίλου μας. Τη επιθυμία αυτή, την κάναμε πράξη, για μια ακόμα φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, όντας παρόντες σε ένα μέτωπο όπου το πυροσβεστικό σώμα βρέθηκε εξ’ αρχής στην πρώτη γραμμή, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη διάσωση ανθρώπων και περιουσιών. Είναι αυτονόητο ότι, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πυροσβέστες, τους ανθρώπους που με αυτοθυσία, μέσα σε ακραίες συνθήκες, αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων μας». 

Κατά την παραλαβή του ιατρικού μηχανήματος  πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στο κτήριο Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη,  παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Π.Σ. Ευάγγελου Φαλάρα, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγου Π.Σ. Θεόδωρου Κοσμίδη, του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Ιωάννη Στεργιούλα, του Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχου  Νικόλαου Μπαλατσούκα και του Προϊστάμενου Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης , Πύραρχου Ε.Κ. (ΥΙ) Ιωάννη  Τσαβδαρίδη.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Π.Σ. κ. Φαλάρας ευχαρίστησε για τη δωρεά τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τονίζοντας πως: «αυτή η προσφορά είναι ένα δείγμα υποστήριξης και αγάπης και εμείς θα προσπαθήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα, ώστε οι συνάδελφοι να προλάβουν να θεραπεύσουν προβλήματα υγείας, για να μπορούμε, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας». 

Από την ίδρυσή του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αναπτύσσει τη δραστηριότητά του, υλοποιώντας παράλληλα ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη να αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας συνδέονται με χαμηλότερο ρίσκο για νεφρική νόσο σε άτομα με διαβήτη 2

Τα υψηλά εβδομαδιαία επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μέτριας έως έντονης έντασης συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Sports Medicine».

Ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία της χρόνιας νεφρικής νόσου αντιπροσωπεύοντας το 30-50% του συνόλου των περιπτώσεων αυτών. Ο διαβήτης μαζί με τη χρόνια νεφρική νόσο συνδέεται με δεκαπλάσια ή μεγαλύτερη αύξηση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με τον διαβήτη μόνο, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Βραχυπρόθεσμα τα στοιχεία δείχνουν ότι η άσκηση βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, αλλά για να διαπιστώσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη, οι ερευνητές έκαναν δευτερογενή ανάλυση δεδομένων για 1.746 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, με μέση ηλικία τα 58 έτη. Κατά τη διάρκεια μιας μέσης περιόδου παρακολούθησης δώδεκα ετών, περίπου ένας στους τρεις συμμετέχοντες εμφάνισε χρόνια νεφρική νόσο.

Τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μετρήθηκαν κατά την έναρξη της μελέτης και στη συνέχεια ένα, τέσσερα και οκτώ χρόνια αργότερα. Εκείνοι που είχαν την περισσότερη μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα, από 329 έως 469 λεπτά, είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να έχουν χρόνια νεφρική νόσο σε σχέση με εκείνους που είχαν λιγότερη σωματική δραστηριότητα, κάτω από 220 λεπτά. Συνολικά διαπιστώθηκε ότι η αύξηση της εβδομαδιαίας άσκησης κατά λίγο περισσότερο από μία ώρα συνδέεται με μείωση του κινδύνου κατά 33%.

«Τα ευρήματα αυτά συνάδουν με τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει άμεσες αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και μπορεί να προάγει τον γλυκαιμικό έλεγχο, να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, την αρτηριακή πίεση, το λιπιδαιμικό προφίλ και άλλους μεταβολικούς και καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι σχετίζονται με τη νεφρική λειτουργία», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Συνιστούν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 να κάνουν λίγο περισσότερο από μία ώρα μέτριας έντασης δραστηριότητα κάθε μέρα με τη μορφή γρήγορου περπατήματος, ποδηλασίας, τζόκινγκ ή κολύμβησης για να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου.

Μ.Κουζινοπούλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Ο εθισμός ως χρόνια ασθένεια – Πώς μπορεί να μειωθεί η βλάβη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο συνέδριο με επίκεντρο τις υπεύθυνες συμπεριφορές και τη μείωση βλάβης από εθιστικές συνήθειες «Μην Κολλάς», που διοργάνωσε ο ANTENNA Group σε συνεργασία με την Tsomokos Communications. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι εξαρτητικές συμπεριφορές και οι εναλλακτικές λύσεις για μείωση της βλάβης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με βιωματικές ιστορίες δημοφιλών προσώπων.

Επιστήμονες, ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και μεγάλων εταιρειών καθώς και πολιτικοί πήραν θέση και ανέπτυξαν με ιδιαίτερη ευαισθησία το καίριο αυτό ζήτημα του εθισμού και της χρήσης. Τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις συντόνισαν γνωστοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του ΑΝΤ1, Μαρία Σαράφογλου, Ρίτσα Μπιζόγλη Φαίη Μαυραγάνη και Φωτεινή Γεωργίου, ενώ το ant1news.gr κάλυψε με live blogging όλη την εκδήλωση λεπτό προς λεπτό (https://www.ant1news.gr/minkollas)

Στο πρώτο πάνελ αναλύθηκε το βασικό θέμα που ήταν η διάκριση της χρήσης από την κατάχρηση. Ο Θωμάς Παπαρρηγόπουλος, Διευθυντής Μεταπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής Σχολής “ Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων – Εξαρτησιολογίας” του ΕΚΠΑ, εξήγησε τη διαφορά των εννοιών «κατάχρησης» και «εξάρτησης», διευκρινίζοντας ότι η «κατάχρηση» έχει στοιχεία επιβλαβούς χρήσης, αλλά δεν οδηγεί σε συγκεκριμένη διαταραχή / ασθένεια, όπως είναι ο εθισμός.

Αντίστοιχα, η Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος, Αναλύτρια Ομάδας, Ψυχοθεραπεύτρια, εξήγησε ότι «ο τζογαδόρος δεν παίζει για να κερδίσει, αλλά για να χάσει», ενώ η Δρ. Ασημίνα Χιώνη, Κλινική Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη και Ιδρύτρια του “Το Δέντρο της Θεραπείας” -ΕΚΙΣΥΠ τόνισε πως «μία συγκεκριμένη δομή προσωπικότητας συναντά σε μία συγκεκριμένη στιγμή μία συγκεκριμένη ουσία ή συμπεριφορά» που μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση.

Στην δεύτερη συζήτηση αναλύθηκε το ζήτημα της μείωσης των εξαρτήσεων με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Υφυπουργό Υγείας, να επισημαίνει πως η πρόληψη είναι η βασικότερη παράμετρος μιας πολιτικής για τη μείωση των εξαρτήσεων, ενώ έκανε λόγο για ένα σύνθετο φαινόμενο, με χαρακτηριστικά γονιδιακής φύσεως και πολλούς ανθρώπους να έχουν αρνητική προδιάθεση.

Από την άλλη πλευρά, την πολυπλοκότητα και τη σημασία της μείωσης της βλάβης ανέδειξε ο Άγγελος Χατζάκης, Ομότιμος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, ο οποίος τόνισε ότι «η μείωση της βλάβης αποσκοπεί στη μείωση των αρνητικών συνεπειών των ουσιών χωρίς απαραίτητα τη διακοπή της χρήσης τους» και εξήγησε ότι κάθε ουσία έχει διαφορετικά δυναμικά αντιμετώπισης, είναι ένας διαφορετικός κόσμος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Στη μείωση της βλάβης αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης και ο Χρήστος Λιάπης, Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας πως δεν αφορά μόνο στις ουσίες, αλλά και σε όλα τα παρεπόμενα και πως στόχος των φορέων πρέπει να είναι η άμεση λύση στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, ώστε με συλλογική δράση να φτάνουμε στην απεξάρτηση.

Στο τρίτο πάνελ που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην πρόληψη και την διαχείριση των εθιστικών συμπεριφορών στο εργασιακό περιβάλλον, ενώ αναλύθηκε το προφίλ των εργαζόμενων που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης. Ο Θανάσης Αποστολόπουλος, Ψυχίατρος και Γνωσιακός-Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής, τόνισε πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση της κάνναβης, αφού το 95% των χρηστών έχουν ξεκινήσει από κάνναβη σε μικρή ηλικία και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους εφήβους.

Παράλληλα, ο Νικόλαος Παπαστεργίου, Κλινικός Ψυχολόγος, ανέφερε ότι ο εργαζόμενος «νιώθει δακτυλοδεικτούμενος, νιώθει ότι παλεύει μόνος του, ενώ τον παρακολουθούν οι προϊστάμενοι και η διοίκηση». Επίσης, η Εβίνα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος, Επικεφαλής τμήματος Εργασιακής Ψυχολογίας, Hellas EAP, σημείωσε ότι ιδιαίτερα μετά την πανδημία παρατηρείται μία αυξητική τάση των εθιστικών συμπεριφορών.

Τη συμβολή των εναλλακτικών προϊόντων στη μείωση της βλάβης και την ανάγκη για μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση ανέλυσε ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, στο τέταρτο πάνελ που ακολούθησε. Όπως σημείωσε, τα εναλλακτικά προϊόντα δεν είναι 100% ασφαλή, συμβάλλουν όμως στη μείωση της βλάβης για όλους εκείνους που δεν καταφέρνουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Στο πέμπτο πάνελ του συνεδρίου, ο έλεγχος της αγοράς παιγνίων και η προστασία των χρηστών αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν η Γεωργία Χαλούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και ο Θάνος Μαρίνος, Managing Director της Betsson. Όπως συμφώνησαν όλοι, είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος του εθισμού στις πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών.

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια στην ανάπτυξη αλλά και στην αντιμετώπιση των πολλαπλών εξαρτήσεων από την οθόνη ανέπτυξαν στο έκτο πάνελ ο Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής στα Νοσοκομεία Παίδων “Η Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος ΕΕΜΔΕΔ και ο Χαράλαμπος Τσέκερης, κύριος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Όπως επεσήμαναν, «το ελληνικό μοντέλο ανατροφής είναι υπερπροστατευτικό και αυτό ακρωτηριάζει όποια δεξιότητα μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί, κάνει τα παιδιά ανασφαλή, πανικοβάλλονται στην πρώτη δυσκολία και αναπτύσσουν ροπή προς τις εξαρτήσεις».

Στο έβδομο πάνελ η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού και Πρόεδρος ΕΕΕΙ, Άρτεμις Τσίτσικα, αναφέρθηκαν στο σύνθετο ζήτημα των επικίνδυνων συμπεριφορών που καταγράφονται από τους εφήβους.

Η κα. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως «όλοι, κάθε άνθρωπος ξεχωριστά είμαστε οι πιο δυνατοί φορείς της αλλαγής». Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στα υπουργεία εντάσσοντας τη βία των ανηλίκων ως μέρος της Εθνικής Στρατηγικής για τα δικαιώματα του παιδιού, ενώ τον Μάρτιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής των περιστατικών βίας στα σχολεία. Τέλος, στάθηκε στην αύξηση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα γενικά σχολεία.

Στη συνέχεια στο όγδοο πάνελ με συντονίστρια την Βίκυ Φλέσσα αναλύθηκε το ζήτημα αν οι εθισμοί κληρονομούνται, το οποίο ανέπτυξε ο Γεώργιος Π. Χρούσος MD, MACP, MACE, FRCP, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρα, Παιδιού και Ιατρικής Ακρίβειας, Επικεφαλής Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, ο άνθρωπος σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά στρεσογόνα ερεθίσματα που τον καθιστούν ολοένα και πιο ευάλωτο σε εθισμούς. Μάλιστα, ανέφερε ότι η κληρονομικότητα του εθισμού είναι κληρονομικότητα προδιάθεσης, όπως ο πχ τα προβλήματα στον θυρεοειδή. Όπως είπε πρόκειται για ένα πολυγονιδιακό φαινόμενο στο οποίο μεγάλο ρόλο παίζει η περίοδος της κύησης και τα πρώτα χρόνια ζωής του ατόμου.

Στο ένατο και τελευταίο πάνελ, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας κ. Θοδωρής Αθερίδης, ο χημικός – οινολόγος κ. Γιάννης Μπουτάρης, και η Inspirational coach Καθαρή Ζωή, κα. Μαρία – Ελένη- Ζωή Αίθρα Λυκουρέζου, μοιράστηκαν προσωπικές τους ιστορίες σχετικά με τον εθισμό.

«Στην τελευταία φάση του αλκοολισμού πήγαινα σε μπαρ με πελατεία αλκοολικούς όπως εγώ. Ήταν η ανάγκη μου να ξεφύγω και η ανάγκη να είμαι σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με όμοιούς μου» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. Από την πλευρά του, ο κ. Αθερίδης ανέφερε πως «το να σταματήσει κανείς είναι κάτι που το αποφασίζει μόνος του μόλις παραδεχτεί ότι έχει πρόβλημα» και πως πρέπει τη δύναμη που έχεις μέσα σου να την εστιάσεις σε κάτι άλλο, θετικό.

Τέλος, για τη μάχη της με τον εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες μίλησε η κα. Λυκουρέζου και τόνισε πως σκοπός της πλέον είναι να βοηθήσει «τον κόσμο που το θέλει να βρει τα δικά του εργαλεία και να ενδυναμωθεί» για να απεξαρτηθεί.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι εταιρείες: Παπαστράτος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Betsson

Πηγή: ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ